Birinin derdini kendime almak için ne okuyabilirim.
Onun yaşadığı tüm sıkıntılar bana geçsin. O kurtulsun istiyorum.
Onun yaşadığı tüm sıkıntılar bana geçsin. O kurtulsun istiyorum.
Yanlış bir düşünce. Sanki bu dertler illa ki verilmeli gibisinden bir kural varmış gibi düşünüyorsunuz. Yani, bu dertler-belalar a kişisine verilmezse b kişisine verilmeli gibi düşünüyorsunuz. Halbuki, hem sevdiğiniz kişi için hem de kendiniz için dua edebilirsiniz.
Aynısını Peygamber Efendimiz (s. a. a) döneminde bir sahabe dahi düşünmüş. "Allah'ım. Benim cezamı bu dünyada ver, ahirette verme." diye dua etmiştir. Öyle ağır bir hastalığa yakalanmıştır ki; Peygamber efendimiz onu ziyaret ettiğinde ona "Rabbena atina" dualarını öğretmiştir. Yani; "Allah'ım bize dünyada da ahirette de iyilik ver" demesini öğütlemiştir. Yani, Allah'ın merhametine limit koymamalıyız. Hem size hem sevdiğiniz kişiye iyilikler verebilir.
Son önerim ise; dünyanın imtihan dünyası olduğunu bilmeliyiz. Yani illa ki bir şekilde sınanıyoruz. Ama sınanırken.. Belalardan Allah'a sığınmak yerine, belaların saptırıcılığından Allah'a sığınmamız gerekir.
KUMEYL DUASI'nı okuyabilirsiniz. Ayrıca SAHİFE-İ SECCADİYE adlı dua kitabında başlıkları gözden geçirip, ihtiyaç duyduğunuz konudaki ehli beyt'in dualarını okuyabilirsiniz.
Başkalarını kendinden önde tutan sizin gibi fedakar insanlara selam olsun.
Çok teşekkür ederim güzel kardeşim. Vakit ayırıp doğru olanı bana aktardığın için. Allah razi olsun 🙏
Kimseyi o kadar sevme
Nankörlük acı verirAllah bir kişiye o derdi verdiyse onun ona dayanma gücü vardır ki vermiştir. Bırak yaşasın derdini. Destek ol Yeter. Hayırlısı de
Destek olabileceğim pozisyonda değiliz. Benim hayatım şu an iyi değil zaten. O hiç üzülmesin hep ben sıkıntı çekeyim istiyorum. Çünkü o sıkıntı çekince dayanamıyorum
Kimse kimsenin derdini yüklenemez ancak o kişinin düze çıkması için dua edebilirsin tabii. Allah, ihtiyacı olana bazı sıkıntılar vererek onu sınar. Bazı dersleri alabilmemiz ve hayatta bazı şeylerin farkındalığına varabilmemiz için sıkıntılar çekmemiz gerekir. Aşık Veysel der ya hani "derdim bana derman imiş" diye, demek istediğim şey bu. Altında muhakkak ki hikmetler vardır. Bu onun kaderi, onun hikâyesi. Alması gereken dersi alması lâzım. Kimsenin kaderine müdahale edemezsin. Kimseye fazla acıma ve üzülme. Ona bu derdi veren dermanını da zaten vermiştir fakat onu henüz göremiyordursunuz.
Cevap
9Cevap
öyle bir şey yok
kurtuluşa ermek isteyen kendisi dua etmelidir.
allahtan kendisi kurtulmak istemelidir.
hiç kimsenin bir başkasına faydası olamaz. allahtan istemek şahsa münasırdır. bir çok ayette bunlar ifade edilir.
dua kişiye özeldir kendisi istemelidir. çünkü bu imtihan onun imtihanıdır
O pozisyonda değilim. İmkansız bunu yapabilmem
İstediğin şeyin İslam'da yeri var mı önce buna bakmak lazım. Kişinin yaşadığı sıkıntılar geçsin diye dua edersen daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
Bedel ödenmemiş olacak. Belki dua karşılık ile gerçekleşir diye kendime almak istiyorum
Herkesin derdi kendi imtihanıdır
Öyle bir durum söz konusu değil.
Sen tarih okuyorken mühendis arkadaşının sınavına girebiliyor musun?
Öyle bişey mümkün değil tabiki kişinin yaşadığı dert onun bu dünyadaki sınavı sen diyorsun ki sen sınavına girme ben gireyim öyle olmaz tabiki
Maalesef öyle bir duanın olduğunu sanmıyorum. Ancak bunu içten şekilde Allah'tan isteyebilirsin.
Sizi alamayan kişiler için Yapmayın öyle şeyler
buyur sorr
Soruda yazıyor
Nolur bana yardımcı ol kardeşim. Bu olmaz ise başka çözüm öner. Yalvarırım
Mahkeme kararının kişinin lehine olması için ne dua edebilirim
Öyle bir şey yoktur
Duan nedir
Öyle bir dünya yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?