Edebiyat öğretmeniyim. Çalıştığım okulda kadın bir edebiyat öğretmeni var ve bu kadınla ilgili bazı tuhaflıklar var?

Elazığ'da bir lisede Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Görev yaptığım okuldaki diğer Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinden birinde biraz tuhaflık var. 30 yaşında. Bu kadın biraz tuhaf. Ailesi ile görüşmüyormuş, geçmişi ve çocukluğu ile ilgili bir konu açılınca hemen mevzuyu değiştiriyor. Ben, birkaç öğretmen arkadaşım, bazı öğrenciler ve müdür yardımcılarından bir tanesi bu öğretmenin cinsiyet değiştirmiş biri olduğundan şüpheleniyoruz. Yani kadının eskiden erkek olduğunu ancak daha sonra ameliyat ile kadın olduğunu düşünmekteyiz. Bu yalnızca bir şüpheden de ibaret değil aslında. Çünkü mezun olduğunu söylediği üniversitenin o bölümünden o yıl hem birinci öğretimimden hem de ikinci öğretiminden mezun olan arkadaşlarım var. Onlara sordum öyle birini tanımıyorlar. Ayrıca orada tanıdığım hocalara da sordum öyle bir öğrencimiz yoktu, tanımıyoruz, dediler. Hatta o üniversiteden kadın bir öğretim görevlisi o yıllarda dersine girdiği erkek bir öğrencinin kendisine eşcinsel olduğunu anlattığını ve kendisinden yardım istediğini bana söyledi. O erkek öğrencinin fiziksel özelliklerini anlattı bu fiziksel özellikler tutmakta. Hesapladım o yıllarda öğrenciymiş de zaten. Ayrıca bu kadın oldukça uzun boylu ve elleri ayakları çok fazla olmasa da büyük. Ama sesi gayet ince ve kibar. Bana cinsiyet değiştirmiş olabileceğini, diplomaya daha sonra kadın adını mahkeme kararıyla yazdırmış olabileceğini söylediler. Tespit ettiğim kadarıyla bu öğretmen yüzde seksen cinsiyet değiştirmiş. Size sorum bu öğretmene karşı tutumumuz nasıl olmalı bundan sonra, biz kadın öğretmenler kendi aramızda gün yaparız, o kadın da katılıyor, eğer durumu öyleyse onunla görüşmeyi keselim mi? Ya da cinsiyet değiştirdiği tamamen ortaya çıkarsa onu başka bir okula mı gönderirler? Ayrıca bu öğretmen dersinde çok uzman, çok bilgili ve çok idealist. Ne yapmalıyız, o öğretmene karşı nasıl davranmalıyız? Öğrenciler de şüpheleniyorlar?
Edebiyat öğretmeniyim. Çalıştığım okulda kadın bir edebiyat öğretmeni var ve bu kadınla ilgili bazı tuhaflıklar var?