Neyse kuru kalabalığa gerek yok, bilincli üyeler cevap verse yeter.
Unutmayın ki, 2 tane 50 kurusda 1 lira, 1 tane 1 lirada :)
İyi geceler
Zeka daha çok doğuştan gelen bir şey sanki.. Zamanla kişinin yaşam şartları, ailesi, çevresi ve eğitimine göre körelebilir veya ortalama zekaya sahip bir insana iyi şartlar sağlanırsa ortalamanın üstüne çıkabilir. Neticede beyin güçlü bir organ ve gelişime çok açık.. Akıl denince bana daha çok pratik, kurnaz ve dikkatli olmayı anımsatıyor. Farkındalık sahibi her insan ortalama bir zekaya da sahipse akıllı olabilir, ama zeka çok başka bir şey..
Anlattıklarınız doğru gibi gözüksede, bir futbol macında iyi oynayan değil cok gol atan kazanır.
Demek istediğim zeki olmak ayrıyalıktır ancak akıllı olmak her baba yiğidin harcı değildir :)
Zeki olmak bence. Şimdi ikisi arasındaki farklı açıklardımda üşendim -.-
Bence sen bu 2 secenekden birisin ve akıllı değilsin :)
Hem övme hem yermeyi aynı cümlede yaptınız ya, helal olsun *-*
Ben insanların yansımasıyım :)
O zaman sen aynasın, aynada insanları olduğundan yedi kat güzel gösteriyorsa çok mu güzelsin anlamadım ki *-*
zeka beyin gücünü, kavramları kavramada kı ustalık ve çevikliği ifade eder. zekayı iyiye ya da kötüye kullanabilirsiniz; nötr bir kavramdır. akıl ise sağduyuyu, isabetli karar verebilme yetisini çağrıştırır; doğru ve mantıklı, vicdana uygun hareketler sergilemeyi öngörür. Zeki olmasına rağmen o zekayı doğru yere kullanamayan akılsızlık yapmış olur..
Hemfikiriz
Herkes zeki olamaz. Bundan Mütevellit Zeki olsanız dahi Toplumun arasında kaybolursunuz. Ama Akıllı olursanız günümüz sistemine ayak uydurabilirsiniz. O yüzden Akıllı olmak daha önemli.
Zeki olmak avantajdır lakin insan kendi kendini - duruma düsürebiliyor.
Cevap
2Cevap
Ölçüyü öyle bir koymuşsun ki; cevap vermeye korkmuş resmen millet...
Düsündüğümü yazdım
Zeki oldugunun farkinda olup aklini kullanmak
Akıllı insan zekidir ama zeki insan akıllı olmayabilir :)
mantıklı olmak daha önemli.
Pekala, sizce zeki olmakmı yoksa akıllı olmakmı daha mantık lı? :D
işte bu mantıksız bir soruydu, çünkü söylediğin kelimelerin kulvar sınıflandırmaları farklıdır, ölçüm değerleri de değişim gösterir. yani anlayacağın dilde elma ile armutu aynı ağaçtan toplayamazsın.
Sen soruyu anlamamıssın ya da anlamamazlığa vuruyorsun.
Zeki olmakla akıllı olmak aynı mıdır? Eğer değilse hangisi daha önemlidir?
Bunun cevabını vererek akıl sevıyenı ölcmek ıstedım.
iyi günler.
Akıl olacakki zekayı doğru kullanabilesin
Kısmet doğru lakin aradaki farkı soruyorum
Önemli olan insan olmak
Hocan sınavda soru sordugunda bilemediğindede, önemli olan insan olabilmek mi yazıyorsun?
Okul biteli çok oldu;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar