Arefe gününde içki içmek daha mı günah?

Soru açık arkadaşlar, cuma gününde arkadaşlarla dışarı çıkıp takılacağız. İçeriz falan diyoruz da Arefe gününde içki içmek daha mı günah? Arefe günü alkol içilir mi?
Benim bildiğim x2 günah falan durumu yok özel günlerde falan, içki içmek haram zaten, kendi günahı yetiyor ama dine saygı amaçlı insanlar özel günlerde içmiyor, bu bizim milletimizin özelliği,11 ay içer ramazan ayında oruç tutar falan o hesap işte, arefe günü ya da cuma günü çok özel günler, saygı amaçlı işte dediğim gibi en azından o özel günlere saygı amaçlı içilmeyebilir.
Fikir vermek ya da öğüt-nasihat değil amacım, öyle algılamayın sakın şimdi yazdıklarımı ama bana sorarsanız içmeyin zaten hiç bir günde, ben de zamanında içtim, çok içtim, sonu kötü yerlere gidiyor gerçekten, gereksiz bir şey, maddi manevi hayatınızı olumsuz etkileyen bir şey, kendi tercihiniz tabii dediğim gibi yanlış anlamayın, dostça bir yorum olarak görün, bırakılabilse sigarayı da bırakmak istiyorum da o farklı bir şey 🙂
İslam dinine göre içki içmek haramdır. Maide Suresi'nin 90. ayetinde açıkça yazdığı gibi
"Aklı örten içki ve benzeri şeyler, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” Kur'an içki içmeyiniz buyurmaktadır. Şimdi bunda net olduğumuza göre senin soruna geçebiliriz.
Arefe gününde içki içmek diğer günlerde içilen içkiden farklı değildir. Dini günlerde içki içmek daha mı günah diye düşünmemizin sebebi, Müslüman bir toplumda yaşamamız ve o günlerde daha özenli davranmamız gerektiğiyle ilgili genel tutumun hakim olmasıdır. Sonuç olarak Arefe gününde içki içmek daha günah değildir.
İçkinin kendisi günah bir kere. Bide arefe gününü soruyorsun. Tabikide daha günah.
Videoya güldüm :D tamam tesekkürler
:D Rica ederim.
her gün günah ama o günlerde yapmak dahada günah
Tamam tesekkürler
Bugün :Dd
Bira tekila vodka
Cevap
29Cevap
Allah, sarhoş ediciyi içen kimseye tinetul-habal içirmeye ahdetmiştir. "Tinetu'l-Habal nedir?" diye sorulunca:
"Cehennemliklerin (vücudlarından, çıkan) terleridir!" diye cevap verdi.
Müslim, Eşribe 72, (2002); Nesai, Eşribe 49, (8, 327)
Alkol kötülüklerin anasıdır, arefe bayram kandil seyran cuma veya diğer günler!!!
Buraya kadar tamam tamam da Arefe bu gün cuma yarın yani, birinci günü!
Buda tamam ama hani Cennet anaların ayakları altındaydı ama alkol de bir ana ve kötülük anası ise anamı ana ben anlamam arkadaş bal olsun afiyet olsun
Günah hep günah ya. Sadece o günlerdeki dua kapilarindan faydalanmamak ve tövbe ve af kul olmanın artisini bırakıp , hiç birşeyde yapmayip , ekside günahı yapmak belki çok günah değil ama kayıplara bakmak gerek gibi
Sevap degil mi , bayramda kavurma raki yapmayi düsünüyordum
Ahahha peki :D
İçki içmek günah değil ki gününe göre içesin. İçildiğinde kişiyi yoldan çıkardığı şeytana uyulmasına sebep olduğundan mekruh kılınmıştır. Dini bile öğrenmeden burada soru soruyorsunuz. Buraya soracağınıza okuyun ya da google a sorun.
İçki içmek günah değil mi? Saçmalamışsın uzatmıyorum
Bana mı dedin?
İçki ile ilgili ayet budur ve haram günah diye geçmez. Şeytana uyulacağı için içmeyin diye geçer.
"Şeytan, içki ve kumarda aranıza (o yolla) ancak düşmanlık ve kin düşürmek ve sizi Allah’ın zikrinden ve namazdan alıkoymak ister. Artık siz, (bunlardan) vazgeçen kimseler (olmaz) mısınız?” (Maide, 90-91) "
İçkiyi haram sayan hadisler vardır ki bende haram diye başka şeyleri hadis olarak varsayayım mı? Okuyun biraz sadece neti partner aramak için kullanmayın.
kurban eti yemezseniz birlikte sorun yok. Alın içkinizi sahilde için. Ama akşam eve gelip, acıkıp kurban etinden ciğer yemeyin. Tost yiyin. :D
alkol almayın diyenler, sigara da içmesin. Tütün yaprağı dinimizde uyuşturucu, beyni bulanıklaştırıcı, kötülüğe sapma olarak yasaklanmıştır. Sigara da içmeyin.
özel olarak günah olur mu bilmem ama harbiden içme. içmeden de on numara kafa yaparsın yeter ki yanındakiler kafa olsun
Hiçbir şey hiçbir şekilde hiçbir zaman günah değil. Her şey her zaman istenildiği gibi serbest.
Yahu ne alakası var içki içmek hep günahtır, zina yapmakta bir günahı arefe günü isleyice *500 kat daha günah yazılmaz
Her gün içilir, ayrısı gayrısı olmaz. Ağzınla iç, tadı için iç. Ergen kafalar gibi şişe yarıştırma :D
bana pek fark etmiyor ya. hatta çevreye zarar vermicek kadar kendi keyfin için içtiğinde günah olması da saçma.
Bunun arefesi bayramı olmaz. Günah her zaman aynıdır.
boş ver kafana takma inancına göre yaşa hayatını sen
normal bir gün içmek ile arefe gününde içmek arasında nasıl bir fark olabilir sence?
Oda Allah in normal bir günü sana sevap bile yazilir
Kutsal kitapların hiç birinde gün belirtmiyor. Içki içmek haram olduğu için günün bir önemi yok günah gunahtir
bu soruyu demin ofistekilere okudum hepmiiz sana güldük sagolasın :D
Ahahha be demek her zaman :D
Günahsa normal günde de günah ramazan'da da arifede bayramda da normal günde de günah. Kısaca günah her türlü günahtır.
Sadece arefe günü değil ne zaman içersen iç içki içmek dinen haramdır ve günahı fazladır kardeşim.
Diğer günler sevap mı sanki :)
"Daha mı?" demistim orda. :)
En İyi Cevap