Alametler oldumu sizce yakinmi ama biliyorum Allah bilir sadece ama olsun yani uzaktami yakindami sizce
Cevabın nedir?
Kıyamet'in ne zaman kopacağı ona inananlar ve inanmayanlar tarafından Peygamberimize sorulmuş fakat cevabı Kıyametin bilgisini kendi zatına ayıran Rabbimiz vermiştir. Kur'ânın değişik sûrelerinde verilen cevabın özünü oluşturan A'râf Sûresi'nin 187. âyetinde Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: Sana Kıyamet saâtini, onun ne zaman gerçekleşeceğini soruyorlar. De ki:
O'nun bilgisi ancak Rabbimin yanındadır. Onu zamanını açıklayabilecek olan yalnız O'dur.
Oluşturacağı yıkım ve değişimle Kıyamet göklere de yere de pek ağır gelecektir. Üstelik O size ansızın geliverecektir. (Ey Peygamberim!) Sanki sen, O'nun vaktini biliyormuşsun gibi sana soruyorlar.
De ki: Onun bilgisi Allah katındadır.
Fakat insanların çoğu bunu bilmezler." Bu ve benzeri âyetlerden anlaşılacağı üzere Kıyamet'in ne zaman kopacağını yalnızca Rabbimiz bilir.
O'nun evrensel elçisi kıldığı Peygamberimiz Hz. Muhammed dahil Peygamberler de onu bilmezler. Çünkü onlara da bildirilmediğini, yukarıda anlamı sunulan ayetin "Sanki sen, O'nu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar." bölümünden anladığımız gibi ilgili diğer âyetlerden de öğreniyoruz. Naziât sûresinde şöyle buyrulur:
"Sana Kıyamet saatini, onun ne zaman gerçekleşeceğini soruyorlar. Sen onu nereden bileceksin. Onun kesin-nihai vaktini Rabbin bilmektedir. Sen ancak ondan korkanlar için bir uyarıcısın."01 Yorumla- +1 yıl
O'nun vukuu da şöyle olacaktır: "Gök yarıldığı zaman; güneş dürüldüğü (ve ışığı söndürüldüğü) zaman, yıldızlar dökülüp saçıldığı zaman, yer yüzü şiddetle sarsıldığı ve içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarıya attığı zaman, dağlar yürütüldüğü (toz duman olduğu), zaman, denizler fışkırtıldığı zaman, böylece yerin başka yere, göklerin de başka göklere çevrileceği zaman..." (Sırasıyla bak. İnfitar 1, Tekvir 1, İnfitar 2, Zilzal 1-2, Tekvir 3, İnfitar 3-4, İbrahim 48, )
İşte ozaman Kıyamet gerçekleşecek ve korkusu herkesi bürüyecektir.
Yaşanacak dehşeti Rabbimiz şöylece açıklar:
"Ey İnsanlar! Rabbinizin emirleri ve yasaklarına aykırılıktan korunun. Şüphesiz Kıyamet sarsıntısı çok büyük bir olaydır.
Kıyamet'i göreceğiniz gün (korkusundan ötürü) her emzikli kadın çocuğunu bırakır, her hamile kadın çocuğunu düşürür. İnsanları (içine düştükleri dehşetten ötürü) sarhoş görürsün. Halbuki onlar sarhoş değillerdir. Fakat Allah'ın azabı pek şiddetlidir."
"O gün insanlar amelleri kendilerine
En İyi Cevaplar
+1 yılRahat olun gençler cumayı atlattık rahatız :D
122 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
+1 yılAlametlerini geldgni düşünüyordum ama bu siteyi görüp yazilanlari okuduktan sonra evet dedim Kiyamrt alametleri bunlar dedim. insan insani sadece görüntüsüyle yargilar olmuş din kavgalari.. yoldan çikan yeni nesil gencler... ABD ye özenen insanlar.. acikligi sacikligi seksi sapikligi normal bir hala getirmek ve oyle bir ulke kurmak için caba göstermeleri... isyanları... tabiki aclik susuzluk defrleri yok hergun ekmek peşinde kosmuyorlar. hayat sizi pohpuhluyor. sizde kendinize... ahiretten sicak yerler ariyorsunuz. bnlarin hepsi ve daha faxlasi yani kiyamet yaklasmis kopsada herkes kurtulsa bu güzellik çirkinlik meselesnden..
10 Yorumla
Onu sadece ve sadece Allahu teala bılır gün gectıkce zaten yaklasıyoruz fakat bu 100 yıl olur 200 yıl olur Allah bılır bızler gorevlerımızı yerıne getırelım kı guzel bır hayata hazır olalım
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
113Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılKıyametin ne zaman kopacağı bilgisi yanlız Allaha aittir. Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.)
İnsanların hesab (görme) zamanı yaklaştı. Onlar ise hâlâ gaflet içinde, yan çizip aldırmıyorlar. (ENBİYA/1)
Bu kitabı ve ölçüyü hakla indiren Allah'tır. Ne bilirsin, belki de kıyamet saati yakındır! (ŞURA/17)
(Onlar): "Doğru iseniz bu tehdit ne zaman olacak?" diyorlar
De ki: "(O'na ait) bilgi, Allah'ın yanındadır. Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım." (MÜLK/25-26)
İnsanlar sana kıyamet saaatini soruyorlar. De ki: "Onun ilmi ancak Allah'ın nezdindedir. Ne bilirsin belki kıyamet yakında olur." (AHZAB/63)
Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki; onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır. Onu tam vaktinde koparacak olan O'ndan başkası değildir. Onun ağırlığına göklerde ve yerde dayanacak bir kimse yoktur. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu çok iyi biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki, onun bilgisi Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler. (A'RAF/187)
Kuşkusuz o hüküm günü kararlaştırılmış bir vakit olmuştur. (NEBE/17)10 Yorumla10 yıla kadar mehdi 20 yıla kadar isa çıkacak.. Kurandaki 1500 yıla göre Ayrıca kıyamet alametlerinde Hz. Muhammed (s. a. v.) ortadoğudan siyah bayraklılar çıkacak deniyordu buda El nusra
sonra daha küçük siyah sancaklar çıkacak deniyordu ve kimse bunları durduramayacak mehdi çıkacak deniliyordu buda İŞID :/
1- Abdullah bin Mesud’un haber verdiği hadis-i şerifte, (İslam değirmeni 35 yıl döner. Sonra helak olanlar bulunur. Daha sonra gelenler, İslamiyet’i 70 yıl kuvvetlendirirler) buyuruldu. Şah Veliyyullah-ı Dehlevi hazretleri buyuruyor ki:
Bu hadis-i şerifte bildirilen vaktin başlangıcı, ilk cihadın başladığı, hicretin ikinci yılıdır. 35. yılda, hazret-i Osman şehid edilerek, Müslümanlar arasında ayrılık oldu. Cihad ve İslamiyet’in yayılması durdu. Allahü teâlâ, hilafete tekrar düzen verip, cihad yeniden başladı. Emevi devletinin sonuna kadar devam etti. Abbasi devleti kurulurken, ortalık yine karıştı. Çok Müslüman öldü. Sonra Allahü teâlâ, hilafete düzen verip, Hülagü’nün Bağdat’ı yakıp yıkmasına kadar sürdü. (Kurret-ül ayneyn)
Buradaki tarihleri toplayıp da, İslamiyet 70+35=105 yıl sonra ortadan kalkar denmez. Bunlar, Müslümanların kuvvetli olduğu zamanı bildirmektedir.00 YorumlaSorun yanlış. Dünyanın sonu yaklaştımı nedir? Kuranda dünya yok olacak evren baki kalacak mı yazıyor? Evrenin tamamen kitlesel yok oluştan söz ediliyor. Bilimsel olarak dünyanın 4 milyar çünkü güneşin 4 milyar daha parlamasını sağlayabilecek kadar yakıtı var, evrenin ise ömrü tahmin edilemiyor. Büyük bir hızla genişlediği için. Tabi ilahi olarak bunu tam olarak bilmek mümkün değil. Alametler gerçekleşmemişte olabilir. Biz yaşananları alametlere benzetiyoruzda olabiliriz. Çünkü her sene milyonlarca şey yaşanıyor.
05 Yorumla1. si resmine baktım şu suriyeden gelen zenginlere benziosun dünyanın sonuna bir alamet diyebilirim kuzum. 2. si Mehdi a. s İsa a. s hepsi zuhur etti ve gittiler ama Mehdi a. s zamanın sahipliği devam ediyor salahiyeti devam ediyor. Tıpkı peygamerimizin devri hala bugünde devam ettiği gibi. Dünya üzerinde Kurani Kerim okunan ögretilen tek yer kalmadıgı zaman kıyamet kopacaktır. Son mürşidi kamil gelmiştir Son Mürşidi Kamili Mükemmili Mükemmelin hizmetleri devam etmektedir. Bunun çeşitli alametleri falan vardır canısı. Ama öncelikle yeryüzünde bilmem nerenin çölündeki dağındaki kimsenin bilmediği kıl çadırdaki kişilere bile İslam Mehdi a. s ve Kuran eğitimi hizmetleri anlatılacak. Benden bu kadar araştır bul mehdi a. s kimdir zamanın sahibi kimdir nedir ne değildir Yeryuzunde Kuran eğitimini ehli sünnet silsilesini en iyi yapan kimdir nedir bul :) Bide o nasıl bir göz boyasıdır kuzum yaaa hay Allahım :))) Hadi eyvallah :)
09 Yorumla- +1 yıl
bende sana diyorumki büyük alametlerin hepsi oldu yecüc mecüc geldi deccal geldi itti isa a. s yeryüzüne indi Mehdi a. s yeryüzüne geldi gitti :) Bak büyük alametlerde manevi olaylar vardır mesela güneşin batıdan doğması gibi. Güneş batıdan manen doğmuştur bu illa zahiri güneş batıdan çıakcak diye birşey yok. Fatiha şerifenin bile 10000 manası varken bu alemetinde bir sürü manası olabilir. Yani herşey zuhur etti. Kıyamet kopmuyorsa bilki hala yeryüzündeki Nefsi Mutmainne makamında olan kişilerin yuzu suyu hurmetinden dolayı ve Mehdi a. s hizmetlerinin devam etmesindendir
- +1 yıl
Alla alla neden yalan söyelyim ya. o kadar açıklama yaptım uydurulmuş bir tarafı var mı? Dediklerimin harfiyyen doğrudur sadece nasibi olan anlar zaten. Sana tek tavsiyem kıyameti flaan boşver napcaksın dünyanın sonunu sen kendini hazırla yeterli mesela kirpiklerine bir ton boya dküp böyle bir sitede reklam verme. Diğer tavsiyem ise zamanın sahibini bul. Mürşidi Kamili bul.
- +1 yıl
Hahahhahahaha ya ablacım neden yalan söyleyim Allah seni emi güldürüyorsun beni ya :)))) Mesajdada cevap vermedin tuhaf dedim diye kızdın falan :))))))))))) Mehdi a. s biliyormusun sen bu terimi.. makyaja gelince her günle alakası yok günah kızım öyle makyaj yapıp resim koymak burada bir sürü erkek bakıyor tipine.
+1 yılKıyamet alametleri bu sıralarda çok fazla tartışıldığı ve üzerinde durulduğu için ön plana çıkıyor. Allah'ın yaratmış olduğu insanlar alemi değil kıyamette can verecek olan, melekler dahi buna tabi olacaktır. Kur'anda ve bazı hadislerde belirtilen kıyamet alametleri var, bu bir gerçektir ve inanmayanı kafir yapar zira Allah'ın kelamlarından bahsediyoruz lakin bu alametlerden bahsederken de başkalarının ekmeğine yağ sürmemek lazım vesselam. Kendini haşa Mehdi (as) sanan ve ona inanların da mütabık olduğu Adnan Oktar var. Kıyamet alametleri ile Mehdi (as)'ın özellikleriyle kendini peygamber olarak gösteriyor haşa. Bu Allah'a şirk koşmaktır, kafirliktir. Daha ay batıdan doğmadı bile. Bu olacak ki onlarca sene sürecek daha. Varda yokta O'na aittir. Mehdi gelecek, Mesih gelecek, Deccal ile mücadele edilecek... Daha çok uzun zamanımız var inşallah dinimizi daha iyi yaşamak ve cennetteki mertebemizi yükseltiriz.
02 Yorumla- +1 yıl
Allah bilir ve Allah'ın bilip insanlara ilettiği Kur'andan ve O'nun elçisi Hz. Muhammed (sav)'in hadislerinden yola çıkarak bunu söyleyebiliyorum.
"Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmayacaktır. İnsanlar onu gördükleri zaman yeryüzünde bulunanlar iman ederler."
Bu hadise vuku bulduktan 120 sene sonra kıyamet kopacağı rivayet edilir. Ben bu hadise ve birçok hadis ile ayete dayanarak bunu söyleyebiliyorum. Batı kültüründe Armageddon olarak adlandırılan son savaşın gerçekleşmesi bile yıllar alacak.
Her şeyi Allah bilir. O 'Ol' der ve olur. Gönderdiği en büyük mucize Kur'an-ı Kerim'den sapmak bizi kafirliğe götürür. Sözlerim, mensubu olduğum mezhepten bellidir ki bunların dışına çıkmaz. Selametle efendim.
+1 yılulan soracak soru mu yok yazacaktım normal bırısı ıcın kafamda bır dıger ıhtımalde senın kapalı olmandı yanı tam olarak kapalı olman degıl tabı ha yaklastı yaklastı bak kapatacaksan kafanı tam kapat dını kurallara gore kapat oyle artıstlıgıne kapatma boynunu falan gormıyelım o sacları ufaktan gormeyelım kapatmayacaksan acda kafan gunesten gelen ısıkları alsın bıraz daha calısır belkı
18 Yorumla- +1 yıl
saf ulan sensın dedıgım gıbı dusunemıyorsunuz yanı bılım ınsanları soyluyor cocuklarınızın soru sormasını engellemeyın dıye ama senın oyle degıl ıste sıznkıler kucuk yastan ıtıbaren sartellerı ındırıyorlar bırıncısı o fotografla herkesın dusuncesını degıstırırsın senın gıbılerı cok gordum ben kapanmak ıstıyorsan o gunden kalma fotografsa adam gıbı kapalı oldugunun resmını cekseydın o gun denemıssın onu bıle becerememıssın dedıgım gıbı ac kafanı arasırada kapatma kafana ısık gelsın kapanmak ısteyen ınsan şu an gıder kapanır yok bır hafta sonra kapanıcam ay ısım cıktı sen salaksın ya
- +1 yıl
@aykırı_ruh kardeşim adamsın duygularıma tercüman olmuşun :)
- +1 yıl
bence sen aklını basına topla evet kapanmak kolay degıl bunu bende bılıyorum ama yerı geldı mı dınıne baglıyım dıyorsan veya gercekten baglıysan ınsanların koydugu bazı dusunceler senı degıstırmemelı bak bu kız kapanmıs ne kotu falan fılan demelerını gecmen gerekıyor bu seyler kapanmayı zorlastırıyor bunun reklamnı yapma kızım zaten bunu reklamını yapan şu an cok var atesle oynıyorsun yanarsın bak veya ıcınde kotu nıyet yoksa adam akıllı dusunerek hareket et
- +1 yıl
@gokhankurt böylelerine böyle sağolasın
- +1 yıl
Haha bu iiydi :-D
+1 yılAlametler gerçekleşiyor, gerçekleşmeye devam ediyor.
Bunun tahminini yapmak imkansıza yakın bir şey... Bilinen şey ise, zaman akıp gidiyor ve adım adım son yaklaşıyor...
cut.61 Yorumla
+1 yılS-Dunyanin sonu yaklastimi?
C-Kıyametin tam olarak saatini, dakikasını veya gününü kimse bilemez. Cenab-ı Hak dışında. Ama kıyamet zamanı hakkında Efendimizin (S. A. V) söz ettiği hadis var. Araştırırsanız öğrenebilirsiniz. Kainatta en muteber Cenab-ı HAK'kın sözünden sonra Efendimizin (S. A. V) sözü olduğuna göre yanlışlık payır yoktur. Ama hadiste tam zaman belirtmiyor. Söylediği bir tarih var şu tarihi pek geçmiyecek diyor...00 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. peygamberimiz. benim ümmetimin ömrü 1400'e kalmaz , 1500'e varmaz diye söylemiş. bilmiyorum ama sanki son demleri yaşıyoruz. baksana alametler çıkıyor teker teker. fakir çobanların diktiği koca binalar, kadınların giyimi (zaten en çok ta kadınlar dolduracakmış cehennemi diye duymuştum.) daha sonra orta doğudaki savaşlar müslümanlar birbirine çatışıyor baksana.
00 Yorumla
+1 yılSoruyu okurken aklıma boğazda evlenen gay çift geldi. İnsanlar sapkınlıklarını burnumuzun içine sokarak yaşamaya başladı.. Tabii ki Rabbim bilir ancak her geçen gün yaklaştığı kesin.
Allah nefsimizi ıslah etsin..21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılResiminden anlasiliyor kiyametin yaklastigi neyse.
Insanli daha cok Çağlar yasayacak buzul çağı vs.. Ondan sonra dünya ölmeye kaynaklar tukenmeye baslayacak am. ozamana kadar insanlik coktan baska samanyollarinda hayat bulmuş olacak dunya göçü basliyacak , yani kiyamete daha cok var sen goremiceksin bizler goremicez kiyameti ve bizden sonra gelecek 80 kuşak daha goremez kiyameti03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTurbanli boyle olunmaz makyaji doldurmussun boya küpüne donmussu turbna baglandigini sanmissin boyle. olmaz takma bence hic sen oyle biri olamazssin
+1 yılbenim anlamadigim hadi diyelim kıyamet 2020 de kopcak kıyametde işte sur uflencek seytan gelcek yok o bu su olcak
benim merak ettigim ya 2018 de dunyaya gok tası carparda dunya yok olursa olum planlar suya dusucek la o kadar kıyamet le alakali seyler alametler hepsi yalan olur yanarım o kadar plana yanarım00 Yorumla
+1 yılküçük alametlerin hepsi gerçekleşti.. sıra büyüklerde. Gerçi Allahtan kimse bilemez tabii.
Allah bu zor dönemde imanımızı korumayı, hakkıyla yaşamayı bizlere nasip etsin inşallah11 Yorumla
+1 yılDünyayı etkileyecek bir gama-ışın patlaması yaşanması pek mümkün değil. Gök taşı ya da kuyruklu yıldız çarpma ihtimali çok düşük. Güneş daha bi' 5 milyar yıl daha var olacak. Uzunca bir süre sıkıntı yok, raad olun.
01 YorumlaDiğer konusunda 425 cevap paylaştı. yakın cok yakın 200 yıl anca belki daha az Hz MUHAMMED (S. A. V) anlatıgı bir çok olay olmaya başladı gün gelecek günler saat gibi aylar gün gibi yıllar ay gibi geçecek 2 . ve en kötüsü onun dünyaya gelme saati yaklaşıyor ve askerlerini ordusunu hazırladı generallerini bekliyor ve Hz Muhammed (s. a. v) ben dünyada onun fitnesinden daha büyük bir fitne bilmem yani yok demiş
00 Yorumla
+1 yılEvet kıyamet iksirler olağanüstü olaylar mucizeler Mehdi Deccal felan filan bizi hep butur şeyler cezbediyor değilmi? Mehdi de sensin Deccal de senin kıyametin senin elinde. Herkez kendi peygamberidir butur şeyleri çokta düşünmeyin.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen Müslümanlığı yanlış biliyorsun ozaman.
+1 yılkıyamet alametlerinin bircoğunu yaşamaya başladık ama tamamı icin uzunca bir süre olduğu kesin gaybıancak ALLAH bilir. Hem banane dünyanın sonundan ben kendi sonumun derdindeyim :)
05 Yorumla- +1 yıl
biz önce kendi kıyametimizi düşünelim sonra büyük kıyameti atlatırız korkuncluğuna gelince kime göre korkunc?
- +1 yıl
öyleyse müslüman ölmeye çalışalımda korkunculuğunu dert etmeyelim :)
ALLAh bizlere kıyamet gününü yaşatmasın
Zinâ ve binaların artması Müslümanın müslümanı öldürmesi alametlerden bir kaçı olduğuna göre tabikide Allah bilir herşeyi ama yaklaştığına delalet ettiğine inanıyorum.
10 YorumlaNereden baksan 5 Milyar yıl var Dünya'nın sonuna, ama insanlığın sonu için aynı şeyi söyleyemeye bilirim, birbirimizi yokedebiliriz.
04 YorumlaEğer "Allah bilir" diyorsan bu işin bence sencesi olmaz :) Allah bilir.
13 Yorumla- +1 yıl
Sana, kıyamet saatinin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar, de ki: "Onu ancak Rabbim bilir, onun vaktini, O'ndan başka belirtecek yoktur. Göklerin ve yerin, ağırlığını kaldıramayacağı o saat, sizlere ansızın gelecektir." Sen sanki öğrenmişsin gibi sana soruyorlar, de ki: "Onu bilmek ancak Allah'a mahsustur, ama insanların çoğu bu gerçeği bilmezler." (A'raf-187)
Allahu alem. Ancak dibimizde gibi en buyuk alametide
Zina yapan yapmayanı kınıyacak ve müslüman oldugunu iddia edicek oysa o kafirdir06 Yorumlayaklaşıyor bence ama yıl olarak tahmin edersek bir 100-150 yıl daha vardır bence. Bize göre cok bir zaman olabilir ama normalde cok bir zman değil. :) bu nasıl bir cümle olduysa artık anlatamadım pek.
00 YorumlaBüyük bir sekilde yani böyle "ALLAH" yazmadigin icin -50 Sevap Points. Senden daha fazla bekliyorum Bauhkm. Ateistlere ana avrat söverek hem biraz antreman yaparsin hemde biraz Level Up atarsin.
05 YorumlaHz. Muhammed in zamanında bile yarın kadar yakınmış gibi bahsedilirdi kıyametten. Daha doğrusu O kendisi bahsederdi. Hadisler o yönde. Yaklaşık 5 , 6 tane büyük alamet var daha
02 Yorumla
+1 yılKüçük alametlerin olduğunu duymuştum. Elbet bir gün kopacak, o zamana kadar da Allah'a layık bir kul olmaya bakalım..
00 YorumlaÇoğu evliyaya göre âhir zamandayız kardeşim. Hatta efendimiz mekan değiştirdikten sonra sahabeler kıyameti beklemiş.
Artık daha kaç sene sürer bilinmez ama zaman âhir zaman10 YorumlaDünyanın gerçek manada sonu değilde büyük bir savaş kapımızda..
3. dünya savaşı01 YorumlaKüçük alametlerin çoğu gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor. Hatta büyükler de yavaş yavaş olmaya başlıyor
10 YorumlaAllah'ın işine karışmak ve tahmin yürütmek bize düşmez
01 YorumlaBence alametler yaklasiyor çoğu oldu ama olmayanlar da var herseyi Allah bilir ama en basiti daha Kuran-i kerimi bilen insan çok uygulayan da çok. . yaklasiyor ama uzak gibi sanki
00 Yorumlateknoloji bu hızla giderse yaklaşık 150 200 sene var diye düşünüyorum. tabi Allah bilir gaybı sadece. ama zamanın ötesine geçeceğimiz an kıyamet kopacak.
00 Yorumladediğn gbi onu sadece allah bilir gaybı başka kmse bilemez hem sen hazırlığını yaptn mı da zamanını merak ediyosun demiş bir sahabeye peygamber efendimz
00 Yorumla
+1 yılilk basta allah bilir diyelim fakat kuranda hadislerde gecen kiyamet alametleri var hizla geceklesiyo alametler bhndan sonraki alametlere bakilirsa kiyamet uazak gorunuyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet yaklasti örneğin senin başortu taktiğin halde boynun açıkta kalmasıyla birlikte fotoğraf çekinmen de bir örnek mesela. Ayrıca da hristiyanim sen düşün.. Rab seni korusun
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAh siz müslümanlar ah ah.. İstediğini yap banane gerçi :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ben bu siteye girince yaklaştığını daha iyi anlayabiliyorum, adam eşcinsel olduğunu yazmış, sevgilisiyle yatanlar, türban yasağı kalmasın diyenler, Allah'a inanmayanlar...
21 YorumlaHerkesin kıyameti ölümüdür boşver dünyayı sen kendine bak :)
01 Yorumlaşu an yaşadığımız dünyanın alameti zaten paldır küldür kıyamet içindeyiz
00 YorumlaNe kadar yakın ne kadar uzak bilemeyiz ama yaklaşıyor.
00 YorumlaDiğer konusunda 303 cevap paylaştı. Herkesin kendi dünyasının bir sonu vardır..
Ölüm..
O da hiç belli olmuyo işte..
Kişinin kıyameti ölmektir..02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyanın sonunun neden yaklaştığı belli süslüman kardeş :d Önce takacaksan onu düzgün tak. Hani kapanmanın amacı dikkat çekmemekti. Sen resmen gel burdayım diyorsun yüzünde makyaj kafanda şal ile ;d Bu mudur yani kapanmak :d
13 Yorumla- +1 yıl
Kapali degilsen ve deniyosan. Profil yapmayacaksin arkadasim. Aptalca sekilde kapanipta kapalilari asagilama kirletme onlari. Hadi Allaha emanet
Küçük alametlerin hepsi oldu sadece büyük alametler var anlıycağınız torunlarımızın çocukları göremeyebilir...
00 YorumlaDiğer konusunda 309 cevap paylaştı. Ewet yaklaşti ama yakinmi uzak mi orasi belli olmaz cunky kiyamet alametlerinden biride peygamberimizin gelmeseydi o yuzden yani bilemiycem :(
00 Yorumlakeşke bu akşam dünyanın sonu olsa sevdiklerimin acısını görmeden
01 YorumlaSorunda bir gariplik var ama neyse bence dunyanin sonu yaklasti kucuk alemetlerin cogu gerceklesti...
15 Yorumla
+1 yılgeçen biri video paylaşmış İsrafil sur üfledi diye :D
00 YorumlaBazı alimlerin tahminine göre 600 seneden önce kıyamet kopmaz. Çünkü bazı büyük alametler çıkmadı.
00 Yorumla
+1 yılmontaj alamet onlar hani jesus hani deccal yecüc mecüc ):
00 YorumlaYakin şu an bütün olaylarin gectigi donemdeyiz ama deccal türü olaylar olusmadi
02 Yorumlasacma sorular sorma ınsanlar dusunmeye basladıgından berı aynı soru son yakınmı ısın mı yok?
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet yaklaştı ama en son olarak orta doğuda Armagedon denilen yerde Müslümanlara karşı savaşmamız ve ezmemiz lazım ondan sonra dünyanın sonu gelecektir
01 YorumlaOrtaya deccal cıkmadı cıkarsa tamamdır sahte muslumanlar cıktı milleti peşine takıyor Işıd
01 YorumlaDiğer konusunda 444 cevap paylaştı. onu bilmiyorumda türkiye savaşa gircegi kesin yakında :)
00 YorumlaBence yakin bide savas ciktmmi 3. dunya savasi baslasin buyukk alametleer oh
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha var , bir ilk yarıda doğcak cünkü mehdi , suanda 2014 , 2050'ye kadar gelmez diye düşünüyorum ama allah bilir :) orta tarihlerde doğmayacak yani
00 YorumlaDaha dur be uzayda bir gezegene yapı inşa etcez
Uçan araba kullancaz
Robotlar satılacak10 Yorumla
+1 yılBence yaklasti savaslar.. irkciliklar.. tecavuzler.. cahiliye devrni gectik
00 Yorumla
+1 yılEvet finale yakınız gibi
Her insanın kıyameti kendi ölümüdür ve kendi kıyametimize çok yakınız10 Yorumla
+1 yılBunu bende dusunurum hep ve surekli kuran okur arastiririm sanki kiyamet cok uzak degil gibi
01 YorumlaAlametler gerceklesmeye devam edlyo ve edecektir de. Ama buna yakin veya uzakta diye birsey diyemeyiz.
00 YorumlaKiyamet ümmetime benim ölümumden sonra ikindi namaziyla aksam namazi arasindaki sure kadar kisadir. -Hz. Muhammed (s. a. v) ki bana gore şu an tum alametler dunyada yasaniyor
00 Yorumla- Devamını Gör (91)
Devamını Gör(136)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem