Şeytan Dünya'dan sıkılıp Allah'tan af dilemesine rağmen Allah (C. C) onu affedecekken ikinci hatayı neden yapmıştır?

KScanlar, Allah (C. C) Hz. Ademi yaratmak istediğinde meleklere ona ruhumdan üflediğim için secde edin demiş, Şeytan ise kendisi ateşten insanı çamurdan yarattığı için ateşin topraktan üstün olduğunu söyleyerek isyan etmiştir.
Cennetten kovularak Dünya'da ölene kadar insan ve şeytan yaşamaya gönderilmiş.

Nuh tufanı sırasında sonrasında HZ. Nuh'a ben bu dünyadan usandım bıktım affetsin beni Cenab ı Allah diye onun elçisi olduğu için demiş. Hz. Nuh iletmiş, Allah (C. C) Hz. Ademe secde etmediği için merhametimden uzaklaştırdım, gitsin onun kabrine secde etsin demiş.

Yine kibir yapan Şeytan büyük bir öfkeyle ben onun dirisine secde etmedim ölüsüne mi edeceğim demiş.

Sizce şeytan affedilmek istemesine rağmen neden bu kibrinden vazgeçmeyip Hz. Ademe secde yine etmemiştir?

Kaynak : sorularlaislamiyet sitesi
buradan öğrenerek sorulaştırmak fikrinizi almak istedim.

Dırım dırım dırım dıss 🤪 #aynadakiajan #aynadakiajansoruyor
Şeytan Dünyadan sıkılıp Allahtan af dilemesine rağmen Allah (C. C) onu affedecekken ikinci hatayı neden yapmıştır?
Şeytan Dünya'dan sıkılıp Allah'tan af dilemesine rağmen Allah (C. C) onu affedecekken ikinci hatayı neden yapmıştır?