Buna Celal Şengör, Yukarıdaki şahıs da dahil.
Bu arada ben Müslümanım, beni karıştırmayın 😄

hiç ateistle muhabbete girmedim yani din konusunda girmedim ama ateistler tanrı yoktur demiyo muydu kesin olarak? onlar bilinmezlikte kalmıyo ki yani direkt reddediyolardı. kendine ateist deyip dediğin muhabbeti yapan biri ateist değildir zaten onu geçelim:d
Yahu işte hangisine denk gelsem en sonunda buna geliyorlar. Sadece tanrı olarak düşünme. İlahi güçler işte.
Celal Şengör, Efe Aydal mesela
3.38
25.30
Celal Ş. başkalarını yani agnostik düşünceye kayanları paylamış gibime geldi ama sen başka bir şey mi çıkardın o cümleden?
Efe A. bence ciddi ciddi karıştırıyo bu tanımları... "kanıtlanana kadar tanrı yoktur" diyen birisi nası ateist olabilir:d alt metninde hala bi sorgulama var e böyle mi olur? ortaya bi düşüncesizlik atayım tanrı varsa kanıtlanırsa kabul edeyim ama nasıl kanıtlanacak? bunun kanıtlanabilirliğine olan bu zayıf "inanç" bile ateistliğe ters bence. kafası karışık bence Efenin
Evet la nerden bilcen diyo işte 😄
Efe konusu kesin zaten
Valla ben de anlamadım 😄
Sol ateistlik 😄
Ailesi dindarsa ve kişi ateistim diyorsa bende Agnostik olduğunu düşünüyorum. Geneli de Apateist oluyor. Çok nadirde okuyorum ben ya diyip saldıran tipler.
Son cümleni anlamadım, kişinin ailesi dindarsa kısmı bana mantıklı gelmedi. Sonuçta Celal Şengör yani. Aşağıdaki yorumda dediği kısmı attım mesela. Son cümleni de tam anlamadım 🤔
Peki apatesitler de agnostiğe yakın olmuyor mu sence? Bence ilgisiz kalmak diye bir şey yok tam olarak. Emin değilim demek gibi geliyor bana.
Celal Şengör'ün ne ile öne çıktığı beni ilgilendirmiyor. Sonuçta kendini ateist olarak tanımlayan biri.
Bu arada neye saldırıyorlar hala anlamadım kusuruma bakma 😄
Evet Apateistler ile Agnostikler benziyor. Zaten zayıf Ateistler olarak tanımlandırılıyorlar. Anlam arayışında olan herkes hayatının bir döneminde Agnostik'e geçiş yapıyor zaten. Belki Ateist kısmı biraz daha ağır bastığı için kendini Apateist olarak nitelendiriliyordur. Zayıf Müslüman gibi.
Her kesimin bir cahili var. Bize sallıyorlarsa bizde sallarız diye üçüncü grup olarak aldığım o. Sözde araştırıyorlar. İşte şu ayet bu ayet diyorlar. Yok şu şöyle sallıyor felan diye ama dinlerin felsefesinden ve ahlakından çoğunlukla haberdar değiller yanlı gidiyorlar. Onları kast etmiştim
1) TEİST / DEİST (%0)
2) ÇOK ZAYIF AGNOSTİK
3) ZAYIF AGNOSTİK
4) AGNOSTİK (%50)
5) GÜÇLÜ AGNOSTİK
6) ÇOK GÜÇLÜ AGNOSTİK
7) ATEİST (%100 Tanrı imkansız)
Şu şekil sanırım
Sen ne olarak tanımlıyorsun kendini? Agnostik Teist mi?
Hmm güzel, adına sevindim. Teşekkürler yorumların için
Cevap
2Cevap
Ateistik diye bir şey yok. Hepsinin inancı agnostiktir. Onlar böyle alt dallara ayırmamak için direkt ateistim diyordur
Ateizmi daha genel bir görüş agnostizm onun alt bir yorumu gibi okuyabiliriz aslında
Ezber
Yorum yaptım lan bilgi mi verdim ki neyin ezberi
Nedenlerini de yazsan ¿
Hemen hemen aynı şeyler zaten
Ezbere konuştuğunu düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?