Diyaneti aradım, haram değil namaz da abdestte olur dedi ama mekruh dedi. Çok araştırdım ama net bir bilgi yok. Bu konuda hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Dövme yapmak haram. Kalıcı dövmede abdest tutuyor gusülde öyle. Ama geçici dövme de tutmuyor. Çünkü derinin üstü boya oluyor ve derinin altına su gitmiyor. Kalıcı dövmede iğne derine nokta nokta işlediği için deriyle su temas ediyor. İslamiyette ise hoş karşılanmamıştır.
İslamiyet tarafından hoş karsilanmayan bir şey çünkü Allah'ın verdiği bir bedenin üzerinde sağlık değilde estetik görünüm açısından bir değişiklik yapıyorsun ama dedikleri gibi her türlü abdest olur.
Ya nefes alamaz yaptirir onda sıkıntı yok ama sırf görünüşünü beğenmedi diye yaptiranlar evet öyle deniliyor. Ama ben bu konuda tarafsizm isteyen istediğini yaptirsin 😂
Hayır neden haram olsun. Eskiden babaannemler kınayi ve külü karıştırıp kendilerine dövme yaparlarmis. Teeee ninelerimden dedelerimden kalma bir gelenek bu.
Namaz kılmadığını keşke bu kadar belli etmeseydin :D Abdest oluyor onunla gusül de oluyor. Kalıcı dövme derinin altında olduğu için suyun derine çarpması yeterli abdestte istersen bi araştır bunu :D