Banka Kartımın kullanım süresi dolmuş. Kartın vadesi dolmuş ne demek? Ve eft işlem süresi dolmuştur ne demek? Karşı taraf hesabıma Para yatırabilir mi? Tekrar aktif etmem için bankaya gideceğim zaten ama merak ettiğim karşı taraf şu an hesabıma para yatırabilir mi?
Ayrıca kartımı tekrar aktifleştirmem için illa bankaya gitmem şart mı, telefonla halledemem mi?süresi dolan banka kartı yenileme
Banka kartımın kullanım süresi dolmuş, karşı taraf hesabıma para yatırabilir mi?
Selam :) Bankacılık işleriyle ilgili kafamızı kurcalayan birçok ifade oluyor. Ne demek istediklerini anlamayabiliyoruz. Ben üniversiteye başladığımdan beri banka kartı, kredi kartı gibi bankacılık hizmetleri aldığım için bu konulara hakimim. Bu yüzden sorularına açıklayıcı cevaplar vermek istiyorum.
Kartın Vadesi Dolmuş, EFT işlem Süresi Dolmuş Ne Demek?
Kartın vadesi dolmuş ne demek?
Kartın vadesi dolmuş ne demek?
Kartın kullanım süresi doldu ne demek? Kartın kullanım süresi ve vadesinin dolması aynı anlama geliyor. Her banka kartının veya kredi kartının kullanım süresi yani son kullanma tarihi vardır. Bu tarih kartınızın ön kısmında ay ve yıl olarak yazar. Bu tarih geçtiğinde kartınızın vadesi yani kullanım süresi dolmuş olur. Bu yüzden kartınızı değiştirmelisiniz.
Bankalar kart teknolojilerini sürekli yeniliyor. Kartlara yeni özellikler kazandırıyorlar. Ve kartın üzerindeki yazılar kullandıkça silinebiliyor. Bu gibi sebeplerden dolayı bankalar kartlara bir son kullanma tarihi verir. Ve bu tarih geldiğinde kartınızı değiştirmeniz gerekir. Kartınızı ATM'lerde kullanamazsınız. Yeni kart başvurusunda bulunmalısınız. Ancak hesabınıza bir şey olmaz. Sadece kartınızı kullanamazsınız. Hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Yani başkaları sizin hesabınıza para gönderebilir. Ancak siz ATM kullanarak parayı çekemezsiniz. Çekebilmeniz için kartınızı yeniletmeniz gerekir. Kartınızı yeniletmeden para çekebilmek için ATM'de değil bankanızın veznesinde işlem yaptırmalısınız.
Süresi dolan banka kartı yenileme nasıl yapılır?
Süresi dolan banka kartı yenileme
Kartınızın süresi dolmasına yakın genelde bankalar size kart gönderir. Ama kimi zaman sizin talepte bulunmanız gerekir. Bu yüzden kartınızın kullanım süresi dolacağı tarihten önce bankanızın müşteri hizmetlerini arayın. Kartınızın süresinin dolduğunu ve yeni kart talep ettiğinizi belirtin. Başvuru yaptıktan sonra en fazla 15 gün içinde kartınız adresine posta yolu ile ulaştırılacaktır. Başvurunuzu bankaya giderek de yapabilirsiniz.
ETF işlem süresi dolmuştur ne demek?
ETF işlem süresi dolmuştur ne demek?
Aynı bankaya ait 2 hesap arasında yapılan para transferine havale, iki farklı banka arasında yapılan para transferine ise ETF denir. ETF sadece mesai saatleri içerisinde oluyordu. Artık ETF için bu kural kalkıyor. Mesai saatleri dışında veya hafta sonları ETF yapabileceksiniz ve para hemen karşı tarafında hesabına geçecek. Ancak bu uygulama hala hayata geçmedi. Eğer ETF işlem süresi dolmuştur gibi uyarı ile karşılaşıyorsanız mesai saatleri dışındasınız demektir. ETF işlemini mesai saati içerisinde yapmalısınız. ETF 8 Ocak itibariyle 7/24 olacak. Ama öncelikle Türkiye İş Bankası 18 Aralık'ta pilot uygulama ile anlık ödeme sistemini başlatacak. Bu uygulama ile artık hayatımız daha da kolaylaşacak.
mantık cercevesınde soru sor ya. süresi dolan banka kartın. hesabın kapatılmadı veya dondurulmadı. para hesabına yatar bankaya gıdıp elden cekebılırsın ama kartın suresı dolduğu ıcın atm den ıslem yapamazsın. az mantık yaaa zor degıl
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mantıksızlıkla ne ilgisi var bunun. Her zaman yaşadığım sorun mu sanki de mantık diyorsun. Geçenlere ATM'den işlem yaparken yapamadım, kullanım süreciniz dolmuş uyarısı aldım. Şimdi de ben internetten bir ürün sipariş etmiştim, beğenmedim geri iade edeceğim. Karşı taraf ücreti hesabıma yatıracak, kullanım süreci dolmuş karta yatırabilir mi diye merak ettim sadece. Bunun mantıksızlıkla ne alakası var arkadaşım.
yatırılan para senın kartına degıl hesabına yatar. kart sadece para çekmek ve atm den yatırmak ıcın kullandığın manyetık bı alet. ayrıca ınternetten alısverıs yaparsan kullanım suresı dolmus olan kartını sıstem kabul etmeyecektır. anladın mı tatlım
Yatırır ama kartla çekemezsin kartın kullanım süresi dolarsa yenisini talep edersin hesap aynen durur kısacası yatırır ama matikden değil bankadan çekebilirsin yardımcı olabildim mi?