Az önce regl oldum. İftara kadar oruca devam mı edeyim yoksa şimdi bozmam mi gerekiyor
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Niyet ettikten sonra regl olduysan bozman gerekiyor. Cunku oruc hayizli kadinlar tutamaz gusül abdestin gidiyor. Reglin bitince gusül alip oruca devam edebilirsin. Ramazan bitince de diger ramazana kadar 5gun tutmadiysan reglken o 5 gunu ramazandan sonra kaza ediyosun.
Allah seni islah eylesin. Sen alevisin dimi? O yuzden muhammed s. a i peygamber olarak gormuyosun ulan çarpılicaksin haberin yok. Hz. Isa hz. Davut, hz, musa hz. Muhammed 4 buyuk kitabin peygamberleridir. Hicbir hallttan haberin yok 41 yasindasin ama cahilcuhelasin. Ebu lehepte HZ. MUHAMMEDI INKAR ETTI BAK NE OLDU SONU KURANDA SURESI VAR. Inkar ettigin peygamber... sen ebu lehep in soyundan olabilir misin? hz. muhammed'in amcasıdır EBU LEHEP. kendisine yaptığı eziyet sonucu adına bir sure inmiş ve ilk cümlesinde "tebbet yeda ebi lehebin ve tebbe" "ebu leheb'in elleri kurusun ve kurudu da" denilmiştir. surenin devamı, ebu leheb'in karşılaşacağı azabın tarifi üzerinedir.
Ebu lehepten ne farkin soylesene
Engellemis beni hoduk dinimize kufur eden @Master81
Bozman lazım eğer iftara kadar regl olduğunu fark etmeseydin bozmana gerek yoktu ama fark etmişsin bozuldu yani
Zaten bozulmuş orucun kaza yapıcaksın artık
Geçmiş olsun gitti oruç
Orucun bozulmuş zaten
Ye
Zaten bozuldu
Tabiki.
evet tutamazsın
oto bozuluyo
Bozman lazım
Bozacaksin elbette
Erkekler Ne Diyor
Seni zorlamayacaksa devam edebilirsin ama zorda kalırsan bozmanda bir mahsur yoktur.
Regl Ken oruç tutup tutmama hakkı kadına sunulmuştur İslam'da
Kafandan uydurma. Hayizli kadin orucu bozucak oldugu an cunku o ozurlu gun sayiliyor ve borc olarak borc orucu ramazandan sonra tutuyosun.
@rosetale kafasından uyduran sensin. Sen İslam'dan bahsediyorsan kaynağını merak ettim.
Kadının dediği doğru regl ken oruç tutamazsın bu bir seçim değil
Fıkıh okumanı tavsiye ederim merak ettiysen. Erkek oldugun icin bilmiyor olabilirsin ama genel olarak buluğ cagina ermis musluman kizlar bilir bunu fikih bilmesede.
Fıkıhta:HAYIZ
Kadının döl yolundan belirli sürelerle gelen ve bazı ibadetlerin ifasına engel teşkil eden kan anlamında fıkıh terimi.
Regl:Islamda hayız demektir. Hayız halidir ve islam ansiklopedilerinden bakabilirsin.
Master insanlara yanlış bilgi verme böyle bir şey yoktur regl olunca oruç bozuluyor ve kaza etmek gerekiyor bu bir seçim değildir olamazda
@BilgeHatun102535 aç inandığını söylediğin kitabı oku. Boş yorum yapma.
Kur'an regl için hastalık hali der. Hastalık halinde de oruç tutmama hakkını kadına tanır (zorluk olmasın diye. Ama çok zorlanmıyorsa tutmasını da tavsiye eder.
Açıp oku bakara 184 ü.
Cahil olup birde atar yapma bir daha.
Şimdi kaybol ayak altından.
Ben boş yorum yapıyorum asıl sen insanlara yanlış bilgi verip yanlış yola sürüklüyorsun saygısız seni
183-184﴿ Ey iman edenler! Sizden öncekilerin üzerine yazıldığı gibi sakınasınız diye sizin üzerinize de sayılı günlerde oruç yazıldı. İçinizden hasta veya yolcu olan, başka günlerden sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlar için bir yoksulun (günlük) yiyeceği kadar fidye yeterlidir. Bir iyiliği mecbur olmadan yapan için bu (yaptığı) iyidir. Ama orucu tutmanız -bilirseniz- sizin için daha hayırlıdır.
Bu dedigin normal erkek ve kadinin hastalanmasini kapsıyor. Kuranda namazin kac rekat ve nasil kilinacagi nasil yazmiyor hz. muhammedin kilmasiyla ogrendik bu hayiz durumu da fıkıh alimleri tarafindan aciklanmistir ve
Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: “O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay hâlinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever.”[64]*
Bakara Suresi 222. Ayet
Hayiz regl durumu bakara 222. ayette bahsedilmistir.
Hayizli iken namaz ibadet yapilmaz.
@BilgeHatun102535 lan dinimizin ayetlerini yalanlıyorsunuz farkında mısınız? Bunun islamdaki ismi şirktir. Cahil sürüsü. Gidin kumda oynayın.
@BilgeHatun102535 Allah'ın ayetini paylaşıyorum hala boş diyorsun. Kaybol ayak altından ezik ergen
184 de ne diyor hastayken tutmayabilirsiniz ama. tutsrsaniz daha hayırlıdır.
222 ne diyor? Hastalık halidir diyor.
Kimse sana oruç tutamazsın demiyor.
Namaz konusunda da abdest bozulduğu için kılınması doğru olmaz.
Neyi zorluyosun okuduğunu da anlamıyorsun senin bahsettiğin hasta olma durumu regl olma durumu değil, bilmiyorsan kabullen hala milleti yanlış yönlendiriyorsun..
Regl olunca oruc bozulur kaza olur birde dogru konus
@xerdi lan keko bı tarafınızdan uydurmayin. Kur'an ne diyorsa odur.
Saçma sapan uyduruk hadislerle tahrif etmeyin inandığınızı söylediğiniz dini.
Hadisler Muhammed peygsberin fevatindan 200 sene sonra yazılmış. Nasıl bunları kaynak olarak alacak kadar cahil olabilir bir insan. Gerçekten aklım almıyor.
Hadi arapça bilmiyon Türkçe de mi bilmiyon sıfır dille yaşıyon aw
@xerdi proflinde bilgisayar yazıyor. Muhtemelen bilgisayar taşımacılığı yapıyorsun. Aksini düşünemiyorum. Eğitim kslitesi bu kadar düşmüş olmamalı
Telefonunda kullandığın uygulamaları yazıyoruz ama sen bilirsin..
@xerdi o halde Allah belasını versin böyle bu öğrenim sisteminin
Müslim tirmizi sahihdir hadisleri. Peygamberimizin yasadigi donemde yasamislardir. Uydurma hadis diyerek gunaha giriyosun sahih hadislere laf atamazsin duzgun konus din konusan kufur etmez
@rosetale hahaha
Emin misin o dönemde yaşadıklarına :)
Bence bir araştır. Sonra evet sizin söylediğiniz gibiymis yanlis biliyormuşum diye bir mesaj yaz ki en azından yaşına göre bir olgunluk göstermiş olursun.
Hadislerin bir kismi peygamber s. a yasarken yazilmistir yazi yazmayi bilen sahabeler tarafindan. Bir kismi da vefatindan sonra yazi yazmayi ogrenenler tarafindan yazilmistir. Sahabe demek peygamber s. a hayatta iken onun yani basinda butun sunnet ve fiilerine sahit olan hadisleri 1. agizdan duyan kisilerdir yani hz. muhammedden. sen BU KADAR INKAR ETTIGINE GORE ATEIST MISIN? ISLAM SADECE KURANI KERIMDEN IBARET DEGIL ! KURAN HADIS VE SUNNETLERE GORE YASIYORUM BEN DINIMI SEN DE MUSLUMANSAN TAVSIYEM BUDUR.
@rosetale bak saçma kaynakları alma.
Tırmızi ve Müslim in doğum tarihlerine bak. Hatta sana bir tüyo vereyim. İçlerinde yaşça en büyük olan Buhari dir. Aç bir dovum yıllarını öğren. Sonra gel yaz buraya
Sen hasta misin moruk? Dinime kufreden musluman olsa lafi cok uyuyo sana sabir sabir bir yere kadar yeter cahilligin. Tirmizi muslim buhari git hayatlarini arastir nasil hadis yazmislar ogren kendileri duymadi rivayet edildi. Rivayet edenlerin ravilik derreceleri var. Ona gore sahih diyoruz
@rosetale rivayet edildi ve sahih öyle mi?
Senin bildiğin din Allah'ın Muhammed peygamberin yaydığı din değil.
Şimdi git zuhruf 44'ü oku.
Sınav günü geldiğinde cevapları vermek için gerekli kaynak neresiymis öğren. Aw cahili.
Regl olunca zaten orucun bozulmuş olur kazasını tutmak gereklidir temizlenince yani tamamen bitince tutamadığın günleri tekrar tutabilirsin
Orucun gitti zaten. bozulmuş değilde bugün tutmamışsın gibi davran. Ye iç filan
Bozulmuş zaten, beklemene gerek yok.
Oruç geçersiz sayılır bozabilirsin
Boxacaksın sonra kaza edeceksin
Evet bozabilirsin sonuçta oruç bozulmuş oluyor..
Kazasını yaparsınız sonra oruç gitti :)
Git bi dini sorular sitesine filan baksana
Bozz zaten bozuldu
Bozuldu geçmiş olsun