AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
İcattan kasıt olmayan bir şeyi bulmak ise bilmiyorum ama uzman olduklsrı alanlar var
Var, cahilleri tek bir çatı altında toplayıp inanmalarını sağlamak
Peygamberlerin mesleklerine bak
hz. idris peygamber terzilerin piridir.
hz. davut çoban ve demir işletmeciliği zirh vb.
Hz Isa tip konusunda mucizeler gosteren biriydi.
O cehaletini bir gider.
Olmak zorunda mı? Ama mucizeleri var...
Mucizeleri faydalı bir şey olarak kullanmak mantıklı olurdu bence
Onlar sürekli olan şeyler değil ve mucizeler sadece tescil gibi insanlara peygamberliği kanıtlayan bir unsurdur. İnsanoğluna en faydalı olunacak şey onları iman sahibi yapmaktır. Balığı insanlara vermek çözüm değil...
Mucizeler insanlara kanıtlamak için dimi birşeyleri. Neden kameranın icadından sonra bir Peygamber olmadı acaba hiç
Son peygamberden sonra icat edildi kamera ki kamera çok basit bir olay. Dünyanın ömrü bitiyor ve yeni bir peygambere gerek kalmadı İslam hüküm sürüyor...
😂 Söylemek istediğim insanlara birşeyleri kabul ettirmek, kanıtlamak değil mi muzicede amaç. Yani kameradan sonra yapılsa bu. Daha iyi olurdu bence. İslam hüküm sürüyor demişsin. Dünyada diğer dinlerin ve inanmayanların sayısı daha fazla
Mevzu sayı değil... ayrıca her geçen gün müslüman nüfusu artıyor... anladığım kadarıyla mucizelerin varlığını kabul eden birisi değilsin sadece bilimsel veriler diyorsan buyur tarih de bir bilim aç bak tarihi verilerde kaynaklarda bu bilgilerin varlığını aç oku, okusan da ikna olmazsın çünkü amaç üzüm yemek değil bağcıyı döğmek sende. Allah sana selamet versin diye dua etmekten başka elimden bir şey gelmez.
Mucizeler neden var ki zaten. İnandırmak için birşeyleri. Hem her nesile bir peygamber verilmişti der. Hani nerde şimdi.
''her nesli' nasıl anlamışsın ki o öyle değil. Yani her insan topluluğuna mutlaka bir peygamber gönderilmiş. Önceden insanlar çok dağınık ve birbirinden habersiz yaşadığı dönemlerde aynı zaman diliminde farklı coğrafyalarda birçok peygamber olmuş. Ama Hz. İsa ile birlikte artık insanlar birbirlerinden haberdar oldukları ve iletişim kurdukları için tek peygamber bütün dünyaya gönderilmiştir çünkü tüm insanlara ulaşabilecek imkan olmuştur. Hz. Peygamber dönemi de aynı. Bugün baktığımızda bütün insanlık peygamberin öğretisinden haberdar mı evet. Yani hala peygamberin hükmü de devam ediyor...
Nedense hepsi aynı coğrafyadan seçilmiş. Tesadüfün böylesi. Görmediğiniz kişilere inanmak size ne kazandırıyor anlamıyorum. Kitaplara bu kadar değer vermek. Mantığı bir kenara bırakmak.
Nedense ben kendimi çok değerli görüyorum ;) yoksa ölüp yok olma düşünce çok saçma geliyor bana da ne yapalım. Ölüp yok olacak kadar değersiz aşağılık basit değilim çok şükür :)
Peygamberler mucit değiller ki.
😂 Doğa üstü güçleri oluyor ya. Bunları insanlara katkı sağlayacak şekilde kullanabilirlerdi mesela
Doğa üstü güçleri de yok, Tanrı izin verirse mucizeler yaratılır peygamberler yaratamaz. Peygamber sadece bir aracı.
Neden nesilleri bitti acaba. Dünya düzeldi mi ki. Mucizelerinden biz de faydalansaydık
Son peygamber olarak Hz. Muhammed gönderildi ancak Kıyamete yakın Hz. İsa'nın velayet yönüyle geri geleceği söyleniyor. Nesil midir? Göbekten göbeğe geçen bir durum değil Peygamberlik onu söyleyebilirim. Mucizelerden sürekli yararlanılsaydı bu hayat sınav olur muydu? olmazdı. Eğer Tanrı ve kötülük kavramını sorguluyorsanız, şunu söylemek isterim Tanrı'nın varlığını ve yokluğunu da kanıtlayamazsınız bu bir bilinmezliktir, inanıp inanmamak size kalmıştır. Ancak Tanrı'nın verdiği akıl ya da var olan aklınızın iyiyi ve kötüyü ayırt edip dini ve dini olmayan ahlak düzeniyle beraber kendinizi bir üst seviye çıkarar insanca geliştirmek en temel görevimizdir. Ek olarak şu anda var olduğumuza göre şimdi de neler yapacağımız önemli. Size gelip Dünya her zaman adilde demeyecegim çünkü değil, insan olarak da her şeyi kontrol etmek gibi özelliğimiz yok ama dediğim gibi gelişerek kendi kendimizi aşarak içimiz de verdiğimiz iyi ve kötünün savaşını minumuma indirelebiliriz ama tamamen bitirelemez çünkü var olmanın kedisi bir kaostur ve değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Esasında her şey bir kaos inancınız olsun ya da olmasın sadece isyan etmek bir şeye yaramaz mesele şu an da neler yaptığınız da insanca yaşaya bilmeniz de.
her şey bir sınav için mi şimdi. Sınavdan kalanı sonsuza kadar cezalandırmak falan. Çok canice. Hem Kim istedi ki bu sınava girmek. Kuranın yalancısısın sende. Konuşmaların oraya kayıyor. Mantık dışı şeyler
Size bir kanıt sunmak, sizi bir dine inanmanıza sağlamak ya da İslamın veya Hristiyanlığın elçiliği ile yükümlü değilim. Siz Tanrı'yı sordunuz bende Tanrı ile olağan cevabı verdim kendime has dinimiden bahsetmedim bunlar insanların özelidir. İbrahimi dinlerin Tanrı tanımını daha iyi anlamak istiyorsanız bir imama, rahibe danışmanız incil ve kuranı okumanız gerek. Burada kısıtlı bilgiler ile sadece polemik yaratmaktan başka bir şey yapmamış oluyorsunuz. Ya da direk ben inanmıyorum diyip konuyu kapartırsınız keza inanmıyorsunuz ancak bu sizin kişilerin kişisel dinlerine saldırmaya hakkını da doğurmaz. Herkes özgürce dinini ya da dinsizliğini yaşar. Tanrı var ya da yok bunu kabul edip etmemek size kalmış dediğimide yenilerim. Ayrıca var olma nedenimizi de aynı şekilde düşük aykularımız ve aciz varlıklarımız ile de bilecek bilincede sahip deģiliz. Bir bilinmezlik seçim sizin kimse de size baskı yapmıyor..
Senin bir icadın var mı?
😃 Denizi ikiye falan ayırıyor ya. Yapabilirdi bence birşeyler
Bu mübarek ramazan ayı suyu hürmetine dua edeceğim Allah seni ve senin gibilerini bildiği gibi yapsın amin🙏🙏🙏🙏🙏🙏
İcadı yok mucizesi var
yok sanırım