Günaydın arkadaşlar, Ziraat Bankası'nda iki hesabım var. Biri normal babamın para yolladığı diğeri ise KYK'dan aldığım burs kartım. Burs kartımı kaybettim ve yenisini istedim. Müşteri hizmetleriyle görüşürken iki hesabımı ben de var olan kartta birleştirmesini istedim. Fakat bunun için bankaya gitmem gerektiğini söyledi. Bunu telden de halledemez miyim? İllaki bankaya mı gitmem gerekiyor bu kadar basit bir işlem için? Ziraat Bankası hesap birleştirme nasıl yapılır?ziraat bankası hesap birleştirme
Ziraat Bankası iki hesabı tek kartta birleştirme nasıl yapılır?
Selam :) Öncelikle aynı bankaya ait 2 hesabı birleştirebilmeniz için birleştirmek istediğiniz hesap türlerinin aynı olması gerekli. Örneğin TL hesabı ve Dolar hesabını birleştiremezsiniz. Hesaplarınızın ikisinin de TL olması gerekir. Ya da vadeli ve vadesiz iki hesabı birleştiremezsiniz. Birleştirebilmeniz için iki hesabınızın da vadesiz hesap olması gerekir. Hesaplarınız aynı türde ise birleştirme işlemi gerçekleştirilebilir.
Ziraat Bankası hesap birleştirme için bankaya gitmek şart mı?
Ziraat Bankası hesap birleştirme
Artık birçok işlem telefon veya mobil bankacılık üzerinden yapılabiliyor. Ancak hesap birleştirme işlemi için bankaya gitmek gerekli. Bazı bankalar bu işlemi de telefon üzerinden halletmenize olanak verse dahi bazı bankalar vermez. Bu sebeple birleştirmek istediğiniz hesaplar hangi bankaya ait ise öncelikle bu bankanın müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almanızı öneririm. Size bu işlem için bankaya gidip gitmeyeceğinizin gerekli olmadığını söyleyeceklerdir. Ziraat hesap birleştirme için de aynı şey geçerli. Eğer siz aradığınızda bankaya gitmeniz isteniyorsa bankaya gitmelisiniz.
Ziraat Bankası 2 hesap birleştirme neler gerekli?
Ziraat Bankası hesap birleştirme
Genellikle banka işlemlerinde bankanın müşterisi iseniz sizden kimliğiniz istenir. Kimliğin ile bankadaki tüm işlemlerinizi halledebilirsiniz. Ancak birleştirmek istediğiniz iki hesaba ait kartları da yanınızda bulundurmanızda fayda var. Özetle Kimlik kartınızı ve banka kartlarınızı yanınızda bulundurun. Eğer müşteri hizmetlerini aradığınızda bankaya gelmenizin gerekmediğini söylerlerse işlemi gerçekleştirmek için sizden sadece kişisel bilgilerinizi teyit etmeniz istenecektir. (adres bilgileri, anne kızlık soyadının üçüncü harfi gibi...)
Ziraat iki hesap birleştirme işlemi için aslında en doğru bilgiyi size bankanız verecektir. Bankanız ile iletişime geçtikten sonra bankaya gidebilirsiniz. Ziraat Bankası müşteri hizmetleri: 444 00 00 - 0850 220 00 00