Kendi kendine gıdıklanmazsın başkası gıdıklasa gıdıklanırsın niye :)
Şimdiden teşekkürler
Şimdiden teşekkürler
Gıdıklandığımızda istemsiz olarak güleriz. Çok azdır gıdıklanınca gülmeyen insan. Peki insan neden gıdıklandığında neden gülme olarak tepki veriyor, biliyor musunuz?
www.kadinvekadin.net/.../13918477820.44486800.jpg
Bilim insanları gıdıklandığımızda neden güldüğümüzü araştırdı.
İngiltere'de insanların gıdıklandığında neden güldüğünü araştıran bilim insanları, hassas noktalardaki (koltuk altı, boğaz, ayakların tabanı) hafif dokunuşların, beyinde ayrıca acıyı hissetmemizi sağlayan hypothalamus bölgesini uyardığını belirterek, gülmenin bir çeşit savunma mekanizması olduğuna inandıklarını belirttiler.
BBC'de yayımlanan habere göre, bilim insanları ayrıca yapılan araştırmaların, insanların gülme sinyalini saldırana karşı teslim olduğunu göstermek üzere evrildiğini ve gülmenin gergin durumlarda zarar görmemizi engellediğini gösterdiğini belirttiler.
Neden kendimizi gıdıklayamayız
İnsanların neden kendilerini gıdıklayamadığını da açıklayan bilim insanları, kendimizi gıdıklayacağımız zaman beyinciğin, beyni uyardığını ve beynin bu durumu tehdit olarak yorumlamadığını söylediler.
rica ederim asıl ben teşekkür ederim :)
Bnim gidikladiqim kisilerin bazilari arkasiyla quluo o derece:D
Bir insan gıdıklanınca, derinin yüzeyinde bulunan küçük sinir lifçikleri herekete geçiyor. Özellikle tüyle okşama, böcek yürümesi gibi olaylara hassas olan bu lifçikler aldıkları sinyalleri beyne gönderiyorlar. üşenmedim araştırdım :D
ay çok teşekkürler :)
İnsanın kendi kendine gıdıklandığı tek bir yer vardır oda damakmış internette okumuştum dene istersen :D
Cevap
16Cevap
Millet atomu parcaliyo biz yapamiyoruz buna bari care bulak :D
resim çekilirken neden arkamızı dönüyosak aynı sebepten :D
ilginç geldi :D
Valla bazıları tik yapmış dokunuyoruz küfür ediyor hiç iyi bişey değil:D
isfiçreli bilim adamlarının görüşlerine bakmak lazım
ne sormaya gidellim
ben gülmüyorum neden acaba :)
bir bilsem :D:d arkadaş yanımda dedım l*n kalk gıdıkla saçlamalama panpa dıyıp l*n kalk dedım gıdıkladı yok bişey yok :D
https://i.hizliresim.com/66kNYl.jpg
YANIMDA uzanmış yatan su aygırı öküzümsü panpam oluyor gülmedım:D
:D:d
Ben gıdıklanmıyorum, tam bir trajediyim :)
Oynasmak herkesin hosuna gidiyo
Gıdık aldığın için :)
:) heheh
Vay be copy paste eic seçilmiş :))
ben gıdıklanmıyorum hacı ya
Huy :D
@papazpilaviii canım mesaj atarmısın :D
Bilmem ki
bilmiyorum
ağlayak mı
Gıdıklanmıyorum
vucut ısısı farkı