Arkadaşlar bir yere ödeme yapmam gerekiyor. Bana garanti bankası hesap numaralarını ve diğer bilgilerini verdiler. Lakin benim garanti bankası hesabım yok. Yine de bankadan bu hesaba para yatırmam mümkün müdür? Hesaba para yatırmak için gerekli bilgiler nelerdir?başka birinin hesabına para yatırma
Başka bir hesaba para yatırmak için gerekli bilgiler nelerdir?
Hesaba para yatırmak için gerekli bilgiler nelerdir?
Bir hesap numarasına para yatırma için IBAN numarası veya hesap numarası yeterli olur. Hesap numarası ile göndermek istediğin zaman senden şube kodu filan da ister, o da sana gönderdiği hesap numarasının içinde bulunur zaten. Hatta Garanti bankasında karşı tarafın hesap bilgilerine bile gerek yok. Telefon numarasına parayı yatırabilirsin. Gidip kendisinin ve senin yani gönderici telefon numarasını, bir de miktarı girdiği zaman parayı çekebilir.
IBAN veya hesap numarası ile göndermek istersen de bankaya gitmene gerek yok. Bir Garanti ATM’sine gidip orada kartsız işlemler bölümünden göndereceğin kişinin bilgilerini girerek para gönderebilirsin. Böylece hem bankada sıra beklememiş olursun hem de çok basit bir şekilde parayı göndermiş olursun.
evet hatta karsı tarafın da hesabı olmasına gerek yok bakmatıkten telefon ıhbarlı yatırırsın
karsının hesabı varsa bankamatıkten kartsız ısleme bas tel numaranı tc nı gır sora karsının hesap numarasını yaz tutarı yaz parayı makıneye ver dekontunu al işlem tamam
elbette mümkün.vezneden bu hesap numarasına para yatırağım ddiğinizde online olarak o hesaba gidiyor.ama havale bedelini ödüyorsunuz.ama isterseniz postanelerdende bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Iban nosu vermemişler, şube kodu, hesap numarası :( sanırım bu sadece hesabı olanların kullanabileceği bir yöntem. Bana tıpış tıpış ayaklarına gitmek kalıyor :( sağ ol yine de.
iban genel yani yurtdışındada geçerli bir numara zaten onunda son rakamları banka hesap nusu olarak yazılıyor.sadece banka hesap nusunun yeterli olacağına inanıyorum.
Banka ve kartlar hakkında bilgi sahibi bir insan olmadığımdan sorma gereği duydum. Anlamakta güçlük çekeceğin bir soruya zahmet edip cevap verdiğin için sağ ol.
İstediğin G:B: şubesinden istediğin hesaba para yatırabilirsin. Ancak havale parası isterler..Onu bil..Sana verilen hesabın olduğu şubeye gidip para yatırırsan masraf falan yok..Başka bankada hesabın varsa o bankanın internet hesabından G.B. nın o şubesine EFT yaparsın..Şube kodunu ve hesap no sunu bilmen gerek..Sana üç ayrı yol yazdım..Kolay gelsin.
Hesabın olmasına gerek yok garanti bankası bankamatiklerinden 10 tl gibi şubedende 15 tl mi 20 tl mi ne aktarım ücreti alıyor bunuda aklında bulundur :)
Şubelere yolumuz düşmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar :) Hele ki garanti bankası gibi bazı bankalar resmen soyuyorlar insanı, sanırım en ucuz hizmet bedeli iş bankasında ödeniyor.
arkadaşlar meraba benim başka bir şehre para göndermem gerekiyor fakat kartım ve hesabım yok. karşımdaki kişinin kartı var. nasıl ve ne yolla gönderebilirim?
En İyi Cevaplar