bu ankette tsk nın en özel en elit iki birimini kıyasladım. ökk yani bordo berelileri kıyasladım. bordo bereliler türkiyenin yetiştirdiği en usta çatışma ve operasyon askerleridir eğitimleri eleme süreçleri ve kurs eğitimleri 5 seneden bile fazladır sınır dışı açıklanması yasak olan görevlere gönderilirler. 15 temmuzda karargahlarını av tüfekleriyle ve teçhizatsız geri almışlardır. 2014 te bordo mak fetöcüler tarafından lağvedilmiştir. yaptıkları operasyonlardan bir tanesi suriyede akil dağını 500 kişiye karşı 30 kişiyle alan tek birimdir. sat yani deniz özel savaş grubuda tsk nın tek deniz komando birliği olup deniz kuvvetlerinin özel operasyon grubudur. satlar çok ileri seviye taktiksel çatışmaların adeta kitabını çıkartabilecek seviyede sporcu kültürü oluşmuş çok üst düzey askerlerdir. çok az operasyona gönderilirler suriyeye ve meskun mahal çatışmalarına keskin nişancı olarak destek vermişlerdir eğitimleri okadar zordurki eğitimlerde şehit olanlar olur yaptıkları operasyonlardan bir tanesini örnek verecek olursak kardak kayalıklarından bir tanesine çıkan yunan oyk komandolarının ve uçan sineği algılıcak radarlara sahip gemilerin arasından hayalet gibi geçip karşı kayalığa çıkmışlar ve türkiyeyi savaştan kurtarmışlardır. karar sizin
Çok güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık hepsi doğru. İki tarafa kıyasla psikolojik olarak da yine en zarar gören ve aynı zamanda en güçlü olan bordo berelilerdir. İki tarafın da hakkı ödenmez. Fakat ciddi anlamda ben bir bordo bereliyle kimseyi kıyaslayamam o bereyi almak bahsedilenden daha zordur. Senin de yazdığın gibi eğitimlerde şehit olanlar var. Kıyas bize göre vs vs... Bir de onlara sormak lazım. Hepsini korusun rabbim başımızdan eksik etmesin. Başarılılar onlara güvenim sonsuz. Adam helikopteri düşürürken telde görüntülü savunma yapıyor;)) işin esprisi hatırlattın bana çok yaşa... Rabbım onları korusun ülkemin aslanları ❤❤❤
eğitimde şehit olanlar bordo değil sat. ökk kursuna girebilen çok az insan var şahit olan. bilmemki bacım içimden geldi bu iki birimi çok seviyorum ama ökk sayısı çok arttı
Hayır iki tarafta da var güzel kardeşim orada tek tarafı değil iki tarafı da kattım. orada ifade edememisim demekki... Bu konuda bilgim sağlamdır ezbere konuşmuyorum. Aklıma takılması şudur kiyaslamanin; iki taraf da biz yatağımizda rahat uyuyalım sevdiklerimize sarılalım diye , sevdiklerinin onların tabutlarina sarilmalarini goze almışlar. Nasıl kiyaslariz öyle değil mi ;)))
bilgili birisi olduğunuz belli tabiki. tabiki ikiside gözbebeğimiz ama tatlı rekbetler herzaman iyidir ökk sf bir birim sat sof alanları farklı olsada yerine göre herşeyi üstlenebilirler
Tatlı rekabetler haktır zaten eğlenceli olur iki taraf için de. Üstlenmek ayrı bak eğitim şartları apayrı. Bak sana şöyle diyeyim ; satlara sorsak bu kıyaslamayı misal ; eğitimleri yönünden biz tabiki derler. Bordo bereliye sorsan bunu güler ve elbette öyledir kardeşim diye cevap verir sata. Şimdi, gerisini senin yorumuna bırakayım bu konuda. Sobada elin yanacağı zaman canın acır bilirsin, ama bilirsin bunu elin yanmasa da bilirsin. Birgün biri gelir sana sobada elim yandı der. Ufff bilirim canın çok yanıyor seni anlıyorum dersin. Ama anlayamazsın neden biliyor musun? Çünkü sobada elin yanmadı senin. Kıyas yapılmaz amenna ama bordo berelinin çektiği de az değil satin çektiği de az değil. Hiçbir zaman daha kötüsünü yaşamadığı sürece insan , kendi yaşadığının üstüne kötü bilmezmis. Bazı şeyleri soruna gerçek bir cevap ortaya çıkarabilmek için anlatmaya çalıştım. İnşallah ifade edebilmisimdir kendimi. Mutlu kal 🤍🖤
ama ökk kursu bitirme oranı neden daha yüksek ozaman tamam 100 kişi katılıyo 90 ı bitiriyo ama 20 si faal görevlere çıkıyo ama kurs bitirme yüzdesi neden yüksek sata göre
Ah ah ah ah😁😁😁 Sen neden sati onlardan üst tutuyorsun sen ne istiyorsun bu bordo berelilerimden benim😁😁😁
Yahu sen ne kadar şey önüme susarsan sun bu gerçek mutlak benjm gözümde neden tartışıyoruz bunu Sen onların yaşadığı psikolojiyi biliyor musun? Herkes soğuk kanlı olmak zorunda amenna ok ama onlar hislerini bile yönetebiliyor profesyonel şekilde yeter da bırak da gideyim ne desem yetmiyor sana 😁😁😁☺
yok valla satı üstün tutmuyom ikisininde üstün yönleri var mesela taktiksel çatışmada direct aciton da sat sabotaj ve baskında sat suikastte göğüs göğüse muhaberede bordo iyi
Sen sorma ulan bu soruları 😂😂 Amcan ne güzel subay diyorsun ona sor onun imna et anlatsın o benden daha iyi bilir bizi değil onu zorla😁 Hadi uyu uyu. Takma böyle şeyleri de iki tarafı da Allah korusun.
Özel kuvvetlerin içinde bulunmuş ve karşilaşma şansi olan biri olarak sana şunu sölim. Savaş sadece cepede yapilmaz ya da silahlarlada değil. Alanlari farkli farkli ikiside alaninda uzmandir yeri gelir pkk içine sizarlar yeri gelir iha ve sihalara hedef tespit yaparlar baş bakan korumasi gibi önemli devlet adamlarini korurlar vs vs yani devletin bi nevi tetikçileri kurslari 9 aya indi mak timi dagildi harbi adamlar 1990 yillarinda vardi sat olmak için deniz astubayi olmaniz lazim ya da uzman çavuş diye biliyorum bordo bere içinde uzman çavuş olup temel. komando egtimi alip 3 veya 4 dil bilmeniz lazim
@gurbetci66 sebebi şöyle aralarinda mit personelleride olur istikparat yani basina karşi gösterilmez sebebide bazi silahli örgütler tarafindan hedef haline getirilmemeleri için ailesi olanlarin tehlikeye girmemesi için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55Adam helikopteri düşürürken telde görüntülü savunma yapıyor;)) işin esprisi hatırlattın bana çok yaşa...
Rabbım onları korusun ülkemin aslanları ❤❤❤
eğitimde şehit olanlar bordo değil sat. ökk kursuna girebilen çok az insan var şahit olan. bilmemki bacım içimden geldi bu iki birimi çok seviyorum ama ökk sayısı çok arttı
Hayır iki tarafta da var güzel kardeşim orada tek tarafı değil iki tarafı da kattım.
orada ifade edememisim demekki...
Bu konuda bilgim sağlamdır ezbere konuşmuyorum.
Aklıma takılması şudur kiyaslamanin; iki taraf da biz yatağımizda rahat uyuyalım sevdiklerimize sarılalım diye , sevdiklerinin onların tabutlarina sarilmalarini goze almışlar. Nasıl kiyaslariz öyle değil mi ;)))
Sağol cevap için ☺
bilgili birisi olduğunuz belli tabiki.
tabiki ikiside gözbebeğimiz ama tatlı rekbetler herzaman iyidir ökk sf bir birim sat sof alanları farklı olsada yerine göre herşeyi üstlenebilirler
Tatlı rekabetler haktır zaten eğlenceli olur iki taraf için de.
Üstlenmek ayrı bak eğitim şartları apayrı. Bak sana şöyle diyeyim ; satlara sorsak bu kıyaslamayı misal ; eğitimleri yönünden biz tabiki derler.
Bordo bereliye sorsan bunu güler ve elbette öyledir kardeşim diye cevap verir sata.
Şimdi, gerisini senin yorumuna bırakayım bu konuda.
Sobada elin yanacağı zaman canın acır bilirsin, ama bilirsin bunu elin yanmasa da bilirsin. Birgün biri gelir sana sobada elim yandı der. Ufff bilirim canın çok yanıyor seni anlıyorum dersin.
Ama anlayamazsın neden biliyor musun? Çünkü sobada elin yanmadı senin.
Kıyas yapılmaz amenna ama bordo berelinin çektiği de az değil satin çektiği de az değil. Hiçbir zaman daha kötüsünü yaşamadığı sürece insan , kendi yaşadığının üstüne kötü bilmezmis.
Bazı şeyleri soruna gerçek bir cevap ortaya çıkarabilmek için anlatmaya çalıştım. İnşallah ifade edebilmisimdir kendimi.
Mutlu kal 🤍🖤
yani bordolarda mı eğitimde sat daha zor der
Hayır güler geçer;))
Sence neden düşün bakalım biraz?
valla kardeşim niye gülsün ki sat ta bordo kadar iyidir bence sence neden güler geçer
İyidir ben kötü demedim ki 😃senin aklında dursun benim bu cevabim. Bordolularla denk geldiğin bir gün otur sor , anlatırsa çok şanslısın;))
kardeşim valla anlat amcam ökk da subay oda anlatmıyo
Anlatmiyorsa da şanslısın 😂😉
Sen ne istiyorsun onlardan otur dua et onlara boş ver napacaksin bunları simdi sen önemli olan sağ olmaları değil mi 😃☺
tabikide önemlide valla anlatın ya merak ediyom
Hersey gönlünce olsun iyi geceler ;))
yaa ama okadar yazdım emek verdim kardeşim ☺️
Ben ne yaptım peki bendeki emek değil mj ulan ;))
tabiki emek bacım ama meraklandırıp gidiyorsunuz o sırrı söylemeyip bordo berelilerle ilgili ☺️
Sır mır yok onlar birazcik daha çok zorlanıyor ;))
ama ökk kursu bitirme oranı neden daha yüksek ozaman tamam 100 kişi katılıyo 90 ı bitiriyo ama 20 si faal görevlere çıkıyo ama kurs bitirme yüzdesi neden yüksek sata göre
Ah ah ah ah😁😁😁
Sen neden sati onlardan üst tutuyorsun sen ne istiyorsun bu bordo berelilerimden benim😁😁😁
Yahu sen ne kadar şey önüme susarsan sun bu gerçek mutlak benjm gözümde neden tartışıyoruz bunu
Sen onların yaşadığı psikolojiyi biliyor musun? Herkes soğuk kanlı olmak zorunda amenna ok ama onlar hislerini bile yönetebiliyor profesyonel şekilde yeter da bırak da gideyim ne desem yetmiyor sana 😁😁😁☺
Soba mevzusunu hatirla attık anlamazsan diyecek bisey yok bende sana daha uyu hadi uyu yeter sabah oldu 😁☺
yok valla satı üstün tutmuyom ikisininde üstün yönleri var mesela taktiksel çatışmada direct aciton da sat sabotaj ve baskında sat suikastte göğüs göğüse muhaberede bordo iyi
Cekemeyenj olan yine bordo bereli ;)) hadi iyi sabahlar benden sana bu kadar.
valla değil yaa amcam ökk da subay diyom dlşlm . iyi sabahlar bacım ben böyle sorular paylaşıyorum görüş yazarsanız sevinirim bilgilisiniz çünkü
Sen sorma ulan bu soruları 😂😂
Amcan ne güzel subay diyorsun ona sor onun imna et anlatsın o benden daha iyi bilir bizi değil onu zorla😁
Hadi uyu uyu. Takma böyle şeyleri de iki tarafı da Allah korusun.
Ikna*
anlatmıyor dövecem en sonunda 😂😂
Ulan ben de seni dovecem sonunda uyusana oğlum 😂😂😂😂
uyuyamam ki melekle konuşuyom
He meleğimiz eksikti tamam sen onunla konuş yorumlarda görünme meleğe selam söyle Allah yardımcısı olsun bak onu da deli etme gece gece 😄😄😄😂😂
niye allah yardımcısı olsun 😂😂😂
Şimdi 1 saat de bunu tartışmayalım hadi uyuyalım gündüz ben sana anlatırım ablacım 😂😂😂😂
tamam abla hayırlı geceler 😂😂
Sana da ulan 😂😂
sağol abla 😂
anlatın benim çok bilgim var zaten bu konuda
Özel kuvvetlerin içinde bulunmuş ve karşilaşma şansi olan biri olarak sana şunu sölim. Savaş sadece cepede yapilmaz ya da silahlarlada değil. Alanlari farkli farkli ikiside alaninda uzmandir yeri gelir pkk içine sizarlar yeri gelir iha ve sihalara hedef tespit yaparlar baş bakan korumasi gibi önemli devlet adamlarini korurlar vs vs yani devletin bi nevi tetikçileri kurslari 9 aya indi mak timi dagildi harbi adamlar 1990 yillarinda vardi sat olmak için deniz astubayi olmaniz lazim ya da uzman çavuş diye biliyorum bordo bere içinde uzman çavuş olup temel. komando egtimi alip 3 veya 4 dil bilmeniz lazim
Abi bordo bereliler yuzlerini gizlemeleri lazim demi oyle okumustum. Sebebi nedir
@gurbetci66 sebebi şöyle aralarinda mit personelleride olur istikparat yani basina karşi gösterilmez sebebide bazi silahli örgütler tarafindan hedef haline getirilmemeleri için ailesi olanlarin tehlikeye girmemesi için
renk derken
bordo mu sat mı görünce öyle düşündüm mlsf
tamam
neden peki
Bana göre dünyanın en iyisi onlar özel kuvvet olarak