Tanıdığınız bir ermeni erkek varsa hakkında ne düşündüğünüzü yazar mısınız? Irkçılık olarak algılamayın benimde soyumda vardır belki, kim bilir. Hani olurya topluma özgü bazı şeyler, türklerin genellikle islam dininden olması, eşlerine kıskanç ve tutucu olmaları gibi ermenilerinde vardır buna benzer.
Cevabın nedir?
Kütürel olarak kendilerini ayrı tutarlar, süper bir meze kültürleri var. Bir çok el sanatında ve güzel sanatlarda kendilerine ait eserleri var. Kişi olarak genelde dışa kapanık insanlar pek tanımadığı kişiler ile belli konular dışında konuşmazlar özellikle siyaset. Bir çoğu artık kendi içlerinde bile iki farklı gruba dahiller. Kimileri çok katı kimileri az katı ama sonuçta katı özel konularda. Hayat birleştimek (evlenmek) konusunda ciddi anlamda seçicidirler. Neşeli insanlardır sohbet edilir insanlardır.
Genelde kızları güzel olur ama zor beğenirler, marka vs. takıntıları yoktur ancak davranış olarak zorlarlar karşılarındakileri.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKökeni Ermeni olan ama uyruğu Türk vatandaşı arkadaşlarım var.
Bizden hiç bir farkları yok ki. Dini inancı farklı o kadar. Nasıl ki Trakyalı, Çerkez, Arap, Azeri gibi bir çok kökenden gelen varsa Ermeniler de aynı. Ben bir fark görmüyorum.
Dini inanışları Müslümalık değil. İyi de bu ülkede alevisi de var, hristiyanı da. Ya da inançsız insanlar da mevcut. O yüzden dini inançları da bir değişiklik yaratmaz.
Benim görüşüme göre onlarda bizim bir parçamız.013 Yorumla
Soran+1 yılBen ayrılar bizden demiyorum. Sadece farklılıkları var mı diyorum ki bence muhakkak vardır yaşam biçiminde ufakta olsa. Kültürler kaynaşmış olsa da bazı geleneksel uygulamalar atadan gelir
- +1 yıl
Sizi anlıyorum ama şunu demeye çalıştım : Bir egeli ile karadenizli arasındaki fark ne ise o kadar.
Tıpkı bir alevi ile müslümanın yanyana yaşamaları gibi.
Kendi dini bayramları var tabiki ama onlar da bizim gibi aileye düşkün oluyorlar.
Farklılıkları bizim kendi aramızdaki farklılıklar kadar. Siz bu konuyu mercek altına yatırırsanız gözünüze batar.
Soran+1 yılevet bu cevap daha iyiydi teşekkürler
Soran+1 yılTeoman biraz safsın galiba.
- +1 yıl
@Teoman243
TDK yani Türk Dili Kurumu web-sayfası hazırlamış. www.tdk.gov.tr
Madem yazdıklarımı anlamadınız, uyruk ve köken kelimelerine TDK'dan bakıp öğrenebilirsiniz.
Anlamamış olmanız benim yanlış ifade ettiğimi değil sizin bilmediğinizi gösteriyor.
Türk vatandaşı ermeni doğru bir tanımlama değil. Ermeni kökenli ya da doğru kelime asıllı Türk vatandaşları. - +1 yıl
@Teoman243
Uyruk için Türkiye denmez. Türk denir. Amerika uyruğu olmaz. Ona da Amerikan denir.
Keşke benimle yanlış bilgiyle laf yarıştıracağınıza paylaştığım bağlantıya baksaydınız. Bari ben yapayım.
Uyruk :
1. isim, hukuk Bir devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olma durumu, tebaa
2. Bir devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olan kimse, tebaa
Soran+1 yılAzıcık cahil bizim teoman boşver. Zamanla öğrenir
- +1 yıl
Öyle yapmayalım.
Eminim benim bilmediğim ve Teoman243'ün doğru bildiği konular da vardır ama bu onlardan birisi değil. Belki yanlış okudu ve hatalı bir tepki verdi ya da gerçekten bilmiyor. Hiç önemli değil. Ona kötü, cahil gibi yaklaşmak yerine doğrusunu anlatıp onu kazanmamız lazım. Kendisi bizim düşmanımız değil. Yanlış bilmek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Biz de bu yüzden yardımcı olmalıyız. Birbirimize yardımcı oldukça gelişeceğiz. - +1 yıl
Arkadaşlar böyle bir cevap vereceğinizi bekliyordum. Tabi cahilliğe değişnmişsiniz ancak kendisi es geçmişsiniz. "Amerikan" Türkçe bir kelime değil yabancı bir kelimedir, dilimize "Amerikalı" olarak geçmiştir.
Uyruk kavramı ülke kökenli kavramlardır, tıpkı "Ermeni" ve "Türk" isminin etnik kökenli olması gibi. Bu devlete Türkiye denmesinin ve yaşayanlarada Türk denmesinin sebebi kurucuların etnik olarak Türk kökenli olmasından dolayı alışagelmiştir.
Etnik kökeni Türk olmayan bir kişiye, mesela "Ermeni kökenli Türk" dersen burada mantıksal tutarsızlık oluşur. Çünkü Türk bahsedildiği gibi ve tarihte bilindiği gibi etnik köken ismidir, soyu Türk Kağanlığı'ndan gelen insanların ortak etnik ismidir.
Dolayısıyla "Türk vatandaşı Ermeni" ya da "Türkiye uyruklu Ermeni" demek daha mantıklıdır, tıpkı "Amerika uyruklu Ermeni" gibi çünkü "Amerikalı uyruklu" da olmaz, mantıksal tutarsızlık vardır. - +1 yıl
@Teoman243
Ben sizin arkadaşınız değilim. Yaşımı dikkate almadan senli, benli konuşuyorsunuz. Sesimi çıkartmadım ama arkadaş tabiriyle samimiyet sınırlarını zorluyorsunuz.
Keşke yazılanlara bir parça dikkat etseydiniz. Ben size cahil demediğim gibi tam tersine sizin de bilgili olduğunuz konular olabileceğini dile getirmiştim. Hem haksız yere itham etmişsiniz hem de yanlış konuşmuşsunuz.
Bu tavrınız ve dikkatsizliğiniz çirkin bir hal alıyor. Eğer bu tür davranmak sizin için normalse sizi engelleyeceğim. Temel görgü kurallarına dikkat etmenizi ve yazılanları doğru anlamanızı bekliyorum.
Bir insana bir laf bir kere anlatılır ama siz ısrarla kırık plak gibi aynı şeyi tekrar ediyorsunuz. TDK'nın sitesinden uyruk ve köken kelimesinin anlamlarını öğrenmediğiniz müddetçe laf salatası yapmaya devam edeceksiniz. Önce karşınızdaki ne demeye çalışıyor bir anlamaya çalışsanız bir yere varacağız ama bir türlü bunu yapmıyorsunuz.
Amerikan kelimesinin anlamını da TDK'da Türkçe olarak bulabilirsiniz.
Soran+1 yılTeoman laf olsun diye yazıyo işte boşuna ciddiye almayalım.
+1 yılKıllı oluyolar
Genelde kabalar
Boyları kısa oluyor, saçları 30'larından sonra dökülüyor
Bir de çok çirkin giyiniyolar. Ya gay gibi ya da kro gibi bir ortası yok.
Ermenistan'dayken sokakta gördüğüm insanlardan çıkardığım sonuç.
Kısacası Türk erkeklerinden farksızlar.16 Yorumla
Soran+1 yılVay, tam doğru bunlar
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
türk erkeklerinden farklılar canım. yüzyıllarca türk erkeklerinin kurduğu devlete bağlı olarak yaşadılar.
türk erkekleri sarayda yaşarken onlar çadırda yaşarlardı. türk erkekleri 3 kıtaya hükmederken onlar köyde yaşarlardı... kıyaslamana dikkat et bence. ruslarla kıyaslasan anlarım ama türklerle kıyaslama
Soran+1 yılpeh şunların laflara bak :p komedi
- +1 yıl
Osmanlı hanedanına mensup heralde arkadaş :D
Türkleri de köle olarak kullandıklarından habersiz cahil kopekler işte
ermeniler nefret edilesidir. Zamanında Azerbaycan topraklarında katliam yapıp çoluk çocuk yaşlı , hamile demeden k. hpece öldürmüşlerdir Türk soylu azerileri. Ve bir dönem Türk diplomatları rehine alıp katletmişlersi ermeni terör örgütü asala.
73 Yorumla
Soran+1 yılher millet yapıyor ermenilere özgü değil şunu bir kavrayın önce be
- +1 yıl
Diyelimki kavradik tamam ama bu ermenilerin ne kadar assaglik bir irk oldugu gercegini degistirmiyor. Madem burada bir soru soruyorsun alacagin cevaplara hazirlikli olmalisin hosuna gitmeyecek yorumlar aldigin zamam terbiyesizlesmezsin. Herkes ne düsünüyorsa onu yazmakta serbest ;)
Soran+1 yılherkes terbiyesizse ben niye terbiyeli olayımkine, hayde anam haydi yörü
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
22Cevap
Diğer konusunda 921 cevap paylaştı. Edepsiz buluyorum ben ya bana el şakası yapardı nefret ederdim ztn çok soğuğumdur o tavizi vermem herkes buzdolabı gibisin der o yılışırdı karsını aldatır kumar oynar döver herşey vardı anasıda benim uşam babalarınoyle gordu parasını yicen oturcan derdi gelinine şoklara girerdim tabi hepsimi aynı bilemem konuşmaları çok sempatik o ayrı
11 Yorumla- +1 yıl
el şakası yapan erkek miydi kız mı anlamadım
Yazıklar olsun size ki Türkle ermeniyi bir tuttunuz soysuz birer ittir onlar Karsta Erzurum'da Iğdır'da Ardahan'da Van da yaptıkları zulumler katliamlar Hocalı da Karabağ da yaptıkları iskenceler daha neler neler içinizde ermeniyi savunan varsa it oğlu ittir
1018 Yorumla
Soran+1 yılhala ırkçılık yapan itin kendisidir
Soran+1 yılamma tatava yaptın bir uza ya
Soran+1 yılkafan mı vardı, varmış gibi gelmedi bana :p
Soran+1 yıl:D ahahahahahah
Soran+1 yılAmin. Şimdi difol çocuk
Soran+1 yılay salak ergenus ya tamam çek :D ahahah
Sevgilim Ermeni hiç bir fark yok her erkek gibi kıskanç bir de dinleri hakkında soru sorma. Bunun dışında yemekleri ağır hkofteye tarçın atıyorlar gerisini düşün.
25 Yorumla
Soran+1 yıl:D tamam sağol
Soran+1 yılesmer tamamda ben kaba değil tam tersi olarak gördüm.
Soran+1 yılmümkündür :D teşekkür ettim
Ermeniler zamaninda azerbaycan'da katliam yapan, karabağ'ı işgal eden igrenc bir irk.
86 Yorumla
Soran+1 yılcahilimsi şey sana savaş mı sorduk insan olamadınız be homo erektuslar
Soran+1 yılbende seni aynen
Soran+1 yılsağol böyle köpek olmak şereftir :D
- +1 yıl
ermeniler picdir sende oyle
Diğer konusunda 323 cevap paylaştı. Dabağyan var ;) ama yakından tanımıyorum. Kitaplarını okuyacağım. Kendisi Türk milliyetçisi. Türkiye'deki Ermeniler bize benzer ama biraz daha rahat olabilirler.
00 YorumlaAyrımcılar, abimin patronu ermeni türküydü hep ezmeye çalışırlar, hor görürler. Kıskanç , tutucu değiller İstanbul'da beyazit , ikitelli gibi bölgelere gitsen nasıl g. vt olduklarını görürsün.
01 Yorumla
Soran+1 yılHmmm bir bakarım, sağol
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlkücü gençlik yine asıp kesiyor... :D Ne kadar boş insanlarsınız yahu ! Ne kadar ırkçı, ne kadar aciz, ne kadar gereksiz... Şu ülkücülerle aynı oksijeni soluduğum için çok üzülüyorum...
10 Yorumlabir video izlemiştim dünyadaki ülkelerden bir kaç kişiye Türkiyeyi nasıl buluyorsunuz diye soruyorlardı ermeni olan kişi Öyle bir ülke mi var? cevabını vermişti. yani ben sıcak değilim ben onlara.. soykırım diyorlar hala.
10 Yorumlao soysuzlardan nefret ederim gördüğum yerde kafalarini ezerim
37 Yorumla
Soran+1 yılne alaka
- +1 yıl
ermenistanda seni beklerler hadi yallah
Soran+1 yılsana ne be gerzek, sana yallah sorumdan defol
- +1 yıl
Ben de Milliyetçiyim ama gördüğüm Ermeni'ye dalmam. Bizim için tehlikeli olan Yurtdışındaki Ermeniler onlar sözde soykırım davası sayesinde para kazanıp çıkar sağlıyorlar. Türkiyedekilerin çoğu eğitimli olduğu için kendi işlerine bakarlar bilirlerki Türkiyeye zarar verecek birşey onlarada zarar verir. Tabi eğitimli Kürtlerdw aynı şekilde davranır. Maalesef eğitimi iyi veremediğimiz için Kürtlerden isyan edenler oluyor. Ama iyi eğitim verirsek sorun olmaz. Ermenilerin Ermenistana gidebilir ama çok fakir ve gelişmemiş bir ülke o yüzden Ermenistana gitmezler tersi olur. Türkiye'ye gelirler. Dabağyan isimli bir Ermeni var ve Türk milliyetçisi. Subay olamadığı için kısa dönem yerine askere 36 ay gitmiş. Her Ermeni'ye dalmak bir çözüm değil. Güçlü olduk mu iyi eğitim oldumu kimse bir şey diyemez. Yapamaz ve yapmaz.
kimseyi ırkı yüzünden aşağılayamassınız laflarınıza dikkat edin
46 Yorumla
Soran+1 yılaşağılamak bunun neresinde be yürü git
Soran+1 yılyav he he :p
Soran+1 yılhe dedik tamam dedik uzatma
- +1 yıl
Haramzade kes ermeni pislik
bu göreceli kavram ki sonuçta her insanın iyisi kötüsü var bun toplum olarak sınıflandıramazsın belli bir cevabı yok bunun bence :)
10 YorumlaBir kaç Ermeni tanıyorum Komünist, bilgili ve erdemliler.
12 Yorumla
Soran+1 yılbenim tanıdığım da öyle
O.. çocuğudurlar. Karaktersizdirler. Vatanlarını dışardan gelen düşmanla anlaşıp eski "dost"una saldırırlar
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErmenilerle ilgili 1000 yıllık bir tecrübeyi yazayım. Ermeniye can teslim edilmez.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılermeniler türkleri her zaman arkadan vurmuş bir ırktır.
54 Yorumla
Soran+1 yılartık birbiriyle evlilik yapmış. örnek annesi türk babası ermeni ya da tam tersi biri hala neyin savaşını yapacak. saçmalayı kesin
Cevap sahibi+1 yılolabilir ben sevmiyorum. uzak dursunlar bizden. zaten azeriler onları yakında boğacak.
Soran+1 yıltamam bay bay hadi canım
Cevap sahibi+1 yıluza. git kendini satıcı ermenilere ver.
ermenilerin ne olduğunu bilemiyecek kadar düünyadan haberiniz yok mu
00 YorumlaKarekterin irki olur m
02 Yorumla
Soran+1 yılkarakteri sormadım balım ama neyse boşver
- +1 yıl
Haklsin. Aslinda sunu solemek istedm gerckten globllestik sinirlar kalkti turk diosun turk gbi yasamio musluman diosn musluman gbi yasamio. Herkes birbirine benZer yasio adamligina insanligina guven yeter mantgindayim ark olur ask olr dost olur her neyse. Icine siniosa bisiler her sekilde arkasinda durursn zaten
Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Tanıdıklarım güvenilir ve iyi insanlardı.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgeneli ateist olur bunların
21 Yorumla
Soran+1 yılevet bunu gördüm, başka?
Tanidiklarim gayet iyi cikti
00 Yorumla
+1 yılBir köpek düşün ve öyle kal
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbuyur ne merak ediyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılher şeyi merak ediyorum. ırk konusuna girdim diye yanlış anlamadın umarım. yaşam biçimi, inancı, aile ve toplumsal ilişki biçimlerinizi filan.
Cevap sahibi+1 yılben seni hatırlıyorum sevgilin ermeniydi sanırım ailevi sorunlar olmuştu aynı tarz sormuştunda. bana o eksi veren arkdaşa sesleniyprum kendisimi secti Türk olmayı?
Soran+1 yılyok yav ben değilim.
sevilmez bir ırk
40 Yorumlageneli alevi sevmem
12 Yorumla
Soran+1 yılo zaman ben severim <3
tanımıyorum reis
00 Yorumlabiraz pasifler
03 Yorumla
Soran+1 yılne tür konularda
Soran+1 yılvay çok iyi :p
Gizli Üye(30-35)+1 yıluzak dur !!
01 Yorumla