Ben pek adaletli olmadığını ve bazılarımıza bu konuda daha bir özendiğini düşünüyorum.
Haklısın
Haklı değilsin
Ben abazayım, birine bakıp çıkacağım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
adalet kavramı farklı şimdi disleksi hastalarını düşün onlara özel muamele yapıldığında senın benım gıbı bir hayat sürebiliyorlar hatta bizden daha iyi de olabiliyorlar. Allah insanlara verdiği akıl ile imtihan ediyor ve herkesin barajı farklı imtihanda ki şimdi farzı misal kendimi örnek vereyim bu bilmiş olduğum dini bilgiler doğrultusunda allahın beni imtihan etmesi ve bu imtihanı kazanma barajım 500 puan olsun ancak peygamber efendimiz dönemindeki bir kimse ya da ondan hemen sonra dünyaya gelmiş bir kimse için bu baraj 5 milyon olabilir. aynı şekilde normal akla sahip bir müslümanın barajı 1000 ise aklı biraz geride olan bir insanın barajı 250 ye indirgene bilir allah herkese verdiği kadarı ile imtihan ediyor allah herşeyin en iyisini bilir umarım yazdıklarımda dine aykırı birşey yoktur bilen arkadaşlar yalnışlıklarım varsa lütfen uyarsın saygılarımla
Burada da hersey bizim elimizde. Allah her kuluna zihnini gelistirebilme yetenegi vermis. Ama kimisinin sosyal zekasi ustunken kimisinde sayisal zeka ustundur. Kaderimizi yazan Allah hangisi hangi kulu icin hayirliysa o oluyordur bizim nefsi irademize gore.
Allah'tan adaletlisi mi var? Aklını kullanmasını çalışmasını bilicen gayret gerekk
Bilemedim. Ama adaletin olduğuna inanmıyorum.
Cevap
18Cevap
Beyin çok farklı bir organdır. Bir çok farklı bölmesi vardır ve her birinin görevi farklıdır. Her insanda her bölme aynı derecede gelişmiş olmayabilir. Ancak teraziye koyduğunda ikisi eşittir. Kimisinde farklı bir bölüm gelişmişken, bir başkasında farklı bir bölüm gelişmiştir. Bu yüzden Allah adeletli dağıtmıştır ancak özellikler farklılık gösterebilir. Herkesin parmak izi aynı olmadığı gibi.
Allah herkese farkli beyinler vermiş. Herkesin ilgi alanı farklı. "Siz bir balığı ağaca çıkma yeteneğine Göre değerlendirirseniz, balık kendini hayatı boyunca aptal sanacaktır" Albert Einstein
Allah herkese eşit aklı vermiştir. Kim nasıl ne yolda kullanmak isterse...
Sen aklını calistiramiyorsan yaradan zorla mi calistirsin alla alla
Herkesin fiziki özellikleri farklı olduğu gibi ruhsal ve akli özellikleri de farklıdır.
Bence herkese eşit verdi ama kullanma yetisini bazılarına fazla verdi onlar sıyrılıo aradan :)
allah hrkezi eşit yaratmistir bazilarinda allah vergisi özel yetenekler vardir aslinda tüm insanlsrin özel bir gücü yenetegi vardir fakat bunu kullanmayi bilmiyoru
Bu dunyanın adaleti yoktur. Rabbim bu dünyada birine vermediği bir eksikliği öbür dünya da tamamlayacak. Yani bu dünyanın adaleti yok ama rabbimin kesinlikle adaletlidir..
Torpilliyiz biz bu siteye gelince daha iyi anladım :D
bazı insanların zeka seviyesi çok yüksek...
ama yüksek zeka bir bela o ayrı mesele...
Bence akıl herkeste var ama bunu kullanmayi bilmeyenler ve kullanmak istemeyenler var.
Herkesde eşit akıl olsa örneğin insanlar üniversiteyi bitirmek için çabalamaz.
Torpil geçmiş bknz; ben ;)
özellikle c dedim hani o şık pek popüler olmaz :)
Bazısına torpil geçmemiş bazılarını pas geçmiş.
tamamen tarafsızım c dedim gittim
haksızsın
Bende.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar