1 ton su kaç gün gider, 1 ton su kaç gün yeter?

İlk gün sadece bulaşık+ 15 dk duş
İkinci gün bulaşık+ duş+ çamaşır makinesi
Ayrıca çamaşır makinesi 30 derecede ne kadar su harcar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhabalar,
Güzel soru için teşekkür ederim. Soru güzel olunca cevap vermekte güzel oluyor.

Evde su tüketimi önemli konu suyu zaten doğru kullanmak konusunda bir hayli önemli bir zaman dilimindeyiz. Türkiye'de ortalama bir kişinin günlük su tüketim miktarı 190 Litre. 150 litre makul kabul ediliyor ancak bir insan günlük 100 litre ortalama ile çok rahat hayatını geçirebilmektedir.
Sadece bulaşık ve duş demek çok öne acık bir miktar mesela bulaşık makinesi yıkama başına 15 litre su harcar, musluk açıkken 1 dakika da 10-14 litre su harcar yani makinede yıkamak çok önemli. Duş kısmına gelirsek suyu bir kovada biriktirip tedarikli kullanırsanız 20 litre su ile çok rahat temizlenirsiniz ama sürekli açık kalırsa 50-60 litreyi harcarsınız.

2. gün de çamaşırda var çamaşır makinesi bir yıkamada ortalama 55-56 litre su harcar, yani kabaca hesaplarsak 2 günde sizin harcamanız;
2 defa duş için 40 litre
Bulaşık için 15 çamaşır içinde 60 litre olsun ne yaptı 115 litre, hadi birazda fire verelim 120 litre olsun...
Bu olasılıkta 1 ton suyu 12 gün hatta 14 gün bile kullanabilirsiniz.
2. olasılık duşu açık bırakıp bulaşığı elle yıkamak iki günde 250-300 litre su anlamına gelir
süremiz 6-8 güne kısalır.

Ben 4 kişilik ailemle 30 günde 6 ton su kullanmışım, yani 5 günde bir ton su yapar. Fakat burada 4 kişinin kullanımı var ki biraz daha tedbirli davranmamız gerekiyor. Kişi başına aylık 1,5 ton su düşüyor.
Yani bir ton suyu makul kullanırsanız 15 gün ile 30 gün arasında bir yerde kullanabilmeniz tek başınıza mümkün.
Bunu yaparsak hem ekolojik dengeye katkımız olur hem de bütçemize daha yaşanılabilir bir dünya için su kullanımı çok önemli.
Adamın biri Nasrettin hocaya burdan yürüyerek şehre ne kadar varacağını sormuş. Oda ben ne bileyim be adam demiş. Adam ısrar etmiş hocada bunu terslemiş. Adam iyice kızıp yürümeye başlamış. Nasrettin hoca arkasından bağırmış altı saaaaat. Adam köpürmüş e adam daha önce niye söylemedin demiş. Nasrettin hocada, ben senin nasıl yürüdüğünü bilmiyordum ki! Birincisi, bulaşığı hızlı mı yıkıyorsun yoksa yavaş mı bilmiyoruz, çok mu bulaşık var az mı bulaşık var bilmiyoruz. 15 dakika duşta suyu ne derecede açarsın bilmiyoruz
Yani evde fil falan beslemiyorsanız yeterli olur diye düşünüyorum.
bir hesap yaptım aynı işlem bzm evdede var suyun ton fyatı ortalama 2 tl ayda 40 tl fatura geliyor desek 20 ton su 30 gün yetyor yani braz tasarruflu kullanman gerek tam yetmeyebilir
Cevap
5Cevap
O seni 3-4 gün idare eder gadası. Çünkü aylık ortalama bir aileye 8-9 ton harcanan su parası geliyor.
Nıye yetmesın 1 ton dedıgın aşa yukatı 1000 lt demektır yanı 20 lıtrelık su damacasından 50 adet.50 adet damacanayı 2 gunde bıtıryorsan sen kendını sorgulaman lazım cıddı anlamda eger 2 kısı ısenız bu 50 damacana su cok rahat 15-20 gun gıder yanı 2 kısılık bır aıleye 4-5 ton su 1 ay güle oynaya yeter
yeter tabiki 1 ton la bu :D
yeter bence
Bencr yeter
Yeter tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?