Adem ve havva, tanrısız dönem ve dinler?

arkadaşlar tamamen aklıma takılan şeyleri toparlayıp sormak istiyorum. bunlar gerçekten kafamda büyük bir karışıklığa yol açan bilgiler ve bu bilgileri düzene sokmak istiyorum. klasik bildiğimiz bir yasak meyve hikayesi var. cennetten kovulan adem ve havva yeryüzüne iner. peki yeryüzünde ilk insan onlarsa üreme nasıl oldu? ikisinden olan kardeşler mi birbiriyle evlendi yoksa adem ve havva dünyaya inmeden evvel yeryüzünde başka insanlarda mı vardı? bir de havva nın ademin kaburga kemiğinden yaratılma mevzusu var. peki din ne zaman geldi? ilk yaradan kavramı ne zamandan beri ortada? ilk insanların yaşadığı dönem denilen tanrısız dönem denilen zamanda yaşayan kişiler dinden ve gerekliliklerinden sorumlu olmayacaklar mı ahirette? semavi dinler ilk olarak ne zaman ortaya çıkmaya ve bir yaratılana inanılmaya ne zaman başlandı? bunları gerçekten merak ediyorum. konular hakkında bilgisi olanlar açıklama yapabilir mi? bu arada ateist değilim sadece neyin nasıl olduğunu öğrenmek ve düzenli bilgi oluşturmak istiyorum
Güncellemeler
+1 yıl
öğrenmek istediğim şeyleri bir şeylerle ithaf etmeden güzel bir şekilde anlatan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. yalnız tek bir en iyi cevap hakkım vardı kusura bakmayın lütfen :) Allah sizden ve sizin gibilerden razı olsun :)
Adem ve havva, tanrısız dönem ve dinler?