Diğer konusunda 6,6b cevap paylaştı. Ilk ureme adem ile havvanin cocuklarindan tabi bildigim kadari ile havva ikiz cocuk dunyaya getirirmis bu ikizler birbirleri ile evlenmedi yasakti kuşak farkı ile evlene biliyorlardi.
Ksburga olayini duydum ama hic merak etmemistim
Din konusuna gelince Allah hz Ademle diyalog halindeydi o zamanlar kitap yoktu ama istekler vardi iradeye dayali isteklerdi çoğunlukla o zamanlarda Allaha inanilirdi tanrisiz donem yoktu biz şu an nasil aileden dolayi aratirip etmeden musluman oluyorsak oyleydi kitap olmadığı dönemde insan ogullari arttikca insanin ozelliklerinden olan kibir kiskanclik iyilik kotuluk faktörlerde artmaya basladi ilk kitap hz musaya indi inme sebebide insanlarin artik bir duzene girmesi akillarina basina gelmesi icin ama hz musayi sevmeyen kardesleri vardi onu buyucu goren insanlar vardi falan filan burada yazilip cizilecek bir konu degil ama yinede bir cok soru havada kaliyor bunlardan bir taneside insanlarin ilk puta tapma dönemi neticede arastirip bulmalari imkansiz ne gosterirlerse ona inaniyorlardi hz Musa Allaha inanci yaymaya calisti ama ulasamadiklari yerler illaki vardir diye dusunuyorum orada ölen insanlarin akıbeti ne olacak ya da cezalar dönem şartlarina goremi belirlenecek biraz karışık konu ama burada anlatilmasi zor bir konu
Not telefonla yazdim yazim hhatalari var ise affola018 Yorumla
Soran+1 yılbayağı yardımcı oldu özellikle kitapların neden indiği konusunda teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Aslinda kitaplar insanlari yonlendirmek icin indi hz musa doneminde sartlar ne şekilde ise o şekilde emirlerle indi ama sonra bu kitabin esas yazilip cizileni yok ettiler sonra kopya uydurma kitaplar cogaldi sonra zebur incil kuran indi kurans kadar olsn kitaplarda degisti aslinds bakarsan şu an kuranida degistirmeye calisiyorlar her hoca kendi fikirlerine gore yazıyor dikkat et degisik degisik hocalari dinle teki mekruh der kimi caiz der kimi caiz degil der ama hepsi hoca mezheplerden bile anlayabiliriz bunu bu kadar mezhep neden var muslumanlikta 1 kitap 1 peygamber yok mu birilerinin yonlendirmeleri ile Muslumanlik yasaniyor bizimde arastirma gibi bir dunyamiz olmadigi icin körü körüne dini yasiyoruz aslinda neyse.
Soran+1 yılişte bu yüzden herkesin fikrini almak istiyorum. araştırmak öğrenmek. mezhep meselesi benimde aklımı karıştırmıştır hep. din aynı din neden mezheplere gerek duyuldu? arapça bilmediğim için maalesef hocaların meallerinden birini okumak zorundayım ama hangisini? ama şuna inanıyorum. islam hoşgörü ve akıl dini bence. namaz, oruç, zekat bunların hepsi bizi kötü bireyler olmaktan uzaklaştırmak için var. insan olduğumuzu sadece bir yerde değil her zaman her yerde hatırlamamız ve ona göre davranmamız için.
- +1 yıl
Haklisin. Ama arapca bilsende zor cunku kuran arapcasinin normal arapcadan farkli oldugunu duymustum o yuzden zaten kuran tam anlami ile cevrilememistir genelde yorum uzerine cevrilmistir ee takdir edersen bizim nasil yorumlarının varss cevirenlerinde yorumlari var din dedigin gibi hoşgoru dini ama hocalara kalsa nefes almayada gunah derler burada buyuk bosluk var dini zorlastiran hocalardir kim gercek yorumda kim sahte yorumda bilemezsin herkese seytanmis gibi yaklasiyorum ben cunku donem onu gerektiriyor bu konuda cok doluyum ama cogu insan buradakiler fikrime gorusume tahammul edemedigi icin detaya girmiyorum o yuzden herkese Allah akil fikir vermis
. Kuran aciklamasi konusu ise arkadasim mumkunse bir cok degisik hhocanın cevirdigi kitaplardan birartane alirsan körü körüne alma degisik degisik yorumlayanlari tespit edip alirsan beni daha iyi anlayacaksindir
Soran+1 yıldini, diniz yaşayan insanlar üzerinden değerlendirecek kadar cahil değilim çok şükür :) insanların beşer olduğunu biliyorum. buna bende dahilim. yanlışlarımız olur doğrularımız olur. yanlış hatırlamıyorsam bir hadisti. insanlar bilmedikleri bir konuda birinden yardım istediklerinde onları hoşgörü ile karşılayın ve dinden soğutacak şekilde değil güler yüzlü ve onların anlayacağı dilde anlatın diyordu. şimdi bakıyorum bazı hocalar var surat bir karış şu şöyle olacak bu böyle olacak insanın içine korku düşürüyor ya ben bunları yapmazsam ne olacak diye. yani şöyle bir imaj veriyor sen bunları yap gerisine karışma. yani için fesatlıkta dolu olsa kul hakkıda yesen sen namazını kaçırma orucunu düzenli tut. insanlara iyi birer birey olmayı öğütleyen hocaları seviyorum. işte o zaman kalbim allah sevgisiyle doluyor. şimdilerde bir şey öğrenmek istesem senin şüphen mi var sen kimsin bu budur işte böyle kabul edeceksin diye insanın üstüne geliniyor. ben yanlış yapmıyorum
Soran+1 yılallah onların yanlışlarını affetsin :)
- +1 yıl
Bsk ne guzel soyledin biz hoca miyiz degiliz bu konuda okulunu ya da biseyini yaptik mi hayir sadece aklimizi kullaniyoruz degil mi. Simdi etrafimiza bakalim her koca cehennemi on plana atiyor bunu yaparsan gunah bunu edersen cehennem her yerin eriyip gidecek vs vs vs insanlar bu sekilde dinden sogur uzaklasir hocalara gore hersey gunah yasak haram yahu birakin insanlari dini sevdiron once onlar gunahi harami zamanla aratirip öğrenecek zaten sen adama yanacaksin biteceksin kul olacaksin diyordun binlerce tl para kszsniyorsun bunlari diyerek sonra peygamberimiz 1 ekmeğini bile 3 e 4 e boler hakkindan fazlasi haram deyip kendin yapmiyordun bu ne lahana corbasidor boyle :) neyse bu konular beni asabilestiriyor genelde bu kadar ikiyuzlu bu kadar insanlari yoneten kisileri gorunce hszmedemiyorum indanlarin koru korune inanmasina dedigim gibi sen birden fazla degisik goruslu hocalari tespit et onlarin kitaplarini oku ayni anda oku ki neye inaniyor insanlar daha iyi anla
Soran+1 yılgüzel açıklamaların ve beni yargılamadan anlattığın için teşekkür ederim. ilk başta temel olarak neyin ne olduğunu az çok anladım :)
- +1 yıl
Allah insanlara beyin vermis hosgoru vermis iyilik vermis anlayis vermis diyalog kuralım diye agiz dil vermis konusmadan hic birsey cozulmez hakaret ederek hic cozulmez empati yapmadan yorum yapmak cahilliktir. Ben bu konuda egitim almış biri degilim herkesi dinliyorum herkesin yorumuns ssygi duyuyorum hocalari dinliyorum anlamaya calisiyorum ve bu sekilde kafamdaki dogru ve yanlislari süzüp mantikli olanları uygulamaya calisiyorum ben birinin sozu ile hareket edersem ons inanırsam her dedigi dogru dersem o inandigim adam beni parnaginda oynatmazmi seytanda boyle drgilmidir guvenini kazanir insanlarin sonrada istedigini yaptirir bu sekilde olmaz her hocs dogru soyleyecel diye birsey yok seninde dedigin gibi Muslumanlik akıl ve hoşgörü dini akil vermis Allah kullansin insanlar diye.
Umarim yardimim olmustur sana her ne kadar konu dışına ciksakta en azindan dine bakis acimi aktarmaya çalıştım benim dediklerim dogru diye iddia etmiyorum benim dunyamda boyle ama
Soran+1 yılbenim ne demek istediğimi anlayıp empati yaptığın için Allah senden razı olsun. senin gibi insanlar islamı ve insanlığı güzel kılıyor. tabi ki herkes bildiğini paylaşıcak bundan doğal ne var? bunu bile anlayamayanlardan uzak olalım her zaman. her şey gönlünce olsun :)
- +1 yıl
Allah senden de razı olsun iyi, kötü, mantıklı ya da mantıksız agresif şekilde davranmayıp beni dinlediğin için çünkü ben kime bir şey söylesem genelde senin din anlayışına tüküreyim bilmem ne yapayım dedikleri için bu şekilde anlayışlı karşılanmakta beni mutlu ediyor.
Sağolun sizinde her şey gönlünüzce olsun umarım en yakın zamanda kafanızda ki soru işaretlerinden kurtulursunuz.
Soran+1 yılsana söylemiyor onu kardeşim. bana öfkesini kusuyor. bırak günahımı almaya devam etsin :) benim yüküm hafifler onun elleri kirlenir :)
Soran+1 yılalınma alınma herkes kendini biliyor boşver :D
En İyi Cevaplar
Din HZ. Adem'in yaratılmadan önce de var idi. İnsan yaratılmadan önce Allah, cinleri yaratmıştı kendisine kulluk ve yer yüzüne gözeticilik yapsınlar diye. Bakara suresinde bir ayatte derki : Ben yer yüzüne bir beşer yaratacağım, melekler de hemen itiraz ederler: sana sadık kullar olarak biz varken yer yüzünde fitne ve kan dökecek varlık mı yaratacaksın? Bunun üzerine Allah siz bilmezsini ama ben herşeyi bilirim deyip Adem'i yarattı ve ona eşyaların isimlerini vahiy etti. Bunun üzerine önce meleklerine sordu eşyaların isimlerini melekler biz seni eksiklikten tenzih ederiz. Sen herşeyi bilirsin dediler. Ve Adem'e sordu eşyaların isimlerini Adem de hepsini söyledi. Bunun üzerine Meleklere Allah Adem'e secde edin dedi. İblis hariç hepsi secde ettiler. İblis ise kibirlenip büyüklük taslaması nedeni ile Allah'ın huzurundan kovuldu. Ve işte İnsan ile şeytan arasındaki ap açık düşmalık o zaman başlamış oldu. Allah insan'ı zaten dünya için yarattı çünkü yer yüzüne düzen getirecek halifelere ihtiyacı vardı. Bunun için de sürekli kendisinden yardım istemesini ve şeytan'a uyulmaması konusun da binlerce peyganber ve binlerce bilgi indirilmiştir insan oğluna. Ne var ki insan dünya hayatına ahiretini ihmal ve imha ediyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılademi dünyaya göndermek için yarattı yani? yasak meyve yediği için cennetten kovulmadılar o zaman? yani dünya adem için bir sürgün yeri değil aslında daha önceden tasarlanmış gönderileceği yerdi?
Soran+1 yılo zaman yasak meyve olayı yok o uydurma dimi?
Diğer konusunda 646 cevap paylaştı. Adem ile havva ilk insandır tamam da kardeşler birbiriyle evlenmedi topraktan yaratildik , adem ile havva inmeden yeryüzünde kimse yoktu ilk insan diye boşuna denmiyor , ademin kaburga kemiğinden yaratılışıyla ilgili bir bilgim yok henüz araştırıp söylerim , din ne zaman geldi onu da pek bilmiyorum yanlış bişey demek istemem , dinler olmadan yaşayan insanlar ceza çekmeyecektir çünkü onları yönlendiren biri yok:)
03 Yorumla- +1 yıl
Biz insanı pişmiş çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık."(Hicr Suresi : 26) "……. sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan eşini yaratıp ………."(Nisa Süresi :1)
"Kadınlar hakkında hayır tavsiye ediniz. Çünkü kadın, eğri “kaburga kemiği”nden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri tarafı, en üst tarafıdır. Onu doğrultmaya çalışırsan kırarsın, hali üzerinde bırakırsan öyle kalır.” [5][6],[7] Kur'anda Havva ismi ve Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı geçmez. Kuranda ikisinin de tek bir nefisten yaratıldığı belirtilir.
Yardımcı olmuşumdur umarım :)) - +1 yıl
Kalki ki din insanlar ve cinler icin var. Her seyden once onun ruhu yaratildi (hz muhammed s. a. v) sonra onun yuzusuyu hurmetine dunya melekler ve cinler yaratildi. Dunya hz adem ve hz havva yokken yaratildi sonra o topraktan hz adem hz ademden de hz havva yaratildi. Amma kendileri yaratilmadan once de melekler ve cinler yaratilmisti ki seytan onlari kandirsin.. Yani hz adem ve havvadan once dunyada ne insan ne de gorunur canli vardi...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile
orada ki meyve değil şöyle söylüyor.. sadece ağaç meyve ismi vermiyor.
Ve dedik ki: “Âdem! Eşinle birlikte cennete yerleşin, oradaki nimetlerden istediğiniz şekilde bol bol yeyin, sadece şu ağaca yaklaşmayın. Böyle yaparsanız zalimlerden olursunuz.”
adem ve havva için dünya hazırdı hiç birşey eksik değil di...
üreme için insanlar nasıl coğalıyorsa aynısnı oldu yani... üreme önden olmuştur...
adem ve havvadan önce insan yoktu... sadece onlar vardı her doğumda bir kız bir erkek doğuyordu normalde doğmaz biliyorsun. ikiz doğuyorlardı yani.. toplam 40 çift olmuştur en son oğlu habil ölünce allah onların üzülmesin diye ŞİT (a. s) doğmuştur.
kaburga kemiği hadisler söyler ve sahihtir. onun rivayeti şöyledir. hz ademin canısı sıkılır kendini yalnız hisseder üzülür ağlar uykusu gelir. uyandığınd yanında hz havva görür :)
din hz ademden öncede vardı kıyamete kadar devam edecek tanrısız dönem yoktur peygambersiz yani (fetret devri) hz isa ile muhammet arasında 500 yıl vardı hesapsız olacağını biliyorum onu allah bilir. dinler her zaman vardır vardı herkes kendi dininden sorumludur. şimdi ki din İSLAM dır.
kim olursan ol her zaman yardımcı olmaya çalışırız14 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim :) bir şey daha aklıma takıldı. peki ağaca yaklaştıkları için mi dünya hazırlandı dünyada imtihan olunmaları için. yoksa onlar o ağaca yaklaşmadılar ama yine de önce adem sonra havva dünyaya yollandılar?
- +1 yıl
olaylar şöyle :
bir varlık yaratacaksın herşey sebeb olacak nasıl mı
diyelim bişey oldu yaratıldı bişeyler yedin hasta oldun yaratıldı eeeee doktor lazım yaratıldı sende dr gidiyorsun seni yürüttü iyileştirdi anladın mı ne demek istediğimi
o ağaçta dünyaya gönderilmesi için bir sebeb ti... kısacası herşey bir sebebtir. ölüm bile bir sebebtir. unutma islamda tesadüf yoktur. kısaca imtihan içindi. bak ayette diyor ki..
''sadece şu ağaca yaklaşmayın. Böyle yaparsanız zalimlerden olursunuz.”bak uyarıyı verdi uyarıyı unuttuğu için yani unutturan şeytan dı şeytan bile bir sebebtir... anlatabildim mi?
Soran+1 yılimtihan için bir sebep :) sanırım anladım :)
+1 yıl-Yeryüzünde ki ilk insanlar Hz. Adem ve Hz. Havva'dır.
- Çocuklarının birbirleri ile kan bağları yoktu.
-Allah önce Hz. Adem'i yarattı ve kalbine yakın olan yerden "kaburgasından" Hz. Havva'yı yarattı ikisine de ruh üfledi.
-Din Hz. Adem ile birlikte geldi Allah Hz. Adem'in oğulları Habil ve Kâbil den kendisine ibadet etmelerini buyurdu ve ikisini de imtihana tabi tuttu Kabil hep şeytanın vesveseleri arasında kayboldu ve kardeşi Habil'i öldürdü ilk cinayet işleyen, ilk günahkar ve ilk cehennemlik Kabil oldu. Kabil babasından ve ailesinden kaçarak Mağaralarda yaşamaya başladı. Hiçbir dönem ilahsız olmadı Allah sapkın milletlere sürekli peygamberler gönderdi. Peygamberler Habil'in soyundandır. Bozgunculuk ve fitne çıkartanlar ise Kâbil'in soyundan.
- İnned dine in'dallahil İslâm " Allah katında tek ve hak olan din İslâm'dır" semavi dinler peygamberler ile çıktı yalnız hepsi de tek bir dini anlatıyordu hak din olan İslâm'ı lâkin zamanla insanlar Hristiyanlık ve Yahudiliģi kendilerine göre uyarladılar.
-Firavunlar çağında insanlar yaratılanlara tapmaya başladı ve Allah yine doğru yola dönmeleri için peygamberler gönderdi. Hz Musa, Hz. Yakup, Hz. İbrahim, Hz. Yusuf gibi16 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim açıklaman için bir şeyler daha sorabilir miyim?
çocuklarının birbiri ile kan bağı nasıl yoktu? bir de kız çocuğu yok muydu adem ve havva nın?- +1 yıl
Habil ve Kabil kardeşlerin kan bağları vardı lâkin kızlarının yoktu
Soran+1 yılşey anlamadım kızların nasıl yoktu ki?
- +1 yıl
“Ve ikisinden birçok erkek ve kadın türetip-yaydı”
Allah şöyle buyurdu
"Birbirilerinizden eş edinin ve yeryüzüne dağılın"
Habil ile doğan ikiz çirkin Kabil ile doğan ikiz güzeldi. Hz. Adem Kabil ile doğanı Habil'e Habil ile doğanı Kabil ile evlendirmek istedi ve Kabil buna karşı çıktı. Hz. Adem durumu Allah'a havale etti ve Allah ikisinin de adak adamasını istedi. Kabil hasta ve çelimsiz bir koyunu Habil ise semiz ve güzel bir koyunu kurban etti. Allah Habil'in adağını kabul etti ve buradan gerisi de zaten anlattığım kardeş katli yani 1 Adem ve 1 Havva sürekli var etti Allah.. Neslimiz sürsün diye onlara kan bağı vermedi.
Soran+1 yılşimdi anladığım zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHz. Adem ilk İnsan ve İlk Peygamberdir. Peygamber demek yani Din getirmiştir. Dini anlatmıştır.
Çocukları vardı. Çocukları birbirleriyle evlendiler. Senin kardeşin ile senin arandaki bağ senin dedenin dedesinin dedesinni vb. böyle atıyorum 100 nesil de Dna lar uyuşuyor. Ama onlar da tek ata olduğu için dna ları farklı.
Diğeri ise , Bu güne kadar ilk insandan bu güne 124 bin Peygamber gelmiştir. Kuranda Allah buyuruyor ki Hiç bir kavim/millet yoktur ki oraya bir Peygamber/uyarıcı/anlatıcı girip çıkmamış anlatmamış olsun. Tarzı buyuruyor. Diğer ayetlerde ise Peygamber göndermediğime azap etmem buyuruyor.
İlk insan ve Peygamber Hz. Adem Namaz kılardı ve oruç tutardı.
Yaratıcı kavramı hep vardı. Dünyaya insan gelmeden önce cinler vardı.
Bir profesör araştırmasına göre insanın beynini araştıran kişi 2 kardeşin her şeyden bağımsız olarak adaya atılsa ve büyüseler ikisi de Bir yaratıcının olduğuna inanırlardı tarzındaydı.
Başka ne var?13 Yorumla
Soran+1 yıldünya binlerce kez batmış çıkmış. bir donmuş bir yanmış. milyarca canlı var olmuş kimi evrilmiş kimi yok olmuş ve o zamanlarda insan yokmuş. o zaman adem ve havva yeryüzüne inmeden önce zaten dünya çoktan vardı. dünya onlar için yaratılmadı?
Cevap sahibi+1 yılDünya imtihan yeri. Ve önce cinler imtihan ediliyordu. Cinler bizden milyar yıl önce geldi.
Sonra insan kalbinde şeytanlık olunca dünyaya imtihan edilmeye gönderildi.
İmtihan edilerek sen şeytanlığı atıyosun...
Soran+1 yılçok teşekkür ederim açıklaman için :)
Diğer konusunda 959 cevap paylaştı. Tarih boyunca 4000 den fazla peygamber gelmiştir dünyaya. Her peygamber geldiği topluma aynı şeyi öğretmeye çalışmıştır. Düzgün, iyi bir insan olmak. 2500 yıl önce yaşadı müslümanlık o zamanlar yoktu o adam yargılanmayacak diye bir şey yok. İlkokul öğrencisine sınavda ilkokul sorusu sorulur, lise öğrencisine lise sorusu. Adam ve havva ilk insanlardır buda doğru. Yanlız tüm insanların kardeş olduğu gerçek değildir. Sonuçta yahudilik için onlar lanetlenmiştir deniyor. Kısacası ortada bir ayrım var. Bununla ilgili çeşitli düşüncelerim de var ama burada açmak istemiyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılhiçbir şey anlamadım :/
Soran+1 yılbenim sorularımın cevapları değil bunlar. ama sağol yine de :)
+1 yılBunu birisinden öğrenemezsin. Çünkü kimse o dönemde yaşamamıştır. Sadece teoriler vardır. Bilim sana tavşanı gösterir, din ise tavşan bu kutunun içindedir der. Tabi ki bilimin açıklayamayacağı şeyler de vardır. Dinin olduğu gibi. Şahsen ben ilk insan olaylarına inanmam, kim ne tepki verirse versin. Din kavramı yayılması kolay bir şeydir. Korkudan doğar. İhtiyaç. Senden daha büyük bir güce ihtiyaç duyarsın ki yalnızlığında ona inanasın. Aya, güneşe, puta, tanrıya tapmak bu yüzdendir. Ben gücü hep kendim yendim. Neyse uzatmayım. Fikrim budur
014 Yorumla- +1 yıl
Gücü kendim yendim değil korkuyu kendi başıma yendim olacaktı özür.
Soran+1 yılbilimin anlattıklarıyla dinin çekiştiği noktaları anlamak ve mantık yürütmek istiyorum zaten
- +1 yıl
Din celismiyor bilim her seyi anlatamiyor yetersiz kaliyor. Neden dinin celistigi geliyor insanlarin aklina daha dune kadar atom bolunmez diyen bilim degil miydi albert gibi super bir begin cikip atomu parcalayip ellerine vermedi mi? Iste dine degiserek guvendiginiz bilim bu. Ayrica kainatta bildiklerimiz sadece %5"lik bir pay. Hal boyleyken din gibi hassas konularda hangi bilime guveniyorsunuz...
Soran+1 yılhobaaa çelişen noktaları anlamak bilmek istiyorum dedim şimdi de bilime güveniyor olduk :D bak kardeşim sen fazla bir misyon üstlendin kendine. bu kadar saldırgan olmana gerek yok sakin ol bir önce :) sen bildiğini güzel güzel anlat herkes de kendi aklını ve hür iradesi karar versin. dediklerine karşı çıkılıp hayır olmaz şu şu şu saçma bunları açıkla hadi bakalım denirse o zaman böyle celallenirsin.
- +1 yıl
Ben senin icin tek kelime yazmiyorum. Insanlarin senin bu anlamsiz basligindan etkilenmemeleri icin gayret gosteriyorum. Seni tanimam etmem ne diye degerli vaktimi tanimadigim birine harciyayim. Benim derdim farki umarim anlamissindir. Bilim bilim biye masumca birseyler yapmaya calisiyorsun ama bizim milletimiz zekidir emin ol anlamistir herseyi :))
- +1 yıl
Doğru, bilimin de kendi içinde yanıldığı konular oluyor. Bugün doğru olan şey öbür gün çürüyebiliyor. Bu bir elektronik eşyanın, 2 sene sonra yenisinin çıkmasına benzer. Hiç bir zaman kötü yöne gelişmez, kötü kullanım demiyorum dikkat edin. Ne zaman bilgiye ihtiyacım olsa bunu din vermedi bana. Kuran'ı Türkçe okudum. Aradığımı bana vermedi. Gidip de başkasına sormadım bu ne şu ne diye. Ha çelişki noktasına getirmeyelim konuyu çünkü yazmaktan yoruldum bunları. Kimseye bir şey ispatlamak meşguliyetinde değilim. Sadece fikrim budur. Görüşlere de yeteri kadar saygılı olurum...
- +1 yıl
Insanlarin senin bu anlamsiz basligindan etkilenmemeleri icin gayret gosteriyorum demek ne demek? Varsayalım ki arkadaş insanları etkilemeye çalışıyor. Bunu engellemeye çalışmak ne demek? İnsanların kendi beyinleri yok mu da senin şu dediğinle etkilenmeyecek? Kimin adına karar veriyorsunuz?
Soran+1 yılkibir ve insanı aşağı görme kimin mizacıdır bilir misin iblisin :)
oda doğru yolda olduğunu sanır tıpkı senin gibi :)
Soran+1 yılmilletin senden zeki ve iyi kapli oldukları kesin :) olmayan bir şeyi o kötü kalbinle öyle gibi görebilmek için büyük bir yanlışta olmak gerek :)
- +1 yıl
O benim problemim icimden gelen bir ic gudu sen bunu neden yaziyorsun diye sorgulayamazsin. Din konusunda herkesin herkesi uyarma sorumlulugu vardir. Hani diyorsunuz ya sosyal sorumluluk bu da benim icin oyle birsey. Duymak istemiyorsan kulagini kaparsin ama mesaj yine gidenlere gider...
- +1 yıl
pekala. bunları okuyup da etkilenen, sonra senin yazdığını okuyup etkilenmekten vazgeçen herkese merhaba diyelim o zaman. iyi sabahlar
Soran+1 yıluzun olduğu için içeriği dahi okumadan iç güdülerine güvenmek çok güzelmiş :) sadece o kötücül içgüdülerini kullanarak insanları anlamadan, ne düşünüp ne bilmek istediklerini bilmeden, itham ederek kullanmaya devam et. insanlara güzelce ve onların anladığı dilden yaklaşmak ve emin olmadan kimseyi suçlamamak ancak herkesin harcı değil zaten. derin bir erdem ve insanlık gerektirir :)
- +1 yıl
Acikcasi basligi gorunce icerigin okunmaya deger gormedim. Baslikla icerik birbiriyle celisiyorsa da o benim problemim degil. Baslangicta sadece yazdigin basliga uygun bir yorum yaptim. Sonra da yorumlara yorum yaptim. Ama sunu anladim senin yazdiklarin yorumlarinla o basligin hicbir alakasi yok. Inaniyorum diyorsun tanrisiz donem diye baslik atmissin. Cok garip geldin bana...
Soran+1 yılhz adem dünyaya gelmeden evvel dünyada kavimler vardı diyenler öyle adlandırıyor da o yüzde öyle dedim. hz. adem o kavimlere liderlik etmek için Allah tarafından gönderildi yaratıcıyı anlattı diyorlar onlara liderlik etti. bütün kulaktan duyma bildiklerimi yazdım ki doğru ya da yanlış hangisi söylensin. bu kadar basit
+1 yılDinsiz Dönem Yoktur, Adem İle Havvanın Yeryüzüne İnişi İle İslam Balamış, Hz. Muhammedin gelişi ile tamamlanmıştır, yani islam hep vardı bilinenin aksine hz. muhammed getirmedi o tamamladı, hz. musanın da isanında getirdiği din islamdı, ademinde öyle, doğrudur adem ile havvadan üreyen kardeşler evlenerek üreme devam etmiştir, Yani Allah ve İslam Kavramı Adem ve Havvadan Beri Vardı, Adem ile Havva Yeryüzüne inmeden önce dünyada insan yoktu cinler vardı,
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
Üreme Adem ve Havva'nın çocukları arasında çapraz eşleşme sayesinde oldu. İlk insanlar yani onlar ve doğal olarak soyumuz onlardan gelmekte ve yine doğal olarak ilk insan oldukları için kardeş evliliği onlara haram değildi sonuçta çoğalınması gerekiyordu. bu sadece onların çocukları ve Nuh'un çocukları için geçerli kılındı. Adem çamurdan ilk insan olarak yaratıldı Havva'da onun kaburga kemiğinden ki bu konu kesin bir bilgi değil diye biliyorum yinede bir bakarsın sen. İlk din ilk insanlara yani Adem ve Havva'ya bildirilen tevhid dini olmalı. Bu konu çok eski ve karışık oldugundan net bir bilgi veremem yanıltmak istemem yine bunu tevhid dini olarak araştırabilirsin. Yaradan kavramı Adem ve Havva'da başlar işte seninde dediğin gibi ilk insanlarda. Tanrısız dönem diye bir şey yoktur bahsettiğim gibi Adem ve Havva ilk insandır onlardan önce yaradılan bir insanoğlu yoktur. Doğal olarak dinsiz dönemde yoktur. Semavi dinlerin ilkide zebur ve tevrattır. Yorulmadım desem yalan olur :)
02 Yorumla
Soran+1 yılbilimin ilk insanlar olarak öne sürdükleri homosapienler havva ve adem o zaman ve biz kardeşlerden üredik. bir nevi günah tohumuyuz :) bir de ben tevrat ve zeburu kitap olarak biliyordum. din mi?
Acikcasi yazdigin aciklamayi okumadim ama soruna bakarak sunu soylemek istiyorum. Rabsız donem diye bir donem olmadi. Cunku insanlardan once melekler vardi ve yuce Allahi zikrediyorlardi bu da demek oluyorku rabbimiz insanlar yokkende tapinilan kendisine ibadet edilen bir yaraticiydi rabdi. Anliyorum ki Allahin varligina inanmiyorsun. Herkesin inanci kendinedir ama boyle dini arastirmalar yapmadan TANRISIZ DONEM diyerek insanlarin inandiklari degerlerle sorguluyorum dogmatik seylere mi inanacagim dusuncesine giydirilmis masumca ve mesrulastirilmaya calisilan sozler altinda dalga gexemezsin...
010 Yorumla
Soran+1 yılistersen ilk önce açıklamamı oku. çok yanlış anlamışsın :)
- +1 yıl
Cok uzun yazmissin ama senin merak etigin konunun cevabini verdigime inaniyorum. Yanildigim bir konu olabilir. Belkide de Allahin varligina inaniyorsan ki gercekten inaniyorsan hz ebubekir gibi ol. O soylediyse dogrudur de ve iman et kurtul. Yoksa bu vesveseler seytandandir ve kisiyi felakete kadar goturebilir...
Soran+1 yıloku! kuran ın ilk emri. ben vesvese halinde değilim okuyup araştırıp inandığım şeyi her şekliyle öğrenmek istiyorum. o söylediyse doğrudur demek bana göre değil. islam aklınızı kullanın diyor. üretin ve araştırın. insanoğlu merakı, araştırması ve üretmesi sayesinde ilerledi. sana da ilk okumayı tavsiye ederim :) hayırlı günler :)
- +1 yıl
O akil dogruyu yanlistan ayrilmak icin, pozitif bilimleri arastirmak insanliga faydali seyler uretmek icin, kafire muhtac olmadan pozifit bilimlerde ornek olmak icin verildi. Kuran ilminde her seyin mantikli bir aciklamasi yoktur. Mesela ayaga mes olayi vardir. Normalde senin dusuncenle yani mantikla gidecek olsak meshi ayagin altina yapariz cunku kirlenen taraf orasi ama meshi ayagin ust kismina yapiyoruz hukum budur? Bunun mantikla bir izahi var midir bence yoktur. Iste bunun gibi kurani olaylarda ve hukumlerde her zaman mantik aranmaz. Cunku insan mantiginin kapasitesi sinirlidir. Herseyi kavrayamaz. Daha dun ne yedigimizi unutan bir beynimiz var. Aytica biz gayba iman etmisiz.. Son olarak ben senin gidishatini hicte iyi gormuyorum. Sanki bir seyleri inkara sebep, dayanak arar gibisin. Belki de bulacagin deliller seni pskolojik olarak rahatlatacak ama tehlikeli yoldasin...
Soran+1 yılsorumun bir yerinde bile mantık arıyorum demedim. aklıma takılan karman çorman bilgilerimin doğrularını öğrenmek istedim. açıklamamda da belirttim ateist değilim. insanoğlunun kavrayamayacağı şeyler olduğunun pekala farkındayım. inkara gittiğimi düşündürecek tek bir cümlem yok. bütün sorularım neyin nasıl olduğunu merak ettiğimle ilgili. hepimiz iman ediyoruz çok şükür ama neyin nasıl olduğunu da bilmeye hakkımız var. asıl tehlikeli yol insanların bilmek, düşünmek ve anlamak istemelerini bir şeylerle itham etmeye çalışmak bence :)
- +1 yıl
Iyide burdan mi arastirilir bu mevzular. burada karsina konunun uzmani birinin cikacagini mi bekliyorsun hepimiz bu konulardan yeterince bilgisi olmayan siradan insanlariz. Sana faydali olmaktan ziyade farkli yaklasimlarla kafani karistiracagiz konu senin acindan daha da icinden cikilamaz hal alacak. Eger bu konularda o kadar ciddi isen internette guvenilir bircok hoca var onlarla iletisime gemeye calis ya da ne bileyim kitaplarini cdlerini al. Yani bu sorunun muhatabi burasi olmamali.
Soran+1 yılya yüzyüze bilgi alabileceğim biri olsa neden buradan soruyım. yanlışını bildiğim bir sürü şey öğrendim. buradaki insanlarda dün doğmadı. elbet konu hakkında bilgisi olanlar ellerinden geldiğince anlatıyorlar. bir çok şeye cevap buldum güzel güzel açıkladılar sağolsunlar.
- +1 yıl
Bilim bilim diyorsun seni bu konuda en iyi sekilde aydinlatacak tefsir fikih siyer gibi kitaplara bakip arastirma yapmaktansa gelip buradaki insanlarim yarim yamalak bilgilerine, yorumlarina guvenerek cok onemli mevzulari tartisiyorsun. Din ilmi fikik kimya gibi ilimlere benzemez. Marketten 2 kilo domates bile alirken en az 10 dk inceliyor taze ve temiz olanlarini aliyorsun. Bu din konulari bir domates kadar da mi degerli degilde hic saglam arastirma yapmadan burdaki siradan insanlardan bu konulari ogrenmeye calisiyorsun. Bu yazdigindan sonra benim daha diyecek biseyim kalmadi. Kirdiysam kusura bakmayin,
Saygilar,,
Soran+1 yılneyi nasıl yapmam gerektiğine sen karar veremezsin. o benim kararım. hadi güle güle
+1 yılTanrisiz bir donem olmamistir allah yarattiklarini hicbir zaman basibos koymamistir
Ademin sol kaburga kemiginden yaratildigi rivayet ediliyor evet yanlis degilsem erkeklerde sol kaburga kemisi kadinlarinkinden bir eksik
Evet ilk karfesler arasinda evleniliyordu. Ama capraz bir sekilde cunki havva hep ikiz doguruyordu. adem ile havva dunyaya indirilen ilk insanlardir. bunlari google de daha genis arastirabilirsin07 Yorumla
Soran+1 yılçapraz eşleşme nasıl oluyor?
- +1 yıl
Hep ikiz doguruyolardi ama ikiz olanlar birbiriyle değil onlardan önce ya da sonra doğan ciftlerle oluyodu yani kardeşleriyle
Soran+1 yılyine kardeş oluyorlar ama dimi? sadece nesil farkı oluyor?
Soran+1 yılduymak istediğim değil bilmek istediğim. ayrıca tahmin falan ettiğim yok bana söyleneni sordum.
- +1 yıl
Evet lardestiler ve allah bu sekilde uremesini istedi.
Bu cok uzun ve derin bir konu bunu anlatmak icin birkac konuyu ele almak gerekiyor.
O yuzden uzun uzun buraya yazamiycam
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Üreme konusu önemli olduğundan kardeşler birbirleriyle evlendi din ve Hz allah ilk günden beri var hatta adem yasak meyveyi yedikten sonra allah onu cennete kovmus ikiside dünyaya çıplak olarak gönderilmiş ve birbirlerinden uyanmış lar belli bir zaman Hz adem allahatan af dilemis fakat kabul olmamış bir gün yine ellerini semaya açmış başını göğe kaldırdığı zaman ALLAH VE MUHAMMED yazıyor o sırada şunu söyler yüce Rabbim beni muhammed indin yüzü hürmetle affet işte o sırada af olunur
00 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Şimdi çıkıcam çünkü namaz kılmam gerekiyor. Bu soruyu yarın muhakkak cevaplayacağım, kafanda soru işareti kalmayacak inşallah. İstersen mesaj at kardeşim, unutmayayım yarın.
113 Yorumla
Soran+1 yıltamam ben sana burdan yazarım.
- +1 yıl
Kardeşim şimdi ; Cennet'ten kovulma hadisesi, orda kastedilen Cennet, zaten dünyada yer alan bir Cennet. Yani ahiretteki müminlere vaad edilen Cennet değil. Cennet kelimesi, bağlık, bahçelik yer manalarına da gelir. Kullanımı bu dünyada olduğu yönünde. Allah'ın ahiretteki vaad ettiği Cennet başkadır :)
Başkaları da vardır elbet. Kardeşlerden yani ensestten türemiş değiliz. Adem ilk insan kabul, fakat tek değil. Allah, insan yaratılışının ilk örneği olarak Adem'i bize öğretiyor. Adem ve eşi dünyada, yine ADEM isimli bir kavme geliyorlar. Adem A. S. Adem kavmine Peygamber olarak gelmiştir. Kaburga meselesi zaten palavra. Tevrat'ta geçer o. Allah, '' insanları bir özden, bir cevherden yarattığını'' buyuruyor. Erkek nasıl bir yaratılış sürecinden geçmişse, kadın da aynı süreçten geçmiştir. Ensestten türedik diyenler Kur'an'ı hiç anlamamışlardır.
Soran+1 yılbu kavim olayı bana söylendi. adem in yeryüzünde bulunan bir kavme liderlik etmek için indiği ve onlarla birleşerek türediğimiz. ama burada palavra dediler bu duruma. önce adem gelmiş sonra kaburgasından havva ve havva ikizler doğurmaya başlamış. nesil farkı ile doğan ikizler çapraz olarak birbirleri ile eşleşmişler. sadece onlara haram kılınmamış kardeşler arası böyle evlilik. şimdi sende benim duyduğum şeyi söyledin. ama senin haricinde herkes bu şekilde üreyiş var dedi. ama bu kavme gelme olayını bende duymuştum. iyice kafam karıştı.
Soran+1 yılbu arada açıklaman icin teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Kafan karışmasın kardeşim. Kur'an referansı olanlar bunu böyle açıklamak zorundadırlar. Çünkü Kur'an asla ensestten geldiğimizisöylemez hatta ensesti yasaklar. Lut kavminin başına gelenler malum :) Öyle çaprazlama maprazlama diyenler, yalan yanlış hadisleri Kur'an'ın önüne koyanlardır.
Soran+1 yılo zaman şöyle mi oluyor doğru anlamış mıyım. dünya da ilk insanlar adem ile havvaydı ama dünya üzerinde başka bir kavim daha var olmuştu. hz adem de onlara liderlik etti ve bu şekilde üreyip çoğaldılar.
- +1 yıl
Allah insanı bir cevherden yarattı. İlk yaratılmaya başlanan insan Adem. İlk taslak da ilk insan da Adem. Fakat dünyada Adem kavmine liderlik ve Peygamberlik etmeye gönderildiği vakit, dünyada başka insanlar vardı doğal olarak. Çocuklarıyla başka insanların çocukları evlendiler ve ürediler. Ensest diye bir şey yok :)
Soran+1 yılişte burada kafam karman çorman oluyor. tamam ilk insan adem peki diğer insanlar ondan sonra mı yaratılıp gönderildi dünyaya? ya da Allah adem ve havva yı yarattı dünyadaki cennete gönderdi. sonra da diğer kavimi yaratıp dünyaya saldı mı oluyor?
Soran+1 yıltamam şimdi anladım. yaratım olarak ilk şekillenen yaratılan. ama onunla beraber bir topluluk daha yaratıldı. sadece adem ve havva yoktu. teşekkür ederim vaktini ayırıp açıkladığın için :)
- +1 yıl
Aynen öyle. Allah insanın yaratılış evrelerinden bahseder. İşte sudan, topraktan, balçıklı topraktan, pişmiş topraktan, bir çiğnem etten, alakadan, mudgadan diye gider böyle. Daha ilk insan şekillendirilmeden bile ismi insandı. İnsan formu olarak düşün :) Bir gazete çıkıyor düşün, papirüsten, selülozdan vs. İlk ortaya çıkan gazete, dergi ile sonra çıkanlar hep aynı. Fakat ilk üretilen ilk taslaktır ve ilk üretilen sıfatına haizdir. Bunun gibi :) Estağfurullah, anlatmak başım üstüne benim Kur'an ile ilgili hakikatleri.
Soran+1 yılAllah razı olsun :)
Sadece havva ile ademin çocuklarına mahsus kardes kardes olqyi haram olmadi
02 Yorumla
Soran+1 yılevet. ama yine de nesil farkıyla eşleşme olmuş
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKatılıyorum sana birde insandan önce dinazorlar ve ayrıca cin topluluğu varmış!
018 Yorumla
Soran+1 yılinsanın var oluşu dünyanın var oluşundan bu yana okyanusta bir damla gibi. senelerce batmış çıkmış dünya insansız. sürekli evrilmiş canlılar. ve sonunda insanoğlu var olmuş ama nasıl?
- +1 yıl
Herşeyden önce canlı su dibinde yaşayan çeşitli bitkiler..
Soran+1 yılbak mesela bilim adamları onları şöyle açıklıyor. dünya sürekli değişim halindeydi ya ilk oluştuğunda buna göre de dünya üzerinde var olan canlılar sürekli değişen yaşam koşullarına ayak uydurmak için evrim geçirdiler. öyle öyle en sonunda bu evrimlerden insanoğlu oldu. ama ben buna pek inanmıyorum. dinazorları yok eden meteordan kurtulan sürüngenler yerdeki sıcaklığa dayanamayıp ağaçlara çıkmışlar ağaçlarda yaşama uyum sağlayabilmek için evrilip maymunlara dönüşmüşler ordan da ilk insanlar dedikleri homosapienler evrilmiş. din ve bilimin sunduklarını tamamen öğrenmek istiyorum. ama maymundan evrilme kesinlikle mantıklı gelmiyor. ama şöyle de bir gerçek var. insan beyninin yapısına en çok benzeyen beyin maymunlarınki
Soran+1 yılyazık bu ülke bu kafayla hiçbir yere gidemez. insanlar insanlarla konuşmak ne demek istediklerini anlamak yerine yeterli bilgileri olmadığı için suçlayıp kaçıyorlar sadece. demek istenileni anlayan yok. herkes kendi anlayabildiği yerden anlıyor anlatılanı. allah akıl ve fikir ihsan eylesin sizlere
- +1 yıl
Evet simdi senin acikca soylemekten cekindigin niyetin ortaya cikti. Sen, Evrim Teorisine inanmak bu sekilde dinin sinirlayici etkilerinden kurtulmak istiyorsun ve bunu da sozde bilim adi altinda yaparak dusuncelerini mesrulastirmaya calisiyorsun. Ama anliyorum ki bu konu da bir cok tereddutlerin var evrime inanmakla inanmamak arasindasin... Cunku senin bu sorularini gercek anlamda iman etmis bir kimse sormaz ki yakin zaman da eminim ki Allahin varligini da sorgulamaya baslayacaksin. Umarim yaniliyorum...
Soran+1 yılsenin bir şey bildiğin yok. Allah seni ıslah etsin. sana hakkımı helal etmiyorum beni böyle itham ettiğin için. için kötülük ve fesatlık dolu. ilk önce insanlara şüpheyle değil hoşgörü ve anlayışla yaklaşmayı öğren. benden uzak Allaha yakın ol. senin gibi insanlardan iğreniyorum
Soran+1 yılsavunduğun dinin neresinde insanlara böyle yaklaşmak emrolunmuş acaba?
insanları yaftamak için yer arıyorsun. senin gibi insanlar yüzünden bir çok kişi dinden soğuyor. çok şükür ki ben dini insanların yaşadığı şekilde değerlendirmiyorum. benim imanımı sınamadan önce kendi imanına bak. o kudret o sorgulama yetkisi sende değil ama sen kendine görev edinmişsin.
Soran+1 yıldünya ve ahirette sen ve senin gibilerin tümünden uzak kalmak tek dileğim.
- +1 yıl
Once ne yazdigimi oku evrime inanmak istiyorsun dedim. Inaniyorsun demedim. Sonra onu desteklemeye calisiyorsun dedim. Cunku sordugun sorularla insani suizanda birakiyorsun. Bende buna binayen arkadaslari evrim gibi dusunenler konusunda uyarmak amaciyla acikca yaziyorum. Evet sende evrim alameti goruyorum dedim cunku evrimle ilgili bir cumlen vardi. Madem oyle insanlari suizanda birakmayacaksin...
Soran+1 yılinsanın bilmediği bir şeyleri öğrenmek istemesi ona inanmak istemesi anlamına gelmez !!! yazık benden çok fazla yaş yaşamışsın ama daha neyin ne anlama geldiğini anlayamayacak kadar cahilsin.
Soran+1 yılistediğim konuyu istediğim yerde araştırabilirim kaldı ki öğrenmek istediğim konu inancımı kökten değiştirebilecek büyüklükte bir konu değil ki kalkıp uzmanlara taşınayım. ne güzel insanlar açıkladı demek ki olabiliyormuş. insanları olur olmaz anlayıp dinlemeden itham etmekten geri kalmayan birinin ayıbı bilemesi ve uygulamaması daha büyük bir ayıp bence
- +1 yıl
Bak kardesim yukarda acik acik evrimden bahsediyordun. Biriside cikip sen evrime inanmak istiyorsun dedigi zaman bunun neresi suc oluyor neresi kalp kiriyor. Ben evrim konusunda bircok makale okudum evrimcil dusunen insanlarin ilk sezilerini de anlayabiliyorum. Evrimcil dusunen insanlarin da bunu neden ve nasil yaptigini da edindigim tecrubelerle gayet iyi biliyorum. Simdi hak konusuna gelelim ben senin icin hakaret iceren tek cumle kurmadim oyle algilandiysa da herkesin duymasini istiyorum ozur dilerim. Lutfen hakkini helal eder misin hassas konular bunlar
Soran+1 yılbunları en basit belgeselde bile görüp duyabilirsin. okullarda defalarca öğrendiğimiz şeyler. hitlerin nazi politikasını bu şekilde yazıp incelemek istesem de o zamanda nazi sempatizanı mı olucam. düşünce tarzın çok çok yanlış. o evrimi savunanları ben senden iyi biliyorum. onlar benim gibi bir şeyler öğrenme derdinde değiller. direk bu budur biz burdan geldik başka da gerçek yok derler. gerçekte dünyamız, canlılar ne gibi değişiklilere uğramışlar neler yaşanmış bilmek öğrenmek istemek suç mu? bunları her araştıran evrime mi inanmaya başlıyor. insanın doğruyu bulabilmesi için önce yanlışları da bilmesi gerekir. yanlış olmadan doğruyu nasıl ayırt ederiz? orada maymundan geldiğimize inanmadığımızı da söylüyorum. yani ortada fikir paylaşma istişare etme talebi var görebiliyor musun bilmem? daha bir çok yorum yapan kişiye cevaplar verdim. sakin kafayla sorduğum soruda hangi cümleleri kurduğumdan tut bütün cevapları ve benim yorumlarımı oku tarafsız bir şekilde ve gerçekten
Soran+1 yılne öğrenmek ne yapmak istediğimi tart ondan sonra konuşalım. internet bir bilgi çöplüğü oldu artık. burada aklıma takılan, bilmediğim şeyleri güzel bir şekilde doğru düzgün anlatabilecek biri olur diye düşündüm. fazla uzatmadan neyin ne olduğunu bildirecek. kalbimi kırdın ama ben hakkımı helal ederim Allah da affetsin.
- +1 yıl
Sermet1 yanlış düşünüyorsun. Dünyayı evreni sorgulamak bilimdir. Bilim de öğrenmeyi gerektirir. Din ile iman ile ne ilgisi var?
+1 yılBu konulari burdan degilde bilgisi olan biriyle yuzyuze tartisip ogrenmek senin icin daha verimli olacaktır
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle birini bulsam buraya sormaya gerek duymazdım zaten
+1 yılhz adem ile havva ilk insan ve dünyaya geldikden sonra kabileler yaratıldı dıye bılıyorum panpa
04 Yorumla
Soran+1 yılkabileler nasıl yaratıldı? ben bide şey duydum adem ve havva dünyaya indiklerinde zaten kabileler vardı onların çocukları adem ve havvanın çocuklarıyla evlendi
- +1 yıl
aaaa öylemiy miş
Soran+1 yıletrafımda duyduğum şeyler. ee kardeşlerden mi ürediler deyince biri demişti daha önceden kavimler vardı adem onların başına geldi diye. o yüzden kafam karışık
Gizli Üye(36-45)+1 yılsabah sabahta böle soru nerden aklına geldi uyuyup kalkıpta sorsaydın ya :)
20 YorumlaYoutube MEHMET OKUYAN TEVHİD VE ŞİRK izlermisin cevabın orada
00 YorumlaEvet kardeşler birbiriyle eşleşti.
02 Yorumla- +1 yıl
Kardeş kardeşi eşlermi len
+1 yılKıran oku hepsi var
14 Yorumla
Soran+1 yılsen biliyorsun hepsini yani
- +1 yıl
Evet üşeniyorum yazmaya
Soran+1 yılüşenmeye devam et
- +1 yıl
Kardeşim ne bu olumsuz tavır küfür mi ettim sana burda? Aç oku dedim tavsiye verdim sen üşenme asıl da öğren.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar