+1 yılmikroplar 2 ye ayrılır iyi huylu kötü huylu... onlarda kendi aralarında ayrılır ama şimdilik konumuzla alakası yok... kötü huylu mikroplar her yerde olur... ama iyi huylu mikroplar mesela aşıların içinde olur, aşı yardırmıyla insan vücudundaki kötü huylu mikropları yok ederler... sütü annlerimiz neden kaynatır, kötü huylu mikrop ölsün, iyi huylu kalsında vitamin olsun diye... bunun gibi bir çok örneklemeler var... uımarım yardımcı olmuştur...
06 Yorumla- +1 yıl
kalır tabiki..
- +1 yıl
iyi huylu diyorum hastalık yapan mikropları temizler...
- +1 yıl
ama kötü bir şey olmuyor bu kadar bil yeter... ;)
En İyi Cevaplar
Bu ne biçim soru ya
05 Yorumla
Evet... Mikroplara da bulaşan daha küçük mikroplar bulunuyor...
03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Canlı veya cansız her varlıkta da mikrop bulunur. Kimi mikroplar zarar verir, kimileri vermez. Kimileri az etkilidir, kimileri çok. Ancak mikrop mikroptur.
Dünyada birçok mikrop çeşidi vardır. Bu her yerde bulunur zaten.
Mesela bir bozuk parayı ele alalım. Üzerinde binlerce, belkide milyonlarça çeşit mikrop bulunur, bakteri bulunur. O her çeşit mikrop, diğer bir mikroba temas edecektir. Yani onlarda da farklı farklı mikroplar olacaktır. Yani yanyana olan mikroplar mutlaka birbirine temas edecektir, birbirlerine bulaşacaktır.
Ama işin esprili kısmına gelirsek. Biz insanız, kocamanız. Mikroplar ise gözle görülemeyecek kadar ufak. Şimdi o bize bulaştığında fark etmeyiz, hissetmeyiz. Solunum yolu ile veya başka bir şekilde bize bulaşır. Ancak mikropların hepsi aynı boyda değil midir? Peki biz nefes alırken boğazımızdan içeriye gitti o mikrop, bize bulaştı. Peki aynı boyda olan mikroplar birbirine nasıl bulaşacak?
İnsanları mikrop olarak ele alalım. Birbirine nasıl bulaşacak bu iki insan? Çünkü aynı boydalar. Birbirlerine temas ederler yalnızca. Kendileride mikrop olduğu için, aynı boyda olduğu için, bir şekilde birbirlerine bulaşamazlar o zaman.
Mesela insanlar aynı boydalar. Birbirlerine bulaşamazlar, en fazla temas ederler. Bu şekilde düşün. Onlarda aynı boyutlarda.
Belki kavga ediyorlardır bizim gibi, o şekilde bulaşıyorlardır. Olamaz mı?
Yine kafamda deli sorular. Yine kafamda deli düşünceler.
Haydi hayırlısı hatun kişi. :D07 Yorumla- +1 yıl
Yuhh :)) ayni boyda olduklarini nerden cikardn peki? Milyonlarca mikrobun boyunu mu olctun? ;)))
- +1 yıl
Hayır. Ancak mutlaka bir sonu vardır bu boyut işinin.
İnsanların ortalama bir boyu vardır. Farelerin, arabaların, yolların, evlerin, telefonların ortalama bir boyu vardır. Yani herşeyin ortalama bir boyu vardır. Mikroplarında mutlaka ortalama bir boyu vardır. O şekilde düşündüm... Olamaz mı?
Bir adamın kafasına ağaçtan elma düştü diye bu adam yerçekimi teorisini buldu dediler. O adam böyle sıradan bir sebepten dolayı tüm bilim dünyasına büyük bir adım attı.
Benim bu tezimi kötülemeye çalışma. Geleceğin bilimadamı duruyor karşında. Hohooy. :D - +1 yıl
Tamam boyu buyuk olan kucuk olana satasir o zman :) Terbiyesizlik ama yapar mikrop sonucta :p
- +1 yıl
Tamam, büyük olan küçük olana sataşsın. :D
Sen işin esprisini hala çözememişsin.
Mikroskopla incelenen görüntüleri film sahnelerinde veya okuduğumuz okulda fen bilgisi derslerinde görmüşüzdür hepimiz.
Bazı mikrop ve bakteriler böcek gibi, katı bir haldedir. Bazıları ise su gibi sıvı halde. Bu sıvı halde olanlar birbirlerine bulaşabiliyor, bölünebiliyor, çoğalabiliyor, birleşebiliyor. Bunları zaten biliyoruz. Ha katı halde olanlarda böyle kırkayak gibi birşey zaten. Onlarda bulaşamazlar sanırım.
Yine yanlış biliyorsam, yanlış birşey söylüyorsam cahilliğime ver. Sen daha iyisini biliyorsundur, birşey diyemem. @ıfdiha - +1 yıl
Sataşmasın, rica ederim.
Ancak bende çok bilgili değilim. Yalnızca filmlerde, bazı belgesellerde gördüğümü söylüyorum. Mesela en son insanlığın tarihi ile ilgili bir belgesel izeldiğimde eskilerde yaşanan veba salgınını gösteriyordu. O sırada birkaç saniye mikrop görüntüsü geldi ekrana. Böyle kırkayak gibi birşey vardı, ara ara dikkatimi çeker filmlerde. O yüzden böyle bir mantık kurdum. Yanlış biliyor olabilirim tabi. Ancak olmasıda muhtemeldir.
@ıfdiha
+1 yılvüdumuzdaki mikropları mikroplar öldürür. zaten bütün ilaçlarda mikrop vardır :) ayrıca her nefes alışımızda en az 5 bin tane mikrop vüdumuza girer. ama bunlar genel olarak bize zarar vermez. çünkü vücudumuz birçoğuna karşı bağışıklık sistemi kazanmıştır. ağır hasta olan insanlar için tehlike teşkil eder. bu yüzden ağız maskesi takarlar :D buda not olsun.
14 Yorumla- +1 yıl
maske belirli saat ya da gün aralıklarıyla sterilize edilirse hiçbir şey olmaz. :)
- +1 yıl
bence sen hiçbir şey takma. sana mikrop bile gelmez. hiç hasta olmazsın sen. hatta seni gören mikrop beni öldürün diye kaçar :))
+1 yılBulaşır, mikroplar farklı farklıdır biz genel isim olarak hepsine mikrop deriz örneğin A mikrobuna B mikrobu bulaşıp o mikrobu C mikrobu haline getirip farklı bir mikrop olmasını sağlayabilir bir nevi değişime uğrar veya hangisi daha baskın ise diğerini yok eder A B ye bulaştığında A güçsüz ise yok olur B mikrobu olarak kalır.
08 Yorumla- +1 yıl
b yide sen yersin ;) senin bağışıklık sistemin daha güçlü ise bir süre bünyeni hasta eder ve savaşı kaybedip yok olur sen kalırsın veya bağışıklık sistemin mikroptan daha güçsüz çıkar ve ölürsün böyle gider bu..
- +1 yıl
mikrop kurbanı olsan yine iyi peki ya sen b yi yediğinde b yok olursa o zaman seni kim yiycek bide böyle düşün :))
- +1 yıl
belkide insanlar mikroptur bizim mikrop sandıklarımız başka bişeydir :) belkide mikroplarda aralarında bizden bahsederken mikrop diyolardır
- +1 yıl
en azından dedikodu ile bulaşanlar var ;)
+1 yılstatic.visplash.com/i/mavi-ekran-547910.jpg Anlamadım?
11 Yorumla
+1 yılhahahaah bence bulaşır, şöyle düşün: hani mikrop öldürecek ilaçlar varya onlarda çözülünce minnacık mikrop gibi olup onlara bulaşıp onları yok edebiliyorlar.. onlarda bir nevi mikrop işte..
024 Yorumla- +1 yıl
yok analatamadım şimdi o anti biyotik ilaçalarda bir mikrop türü işte on mikrop da o zararlı mikropları öldürüyor.. anlata bildimmi?
- +1 yıl
onunda bir mikrobu var,, nasılmı örnek veriyorum diyelimki fazlasıyla nati biyotik aldın intihar için ve sayre,, ya da anti biyotige alerjin var ve bilmeden doktorlar sana anti biyotik ignesi yaptılar, ve bakıyorlar sende tepkimeye yol açtı sen gidicisin, hemen o antibiyotigi etkisiz yapacak bir ilaç var onu hatırlayamıyorum şimdi ama onu yapıyorlar o da antibiyotigi öldürüyor...
- +1 yıl
evet birçok ilacın etkisini kaldırabilmek için bir ilaç bir yöntem geliştirilmiştir daima
- +1 yıl
ilaç olmazsa bile mideni yıkarlar sonra senin vucudun kendisi savunma amaçlı mikroplar salgılar.. insan vucudu işte böyle harika bir yapı dır işte..
- +1 yıl
yok bence degil yanlış düşünüyorsun bunuda şu şekil düşün:mesela bir meyve aldın ve bir kenarı çürük (cürük yer mikrop saglam yer vucut olsun ) ve o çürügün ilerlemesini engellemezsen o ilerler ve hepsi çürür ( yani hepsi mikrop olur) zamanında önlem alınırsa o çürük yer kesilirse. o meyve tamamen cürümedigi için mikrop sayılmaz.. o halde bizi sarıp öldürmeden bizde mikrop degiliz dir :D oldumu :D hala hala bak çok ilginç birisin anladım ama benim beyin git giide eror vermeye başladı bilesin sorularını cevap layamamaya başladım :D
- +1 yıl
bunada bir soru bul valla benim ana kat yancak ha :D
- +1 yıl
yayır bulaşıcı degilse öyle bir sıkıntısı olmaz karantina denilen birşey var günümüzde ;) hadi bakalım bunada bir soru bulda göreyim seni :D
- +1 yıl
seninmi benim mi :D bence senin ama bunu da bil bunada bir cevap ım olacak söylemeden geçmicem çok fena gaza getirdin çünkü :) ana kart mikrop kapmaz vürüs kapar ;) buda aklında olsun belki birgün : vürüs de vürüs kaparmı diye soru sorarsında böyle atışırız :D
- +1 yıl
hayır bulaşmaz canım çünkü karantina ortamı dedigin şey normal bir ortam degil sürekli dezenfekte edilen ve bakıcıların yalıtımlı özel elbiseler giyerek girdigi ortam dır ondan bakıcılara bulaşmaz ve onlara bakan biri de olur :D hadi bakalım sıra sende :D
- +1 yıl
yok yok :) hiç merak etme ona da cevap ım olacak :D o bakıcıyı her giriş çıkışta karantina ortamında dezenfekte ilacı üzerine püskürterek %70-80 mikrop lardan arındırılıyor :D de hadi da :D
- +1 yıl
tabi onada cevap olmazmı :D o hasta bakıcıda bir süre karantina ortamında kalacak onlarla beraber bir kaç ögün yemek yiyecek :D
- +1 yıl
de onların bulaşıklarını yıkıyan ayrı yer ve temizlikciler var.. diger kişilere geçmez sen merak etme
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Soru devreleri mi yakiyordu neredeyse. Neyse fazla zorlamayayim nerden gelir boyle sorular akilniza. zturk insani olarak geceleri İQ muz yukeliyor her zmn soylerum
10 YorumlaBazı insanlara kızlar mikrop der yaptığı pislik bir hareket sonucu. Bunları bir mikrop olarak kabul edersek ve grip olduklarını varsayarsak evet bulaşır.
15 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadaş saçma sapan sorular soruluyo 40 kişi geliyor saçma sapan cevap veriyor
Ciddi ciddi sıkıntın oluyo bilgi almak isyosun soru soruyosun 2 tane insan gelipde şunu şöyle yap bunu böyle yap deyipde yardimci olmuyor
Bu neki layyynn
Heryer sacmalikla dolu sağa dönüyom saçma sola dönüyorum saçmalık04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin kadar saçma deyilim en azindan
- +1 yıl
Güzelim salakca bir soru soruyrosun.. Mikropla nikrop bulaşır mı? bu nasıl bir saçmalık.. dalga geçtiğini düşündüm esrpi bir cevap yazdım.. sonra baktın cevabıma o kadar açık yazılan bır seyı bıle anlamadan yıne sacma bır soru sordun " üçüncsü ne" dıye ayılmamıs dedım.. sende uykum var dedın bende bısey demedım.. uyudugunu dusundum... bakıyorumda haala bu sorunun pewsındesın... ve o kadar cıddı bır sekılde mıllete haala soruyrosun cevap verıyrosun.. Hata sende degıl... çoluk cocukla muhattap olan bızde... Mıkrop mıkroptur... mıkrop tasıdıgı ıcın adı mıkrop denır.. mıkropla mıkrop bulasırmı dıye soruyu hangı mantıgınla soruyrosun.. Halk dılınde ne denır sıze bılıymusun.. hay sızı okutan hocanın taaaa...
Cevap sahibi+1 yılSen yaşa kardeşim
+1 yılMikrobun kendisinin önce mikrop olduğunu bilmesi gerekir ki, bulaşsın.. Kendini bilmeyene, mikrop değil baska bişey bulaşır.. :)
19 Yorumla- +1 yıl
Var olan hersey ne oldugunun bilincinde yaratilmamis mıdır?
- +1 yıl
Kendini bilen rabbini bilir diye bir söz var.. Aklı olmayan varlıkların ben ne kadar bildiklerini bilmem.. Kendi DNA'larına göre hareket ediyorlar.. Ama şu gerçek ki biz ne olduğumuzun tam bilincinde değiliz.. Eğer öyle olsaydı, kendimizi bilirdik.. Ve islam çözülmeye baslardı.. Namaz ve diğer tüm görevler çözülürdü.. Anlamları anlaşılmaya başlardı.. Şayet peygamberimizin belli bir ulaşılması gereken yere ulaştığında, bu durumlar onun için şart değildi aslında.. Çünkü ne yapılcağını zaten biliyordu.. Bir küçük çocuğa dişlerini yıkaması gerektiğini, ona öğretene ve dişlerinin bozulucağı bilincini anlıyana kadar onu şartlandırabilirsin.. Sonraki şartlandırma hem gereksiz, hem de gerçeğe uygun olmaz sanırım..
Eğer var olan herşey ne olduğunun bilincinde yaratılmış olsaydı, biz hatalarımızı anlamış olurduk ya da belki hata oranı yok olabilirdi.. Devamını bilmiyorumm.. :) - +1 yıl
Aklı olanlarında olmayanlarında yaradılırken kendi özelliklerine uygun bir takım bilgilerle var edildigini dusunuyorum. mikrop mikrop oldugunu bilmezse nasl mikropluk yapcak :) mikropluk yapmayı nasl bir tecrubeyle nerden ogrenicek;p
- +1 yıl
@kumdan_kaleler Ablacım, uzun zaman geçmiş.. Bende sitede yoktum :) Cevap kalmış, sanırım konuya devam edemicemm :) Yazdıklarımı okudum kafam karıştı :) @sevdeac ta bu konudan çıkılmaz derse :D Bu konu kendi aşmış diyip, burada kapatmayı düşünüyorum :D
- +1 yıl
- +1 yıl
Yer imlerini temizlerken buldum yine, cevaba burdan devam etmişim : www.kizlarsoruyor.com/.../q2345771-uyusam-mi-artik
Böyle böyle gitmiştir kesin bu :D - +1 yıl
Ya şimdi insanlara musallat olan cıvık istenmeyen insanlar olabiliyor. Bu durumda mikroplar da birbirine bulaşabilir.
Beyin bedava :D :D12 Yorumla- +1 yıl
Cok mantıklı;)
Diğer konusunda 342 cevap paylaştı. 01 Yorumlaen üstün mikrop insandır. her türlü hastalığa yol açar.
etrafını mikroplardan arındırıp hijyenli olmak gerekir00 Yorumla
+1 yılÇok mikroplu bir soru... 3 kelimelik soru 2 si mikrop :)
04 Yorumla- +1 yıl
bulaşırm?
- +1 yıl
sen sabah sabah daha ayılmamışsın? Espri anlama yeteneğin hiç yok..
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılO. mikroptan daha büyük bakteriyse bulaşır ve bakteri mikrobu kendine esir eder..
04 Yorumla- +1 yıl
Bakterinin mi. ne olduğunu soruyorsun , yoksa iyi bakteriyi mi
- +1 yıl
Özeti Su.. büyük balık. küçük balığı. yer zaman yutar. Bu da o hesap.. küçük mikrop büyük mikrobu etkisi. altına alamayacagina göre.. büyük olanı küçügu içine alır.
Diğer konusunda 6,6b cevap paylaştı. Neden bulaşmasın ki onlarda canlı değil mi? hepsi eceli ile ölmüyor ya :)
08 YorumlaDiğer konusunda 366 cevap paylaştı. Bulaşır tabi iyi mikrop var kötü var. Vücutta sanma ki bütün bakteriler kötü
05 YorumlaDiğer konusunda 913 cevap paylaştı. Hocam, elektrik, su, doğalgaz kesik olmamasına rağmen ders çalışamadım bilmiyorum (((
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılBulaşır ama ikisinin çeşidi de aynı olduğundan zarar veremezler diye bilgiç bir cümle yazayım
01 Yorumla Evet , mesela bakterilerin içine giren ve onların yapısını bozan virüsler var
10 YorumlaBence gerçekten bir cevaba ihtiyacı olan insanlar var bu sitede birtakım sacmasapan sorular yüzünden o tür sorular geride kalıyor ve cevap verilemiyor o sorulara. zaten ergenler ırzına geçti sitenin..
06 Yorumla
+1 yılaynı kutuplar birbirini iter yani bulaşmaz
ya da it iti ısırmaz ;)010 Yorumla- +1 yıl
annen de olan her şey sana bulaşmış mı?
- +1 yıl
seni göndermişler az önce ama geri gelmişsin
- +1 yıl
siteden evine
- +1 yıl
hesabın iptal olmadı mı senin?
- +1 yıl
aynı kişisin da zorlama
mıkroplara mıkrop bulasır fakat bırleserek mutasyon gecırırler daha tehlıkelı vırusler halıne donusebılırler
03 YorumlaGeçen bir tanesi aids olmuş, diğer mikroplar döve döve oldurmusler onu :p
12 Yorumla- +1 yıl
:)) vay mikrop
yasasın mikroplara mikrop bulasıyormuş.. mikroplaraaa ölüm..
12 Yorumla- +1 yıl
Yesinler birbirlerini de kurtulalım. :p
+1 yıl:d insan insana bulaşıyorsa mikrop da mikroba bulasabilir :P
10 YorumlaNayiliyorum boyle sorulara ya :) arastiricam sag ol sordugun icin :)
11 Yorumla- +1 yıl
Ne Guzel :) arastr bakalm... sende sagol.
mikroorganizma yani daha mikrosu gelirse iş koyabilir :D
01 Yorumla- +1 yıl
:s s
Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. Bulaşmaz. Kendimden biliyorum mikrobun tekiyim. Bulaşmıyor mikrop
11 Yorumla- +1 yıl
:)))
+1 yılevet :D çok piç ortam bile kurarlar :D heleki bazıları vardır tam ittirler: D para göz mikrop var tam mikrop mikrop var: d
011 Yorumla- +1 yıl
evet komikti
- +1 yıl
kabul edelim azda olsa güldürdü
- +1 yıl
tamam tamam değildi. silme şeysi nerde
- +1 yıl
Ahhahaha:)) komik komik cok guldum. silme seysi yok :p gerekte yok zaten :)
- +1 yıl
o değilde dün fiziksınavına çalışmadan girdim. Pascal kuralını sormuş hoca. yazdıklarım şöyle''
Hocam iyi bir kuraldır güzelbi kuraldır çok güzel bir kuralımızdır ama ben bilmiyorum çalışmadığım yerden sormuşssunuz '' :DD: tepkisini merak ettim boşluğu doldurdum sinirli bir hoca dövmese bari - +1 yıl
Bilmiyosan bos bırak neden sacmalamak zorunda hissediyosun ki? :)
- +1 yıl
10 soru var 10uda boş bari az bişey karalayayım dedim insaf eder belki
- +1 yıl
Bu saate kadar buralarda olduguna gore normal :p ders calissana..
- +1 yıl
okul bitti ne dersi :D Vede şu an kitaplara bakıyorum alıcağım ayrın bir kaç tnae
- +1 yıl
Tamam :) sen baka dur o zman :p
- +1 yıl
Pekii :D :D
işte geçen gün yine arkadaşlarla toplandık okey oynadık hepsini yendim lanet olsun :D
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbakteriye virüs bulaşır. yani teorik olarak mikroba mikrop bulaşır.
10 Yorumlayok kanka onlar bir birlerinden korkarlar bulaşmaz :D
04 Yorumla- +1 yıl
işte orası çok karışık kanka şimdi eskiden a mikrop ile b mikrop kavga etmiş a mikrob b mikrobu dövmüş mahkemelik olmuşlar bunlar mahkemede hakim demişki a mikroba bundan sonra b mikrob giller geldiği zaman sen oradan uzaklaşacaksın 500 metreden fazla yaklaşamazsın demiş o şekilde gidiyor kanka hastalık
Aslında mantıklı bir soru ama cevabını bulamadım :)
01 YorumlaSana insan bulaşıyorsa mikrobada mikrop bulaşır :D en iyi cevaba oynadım :D
04 Yorumla- +1 yıl
gittigin yol yol degil ama dogru yere varabilmissin :p hikmetinden sual olunmaz rabbimin hikmetleri iste :s :p
- +1 yıl
Yok acelem daha dur :p
+1 yılEvet. Mikroplara da bulaşan daha küçük mikroplar bulunuyor.
10 YorumlaYani tavuk mu yumurtadan cikiyor yumurta mi tavuktan?
10 YorumlaTavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan gibi birsey bu
05 Yorumla
+1 yılŞu salak soruyu int. Arastırıp burada sorman büyük basarı
04 Yorumla- +1 yıl
Soruyu bana baskasi sormustu aklıma geldi sordum. site de milyonlarca anlamsz sorudan bunu salak soru olarak etiketlediysen oda senin sorunun. cevap verebilmek icin zekani degil de arama motorunu kullaniyorsan bisy dememe gerek yok :)
- +1 yıl
Gorsel hafıza die bişey var. Uzun cümleler kurma beyninin kıtlıgını gösterir. Ozet geç.
- +1 yıl
Benim beynimin kıtlıgını sorgulamak sana mı kaldı? Sen kimsin? Nesin?
- +1 yıl
Cevap yazamayacagın bir uyeyim :)
Yok asil merak ettiğim bunun ne önemi var ki.
06 Yorumla
+1 yılBosver onlari isleri gucleri mikropluk
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu dusunme sonucu bulduysan zekana hayranim
12 Yorumla- +1 yıl
Sen dusunmeden de bulabiliyosan est. :) bırakta biz senin zekana hayran olalım :p
- +1 yıl
Yok yani alinti degilse anlaminda
+1 yılbeynim dondu sanrım şu an bu soru uzerıne :D
01 Yorumlaerror verdim yeminlen :ddd:d
11 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılMükropla beslenen mikrop varsa ne olacak :)
03 Yorumla- +1 yıl
Akşam farklı bişey mi yedin sen? Yediğin dokunmuş olmasın sakın
+1 yılHangi mikrop sormuş o soruyu :)
06 Yorumla- +1 yıl
Sana mikrop bulasti mi hic :)
- +1 yıl
Sanirim evrim geciriyorsun :) maymuna donus evresi ne kadar suruyor :)
- +1 yıl
Neyin var
mikrop mikropdan çoğalır..
00 YorumlaMikrop mikrobu ısırmaz derler :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBulaşmasaydı cogalamazdılar :D
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılnasıl cogalıyolar sanıyosun :D
+1 yılBana bulaşmayan mikrop bin yaşasın.
01 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. ahahh buyuyunce unutuyolar bıle
17 Yorumla- +1 yıl
Sen ne diyon? ;)
- +1 yıl
Yok ablası anlamadm da ondan sordum :s tamam:)
- +1 yıl
Uzulmuyom ya yasayarak yaslaniyorum sonucta :) ben bu kadar yasadm ama sizin bu kadarini yasayip yasamayacaginiz muamma bence sizin uzulmeniz lazm ;)
+1 yılPeki babam böyle pasta yapmayi nerden ögrendi
11 Yorumla- +1 yıl
Ahaaha :)) annene sor ;p
+1 yılBu konuyu tartsmak lazım :)
18 Yorumla- +1 yıl
:) tamam ama önce fikrini soylemelisin :p
- +1 yıl
zaten mikrop mikro bulassada bişiy olmaz o yuzden bulasmaz heralde :D
- +1 yıl
Niye guclulerin gucsuzleri ezdigi bir sistem de yasamiyor muyuz? :p
- +1 yıl
Gucluyse gucsuzlu mikrobun ne alakası var yaww :D
- +1 yıl
Mikrobun guclusu gucsuzu yok mu? :)
- +1 yıl
mkrop mikroptr :D
- +1 yıl
Odun da odundur o zman ;)
- +1 yıl
ole :D
+1 yılSabah sabah canım çekti şimdi.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet. 🎈
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. mikroplardan baska mikropmu var :D
05 YorumlaO zaman daha tehlikeli oluyorlar. :)
01 YorumlaBunun aşk iliskisiyle alakasi ne l*n :D
09 Yorumla- +1 yıl
sevgililerede vürüs bulaşırmı diye merak etmiş panpası :D
- +1 yıl
:)) :)) güldürdügüme sevindim @ececan35
- +1 yıl
ne oluyor derken :) @ececan35 yukarıdaki atışmaya sendemi başladın yoksa :D
+1 yılmikroba bulaşan mikrob en adi mikropturr..
16 Yorumla- +1 yıl
:)) bulasacak yer bulamaynca terbiyeszlik yapiyolar demekki :s
- +1 yıl
işleri o olduğu içn en adisini yapiyolar gevurlar :)
- +1 yıl
Evet şu an brda var oyle bir mikrop;))
- +1 yıl
ahh benmiyim yoka :)
- +1 yıl
Yok est. :) cok alngan olma :p
- +1 yıl
bazen alınganda master yaptığımı düşünüyorum :)
+1 yılsaat altıya on var normal tabi böyle sorular
10 YorumlaTedavi masraflarin ne kadar tutuyo ortalama?
04 Yorumlaşimdi daha iyimisin abi
14 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne