'' allasen'' ne demek ya türkçe bir kavrammı herkes kullanıyor çok merak ettim :)
Cevabın nedir?
Her haltı kısaltma hastalığımızın bir sonucu. "Allah'ını Seversen" kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir ucube.
Örnek;
-Kanka bugün 10 tane ekmek yedim.
-Ya bir yürü git işine Allah'ını seversen. (Ya bir yürü git allasen)13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, kimse benim kadar dikkat etmek zorunda değil tamam ama yani insanın kendini ifade etmek için kullandığı dilin içine etmesini de mantığım almıyor. Yani kelimeleri öyle bir karıştırıyoruz ki sonunda kelimenin aslının nasıl olduğu ve anlamının ne olduğu konusunda hiç bir fikrimiz kalmıyor.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 843 cevap paylaştı. Kısaca " ALLAHINI SEVERSEN" demek. Ama bir sitem ve kızma ünlemi var. " YA BIRAK BU İŞLERİ " ya da " KIVIRMA DOĞRUYU SÖYLE " ya da " GİT BAŞIMDAN " gibi ünlemlerin yerine kullanılır. Bıkkınlık ihtiva eder.
11 Yorumla
"Allaseñ" Türkiye Türkçesi ağızlarında geçen, "Allahını seversen'' kelimesidir.
630 Yorumla
+1 yıliliii bir allaseni bilememişin yaaa... allasen=ellesen demek ellalem... :D
113 Yorumla- +1 yıl
yok artık... burdan bunu mu anladın... asıl ben seni tebrik ediyorum :))) sadece şive yaparak yazmıştım:)
- +1 yıl
ikinci değiştiriyorum ellÊsen olarak yaa... senin kdar fesatını görmedim ben arkadaş :)
- +1 yıl
ya git işine yaaa şapkası var üstünde... kar=kâr aynı mı yani... e de yanlışlıkla büyük yazılmış... bana öğren diyene bak daha kendi haberi yok...
- +1 yıl
noktanın yeri bende ayrı :)) ...
- +1 yıl
bir çıktıgım kız olmuştu 18 19 yaşlarında mesaj yazdıgında bende cevap verirdim yazardım yazardım sonuna 3 nokta koyardım bana 2 sene aradan sonra sey demişti ya bişey dicem kızmıcan ama dedim söle ya neden kızıyım o sonuna koydugun 3 nokta senın için ne ifade ediyo nasıl yanı mesaj yazınca sonlarına 3 nokta koyuyosun ya he dedim bilmem hiç düşünmedim valla diyince başladı kahkaha atmaya ozamn kendımı çok kötü hissetmiştim bidaha hiç kullanmadım senin için ne ifade ediyo acaba merak ettim hahahaha :)
- +1 yıl
:))) yok benim için anlamlı 3 nokta... içimdeki boşluğu , dile getiremediğim sözleri, özlemi, herşeyi barındırır üç nokta seni seviyorum... yazmışsam o çok sevdiğim anlamına gelir mesela :) özlediğimi de söyler ayrıca... bide galiba alışkanlıkta oldu bende:)
- +1 yıl
karşımdakinin anlamasına gerek yok ben anlıyoru ya liseddeyken dostum vardı noktalar çoğaldımı neye canın sıkkın diye sorardı :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
73Cevap
Havada karada hep kullanmak istediğim ama bir türlü arkasındaki derin anlamı yakalayamadığımdan olsa gerek yerinde kullanmayı basaramadığım, şirin sözcük allasen. ayrica anneke w. h. auden'ın o tell me the truth about love adlı şiirinin can yücel çevirisinde de geçer bu ilginç söz.
alla`sen söyle nedir aşkın aslı astarı...10 YorumlaIşte, yorumlara bakıyorum da herkes aynı kefeye koyuluyor; TUM KAPALILAR. Yapmayın arkadaşlar ya, böyleleri çıkıyor diye hepimize aynı gözle bakıp dışarıda gördüğünüzde "Bu da aynı, hepsi aynı bunlarin"demeyin ne olursunuz. Yazık günah... Böyle yaparak çoğumuzun hakkına giriyorsunuz. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
20 YorumlaDiğer konusunda 888 cevap paylaştı. şimdi öncelikle o kapalı hanımefendiyi sadece bu resimle yargılayamazsınız yargılayamayız biraz düşünmek gerek acaba annesimi yahut sevgilisi de çok uzun zamandır görüşmüyorlarmı veya buluşmak için orayı seçtiler çekilen fotoğrafta buluştuğunda öpüşürken anlık çekilen bir fotoğrafmı örenkler bizim kalbimizin temizliği ile sınırlıdır tabi kalbimizin fesatlığı ile de aynı orantılıdır olumsuz düşünceler
00 YorumlaAllah sensin demek olabilir mi?
Tamam şıçtım gidiyorum :D26 Yorumla
+1 yılVatandaş Allah'ını seversen' i kısaltmış kökü falan yok, sözlüğese baktığında temeli olmadığını görürsün arkadaşım
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim👍
Allah seni nasil biliyorsa oyle yapsin demenin harg dusmelisi hatta kelime dusmeli hali :)
112 Yorumla- +1 yıl
Allahini seversen demek bir kisiye yapmamasi gerekn seyi yapacagi zaman soylenen bir, sozdur. Ama allah sen sozu genelde kullanildigi cumlelerde ilahi seni yaa allahsen nasil birisin gibi kullanilir. Sen yokmusun sen der gibi yani anlami sen yokmusun allah seni nasil biliyorsa oyle yapsin bu mecaz anlamda tabiki espirili soylenir. He 10 cwvap oyle demis biri boyle secersin inandigini en iyi cwvap herkeze neye inandigini gosterirsin iyi gecelrr
Allahını seversen demek, ti'ye alma durumlarında kullanılır.
11 Yorumla
+1 yılÇok iğrenç ya ben de hiç sevmiyorum çok ergence. Adam akıllı yazsana Allah'ını seversen diye uzun uzun. Bide konuşma dilinde inş. diyenler var bence içinde Allah lafzı geçen şeyler kısaltılmamalı.
30 YorumlaO kapalılığin ne manası var simdi ortu erkeklerin dikkatini çekmemek için takılır bazıları ise başında ortu bileği dışarda bir ton makyaj çekici kıyafetler falan giyiyor. Saçma
Tabikide bizene yanı sonuçta her koyun kendi bacağından asilir...00 Yorumla
+1 yılÜnlüsü ünsüzü ne varsa yutulmuş, Allah'ını seversen.
21 Yorumla- Diğer konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılAllasen şey gibi neydi ya o l*n gibi başka dilde karşılığı yok
10 Yorumla
+1 yılBizim burdada
Heri
Haya
Bunlar var. Bende çok kullaniyom16 Yorumla- +1 yıl
Oda artık kalıplaşmış
Bunlara benziyo - +1 yıl
Konuşmayı öğrendiğimden itibaren
Ya bırak allasen ya - +1 yıl
:DD
allahını seversen'in kısaltması diye biliyorum da bu kelimeyi kullananlar genelde özentilikten kullanıyo. doğal olarak kullanan çok çok azdır. arkadaşını gözüm tutmadı
00 Yorumla
+1 yılBoşuna demiyoruz herhalde kapalı olanlar çoğunlukla açıklardan daha fesat diye. Görünüşe göre yargılarsanız, kapalıların mabadını okadar kaldırmış olursunuz. Buda eseri..
04 Yorumla- +1 yıl
Sen şimdi kapalılara dilmi uzattın biz anlamadık bişey.. Şu konuda haklısıın öyle kızlar varki tamam giyinmesi çok açık ama çok namuslu
- +1 yıl
@ZeberusTrend Evet kapalılara dil uzattim. Herkes sanıyor ki, kapalılar çok namuslu saç tellerini dahi göstermiyor, açıklar dar pantolon giyiyormuş da bilmem neymiş. Çevremde okadar kapalı kız var ki, hepsi birbirinden sapık. Namus bekçisi kesilmek değil niyetim, ama onlar biz açıklardan daha fesat, buna eminim. Hepsi değil ama çoğu..
- +1 yıl
Kızların ortamını tabi sen benden daha iyi bilirsin ama onlar senin çevrendekilerde olabilir sadece genelinin öyle olduğunu düşünmüyom çünkü açıklarında kapalılarında aşırı erkeği süzenini gördüm.. Yani uzun lafın kısası Açıklarında Kapalılarında iyisi var kötüsü :) kapanmak için kapanmayın kızlar sizde Allahın emri ve rızası için kapanın yoksa örf adet içinse boşa
- +1 yıl
@ZeberusTrend Hayır zaten kapalı veya açık kızların hakkında genelleme yapamam, yapmam da.
Türkçede olmayan ergenler tarafından türetilmiş bir şey, yani anlamı yok...
20 Yorumla
+1 yılAllah'a çok şükür hiç kullanmadım , kullanmam da...
30 Yorumla
+1 yılAllahını seversen demek istemiş günümüzde bu sözü allasen diye bir kelimeye benzetmesini saçma buluyorum
00 Yorumla
+1 yılTen midesi insanı samanlığa çeker, gönül midesi reyhana çeker. Ot ve arpa yiyen kurban olur, Allah nuru ile nurlanan Kuran olur. Senin yarın pislik, yarın da misktir. Kuran’la miskini artır.
00 Yorumla
+1 yıl''hadi canım'' '' yok artık'' '' bah ele bahh '' kısaltımı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılötekileştirmeyin insanları.
bunu yapan bir örtülü diye tüm örtünenleri kapsayan bir mana ile hedef gösteriyorsunuz.
bir açık bunu yaptığında tüm öyle olanlar mı yapmış oluyor?
kişiyi baz alın. görünüşü değil!11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTaşlatmak için bu resmi koymuşsun da, dar bakmışsın dünyaya. vizyonunuzu geliştirin biraz hedef göstereceğinize insana ait olgusunda bilinçlenin olaylarda..
Ben sana diyeceğim sözü söyleyeyim. Sanane kardeşim? Sen farketmesen de tek amacın türbanı karalayıp vicdanını rahatlatmak. Yahu sanane?
11 Yorumla- +1 yıl
Ciddiye almayın bunlar masonların kızlarının lekelemesi.. O kız belki diğer kızlar gibi içinden gelip kapanmadı Aile baskısından kapandı her kızı bir kefeye koymayın.. Öyle kızlar varki el ele bile tutuşmuyor..
KArdeş Nörüyon ya da nabiyon kelimeleri givi Vannım Anadolu insanı '' sen var ya '' demeye getirmiş
10 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAllahını severseni sempatik bir hale getirmeye çalışmışlar -.- Akılları sıra sevimli gözükmeye çalışıyor.
03 Yorumla- +1 yıl
O ne öyle çocuk gibi vur kafasına sok duvara , çok şekerleniyorum öyle tipleri görünce -.-
Ben yalnız yerde öperken bile utanırım herhalde
Bu nedir ya10 Yorumla- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılAllahını sever isen'in kısaltılmış halidir..
29 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. efendim. vazifemiz :)
- +1 yıl
Ona tebessüm denir ve tebessüm sadakadır. Verdiğim sadakaya karışmak gibi bir hakkınız olduğunu düşünmüyorum!!!
- +1 yıl
Karşıma çıkma zaten!!!
- +1 yıl
Yoo zoruma gitmedi... :)
+1 yılSoru ciddi mi anlamadım ama. Allahını seversen. Kullanım şekline göre anlam kazanıyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErgenlik döneminde olan arkadaşların saçma sapan aralarında oluşturdukları kelimelerden biri. Hiç kullanmam itici ve aptalca gelir bana. Bu tarz sözcükler, ne güzel Türkçemizde ne güzel kelimeler varken aptal saptal kelimeler kullanmak gereksiz.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılFotomontajjjjjjjjjjjjjjjjjjj adamin elleri nerde kadinin elleri nerde ayiptir gunahtir bunu yapmak
00 Yorumla
+1 yılkapalısı açığı yok hepsi kötü olmaması gereken bir davranış...
00 Yorumla
+1 yılSen bir de gülhane parkını gör her ağacın dibinde var bunlardan :D
01 Yorumla- +1 yıl
Ohooo Topkapı sarayinda calisirken ben beler gordum neler 😀😀
Bende bilmiyorum. Sallayacağım, sanırım "Allah'ını seviyorsan" demek.
00 Yorumlabenim ömrüm bu sözcükle geçti sen kimsin aptalca ergence diyosun
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen kendi görüşümü söyledim, size öyle bir ithamda bulunmadım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa normal gibi görünse de kapalı bir insana yakışacağını geçtim normal bir insana türkiye gibi bir yerde kesinlikle yakışmaz. Ayıp, yazık.
10 YorumlaDiğer konusunda 659 cevap paylaştı. Boşver görmemezlikten gel. Yolun ortasında da yani ayıp ama
00 Yorumla
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılacaktır. Günah herkese günah. Kapalı olunca günah işleyemez mi?
02 Yorumla- +1 yıl
@NasıYanii burdan fotoğraftakine seslenmemi mi bekliyorsunuz? Sırf karşı çıkmak için yorum yazmayın. Yazacaksanız da biraz mantıklı yazın lütfen.
Kapalı veya açık olarak bakmazsam bu duruma yine yanlış geliyor bana. Ben kendi gözlerimle gördüm aynı görüntüyü. Allah akıl fikir versin şu mallara.
10 YorumlaAllah belasini versin boyle serefsizlik olurmu ulan madem yapacaksin neden bas ortulu olarak yapiyorsun seni cano
00 Yorumla
+1 yılAllah aşkına olabilir
11 YorumlaAllasen merak ettigin seye bak :))))
27 YorumlaDiğer konusunda 450 cevap paylaştı. Allasen birak bu isler :D
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahını seversenin kısaltması işte söylerken bide atatlıysan allasen diye çıkıyo otomatik. keşfedildi yayıldı çok sıkıntıya gerek yok
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBence gereksiz
Allah aşkına, Allah'ını seversen gibi bişi. Bırak Allasen filan.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞurada kınayanların çoğu bu eleştirdikleri şeyi zaten yapmışlardır. Kalıbımı basarım. Bırakın öpüşmek isteyen öpüşsün yahu. Size ne !
00 Yorumla
+1 yılAma o başını kapattığı için cennete gidecek. Biz hepimiz cehenneme gidecez
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah'ını seversen :D
32 Yorumla- +1 yıl
:D saol ya
Anlamını öğren banada söyle ;)
111 YorumlaAllahını seversen demek :D
22 Yorumla
+1 yılÖnceden Allahını seversen di ama evrime kurban gitti :/
00 Yorumlaoha cüssss demek istiyorum, ve yine anladikki kapalilar daha fena aciklardan
01 YorumlaDiğer konusunda 554 cevap paylaştı. Üffff Bu Görüntü Kendini Müslüman Zanneden Muhafazakar Dincilerin İğrençlik Berlitisi Aslında Ispatı...
ahhhh ahhhh.(( söylenecek çok şey var00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyeni türkiyenin yeni müminleri... yeni dindarlar yetişiyor yeni milli bayramımız 14 şubatta...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok saçmasın keşke ölsen demek
21 Yorumla
+1 yılO kızın babası görse eminim kalpten gider ya da intihar eder şahsen ben kaldıramazdım
00 YorumlaBu resmi Tayyipe atın "benim türbanlı bacılarımı zorla örtüler" diyecek kesin 😂
00 YorumlaNiyet ettim merdiven başında sevgilimle öpüşmeye pozu :P
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu görüntü belkide kasıtlı olarak çekilmiştir türbanlıları karalamak amacıyla ama şimdiki türbanlılarda kendilerine hiç dikkat etmiyorlar yazık.
00 YorumlaAllah'ını seviyorsan demek.
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllütfen ya demek if you love god demek leave that works demek
01 Yorumla
+1 yılallahını seversen demek
11 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Allahini seviyosan ya demek
23 Yorumla- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?