Kuran'ı Kerim'de en çok sevdiğiniz ayet veya sure hangisi
Ben şahsen Rahman suresini seviyorum
Ben şahsen Rahman suresini seviyorum
Herkese göre değişiyor maalesef. Kimin hangi ayet hoşuna giderse onu öne çıkartıyorlar. Örneğin çoçekler, böcekler, sahte bir hümanizmin sergilendiği bir çağ türkiyesindr savaş ayetleri görmezden geliniyor. Böylece barış dini olarak niteleniyor. Miras hukuku görmezden geliniyor. Çünkü yasalarla oluşturulmuş hak, hukuk bölümü kurana uymamaktadır. Fakat namaz pas geçilmez. Ezanlar susmaz diye din taslanmasından dolayıdır bu da. Cennet hayatını her hoca anlatmaz. Özellikle tek eşliliği savunan kemalist yaşar nuri öztürk hoca. Fakat kurandan atabilme imkanı da olmadığından görmezden gelmek, yok saymak, konuşmamak onu ya da anlatılmaz metafizik, felsefik bir yapıya büründürüp kendi hümanist, medeni hukukçu bir kafa ile yorumlar. Eşine ufak tefek şiddetler sergileme hakkı verir kuran erkeğe. Ama bunu uygulayan bir erkegi eşi şikayet etse adam yargılanıp ceza alir. Bu ve benzeri ayetlerde genelde konuşulmaz yok sayılır. Bahsi açılinca modern laik ve olmayan hocalar farkli yorumlar. Örnegin modern bir hoca buna arapç , farkli anlam, dil edebi olmas vs. Ile degistirir. Halkin anlayamayacagi felsefi bir hale sokar. Hiçbir ayeti uygulatamazlar kanaatimce. Çünkü batının laik sekuler hümanist yapısını ve yasalarını almıs türkiyeyle kurani kerim hemen herkonuda celisir , farklıdır.
Mevlana'nın bir sözünü paylaşayım çokta severim bu sözü;
Allah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:
"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."
ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur...
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya... Öldüm der durur, yine de yaşarsın...
Mevlana
Cevap
19Cevap
Yeryüzünde sefere çıktığınız vakit kâfirlerin size saldırmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır
4/NİSÂ-101
''Içinizde işaret arayanlar için size zaten yeteri kadar göstermedik mi? etrafınıza bakın, yıldızlara bakın, güneşe bakın...''
(zariyat süresi 20-21)
NAHL suresi 90. Ayet ilk duyduğum günden bu zamana kadar her duyusumda etkileniyorum ozellikle o düşünüp tutasiniz diye size öğüt veriyor kismi çok etkileyici
Böyle bir soru sorman doğru olmamış. Sormasaydın keşke
Neden
Dalga geçen haddini aşan çok densiz dengesiz olur o yüzden
Onlar akillarinca gecerler bir zor duruma dusseler o zaman siginacaklari sey yuce kitabimiz olur
Orası öyle tabiki ama kişiliksizlerin ağzında laf ettirmeye gerek yok dedim
Doğru diyorsun düşünmedim o kısmını
Gelen cevaplar çok güzel ama
Gevsemeyin uzulmeyin. Hakiki inananlardansaniz en ustun sizsiniz favori ayetim ♥♥
Kadinlarinizi dovun yataklarinda yalniz birakin'li ayet. Hastasiyim resmen <3
Kur'an-ı Kerim'in her bir ayeti ayrı bir değerdedir ve değerlidir. O yüzden ayrıım yapmam ama dinlerken Hakk'a Süresi Ahmed el-Acemi tarafından güzel dinleniyor
O ne la sankş Enseviğiniz müzik gi sormuşun hey Allahım yaaa :
Neden bütün sorularimda beni gicik etmek icin ugrasiyorsun
Madem giciksam uğraşma benle
Sacma yorumlarina bakilarak sacma insan oldugun belli sacma insanlarada cevap vererek de zamanimi sacma kullanmak istemiyorum selametle
bakara 153 "innallâhe meas sâbirîn" Allah sabredenle beraberdir.
Ayetel Kürs-i Ayetleri ayırt edemiyor insan.
Kur'anın kalbi Yasin ve insanları zırh gibi koruyan Fetih süresi
Yasin ve Fetih suresi :-)
"Ene inde zannî abdî bî"
çalışmadıgım yerden çıktı :)
Zilzal
Kuran'ı sevmiyorum anlamsız bir kitap :D
Muhtemelen ateistsin ondan sevmiyorsundur şerefsiz...
İkra bismil rabbike
Hepsi
ön söz
Hiçbiri
Ayet el kürsi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?