+1 yılKADINLARIN ÇOĞU NEDEN KAPANMAK İSTEMEZ?
1-) Nefse ağır gelir; örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım.
"KURAN'DA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZ Mİ İKNA OLMANA?"
2-) Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım.
"GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜN MÜ?"
3-) ALLAH (C. C) beni başı açık olarak da sever.
"AMA GÜNAHKAR KULUM DER..!"
4-) Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor.
"AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK..!”
5-) Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum.
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZ MI GÜNAH ACABA?”
6-) Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca İNŞALLAH..!
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN?”
7-) Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum.
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN..!”
Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum.
“ALLAH'IN KARŞISINDA DA ÖZGÜR OLABİLECEK MİSİN?”53 Yorumla- +1 yıl
-) Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği.
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL..!”
10-) Evlenince kapanırım, kızım evlenince kapanır;
“EVLENECEĞİN GARANTİ Mİ?”
11-) Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım.
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR..!”
12-) Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek.
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM..!”
13-) Dinden çıkmadığıma göre başımı açmam da problem yok.
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN..!”
14-) Başörtüsü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum.
“ÖLÜNCE Mİ HAZIR OLACAKSIN?”
15-) Bu zamanda da başörtüsü olmaz ki hangi çağdayız?
GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ..!” - +1 yıl
16-) Kısmet, bir bakarsın kapanırız İNŞALLAH.
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA ÖLECEĞİNE DAİR SENEDİN VAR MI?”
17-) Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi.
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDA MI VAR?”
18-) Denedim, ama boğulacak gibi oldum.
“AMA BİRAZ DA İTİKAT GEREKİYOR..!”
19-) Evlenememe korkusu.
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİN Kİ?”
20-) Lise ve üniversitede ki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için.
“AMA KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN..!”
21-) İçimden Kapanmak gelmiyor.
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR?”
22-) Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları.
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA..!"
Soran+1 yıl:(((((
En İyi Cevaplar
+1 yılKapanmak istemen beni çok sevindirdi. Allah benim karşıma da senin gibi birini çıkarır inşallah. Anneni nasıl ikna edeceğin konusunda sana pek yardımcı olamayacağım maalesef. Dinimizde kapanmak Allah'ın emridir ve anne-babanın Allah'a isyan olan emirlerine uyulmaz. Annene video izletmişsin ve pek tesir etmemiş ama bir de şu linkteki yazıyı okut. Bu yazılar evliya kulların sözleridir. Evliyanın sözünde rabbani tesir vardır buyuruluyor. Başkasının sözlerine benzemez. Tesir ederse ancak bu sözler tesir eder. Etmezse daha kimsenin sözü tesir etmez.
Link:
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=104337 Yorumla
Soran+1 yıltekrar konuyu açarsam daha kötü olcak sert konuştuk çünkü :(
Soran+1 yılanlamadım
- +1 yıl
@esradogan
Dinimi, Hakikat Kitabevi'nin kitaplarından ve bu siteden öğreniyorum. Burada yazanlar bana çok tesir ediyor. Hatta burada yazanlara ben teslim olmuş vaziyetteyim. - +1 yıl
esradogan
Ne kadar da güzel. Sana gıpta ettim doğrusu.
+1 yılcanım allah yolunu açık etsin bende kapanmak istediğimde annem çok kızmıştı (kendisi açık olduğu için ) benim kapanmamı istemiyodu hatta ben o izin vermiyor diye 4-5 sene kapanmayı istedğim halde kapanmadım şimdi çok pişmanım sonra birgün başıma bir şal bağladım ve indim çarşıya annemin çalıştığı iş yerine gittim ve ben kapandım dedim oda beni kararlı görünce bişey demedi ve sonra hep bana kapalılık için kıyafetler aldı eşarplar aldı velasıl hiç bişey için bu isteği engelleme sen allahın emrini yerine getireceksin ailen çevren değil biz allaha hesap vericez bize bu canı bahşeden yüce mevlamdır allah tamamına erdirsin inşallah sevgilinle çok mutlu olursun
22 Yorumla
Soran+1 yılinşallah çok teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılöncelikle içinizde bu duygu varsa kapanmak istiyorsanız buna kimse karışmamalı.. herkesin düşüncesi , inancı tabikide kendinedir annenzin dediği gibi, bu yüzden karışmasın... erkek arkadaşınızın nasıl bir yapısı var bilmiyorum ama bu yolda yürürseniz yanlız olmayacaksınız anlaşılan , erkek arkadaşınız istiyorsa eminimki en büyük desteği verecektir.. laf ve sözlerden bıktıysanız küçük bir nişan töreni yapabilirsiniz.. allaha güvenin, onun sevgisini en içinizde hissedn zira o sizi darda koymayacaktır..
23 Yorumla
Soran+1 yıllaf sö falan yok fazla kimse bilmiyor ama annemin lafları herkese yeter. sanki başkasının çocuğuyum ya
- +1 yıl
öyle düşünmeee :) annen seni kendi doğrularına göre birşeylerden korumk istiyor sanırım..:) herşey gönlünce olur inşallaaah
Soran+1 yılamin cümlemizin inşallah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
+1 yılBenimde erkek arkadaşım kapanmami istediği için bunu düşünmüştüm ve aileme söyledim karşı çıktılar hepsi yani annem babam ikiside sonunda erkek arkadaşım dan ayrıldım böyle radikal bir karar sadece kendi istediğin için olur onun dışında ben istiyorum diyorsan sorgulama zaten bu kavga çıkacak bir gün eşarp al tak ve eve git itiraz etseler de dışardaki insanlara benden çok saygınız var bu benim kararım ve hiçbir şey beni döndüremez de başka çare yok
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah o kadar kolay olur
+1 yılSevgılın ıstıyo dıye kapanmak ıstıyosan kapanma bu senın kararınsa ve annen baban karsı cıkıyo dıye kapanamıyosan kapan derım sonucta sen onlar ıcın kapanmıyosun ne derlerse desınler. Bırde elbette tesetturlu bır kızın her konusa ıslamın sartlarını. Yerıne getırmesı guzel olur ama sevgılısı var gunah ıslıyo dıye kapanmayıp gunahlarını katlamasıda sacma olur umarım yardımcı olmusumdur
22 Yorumla
Soran+1 yılevet ama ne derlerse desinler olmuyor işte bir ailede destek olacak kimse olmaz mı :(
- +1 yıl
Rabbım kolaylıgını verır yeterkı sen karralı ol
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHz Ali müslüman olacakken anneme babama bir sorayım ya Muhammed (sav) diyor gidip geliyor peygamber efendimiz sordun mu diyor oda Allah beni yaratırken onlara mı sorduda ben ona inanırken onlardan izin isteyeyim diyor. Ve bunu söylerken yalan olmasın 12 yaşındaydı galiba
32 Yorumla
Soran+1 yılinşallah bizim yolumuz da onların yolu olur
- +1 yıl
Amin inş.
Kapanmak dinimizin geregidir ama bir musluman buna karar verdiyse gercekten samimidir ve tepkilere aldiris etmez sen tepki gormek istemiyorsan davranislarini degistir daha saygili ol daha alttan ala ailenle olaylarda sonunda bunu soracaklar nedenini sende diyeceksinki nedeni islam nedeni kuran
210 Yorumla
Soran+1 yıldaha önce tatlılıkla söyledim olmadı. sadece video izlettim neler neler dedi
Soran+1 yılpeki teşekkürler çok sağolun
Soran+1 yıltabi ki
Sevdiğin çocuk istiyorsa kapanma !!! ama yürekten geliyorsa gerçekten islam dininde kadınlar için farz olan kapanyayı yerine getirmek istiyorsan kapan... Ailenide dinleme ve kendi rızan olduğunu ve hayatın senin olduğunu dile getir... Allah şimdiden kabul etsin hayrını.. :) :)
13 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah, teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim ve dediğim gibi hayat senin hayatın yaşam senin ve kimseye boyun eğme isteklerin için !!! Ailen dahil !!! bak sana başımdan geçen küçük birşey anlatayım, ben aslen diyarbakırlıyım diyarbakır'da yaşıyordum şimdi ise istanbulda, istanbula gelmeden önce ailemle kavga ettim yok gitme oralara bilmezsin falan neyse zamanla işlerimi büyüttüm ve bazen diyarbakır'a geliyorum altımda kia sorento jeeple gidiyor ve ailemi biraz utandırıyorum gerçekten isteklerin ve arzuların için savaş !!! iyi geceler... :) :)
Soran+1 yıliyi geceler teşekkürler tekrar :)
+1 yılBu Allah'ın verdiği bir emir. Seni (haşa) annen mi yarattı da ona yalvarıyorsun cnm? İzin vermezse, sen kapan. Çünkü bu Allah tarafından gelen bir rica değil, emir. Kaybedecek vakit yok. Korkma. Hiçbr şey olmaz. Allah yardımcın olsun.
22 Yorumla
Soran+1 yılinşallah teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Birde Bu yazıyı okut
www.sunnetullah.com/
Allah 'ın rızasını gözet ve şeriata aykırı ise kırmamak sureti ile anne-babaya itaat yoktur10 YorumlaAile & Toplum konusunda 18,4b cevap paylaştı. Benim kızım gelse kapanıyorum diye ben evden kovarım ve evlatlıktan red ederim.. Ya pis Araplara veya İranlılara katılsın gidip de..
211 Yorumla- +1 yıl
araplara neden?
- +1 yıl
Kızını evden kovacak kadar ha? Bunun Arabı, İranlısı yok. Müslüman'ı var. Sen önce beynini aç, fikirlere inançlara saygı duy.
- +1 yıl
kuran oku efendi biraz akıllı ol.
- +1 yıl
Arap ya da iranlı ne alaka ya? Biz Türkiye de yaşıyoruz. Bu ülkede kısacık eteğiyle gezen insan hoşgörülüyorda nede kapanmak isteyen birini böyle tanımlıyorsunuz?
- +1 yıl
Olayin arablarla ne alakasi var beybaba? Iste nato kafa nato mermer
- +1 yıl
Beyler hanımlar ben kuranıda okuyorum, tüm diğer bilgileride ayrıvca babaennem kuran hocasıydı... Şu anda Türkiyede kapanma hikayesi sadece üniformalanmadır.. Kapanmada kuranda şöyle der KADINLAR KARŞINIZDAKŞLERDE ŞEHVET HİSSİ UYANDIRACAK GÖĞÜS UÇLARINIZI ÖRTÜN.. Allak kadını tabuta koyun demiyor.. Şeyh ağzı ile yorum yapmasın kimse...
Soran+1 yılsiz tevsir okuyorsanız yanlış tevsir almışsınız. kadının namahremi ayak bileklerinden el bileklerine kadardır. hadi bunu bırakıp doğruyu konuşalım, biz gögüs ucumuzu kapatsak siz başka yerlerimize bakıp şehvete düşmeyecek misiniz? tek sorun o mu?
- +1 yıl
Bir kadında en çekici şey teni ve saçlarıdır. Zaten kim göğüslerini açar ki bu ülkede. Siz bence yanliş şeyler okumuşsunuz
- +1 yıl
İşte Muaviye köpeğinin dünyaya saldığı iman anlayışı... Mezhepler ve tarikatlar oda yetmedi tarikatlar için de cemaatler... Her şey Yahudinin istediği gibi gidiyor... Bilim yok ilim yok , yalnız kadının saçı başı konu... Allah iki cins yaratıp birine her şeyde özgür bırakmış ama kadına yaşarken eza ve cefa çeksin demiş.. İşte bulunduğumuz nokta bu fetva veren deyyus yahudi icadı telefonu kullanırken hiç hicap duymuyor ve Allahtan korkmuyor... Onun için şeyhler şıhlar siyonistlerin kucaklarındalar..
+1 yılKendini nasıl mutlu ve huzurlu hissediyorsan öyle yap inandığın şeyden dolayı cezayı, ödülünü, sorumluluğunuda çekecek sensin.. ailenin fikirlerinide dinle anlamaya çalış ama içinden geleni yap senin hayatın.
11 Yorumla
Soran+1 yılpeki teşekkürler
+1 yılsen istiyosan bence kendi inancın icin bunu yap. ailenin asıl sana destek olup dogruyu gostermesı gerekır ve bunun hesabı onlardan sorulucaktır. sen dogru olanı yap insallah onlarda dogruyu gorur zamanla
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
Ne istiyorsan onu yap kimse sana karisamaz bu senin hayatin zamanla onlarda kabullenen eklerdir kabul le motorlarda da kendileri bilir çünkü sen yanlis birşey istemiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılonlara göre yanlış bir şey
Annen, erkek arkadaşın için bunu yaptığının farkında ve haklı olarak tepki gösteriyor. Yoksa kadının düşmanlığı başörtüsü değil, kendi kararın olmadığı için karşı çıkıyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılannem onun istediğini bilmiyor bilerek söylemedim. eskiden beri hep karşı
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu anlattıgın şeyleri kendi ilişkimde de yaşadım bir zamanlar. kapanırsan ailen yadırgayacaktır bir süre sonra bir düğün bir kutlama vb. şeyler olacak yine açık giyinip gitmek isteyeceksin ama erkek arkadaşın ve bu duruma alışanlar seni yadırgayacak diğerleride dalga geçecekler. o yüzden iyi düşün kapanabilirsen ne mutlu sana allah kısmet ettikten sonra neden olmasın. ha şunuda bil allah hidayet ettikten sonra azanları sevmezmiş..
02 Yorumla
Soran+1 yılinşallah doğru yolda gidenlerden oluruz
Cevap sahibi+1 yılamin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardım etsin bacım millete bakma kapanmak kadar güzel bir davranış yok bir kız için tebrik ediyorum seni, Allah akrabalarını bilinçlendirsin inşallah yaptıkları çok yanlış, sen kalbinin sesini dinle..
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah teşekkürler
Site sitelikten cikti ne bu kapanma derdi herkeste safmisiniz ya beyniniz de mi yok ya sacma bir kitap yaziyor diye kapanmak ne alaka erkekler kapansin
15 Yorumla- +1 yıl
Deist de deilsin. Cunku fikire saygin yok. Bu sekilde ilerlersen insan bile olamicaksin korkarim. Belmi iyi bir fasist olabilirsin ama
- +1 yıl
Bu fikir degil anlayamayacak kadar salaksiniz cunku , niye kapanmak? Ne alaka goren gormus nasil bir psikoloji icindede boyle bir karar aliyor? O zaman kapali giyinsin. Ayrica boyke sonradan kapananlarin cogu onceden bir haltlar yiyip ruhunu arindirmak icin yani rahatlatmak icin yapiyolar. evet buysa fikir saygim yok dinin insanlari kisitlamasindan ozellikle de kadinlari, nefret ediyorum yil 2014 amerikada insanlar ciplak eylem yapiyolar ve cikip 1 abaza bile bakmiyolar. turkiye bu yuzden yobaz. umarim yazdiklarimi anlamissindir tabi beynin varsa. iyi geceler
- +1 yıl
Bide deistim diyo ustune salak.. :) deizmi anaokulunda ogretmisler belli. Gunesin dunyayi aydinlattigina inanip gunese inanmamak misal. Hammallik. Bari musluman ya da yahudi filan olsaymisin
+1 yılBaskasi istiyor diye kapanilmaz yavrucum. Sen kolay mi saniyorsun bu isleri. Yas kac karakter oturdu mu yani ne bilim ac kapa ac kapa olmaz sonra...
12 Yorumla
Soran+1 yılbaşkasının istemesiyle alakası yk küçüklüğümden beri istiyorum. 19 yaşındayım çoktan farz oldu
- +1 yıl
Kuran daki nur suresi 31. Ayette basortusu ile ilgili ihtilaf buyuk. Ayette acikca saclarinizi ortun demiyor. Hele hele sacinizi ortun baska yerinizi acin hic demiyor. Onemli ooan erkekleri tahrok edici kiyafet giymemektir... Basortulu ve erkekleri aciklardan 1000 kat fazla tahrik eden kizlar var. Kıstas tahrik edip etmemektir...
- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılSevgilin beynini yıkamış resmen senin, 3-5 vakte kadar ayrılınca açılmak istiyorum diye gelme buraya.
04 Yorumla
Soran+1 yılişte sizin gibiler yüzünden bu haldeyim
- +1 yıl
Evet canım ailende boyle dusunuyorsa tebrik ediyorum onları, bu zamana kadar boyle bir istegin yoktu, sevgiline is ciddiye binince ben kapanıcam, var mı oyle birsey? Tesetturun bile guzelligini bozdunuz, birilerinin lafıyla kapandıgınızı sanıyosunuz guya, rezil ettiniz tesetturu.
Soran+1 yılne alakası var ya adm gibi okumadan yorum yapma. işler ciddiye binince neden isteyeyim öyle bir niyetim olsa daha önce kapanıp öyle daha çok kendime bağlardım. ki ben sevgilimle tanışmadan çok önce de istemiştim yine annem karşı çıktı. herkesi anlayıp dinlemeden yargılayan sizler çok iyi müslümansınız biz bozduk her şeyi haklısın
- +1 yıl
1) ben musluman degilim, ve olmadıgım halde soyluyorum bunu.
2) madem o kadar isteklisiniz kapanırsın ve gecersin ailenin karsısına ben boyle mutluyum, ne yaparsanız yapın dersin, bitti gitti.
Çarşaf giymeyeceksin heralde? Bence ailen senin samimiyetinden emin deil. Sen dışarı çıkarken başını örtdüğunde örtünemi azılacaklar
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle değil de bir ton laf edecek herkes
Dusuncene saygı duymaları gerekir. Bu senin kararın tabiki ailenle fikirlerini paylaşs ama sirf istemiyorlar diyede fikrinden vazgeçme halbuki ne kadar güzel bişey istiyorsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılgel de onlara güzelliğini anlat
Soran+1 yılvazgeçmeyeceğim
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaskı yapmamaları gerekir eğer Müslümansalar. Baktın olmuyor. Az çok kendi ayakların üstünde durmaya başladığında dilediğini yapabilirsin :)
00 Yorumla
+1 yılSen okumak yerine bu yasta erkek pesindeysen kapan hatta siyaha bürün.
Okumak isteyen binlerce insanın hayatini caliyorsun.113 Yorumla- +1 yıl
Kapaliykende okuyabilir hatta evlenebilir
- +1 yıl
Çok alakasi var ailesi hala karisiyorsa buyuk ihtimal lisede ya da üniversite baslarinda.
Hem muslumanim deyip sevgilim var diyor Celiski.
Hemde okumakla ugrasacagina sevgilim kapansin diyor ailem kabul etmiyor sacmaligini anlatiyor.
Ha evet üniversite kazanamamista olabilir pardon konu coktan kapandi o halde. - +1 yıl
Ya yuh konuyu nereye getirdi cumlemden bunu mu cikardin? Yuh artik yuh
- +1 yıl
Evlenmeden erkekle ayni odada yalniz kalamaz sürü halinde geziyorlar heralde :)
- +1 yıl
Ateist bile olamamisin. Bari onu becereydin be. Kurali bile yok. Hayatinda tek dusturun fikirlere ve kisilere dogaya karsi saygi fakat sen onu bile becetemeyecek kdr aklievvel olmussun. Acidim ve utandim sozde fikirdas oldugumuza
- +1 yıl
Ben saygı duyuyorum. Sadece sitem ediyorum.
Bu kız kapanacagini bile burada beyan ediyor. Aklı sıra namusluyum dokanmayin diyor. Üstüne sevgilisi var (celiski)
2 gün sonra gelip din felsefesi yapacak uyariyorum. - +1 yıl
@tutikaaaa canım sorandan ses yok :) hatasini biliyor o
Soran+1 yılcevap vermeye değmeyecek kadar zevzeksiniz ablası o yüzden bıraktım kendi aranızda oynayın, sizin de oyuna ihtiyacınız var bu yaşlarda hak veriyorum
- +1 yıl
Sen sevgilinle oyna oo iyi :))
- +1 yıl
Dikkat et zina olmasin gizli
Bence bekle biraz evlenince kapanirsin kimse de laf edemez tabi sen kim isterse laf etsin takmiycam kapanacagim da diyebilirsn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsakın kapanma. hele ki adam istiyor diye kapanılmaz. yakında çarşaf giy dese giyecek misin?
bilime akla önem ver. zaten o manevi duyguyu aldığında kendi uygun kıyafetini bulursun.
milletten hurafe dinlemektense bilinçli müslüman ol.03 Yorumla- +1 yıl
sen sus ateist ölüm var bilimi de düşünecek bir müslüman ölümüde.
Soran+1 yılhay ağzına sağlık :)
Cevap sahibi+1 yılmüslüman diğer dinlere de inançlara da saygı gösterendir. senin dinin bunu sana öğretemedi mi? Kaldı ki ben müslümanım. benim yazımdan bana ateist diyecek kadar saçma bir yorum çıkarmışsın. ateistler en kral müslümandan daha bilgilidir. insanlık aleminde büyük buluşlara imza atanlara bak çoğu ateist. önemli olan islamla bilimi birarada buluşturmak. senin gibi insanlara ateist damgası yapıştırmak değil. Allah kuran'da her şeyi açıkça söylemiş. namazı dosdoğru kılın zekatı verin gibi. ama başınızı örtün diye kesin bir şey yok. örtülerini yakalarının üzerine atsınlar diyor. nur suresidir. ve genelde tartışmaya açıktır bu ayet. peygamberimizin eşi de başı örtülü olduğu için bu ayeti kesinleştirebilir. benim demek istediğim de kendisi araştırsın ve doğruyu bulsun annesi babası müslüman diye müslüman olmasın. doğru kaynaklardan bilgi alsın. uydurma hadislerden değil kuranı rehber alsın.
Bence kapanmak istemenin arkasında sevgilinin bunu istemesi var. Aileni dinlemeni öneriyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılondan çok önce de istiyordum. şimdi onun istemesi daha da şevklendiriyor beni
+1 yılvbunu gerçekten yürekten istiyorsan kisme sormak zorudna değilsin
04 Yorumla
Soran+1 yılo kadar kolay değil işte :(
- +1 yıl
ailen niye istemiyor ki
ailen müslüman mı?
Soran+1 yılmüslüman ama istemiyorlar bilmiyorum
- +1 yıl
güzelce konu ş anlamazlars dinlemiyceksin
+1 yılErkek arkadasin kapanmani istedigi icin sende kapabmak istiyor olabilirsin cok iyi dusun tasin annenin bir bildigi vardir
01 Yorumla
Soran+1 yılben doğru olanı biliyorum bu sefer onun bildiği yanlış. erkek arkadaşım istediği için değil kendim için kapanıyorum
+1 yılAnneler ince hep boyleler istiyosan kapan bu senin tercihin eger cok karsi cikarlarsa evlenince kapanirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılo zman da kocası beynini yıkadı diyecekler dye korkuyorum
- +1 yıl
Desinler artik sana karisamazlar
Herkesin bir imtihani var. gefrekirse aileninksrsina al. cunku Allahin ruzasi aikenin rizasindan ustundur.
Ve musab bin umeyrin hayatini detayli okuyun. okursaniz bama soyleyin02 Yorumla
Soran+1 yıltamam teşekkürler :)
kuranda bile anne babana karşı çıkabileceğin tek yer olarak bu konu gösteriliyor bu konuda kimseyi takma rabbi yessir ve tuassir rabbi temmim bil hayr. Allahım hayırla sonuçlandır işimi kolaylaştır demek çokça oku.
11 Yorumla
Soran+1 yılçok çok teşekkür ederim inşallah..
+1 yılitalya defansı kadar etkili olamazsın bence 4-4-2 taktiği ile başla yavaş yavaş tüm takımı defansa çekip istediğin şekilde kapanırsın. neticede acele etme.
00 Yorumlakendin neysen o ol ya da başkasının dediğiyle yaşarsan pişman olursun ve çıkmaza girersin neye karar vermişseniz olgunca düşünün ve araştırın size saygı duymaları gerek bu konuda
04 Yorumla
Soran+1 yılkimse saygı duymuyor sorun o :(
Soran+1 yılhadi bir iki kişiye yaptın, anne dahil bütün aileye nasıl rest çekeyim
- +1 yıl
öyle ozaman hz. ali müslümanlığa giderken peygamber efendimize dur ben babama anneme söyleyim sonra müslüman olayım atıyla yollada gelirken uzun uzunca düşündükten sonra bu canı allah vermiş ben onlaramı zorarak yaşayacam hayatı karar senin iyi ahlaklı birini bul bir değil ömür boyu senn yanda destekçi olacak biryle hayatını birleştir tavsiye sadece
+1 yılNe güzel Allahın emirlerinden birini yapmak istiyorsun keşke bende kapana bilsem. Bence ailenin dinleme kapan veya evlenince kapan
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle daha mı kolay olur
Gercekten istiyo musun bunu onu iyi dusun erkek arkadssini da aileni koy bir kenara bir daha acilmk yok
03 Yorumla
Soran+1 yılküçüklükten beri istiyorum. eşim bana destek olduktan sonra başarırım ama o eşim olana kadar diğerleriyle nasıl baş edeceğim bilmiyorum
Soran+1 yıldaha çok erken son sene okul var. tanışma falan ufak ufak yapacağız ama işte...
+1 yılSen fikirlerinde ısrarcı ol. Saygı duyacaklardır zamanla.
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
Kapan. Emin ol daha mutlu olacaksın. Hem insanlara örnek olursun :)
03 Yorumla
Soran+1 yıldaha mutlu olacağıma eminim ama çevremin böyle olması çok kötü bir durum
Soran+1 yıldeneyeceğim
+1 yılHer türlü azgınlığı yaptın. şimdi de kapanmak istiyorsun öyle mi?
01 Yorumla- +1 yıl
kuranda dövbe kapısı açıktır dostum nasuh tövbesi diye birşey var az açıp Allah kelamı okuyun.
Aile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. ya boşver aileni sen istedikten sonra kimse bişey diyemez
02 Yorumla
Soran+1 yıldemesine derler de benim onları duymamazlıktan gelmem gerekecek
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu allahın emri. kapanmayı gerçekten istiyosan herkesi karşına al ve kapan
00 YorumlaAilen doğrusunu ıstıyor kapanma bence de
02 Yorumla
Soran+1 yılneden
Sen asıl kendinle çelişiyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılne konuda
Sen kaçmalısın evden. Kocaya kaç.
02 Yorumla
Soran+1 yılen son onu yapacağım :D
Yaşın reşitse onları dinleme bu konuda.
00 YorumlaBen niye karşı çıktıklarını anlamadım
01 Yorumla
Soran+1 yılgericilik diye düşünüyor heralde
+1 yıltakdir ettim seni kapan iffetine sahip çık
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılkapan en fazla ne yapacaklar ki?
01 Yorumla
Soran+1 yıldestek verecek hiçkimse yok hepsi düşman gibi olacak kim beynini yıkadı diye üstüme gelip bir ton laf söyleyecekler
açılmamak üzere kapan. kapat kendini
01 Yorumla
Soran+1 yılçok iyi kapanacğım bir gün
+1 yılsen kapan ne için bırakmıolar seni peki
06 Yorumla
Soran+1 yılgeri kafalılık diye görüyor bazıları
- +1 yıl
sen dogru yoldası nkardeşim Allh yarcımın olsun
Soran+1 yılamin inşallah teşekkür ederim
- +1 yıl
üstad diyor ki bazıları bize geri diyor ya biz onlara çüş demek için gerideyiz müthiş söz bırak geri desinler sana
- +1 yıl
11 yasında yahudı çocuk muslumanlıgı kendı hur ıradesıyle secebılıyorsa cevresıne aldırış etmeden kı Müslüman dedıgımız TÜRKİYE de kapanmak bu akdar zor olmamalı özgürlük var ama neye kıme gore özgürlük tartışılır sen kapan kardesım ama gerektırdıgı sekılde yasa o bez parçasının anlamı buyuktur nene lerımız ecdadımız kullanmış o gelenek adet vs degıl dinin geregıdır. allah yardımcın olsun
Soran+1 yılhaklısınız çok teşekkürler
Sevgilin istiyor diye kapanma
06 Yorumla
Soran+1 yılkendim istiyorum
Soran+1 yıl19-20
Soran+1 yılevet
Boşver aileni
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle de olmuyor işte
+1 yılEvlenince kapanırsın
00 YorumlaYas kac?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmerve sen misin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılannen baban nereli
08 Yorumla
Soran+1 yılkarışık. ama İzmir falan o tarz değil anladım neden sorduğunu
Cevap sahibi+1 yılsen tam olarak içtenlikle neden kapanmak istiyorsun peki
Soran+1 yılevet
Cevap sahibi+1 yılneye evet dedin tam olaran neden istiyosun onu soruyorum
Soran+1 yılha pardon. din öyle emrettiği için istiyorum
Cevap sahibi+1 yıltamam bu mantıkla istiyorsan kapan kimse karışmasın engel oluyorlarsa evlenince kapanırsın
Soran+1 yılinşallah
Cevap sahibi+1 yılinşallah gönlünce olsun isteyince olur canını sıkma o niyetin zaten varsa
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar