Dini yonden bosluktayim muslumanim diyorum ama bazen var mı acaba varsa nasil yalanliyorlar napmaliyim?
Cevabın nedir?
+1 yılAyette diyor ki Kalpler ancak Allahi anarak huxur bulur yapmaniz gereken sey Allahi bolca zikretmek verdigi nimetler icin Ona sukretmek ibadetleri aksatmamak ve biz insanlarin kullanma kilavuzu olan Kurani okumak ek olarak sozler kosku ve cinaralti videolarini izlemenizi cok siddetli bir sekilde tavsiye ederim youtube'a yazin videolari cikiyor. Seytan bizi dinden ciksrmski kalbimize turlu turlu supheler atar abartirsak vesveseye donusur ve Allah korusun dinden cikmamiza sebep olacak kadar buyur Allaha siginarak bu sorunu atlatabiliriz calacagimiz tek kapi Onun kapisidir Rabbimizi aklimizdan hic cikarmayalim ve attigimiz her adim Onun rizasi icin atilmis olsun insallah
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılöncelikle Allahı merhametli yönüyle tanımanızı öneriririm.. yanlış bilinen doğrulardan (!) sıyrılın.. Uğur KOŞAR IN Bana Allah yeter ve allah de ötesini bırak adı kitaplarını okumanızı öneririrm.. rabbinizi en yakından hissedin ve islamın size anlatılan olmadığını, hoşgörü ve kolaylık dini olduğunu birazcık daha kolay anlayacaksınız.. kişilerin dini zorlaştırdığını fakat dinimizde ''zorlaştırmayın kolaylaştırın''ayetinin olduğunu hatırlayın.. dinlerin en güzeli, en hoşgörülüsüdür islam.. dilerim vesveseleriniz bir an önce biter, Sİzi rahmetiyle, merhametiyle yaratan rabbinizin sevgsiaini en içinzide hissedersiniz inşallah.. sevgiler..
10 Yorumla
Diğer konusunda 982 cevap paylaştı. sozlerkosku. com'a gir sohbet bölümünden Fatih Yağcının videolarını izle sana faydası olacaktır ;)
https://www.sozlerkosku.com/videolar/fatih-yagci buyur04 Yorumla- +1 yıl
Serkan diye biri var mesaj attim ama donus alamadim
- +1 yıl
Olur izlerim sagoll
Bu konularda ikna kabiliyetime güveniyorum. İçinden geldiği gibi sor burada?
07 Yorumla- +1 yıl
Ya varsa nasil bir varlik ne biliyim niye kotuluklerin onune gecmiyor niye deniyor bizi zaten belli degil mi nereye gidecegimiz oyleyse niye sinaniyoruz. Birbiriyle celisen ayetler nuhun olayi lut kavmi falan derin mevzular
- +1 yıl
Çelişki kuran da yoktur. Aksini iddia eden kuran gibi kitap yazıp öyle konussun.
Kötülükleri elbette görüyor. Sabrediyor. Kotülüğü yapana anında cevap verse, imtihanı n önemi kalmıyor. Zamanını ve yerini tayin edip, o kötülüğü yapanı yakalıyor, hiç ummadığı zamanda yakalıyor ki artık toparlayamiyor. Kimine dunyada kimine kabirde, kimilerine ise ahirette.
Şimdi o kötü insanı hiç denemeden cehenneme atsa, adaletine yakışmaz. Hem o kişi itiraz eder, belki ben iyi biri olurdum der değil mi? Müslüman biriyse cezasını dünyada verir ki cehennemlik durumu olmasın. Kafir biriyse onu rahat bırakir. Cunku sonsuz ahirette ona bir yudum su bile vermeyecek. Hem dünya da hem ahirette yakmiyor kimseyim - +1 yıl
Çekinme sor, şeytan insanların kan damarlarinda dolaşarak inkar etmelerini tetikler. Sen de bu şeytanı yenebilirsin. Bak mesela ben o kadar inaniyorum ki, 7 milyar dünyada tek müslüman ben kalsam, kalbimde zerre kadar şüphe olmaz. Iman bir insanın iliklerine kadar işlemisse, o insanı testereyle kessen inkar etmez. Bu mümkün değildir dostum. O insan hücrelerine kadar imanlidir. Şu an ben istesem de inkar edemem, o seviyedeyim yani. Hayatın ölümün, iyiliklerin kötülüklerin, aklına gelen gelmeyen bütün meselelerin izahini kafamda bitirdim. Bunlar kitap okuyarak, ibadet ederek, tarikat yoluna girerek ve ennn önemlisi kamil bir mürşide intisab ile oluyor. Ben bu yolu kendim seçtim ve bu derecedeki imana Allah beni layık gördü. Kiminin kalbine ise şüphe atar, kiminin kalbini ise muhurler. Öğrenmek istemeyen araştırmayan körü körüne inkar edenlere Allah hidayet vermez.
- +1 yıl
tam olarak gelmek istediğim düşünceye sahipsin helal vallahi ne diyim
- +1 yıl
İnsanların allah a karşı yaptıgı her kötü davranışı neden şeytan a yoruyorsunuz hocam günah keçisi o mu?
- +1 yıl
Şeytan, insanın içindeki kötülüğü dışarı cikartmak için insana gaz veren bir görevli dir. Sen bu hisse kapılıp seytana veya nefsine uyarsan imtihanı kaybetmiş oluyorsun. Diyelim ki şeytan yok, o zaman insanın o bencilligi egosu libidosu bilmemnesi var. Gerçi her pis iş seytana mal edilmez, insan nefsine uyar ve şeytanı dinler. Şeytanı dinlemezse nefsine de uymayacak. bu iki yönlü bir döngü, şeytanin hiç ugrasmadigi insanlar da vardır ki şeytanlikta şeytanı sollamistir. Yahudiler siyonist ler v. s
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
28Cevap
Şöyle söyliyim, Allah akılla kavranamaz. Yani biraz iman gerekiyor. O da imtihan oluyor işte. Herkes Allahı görseydi iman ederdi o zaman imtihan olmazdı. Ben hiç bir şekilde inkar etmiyorum ama idrak etmekte zorlanıyorum. Allah her zaman varmış, daha doğrusu Allah için zaman kavramı yok. Neyse orası ayrı konu sadece şunu düşün vücudun nasıl bir organizma? Neden kusursuz çalışıyor? Nasıl çalışıyor? Bir bilgisayar düşün biz onu yapmasak çalışır mı? Sence bu tesadüf mü? Mantık açısından böyle kendimi tatmin ediyorum
15 Yorumla- +1 yıl
ah çelişkiler
- +1 yıl
Çelişkiler olmazsa her şey net olurdu o zaman imtihanın anlamı ne? Şöyle düşünebilirsin; madem Allah hep vardı, bizi niye yarattı. Bizim ne faydamiz var. Bunun cevabı bir futbol maçını seyirciler izlemezse oynayanlar zevk alır mı? Aynı şey Allah yarattığı güzelliği herkesin görmesini istiyor
- +1 yıl
Futbol macini dusunursek adamlar kendilerini tatmin ediyo ovulmekle
+1 yılUzun bir yazı yazdım ama sildim sana twk tavsiyem islam üzerine çok kitap oku güvenilir kaynaklardan ehli sünnet Alimlerinin ozaman içinde şüphe kalmaz çok sohbet dinle Cübbeli Ahmet hoca gibi o birçok konu hakkında sohbeti vardır ve güvenilir kanıtlarla konuşur. Cahil insanların nutuk atmasını dinlemektense bilen insanların bilgilerinden faydanlan beyninde bilgi kirliliğine yol açma!!!
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİmam gazali hazretleri bildiriyor ki
Anatomi ve Astronomi ilimleri Allah-ü Teala'nın varlığını anlamada çok yardımcı olurlar. Bu ilimleri bilmeyenin de kafirlerin cehennemde sonsuz kalacağını düşünerek iman etmesi gerekir.
Hazreti Ali efendimiz, bir ateistle konuşmasında buyuruyor ki
Eğer dediğin gibi Allah-ü Teala yoksa bizim iman etmekle hiç bir kaybımız olmayacak, sonunda sen de, ben de yok olacağız. Yok eğer benim dediğim doğruysa ve Allah-ü Teala varsa sen sonsuz olarak cehennemde yanacaksın.
Görülüyor ki iman etmek akıl icabıdır.
Allah-ü Teala, alimin de, cahilin de iman etmesi için sebepler yaratmıştır. Artık bunları işitip de iman etmemek kuru inattır ve ahmaklıktır.11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHikmet ehli zatlar buyuruyor ki
Bir kimse ben Allah'ın varlığına, ahirete inanmıyorum derse buna, "inanmaman için elinde senedin, vesikan var mı? Hangi ilim, hangi fen inanmana mani oluyor" deriz. Elbette bir vesika gösteremeyecektir. [Yaratılış, bilim tarafından yanlışlanamayan bir teoridir. Diğer deyişle, yaratılış ihtimalini çürüten bir deney planlayıp uygulamak imkansızdır.] Senetsiz, vesikasız söze ilim, fen denir mi? Buna ancak zan veya ihtimal denir. Allah'ın varlığına, ahirete inanmayanın da hiç olmazsa buna bir ihtimal vermesi akıl icabıdır. Peki cehennemde sonsuz yanmak milyonda, milyarda bir ihtimal olsa aklı olan insan bundan kurtulmak çaresine başvurmaz mı? Öyleyse iman etmek akıl icabıdır, iman etmemek ahmaklık oluyor.
+1 yılKardeşim şöyle düşün eğer Allah yoksa sorun yok ölünce bişey olmayacak çünkü yok ama varsa iste o zaman sen düşün ve Kuran sana kötülük yapma adam gibi yaşa diyor Allah olmasa bile kötülük yapmamanın ne gibi zararı olur
10 YorumlaSadece izle...
https://www.youtube.com/watch?v=fQVCoD3spOQ43 Yorumla- +1 yıl
budur !
+1 yılbeni inandıran şey şeytanın vesvese vermesi yani biri resmen kafamın içine girip bana şu kötülüğü yap diye fısıldıyor gibi. şimdi allah yoksa ölümden sonra başka bişey yok peki varsa? o zaman ne halt yiyeceğiz en iyisi ana dinimizden kopmayalım.
02 Yorumla- +1 yıl
iste korku meselesi bu
- +1 yıl
hayır ben gönlümden inanıyorum artık.
bunlara takilmak yerine hayatini iyi bir şekilde insanlara dürüst olarak yardimci ve sevecen olarak geçirmen yeterlidir diye düşünüyorum..
10 Yorumla
+1 yılBen dört ay öncesine kadar bel vakit namaz kılan birisiydim. Kuran okudukça şüphelerim arttı. Bir kaç kişinin mealini okudum, hocalara danıştım, incil ve tevrat okudum. Tatmin edici bir cevap yok. Çok zor bir durum. Hem korku var hem zayıflık.
13 Yorumla- +1 yıl
Ayneen oyle dogru tarif
- +1 yıl
Kafam çok karışık gerçekten. Okumaya devam ediyorum. Hepsini okuyacağım, hakkımızda hayırlısı.
o düşünceleri düşündükçe insan dahada çıkmaza sürükleniyor sen inancından kopma inan insan o şekilde daha huzurlu oluyor.
10 YorumlaDiğer konusunda 921 cevap paylaştı. Anlamadım ki muslumansın ama bazen acaba gerçekten Allah var mı diye şupe duyuyosun doğrumu
02 Yorumla- +1 yıl
Evet ozellikle ateizmi arastirdiktan sonra. Onlarin paylasimlari mantikli geliyor
Diğer konusunda 531 cevap paylaştı. İllaki birilerinin "şu yönde şu hareketleri yap! Şunu sorgulama! Buna koşulsuz inan!" Falan filan mı demesi lazım. Ne istediğini bil önce.
04 Yorumla- +1 yıl
Bosluktayim diyorum. Ikna olmaliyim inanmak icin fikir danisiyorum ne var bunda begenmiyorsan okuma yazma kardesim
- +1 yıl
Senin gibi insanlar yuzunden millet dinden soguyor zaten yazma sen terbiyesiz herif
boşluktayım derken ne kadar? namaz kılmayı biliyor musun, duaları
01 YorumlaBiliyorum bilmesine varligi konusunda bosluktayim hissediyorun var ama kafam karisiyor
+1 yılEllerime kollarıma vücuduma bakıyorum. Kesinlikle bir yaratıcı var diyorum. Varlığını biraz sorgularsan sonuca ulaşabilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Sorguladigimdan boyle oluyor zaten kalbimle mantigim uymuyor
- +1 yıl
Bağzılarına yaratıcı gerçekten kendini hissettiriyor bilmiyorum. Örnekler yaşanmışlıklar sunuyor.
dinler benimde kafamı çok karıştırıyor ama ben bir yaratıcının var olduğuna ve evrendeki hiç birşeyin tesadüfen olmadığına inanıyorum. islamiyet araştırılması ve çok iyi yorumlanması gerek.
00 Yorumla
+1 yılBence böyle iyisin tamamen bırak dini hayata farklı bakacaksın saldırıya geçeceksin daha iyi konum mevki başarı için , ölüm sonrası için değil ölümü haketmek için bu dünyada çalışacaksın
01 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum kafa karisik cok
xperimi alıp kaçayım ben çünkü bu konu uzun bende yorgunum biraz cs atacam :D
00 Yorumla
+1 yılMerak ınsanın dogasında vardır dostum. Kalbının sesını dınle dıyım ben sana
01 Yorumla- +1 yıl
Zor bir konu kalbimle mantigim celisiyir
Bir kitap var BIZE ALLAH YETER diye al onu oku. bence iyi niyetlerle başla. kelimelerin anlamlariyla
10 YorumlaAbdestini al namazini kil. allaha sigin. dua et bolca. allahim sen beni dogru yoldan ayirma seytana uydurma
00 YorumlaBu adamı bir izle..
m. youtube. com/watch? v=v1Wh8J6xy3E11 Yorumla- +1 yıl
Düzelteyim.. www.youtube.com/watch?v=v1Wh8J6xy3E&app=desktop
arkadaşım seninle yüzyüze görüşelim 5 vakit namaza başlarsın canın sıkılırsa youtubu aç arka fonda cübbeliyi dinle şaka maka derken hee diyip öğreniyorsun hocanın üslübü çok iyi
04 Yorumla- +1 yıl
Cuppeli olmaz
- +1 yıl
işte böyle yapıyorsunuz boşluktakiler iyice soğuyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılYeni bir din yaratabilirsin? Mesela g. tkılizm diye bir din var. Para ödeyip aşağılanıyorsun, sonra turuncu beyaza boyanmış meydanlarda hüloooğğ deyip secdeye gidiyorsun.
11 Yorumla- +1 yıl
siyaset sokmazsak sevinirim arkadaşım
+1 yılkuran ı kerım oku
tum sorularına cevap bulabılırsın ^.^02 Yorumla- +1 yıl
okuyayım iyi hoşta anlamam lazım ne olmuşta üzerine o ayet gelmiş detaylı olarak bilmeliyim
- +1 yıl
turkcesını oku... ne olmusta o ayet gelmıse aldırma
sen sadece oku
yavas yavas ve anlaya anlaya oku ama...
o zmn gercek dını ogrenebılırsın
tek kaynak kıtaptır unutma... dıer hersey ınsan uydurması
vesvese onlar bacım müslümansız ALLAH ı inkar etmediğin sürece dinden çıkmazsın..
010 Yorumla- +1 yıl
Imanim zayif kabul ediyorum son zamanlarda ama bunun onune gecmek icin fikir danisiyorum. Ac kurana bak demekle olmuyor ikna olmam lazim korktugum icin degil sevdigim icin inanmam lazim
- +1 yıl
yani iman sadece namaz kılmak oruç tutmakla olmazz bunlar da gerekli ama asıl önemli olan kalp temizliği sen yoldaki taşı bile alıp kaldırsan sana ne kadar büyük sevap yazılıyor sonraa bir yardım etmen ondan sonraaa iyilik düşünmen bile sevapmış sen yeterki kalbini temiz tut..
- +1 yıl
Keske o kadar kolay olsa :)
- +1 yıl
Ikna olayimda nasil olursa artik
- +1 yıl
Bekliyorum
şüpheni söyler misin? mesela zihnin hangi konularda karışıyor?
00 Yorumla- Diğer konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılAllah ıslahe etsin +^^+
00 Yorumla
+1 yılBende boşluktayım ne yapsam bilemiyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Bir yolu olmali iste
- +1 yıl
Ben inancağımı düşünmüyorum ama dinsizim diyede birine kötülük yapmıyorum amacın iyi bir insan olmak olsun derim ben öyle yapıyorum inanmak isterdim ama cevaplanmayan sorular var
- +1 yıl
Iste o sorular giderilmeli. Bu boyle denmemeli neden oyle oldugunu anlatmali inanmaliyim ikna olmaliyim
- +1 yıl
Bu soruların cevabı yok ölmeden de göremezsin bu bir inanç meselesi ya inanırsın bu soruları düşünmezsin ya da bu soruların cevabını bulana kadar inançsız takılırsın ama her ne olursa olsun iyi bir insan ol derim :)
- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe gibi bir boşlum bu?
00 Yorumla Allaha inanmazsan o boşluktan çıkamazsın
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeden mesela?
05 Yorumla- +1 yıl
Birbirine zit dustugunu one suren belgeler ateist sayfalari. Gercekten kafam cok karisik
- +1 yıl
Bunlar hep ateist sayfalarından oluyor zaten :) Arkadaşım hepsi çarpıtılarak anlatılıyor inan bana. Din hakkına birşey öğrenmek istiyorsan bunu ona düşman olan sitelerden öğrenme. Bende okudum zamanında ateist sayfalarını. Anlattıkları herbişeyi. Güya buldukları her bir zayıf noktanın bir açıklaması var. Kendini boşlukta hissetme. Çok samimiyim bu konuda. Dua et bol bol ve namaz kıl. Kuran oku mesela. Kuran okudukça ve Dua ettikçe ''Allahla konuşmuş'' sayılıyorsun. Onun seni duyduğunu, herşeyini bildiğini düşün :)
- +1 yıl
Imanimin kuvvetlenmesi icin gerekeni yapmak istiyorum iste varsa tabi
- +1 yıl
Var işte bahsettiğim şeyler. Düzgün sitelerden okursan İslamı imanın kuvvetlenecektir :)
- +1 yıl
umarim
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni aydınlatabilirim ama cesaretin var mı?
01 Yorumla- +1 yıl
Cesaret degil istedigim sey bu zaten
+1 yılzamana bırak.
02 Yorumla- +1 yıl
Zamana birakirsam iyice koparim biliyorum kendimi
- +1 yıl
ozaman adını koy hemen hangisi mantıklı geliosa osundur. Çünkü beyin onu kabullenmiş bir kere.
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbol bol okucaksın
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri