Evlilik nedir sizce ? evliliğe bakış açınız nedir ? insanlar ne zaman evlenmeye karar vermelidir ? günümüzde neden evlilikler kısa sürüyor yanlış karamı alıyoruz çoğu zaman yoksa bende evliler kervanına gireyim diye mi evleniyor gençler ?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bir sanattır; ailemizdeki mutluluğumuzu sürdürebilmemizde sanatımızı nasıl icra etiğimizle yakından ilişkilidir. Hangi dallarda mı sanatımızı göstermemiz gerekli, gelin kısaca göz gezdirelim.
Evlilik, güzel ve etkili konuşma sanatıdır.
Güzel görebilme ve güzel düşünebilme becerisidir.
Karşınızdakini anlayabilme (empati) ve kendinizi anlatabilme yeteneğidir.
Karşınızdakinde görmek istediğiniz bütün güzellik, iyilik, olgunluk hallerini önce kendinizde gerçekleştirmeye çalışmadıkça hiçbir şey istediğiniz gibi gitmeyecektir.
Aradığınız niteliklerde bir insan bulma gayretinden önce aranılan niteliklere sahip bir insan olmayı gaye edinmeliyiz.
Henüz evlenmemiş olanlar, kendinizi mutlaka evlilik öncesi becerilerle donatmalısınız.
Evlenmiş ve bu yolda epeyce ilerlemiş olanlar, sizi rahatsız eden ve yolunda gitmeyen bir şeyler varsa, evlilikle ilgili becerilerinizi kontrol etmeye başlamanın tam sırası. Hatayı karşı tarafta arama yanılgısına düşüp işleri iyice zorlaştırmayın.
Sorunlar tek taraflı olarak gelişmemiş olabilir ama işe başlayacağınız nokta eşinizi düzeltmek değil, öncelikle kendinizi düzeltmektir.
Evlenmeden önce taraflar genellikle birbirlerini olumlu ve güzel yönleriyle tanımaktadırlar. Bu gayet doğaldır, her iki tarafta birbirine bu yönlerini gösterme gayretindedirler ve bazen bu konuda aşırıya bile kaçılır. Ya sonra? Sonra, taraflar evlilikten sonra bambaşka insanlar mı olurlar ki ben seni tanımamışım veya seni bana yanlış tanıtmışlar atışmaları başlar?
Her şeyden önce evliliğimiz için değerli, özlenilen, mutluluk ve huzur veren bir hedef belirlemeliyiz. Eşimize olan sevgi ve muhabbetimiz, bizim için bu hedefe ulaşırken göstereceğimiz çabada en önemli desteğimiz olacaktır. Birlikte bir ömür geçirmeyi istediğimiz insanla beraberliğimizin yürümesi için bazen tek başına muhabbet yeterli olmamaktadır. İşte böyle durumlarda şaşırıp kalmamak için muhabbetimize yön verecek ve (belki de anlamlandıracak) becerileri kazanmalıyız. Sadece fedakarlık mutlu ve huzurlu bireylerin oluşumu için yeterli bir gayret değildir. Belki mutluluğun oluşumu için uğraş vermek zor geldiğinden sığındığımız, sorunlara sebep olarak gösterdiğimiz bir nedenden başka bir şey değildir.04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
:D
En İyi Cevaplar
Günümüzde evlilikler kısa sürüyor çünkü zamanla biz kadınlar daha fazla özgürlük sahibi oluyoruz ve çenelerimiz açılıyor. Ben özgürüm kendi paramı kazanıyorum bu gün arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum deme hakkına sahip oluyoruz bu da erkeğin hoşuna gitmiyor. Erkekler itaatkar kadın ister dur deyince duracak bi kadın bu devrin kadınları ise özgürlüklerini kazanmış durumdalar ve ne isterlerse yapabileceklerini düşünürler. Bizler her ne kadar kadın erkek eşit desekde bu eşitlik yok. Bu yüzden bitiyor evlilikler. Ve evlilik birliktelik demektir karşılıklı sevgi ve saygı kararlar ortak alınmalı arkadaşına gideceksen kadın ya da erkek birbirine sormalı. Eğer ben sormam etmem ben özgürüm mantığı ile hareket edilecekse (kadın erkek farketmez.) hiç evlenmesinler. Evlilik ortaklık demektir. Evlilikte özgürlük arayamazsın. Kafalardaki düşünceler değişse insanlar anlayışlı olsa bu kadar kolay bitmez
25 Yorumla- +1 yıl
Vallahi çok doğru demişsin. Herkez doğasına uygun davranmalı. Aklı başında bir erkekte zaten köle gibi görmez eşini. Erkeği yücelten kadındır.
evlilik, insanların gençliğinden sonraki dönemlerinde yaşamına devam etmek için bir amacı olmasını sağlar ve yaşlılıklarında yine insanların yalnız ve kimsesiz daha doğrusu mutsuz ölüp gitmesini engeller.
evlilik için en doğru yaş aralıkları (erkekler için) 20-24 yaşları arası eğer 24 ü geçerseniz bekleyin ve 30 yaşını aşın. 24 - 29 arası sakın evlenmeyin.
evliliklerin kısa sürmesinin sebepleri buraya sığmayacak kadar uzun ama kısaca yanlış tercihler diyebilirim. başlıca sebepler:
ekonomik sorunlar
kıskançlık
anlayışsızlık
güvensizlik
aile kavramının değerini anlayamamak ve gerekliliklerini yerine getirememek
kültür farkı
insanların hayat arkadaşı seçmektense yatak arkadaşı seçmeye çalışmaları
yine kendilerine eş almaktansa annelerine gelin almaları
cinsel uyumsuzluk (sex yaşamının sıkıcı olması da denilebilir)
ten veya tin uyumsuzluğu
çiftler arası sevgi ve saygıdan 1 tanesinin eksikliği
AİLEYE SAYGISIZLIK (kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama saygı göstermek zorundadır!)
İHANET (ihanet çok ağır bir suç ve dönüşü yoktur! eğer başkası olacaksa öncesinde iyi düşünüp karşındakinden ayrılmak daha onurlu bir davranış olur)
""son ikisi benim için çok önemli""
sebepler birbirleriyle çelişiyor gibi görünebilir ama aslında çelişki yoktur. bu sebeplerin bir evlilikte tam olması lazım. misal: 2 insan konuşarak çok iyi vakit geçirebiliyorlardır ama iş cinselliğe geldiğinde uyumlu değillerdir. sebeplerin hepsinde orta yol bulmak lazım.
iç sorunların hallolmasından sonra dış etkenlerin devreye girmemesi sağlanmalıdır ki ülkemizde çok etkilidir. yine örnek verecek olursam: kaynanalar, arkadaşlar, mahalledeki komşular (mahalle karıları) vs. bunları engellemek lazımdır. "kol kırılır yen içinde kalır" sözü tam uygulanmalıdır. iki tarafta dışarıya eşini kötülemelidir. özellikle erkek kadınını her şekilde korumalıdır (2 anneden de özellikle) söz söyletmemelidir.
aşk olmasa da olur. zaten aşk olmaz evliliklerde?12 Yorumla- +1 yıl
28 senedir bu gezegende nefes alıp veriyorum, 1 kez nişan attım 2 kez evlilikte direkten döndüm, çok fazla ilişkim oldu (gerek uzun süreli, gerekse gecelik), arkadaşlarımın bir çoğu evlendi. bunları ve daha fazlasını yazmak için sadece yaşamak yeterliydi yani :) tamamen benim kendi düşüncelerimdir bu yazdıkarım. emin ol alıntı olsa altına yazarım zaten :) emeğe saygı göstermek lazım.
+1 yılEvlilik sosyal iliskide erkek ve kadin icin doruk noktasidir.
Evlilik diger sosyal ilisikilerin aksine cok agir sorumluluk gerektirir.
Bu sorumluluk yerine getireceginiz duruma geldiginizi dusundugunzde evliligi dusunebilirsiniz.
Sadece ve sadece sevdigin ve seni seven kisiyle evlenmelisin.
Sevgisinden emin olmadigin bir partnerle evlilik hicbir sekilde yurumez
Ilerde duzelir,evlenince,sakinlesir,ben onu duzeltirim,ben onu kontrol ederim,ben onu yonetirim (iyi yoneticilik yapiyorsan yoneticilik yap evlililk senin neyine)gibi garabet dusunceleri evlilik asla kaldirmaz son hizli bir sekilde gelir.
Evlilik bir yorumu gerektirir hicbir evlilik digerine benzemez bunun nedeni sonsuz erkek karakteri ve sonsuz kadin karakterinde gizlidir.
Duygulari one cikarip ben onu sevmiyorum ama o beni seviyor evlendim gitti gibi garip kararlari evlilik hic ama hic kaldirmaz.mantiginizin size evlenmeden once bu uygun kisi degil bu uygun kisi degil uyarilarini dikkate almanizi oneririm eger gerceklere gozunuzu kapatip korlemesine giderseniz burun ustu cakildiginizda ayilirsiniz ama gec olur.
Hayat her hatanin bedeli vardir ki evlilik teki bedel cok agirdir.
Evlenecegim diye zengin kisi tercihleri olanlar var en cok onlara guluyorum,hayatlarini kendi elleriyle mahvediyorlar gercekle yuzu yuze geliyorlar ama biliyorlar ki artik cok gec.
Sizin icin pir pir carpan bir kalp ve gordugunuzde kalbinizi yerinden cikartacak bir kisi omur boyu mutluluk dolu bir beraberlik icin sadece bu.
saygilarimla10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
28Cevap
+1 yılEvlenmeden önce iki sevgili kendilerini hep olumlu cok az olumsuz yönlerini taniyorlar , evlenecegi kisinin o olduguna karar veriyor belkide karsilikli söylenen vaadlerdir bu evlilik kararini almaya enkten oluyor , ne gibi vaadler , seni hic üzmem , seni hep severim ölümüne kadar, isten yorgun gelince seni güler yüzlü karsilarim , yemegini yaparim , ütünü yaparim , gibi gibi peki ya sonra ?
sevgililer evlenir bir anda degisimler asiri sahiplenme duygusu , seni hic taniyamamisim lafiyla baslar tartismalar ! calismayan kadin zaman sonra patlar , ben senin hizmetcinmiyim , yemegini yapt , ütünü yap , camasirini yika yeter artik der ! nerede vaadler ? yok peki ya koca ben sabahtan beri calisiyorum kosturuyorum , eve para getiriyorum bir güler yüz yok sicaklik yok ! erkegin aldatmasida böyle baslar evdeki huzuru disarida arar :(
bu yazdiklarim su devirde yasanan mutsuz evlilikler ! ya evlilik nasil olmali ?
karsindakini anliya bilmeli ve anlata bilmeli , karsindakini oldugu gibi görmeli ve oldugun gibi göstermeli , karsindakinden istedigin bütün bu güzel düsüncelerini , güzel görmelerini önce kendin göstereceksinki karsidanda alasin , Aradigin niteliklerde bir insan bulma gayretinden önce aranilan niteliklere sahip bir insan olmayi gaye edinmeli, bir tartisma iki kisi tarafindan cikar is böyle olunca esini düzeltmek yerine ilk önce kendini düzeltirse bir daha o tartisma yasanmaz
!
kisaca mutlu bir evlilik vaadlerle olmaz her iki taraf beklenti yerine ben esime ne verebilirim diyorsa veya düsünüyorsa mutsuz bir evlilik olmaz !11 YorumlaDiğer konusunda 394 cevap paylaştı. 2 özgür birey bir evde toplanıp,birbirlerini değiştirmeye,kısıtlamaya,hakimiyet kurmaya çabaladıkları için,boşanma sayısı artıyor,ha birde dış etkenler ebevenyler,yok benim annem ,yok senin baban,bir yarıştır gidiyor benim dediğim olacak şeklinde..ekonomik özgürlükte var ise kolayı seçiyorlar..gerçi dayak,alkol,saygısızlık sonucundada bitişe sebelerde olabilir,
imam veya nikah memuru,iyi günde kötü günde,beraber olabilmekten bahsediyor,
yeni nesil aşağıdaki gibi algılıyor
1-tv kumandasına elvada demeye
2-hergün ev temizliği yemek vs yapmaya
3-erkek arkadaşlarınla arada maç yapmaya elveda demeye
4-kız arkadaşlar toplanıp bıdı bıdı yapmaya elveda demeye
ve bir çok özgürlük kısıtlayıcı gerekçeler akla geliyor evlenme kelimesinden
kadın kadınlığını bilip,erkekte erkeklğini bilse,birbirlerinin hayatlarını kısıtlamak yerine,yaşayacak alan bırakılabilinse,neden ayrılsınki insan Hayat arkadaşından..Aile demek birlik demek değilmi..sanırım buda belli olgunluk gerektiriyor..ben dahil çok biliyoruzda işte:;)yazmak başka yaşamak başka sanırım:))02 YorumlaEvlilik iki insanin birbirini sevmesi hayatinin kalanini beraber gecirmek istediklerini ailelerlerin birbirini tanimasiyla baslar . Evlilik guzel biseydir sadece iki insanin sevgisiyle de olmaz ailelerin de bu sevgiye karsi cikmamasi gerek . Bazi aileler karsi cikiyolar ve bu nedenle evlilik asamasina gelmisken ayrilanlar da oluyo . Ayrilmalarin evlilik oncesi genelde aileilerin istememesiyle olur , evlilik sonrasi ise anlasamamazliklar , kiskancliklar baslar . Kadinda erkek te degisirler ilk gunku gibi kimse kalmaz. Sevdiginiz insanin bugune kadar bilmedigimiz yonlerini ogreniriz , zorluklar dertler bitmez yine de herseye sabir edersiniz cunku sevdiginiz yaninizdadir . Evliligin yasi yoktur ama kucuk yasta da evlilik guzel bisey degilri neyin ne oldugunu bilmeden daha hayatin ne oldugunu ogrenmeden evlilik yapmak yanlistir. Ancak kendini hazir hissettiginde anlasabilcegin insanla evlenilir . Bazen anlasacagimizi umuyoruz evlendigimizde ise kisa zmnda anlariz anlasamadigimizi olmicagini pes eder bosaniriz . Oysa ki evlilik zorlugu gorunde hemen pes etmek degil tam tersine mucadele etmektir .
00 Yorumlaevlilik kendini biirbrine uygun gören iki ferdin birbiriyle hayatını birleştirmesidir.evliliğe bakış acım tabiki acıktır cunku birini seviyrum ve onunla hayallerimm var sonucta..insanlar kndilerini bri kadın(anne) bir erkek(baba) olmaya hazır hissettiğinde evlenmeye karar vermelidir..gunumuzdeki evlilikler olsa olur olmasada onun varlığının bir sebebi yok o olmasada yasarım gibi ve kucuk sorunları cok buyutmeleri tabi bu sorunlarıı diğer aile fertlerinede bağlıdır..genclere gelirsek eğer bir tutkudur kapılmıs gidiyor..evlilik oyun gibi geliyor zamnla oyun bitinc sıkılıyorlar evlilik ciddi iştir bunu ancak evlenince fark ediyorlar..
57 Yorumla- +1 yıl
evet guzel yorum
Diğer konusunda 396 cevap paylaştı. Sevdiğin adamın/kadının nefesini her gün yanında hissedebilmen için.
Güç alabilmen için, en iğrenç zamanlarında bile sana güven verdiği aşkla baktığı için.
Tutkulu oldugunuz için, aşkınızın dünyadan silinmemesi, onu yaşatacak bir şeyler bırakmak için ardında.. evlenirim herhaldeeeeeeeee31 Yorumlahayatta artık hiçbirşey keyif vermiyorsa evlenme zamanı gelmiş demekdir ben evlensemmi ln acaba ama kadına yazık sevmediğim biriyle nasıl evlenirim evlilik rutin hayatı göze almak demek özgürlüğün son bulması standart sorumlulukların uygulanması demek bunları göze aldın mı evlenmeye hazırsındır bunları göze aldığını sanıpda evleneden miş bku yedin evlilik kolay değil sadece kendini değil karşındakinide düşünmek zorunda olmak işn en bk tarafı
11 Yorumlaevlilik şu zamanda gözlemlediğim kadarıyla birbirlerini köleleştirmeye çalışan üstünlük savaşı
insanlar kendileri için doğru insan olduğunu düşündüğnde her zaman yanında ve güvenilir biri olacağını düşündügü insanla evlenmeli
evlilikler kısa sürüyor çünkü ilk cümlemdekinden dolayı
hayır ben evlilik kervanından kaçanlardanım.13 YorumlaGecen Facebook'ta bir sey paylasmis bir arkadasim;
Gunlerden bir gun bir adam bir kadina "benimle evlenir misin?" diye sordu. Kadin "Hayir." dedi.
Ondan sonra kadin hep mutluluk icinde yasadi;
Rahatca alisverise gidebildi, arkadaslariyla diledigi gibi eglenebildi, her zaman temiz bir evi oldu, kimsenin arkasini toplamadi, hicbir zaman yemek pisirmesi gerekmedi, her zaman giysi ve ayakkabilarla dolu bir gardrobu oldu, hep zayif kaldi ve hic aldatilmadi.
Evlilik hakkindaki dusuncem de bununla cok iyi aciklaniyor diyebilirim=).06 Yorumla- +1 yıl
Sorunda da demissin zaten, bazi(son zamanlarda cogu) evlilikler kisa suruyor diye. Dusunmeden isin icine atliyor iste insanlar, sonra "ozgur" olduklari zamani arayip, ya da baska nedenlerden ayriliyorlar. Yalap sap, dusunmeden yapiyorlar cok onemli bir seyi, sonra zak evlilik zak bosanma. Olur mu boyle?
- +1 yıl
sokakta gezdırdıgı kedi kepeklerle mi yatıp kalktı pekı!
Diğer konusunda 866 cevap paylaştı. evlilik yalnızlıgından kurtuldugunu zanneden insanın bunu tescil ettirme çabasıdır.özü budur.
yanal nedenleride vardır.örneğin çocuk sahibi olmak istemek ; bunca yetim kimsesiz çocuk varken 'ama benim kanımdan olsun' gibi saçma bahanelerin arkasına saklanıp toplumun örf adet ve geleneklerinide gözeterek evlenenlerde mevcuttur , para için formalite icabı evlenenlerde.
kimisi sevdiğini o derece sahiplenir ki . evliliği tapulaştırır.
kimisi konu komşu sevişmelerine ılımlı baksın diye evlenir , kimisi inançlarını çiğneyip geçmek istemez.
nitekim insanlarım büyük çogunlugu evlenir ve aslına bakarsanız kimse neden evlendiğini o kadarda düşünmez.01 Yorumla
+1 yılsevdiğin birlikte güzel zaman geçirdiğin kafanın uyduğu biri olur hayatında önce çok seversin ten uyumuda önemlidir tabi arzularsın onu.ve artık onsuz 1 dakika yapamayacağını anlarsın artık onunla aynı çatı altında olmak istersin onla uyumak onla uyanmak istersin onun olmak istersin.herşey ona odaklanır.artık yemekleri onun için yapmak istersin.ve evlenirsin.
11 Yorumla
+1 yılRabbim hepimize güzel mutlu ve huzurlu evlilik nasip etsin hepinize duam dır ..Sevdiginizi alıp 1 gün değil bir ömür mutlu olun ,görücü usulü olacaklarada rabbim sevmeyi sevilmeyi nasip etsin ne diyelim evlilik bambaşka birşey...
41 Yorumlaevlilik, sevdiğin adam ya da kadınla bir ömür boyu yaşayacağın çalkantılı, inişli çıkışlı bir yoldur. eğer doğru kişiyi bulduysan, onu sevdiğine eminsen, sadece iyi gününde değil kötü gününde de onunla olabileceksen, ona destek verebileceksen, o insanı sadece güzelliği yada parası için sevmiyorsan, ve o insan her an yanımda olsun, ondan çocuğum olsun diyorsan evlenirsin. evlilik dinimzde gereklilik gbi bişey. çünkü evlenmeden sevdiğinle bir ömürü geçiremezsin zina olur yoksa. günümzde evliliklerin kısa sürme nedenleri ise ; artık insanlar birbirine karşı tahammülsüz. kimse kimseyi çekemiyor. bu yüzden evlilikler bitiyor.
02 YorumlaDiğer konusunda 581 cevap paylaştı. Evlenmeyi çok istiyorum hatta en çok istediğim şey. Ancak ruh halim şu an buna uygun değil. Kendimi hazır hissetmiyorum buna. İnsanlar önce kendini evlenmeye hazır hissetmeli psikolojik açıdan olsun her açıdan. Pattadanak evleniyorlar sonra boşanmalar.
11 Yorumlabenim icin evlilik bir yoldur, yeni bir hayatir. ama evlilik bir imza degildir. evlilik saygi dir, mutluluktur , evlatir ve ozgurluktur. <3 evlilik sevgilinin ev arkadasin olmaya basladigi andir:).. evlilik esinin onurunu gururunu serefini paylasmaktir ve aile olmaktir. evlilik tum olmak tir<3
ve a$ik kalabilmektir210 Yorumla- +1 yıl
ne dedimi anlamis degilsin. ozgur olmak herkez icin cok farklidir. orneyin iki genc dusun biri hep serbesttir evde , ailesi karismaz ve prensesler gibi yasar, dusuncelerine saygi duyulur icinden geldiyi gibi hareket eder ama halen ozgur olmadigina inanir cunku dunyayi gezmek ister.
birde bir genc dusun okuldan veya isten baska sosyel hayati olmayan onun tek ozgurlugu bir pazar gunu cikmaktir arkadaslariyla baska birseyde istemez. herkezin ozgur bakis acisi bu yuzden ne dersen de cok farklidir.
+1 yılsevdiğin insanla hayatını geçirmek istediğin karardır hiç bana göre değil ama uzaktan bakınca hoş gibi çocugunun olması birilerine bağlı kalmak ama her evliligin sorunları mutlaka olur bu sorun artınca boşanmaya karar verilir bundanda en çok çocuklar zarar görür yani kısacası kararından emin değilsen hiç evlenme.
02 Yorumla- +1 yıl
oda doğru.
evlilik çok güsel bişi sevdiğinle oldugu sürece ama onu yürütmek mesela eskilerden karı koca birbirinin kahrını cekiyorduda smdikiler çok nameli ufacık kavgada yada bi tokatta boşanıyorlar kmse tahammül edemiyor en cok boşanma izmir sehrindeymiş... nedne hemen boşanıyorlar cunki birbirinei tanımıyorlar yada cok erken yasta evleniyorlar ...
03 Yorumla- Diğer konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılşöyle açıklayayım:
-bir kadınla tanışmak ve ilk randevu "kuruluş dönemidir"
-huyunu,suyunu öğrenmek,yanında rahat olduğunu hissetmek "yükseliş dönemidir"
-evlenmeyi düşünmek(günümüz ağzı ile " biz ciddiyiz") "duraklama dönemidir"
-evlenme teklifi etmek "gerileme dönemidir"
-evlenmek "dağılma dönemidir"
kaynakça:ortaokul tarih kitabı.03 Yorumla- +1 yıl
evlilik kara mizahın ta kendisi kuzen.
Hepimizin de bildiği gibi eskiden evlilikler daha uzun soluklu daha sağlam olurdu bunun en büyük sebebi kadınların çalışma oranlarının düşük olmasıdır.ne zaman bayanlar iş hayatına atıldılar evlilikler kısalmaya başladı .her iki tarafta baskın olmaya çalıştığı için çok fazla tartışma huzursuzluk mutsuzluk eşitti şiddetli geçimsizlik .yani evlilik karşılıklı anlayış ve saygı olduğu zaman evliliktir iyice düşünülmeli her şey dürüstçe konuşulmalıdır.artık aşk evlilikleri tarihe karışmıştır.
22 Yorumla- +1 yıl
bencede öyle haklısın ama birde şu var çiftler iş hayatına atılsada birbiri üzerine baskı kurmamalı saygı sevgi ön planda olmalı ve kadın iş hayatına atılınca dış etkenlerden etkilenmemeli ve erkek eşinin iş hayatına atılmasından dolayı şüphe içinde olmamalı beyninde soru işaretleri yer etmemeli
- +1 yıl
Helal olsun böyle düşünen bayanlarda varmış. herkez doğasına uygun davranmalı. tabi buda erkeğin eşini köle gibi görmesi anlamına gelmiyor. Neticede erkeğin fonksiyonu olsada temelde evi ev yapan kadındır
+1 yılİnsan artık bir sorumluluk almaya başladığı zaman ve bunu anladığı zaman evlenmek ister. Erkek der evet artık ben bi ev bakabilirim , kız der evet ben evimin hanımı olabilirim güzel bir anne olurum diye. Bir çatı altında mutlu olabilmektir. 2 bedende tek ruh olmaktır.
Neden kısa sürdüğüne dair ise bunları düşünmeden yola çıkanlar. Kendi güvenini boşa çıkaranlar. Aldatmalar iradelerine sahip olamamaları.. En önemlisi başka birini severken başka biriyle evlenmek.11 Yorumlatüketim toplumu olarak bu ülkede sürekli bir tüketim var.sevgi tükenirse evlilik biter.yerli bir kızla evlenmeyi düşünmem %90 i ömür törpüsü sorunlari bitmez masraflari bitmez arada ömrün biter.kina nisan nikah derken artik sunu hissedirsin.kadin tuz dedi toto cız dedi.yabancılar öylemi yes yes kiss kiss.yabanci forever.no native girl no cry.yes foreigner girl yes happly.
06 Yorumla
+1 yılbir çok kişi özenti ve evliyim cümlesini prestij olarak görüyor :) evlenmek için çok geçerli bir sebepolmalı ve geçerli sebepte sadece çocuk sahibi olmak olabilir evlenmek şart değildir insanlar o okdi imzalamadanda sadakatle severek birlikte yaşayabilir
013 Yorumla- +1 yıl
evt
- +1 yıl
(^_^)
- +1 yıl
1981 doğumluyum :)
- +1 yıl
yok istemiyo kimse beni :)
- +1 yıl
ya ben çok yanlışım ya onlar :) bilemedim
- +1 yıl
sadece onlarda var bi i*nelik :D katılıyorum bu konuda haklısınn ;)
Bayanların evlenmek istemesini anlayabiliyorum sonucta yürümee baslar baslamaz evlilik icin programlanıyorlar. bebek bakmak- oyuncak mutfak malzemeleri ile yemek pişirmek- evcilik oynamak vs... aynı zamanda evlenme çağına kadar hep bir baskı altında olurlar ve sonucta kendi yuvaları olsun... evlerinin kralicesi olmak isterler.
Ama erkekler tamameng*tkaşıntısı.. Hepsinde cevap aynıdır : HAYATIM DÜZENE GİRSİN. al babayı düzene girer :(11 Yorumla
+1 yılTurkiyedeki cogu insan evligigi bir gerekce olarak gorur. sanki her insan dogar buyur evlenir cocuk yapar ve olur gibi.. Ama benim icin evlilik cok onemli bir seydir.. Gerci artik kimsenin saygisi kalmamis bakiniz Demet akalin annesi babasi olsam artik dugunune bile gitmem 1 sene sonrasina giderim diyee.
01 Yorumlatek nedeni duygu açlığı insanlar sevgiye muhtacken evlenir çoğu zaman evlilikte de ilgi sevgi bulamayınca ayrılıklar coğalıyor haliyle ama birşey diem insan sevdiğiyle koşulsuz şartsız evlenirse kesinlikle mutlu olacağına kanaat getiriyorum ben 3 yıldır evliyim 7-8 aylık hamileyim eşimden ilk görüşmemizdeki gibi sırılsıklam aşığım ona hala önemli olan aşkın sevginin eskimemesi gerisi geliyor zaten :))))
11 Yorumla
+1 yılSevdiğim ve bir ömürü birlikte gerçirmek istediğim kişi ile rahatça zaman geçirmek için yapılan eylemler bütünüdür evlilik. Devletin onayı nikah, toplumun onayı düğündür.
Bazense cinsel özgürlüktür (türkiye şartları için genel olarak)13 Yorumla- +1 yıl
abi, erkek için sorun değil de kadın için bekaret gibi bir baskı unsuru var
iki cins için de düzenli seks imkanı var ki ilaç niyetine
bir de aşk ve uyum oldu mu evlenmemek için neden yok
Evlilik aynı evde yaşayan insanını birbirine katlanabilme sanatıdır
evliliğe bakış açıp 30undan önce olmaz
iş hayatına atıldığı zaman karar vermeli
çünkü gençler çok tahammülsüzler
gençler aile baskısından kurtulmak ve daha rahat sex yapabilmek(dini açıdan zina haram) için evleniyorlar00 YorumlaIki farkli dunya gorusune‘iki ayri kulture‘iki ayri yetisme sekli olmus insani‘iki ayri umutlari ve beklenrtileri olan‘istek‘arzu ve hayattan beklentileri farkli olan iki ayri kisilige sahip insanlarin sadece herkes yapiyor bende yapmak zorundayim dedigi‘yasarken kendini mezara koydugu bir zoraki birliktir evlilik. kisaca akil sagligini hic e sayanlarin baliklama daldigi bir kurumdur evlilik
02 Yorumla- +1 yıl
Aha bağa deli dedi :)
Hayatın amacı budur...
Evlenip kendi soyunu devam ettirmelisin... Aynı zamanda mutlu olmak için evleneceksin...
Sana sımsıkı sarılıp yanındayım diye güven veren biriyle evlenmek gerekli zaten...
yaşı yoktur ama yaş sınırı 28'dir...11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevdiğin insanla hayatını birleştirmektir evlilik.. Onunla herşeyi yaşayabileceğin kimseden gizli saklı iş yapmayacağın anlamına gelir.. Cinsel hayat özgürleşir.. Arkanda sürekli birisinin olduğunu hissedersin özgüvenin yerine gelir.. Kısacası ben evliyim ve evlilik çok güzel birşey... Kişiden kişiye değişir tabiki..
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılamin teşekkürler :)
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbiz türkiyede sevişebilmek için evleniyoruz. evlenmeden sevişince ne kaşar damgası kalıyo ne başka bişey. evlilik = özgür cinsellik
39 Yorumla- +1 yıl
kadın haklı beyler
- +1 yıl
erkekler kadınlara nazaran daha öndeler bu konuda. bakir değilsen asla sorun olmaz ama bakire değilsen bu kimi insanlar için sorun teşkil eder
- +1 yıl
evet öyle aynen senin dediğin gibi bence de tepkilere takılma gerçek bu
- +1 yıl
İlkim öz isimli psikolog bir bayanın iki faklı kitabını okumuştum."kadınlar neden evlenir?" ve " erkekler neden evlenir?" bu bayan danışanları ile yaşadıklarını anlatmış kitabında."erkekler neden evlenir?" isimli kitapta bazı danışanlar bu soruya "yasal sex için"cvabını vermişler,sanırım sizde aynı fikirdesınız
- +1 yıl
evet aynı fikirdeyim ama bu gerçeği kendine itiraf edemeyenler tarafından eksilenmekteyim
evlenmek iyidir hoştur:) zinadan kurtarır filan aşıksan daha güzel degişiklik olur.evlenmeye niyetim var. dogru kişiyi bekliyorum.bilgisayarın bitirdigi cok evliilik biliyorum. teknoloji gelişti mertlik mi bozuldu acaba :))
22 YorumlaÖzgürlüğünü bağışlayacağın kadar çok aşık olmak için atılan adımdır.Tabi birde mantık evliliği görücü usulü evlilik var onun mantığını bende çözmüş değilim.
02 Yorumla- +1 yıl
severek evlenenleri cok gorduk
Diğer konusunda 485 cevap paylaştı. evlilik:
hayatı düzene sokar-insanı sorumluluk sahibi yapar-ailenin ve paranın kıymetini daha iyi anlamanı sağlar-zinadan kurtarır-çocuk sevgisini katlar vs. evlilik güzeldir her ne kadar günümüzde çocuk oyuncağına döndürselerde evliliği.00 YorumlaEvlilik başlı başına dünyanın en büyük saçmalığıdır evleniyorsunuz bir bir süre beraber yaşıyorsunuz sonra birbirinizden bakıyorsunuz ve ayrılıyorsunuz madem öyle evlenmeyin sevgili kalın yani boşanmak yerine ayrılmayı tercih edersiniz en azından evlilikte huzur mutluluk Sevinç yoktur, evlilikte keder hüzün sorumluluk kavga gürültü özgürlük kısıtlaması bunlar vardır kısacası bekarlık sultanlıktır evlilik de aptallıktır.
00 YorumlaEvliyim ama bence cok gereksiz bisey... Neden evleniyoruz cunku toplum birlikte yasama diye bir kulture sahip degil. Sahsen evlenecegime birkac yil birlikte yasayip kendimi daha iyi anlamak isterdim.
02 YorumlaEvlilik cinselliği özgürleştiren bir olaydır...Başka da bir yanı yok.
Benim için evlilik ütopya...Zor.11 Yorumlainsanlar dipsiz bir kuyuya düştüklerinde kendilerini cıkarmak için tutuundukları bir daldır evliilik..
01 Yorumla
+1 yılEvlilik Allah'in emri. Yalnız geçmez bu hayat. Iyi gunde kotu gunde hastalikta saglikta, her zaman guvenecegin biri olmasi lazim. Ve tabi bu dogru kisiyi bulmakla olur.
21 Yorumlabi kişiyi seviyosan hayat yoldasın olarak görüyosan evlenirsin..
11 Yorumlaben bir kere evlenmeyi düşündüm oda sevdiğim insanla ama olmadı kısme bir daha düşünmedim zaten
02 Yorumla
+1 yılevlilik duygusal birşeydir. manevi bir mutluluk verir. evlenmemin sebebi budur. dolayısıyla mantıklı bir gerekçeye de ihtiyaç yoktur.
03 Yorumla- +1 yıl
ama öyle :) hepimiz bir kılıf bulmaya bir açıklama bulmaya çalışıyoruz ama yokki açıklaması ;) doğamız gereği bir kadına aşık oluyoruz sonra da o hep benim olsun ya da o hep hayatımda olsun diyip evleniyoruz :)
+1 yılevlilik sadece çocuk sahibi olmak için güzeldir harici olarak sıkıcıdır...
01 Yorumlaevlilik = bütün dünyaca gelenek haline gelmiş bir kavram.
00 Yorumlaevlilik... aşk huzur bebek güven saygı ve mutlu bi yuva demek benim için
11 YorumlaEvlenmek kanımca, insiyatif dışı gelişiyor biraz. Yani isteğimiz dışında dünyaya gelişimiz gibi, içinde yaşadığımız toplumun bir parçası olmanın olmazsa olmaz bir kuralı gibi evlenmek gerekiyor sanki. Sevmek, aşık olmak bunun bence "gerekçeleri"...
01 Yorumlasevgiline seni bırakmayacağına dair sözleşme imzalatmaktır evlilik:)
21 Yorumlakarşındaki insanı kendine tamamen yakın hissetiğinde onunla aynı evde tüm gün kalmak şartıyla evlenmeli insan.evlilik kumar işi.
04 Yorumla- +1 yıl
işe gitmesin mı adam
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. yalnızlıktan,yemek ve ev işi yapmaktan kurtulmak için..
00 YorumlaEvlenme teklifine bagli, bir de oglum olursa adi Çağdaş olacak bu ikisi varsa ben evet diyorum
08 Yorumla- +1 yıl
yada deniz koy ısmını. ugur da olur
+1 yılEvlilik, iki bireyin çeşitli nedenler ile hayatını birleştirdiği kurumdur.
13 Yorumla- +1 yıl
Aslında bütün cevaplarım tanımın içinde...Hayat koşullarının insanı ne zaman evlenmesi gerektiğini balirlediği gerçeği var...Bir de acı tatlı anılar...
aile olmak icin evlenilir
21 Yorumlaişin hukuki yönü var toplumsal yönü var ama çoğu kişi toplumsal yönü daha çok düşünüyor
17 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmiş olsa bile 'kalben evde kalmış'lar vardır. İzlediği her aşk filmine iç geçirir, âh eder, 'keşke' der; hatalarını ömürleriyle öderrrr
00 Yorumlaevlilik ucu sivri bir kazığı yere dikip dibine dökülen beton daha kurumadan üzerine oturmaktır..
00 Yorumlaevllilik sex in legal biçimidir.
12 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılBi imza saçmalığı bana göre .
13 Yorumla- +1 yıl
diyosun :)
- +1 yıl
neden oyle dedın soyleyeyım. evlenmeden önce tüm cevişleri kıran tıplerın ortak goruşudur bır ımza elbette. e sende haklısın. her b*ku yemışsın zamanında gerıye sadece ımza kalmış
Yaz sonu sonbahar basi bana bir evlilik gozukuyor.
212 Yorumla- +1 yıl
Davetiyemi istiyorum.
- +1 yıl
Kim bu? Şu ayaklarıma kapanacaksın diyen adam olamaz herhalde?
- +1 yıl
Davetiye gelmeden inanmam.
- +1 yıl
Davet edilirsem ve o güne dek dünya yok olmazsa gelebilirim.
- +1 yıl
inşallah diyelim :)
+1 yılçocuk yapmak için.bu benim görüşüm değil.durum bu
21 Yorumlaya senin sorun neden günün soruyu oldu nasıl oldu?
015 Yorumla- +1 yıl
valla dün dedim ki gardaş sorumu günün sorusu yap cebime baktım 1008 xperim var gel dedim bunu kırışalım oda dedi ki tamam 500 xpere senin soruyu günün sorusu yapalım tamam gardaş dedim ve şimdi soruyu günün sorusu yaptı ve bana mesaj attı 500 xper karşılığında sorunu günün sorusu yaptık gün boyu en üstte kendi kategörisinde olacak dedi bende ona bi daha mesaj attım eyvallah gardaş dedim ama azcık ikram et dedim 450 xper olsa olmamı dedim bi daha mesaj atmadı :D
evlilik artık bir şehir efsanesi sadece..
04 Yorumla- +1 yıl
tüm haltı önceden ye ozman
- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri