Alman çoban köpeği almak istiyorum ama cinsiyeti konusunda kararsızım. Köpek dişi alınırsa evdeki erkeğe aşık olur daha çok benimser, erkek alınırsada yine evden bir kıza aşık olduğu için daha çok benimser diye duydum doğru mu?
Cevabın nedir?
Abuk subuk hurafeler bunlar. Köpek beslemeye başladığında herkes birden köpek mütehassısı olacak etrafında. Araştır ortak kişilik ve karakterlerine göre değerlendir. Köpek bakmak kuş ya da balık beslemeye benzemez. Hele büyük köpek hiç bir şeye benzemez. Dünyanın en zevkli uğraşı olduğu gibi yanlış eğitirsen en büyük acısına neden olur. Bir CANLInın bir CANın sorumluluğunu üzerine alıyorsun. Aldığı nefesten yuttuğu lokmaya kadar bütün sorumluluk vebal senin üzerinde olacak. Bunlar basit gelebilir sana ancak kesinlikle değillerdir. Bir köpeğe bakabileceğini düşünüyorsan ölene kadar sorumluluğunda asla vazgeçmeyeceksen ne mamasını, ne suyunu hiç kimseye güvenmeden karşılayabilecek misin. Bak bunları çok ciddi otur düşün. Heves ile yapıyorsan hayvanın günahına girme. Çünkü aldığın andan itibaren o hayvanın senden başka dünyası olmayacak. Ancak, senin olacak. Sinema gidemezsin, onu yanlız bırakamazsın, sürekli kontrol altında ve izliyor olmalısın davranışı, hareketleri, bakışları, yürüyüşü her şeyi sürekli gözlemlemek zorundasın. Hava olsun diye taşıyamazsın yanında o bir çanta değil. Onunda bir CAN olduğunu unutmamalısın. Bazı hayvanlar sadece sahibini benimser bazı hayvanlar ise aileyi benimser bunları iyi araştırmalısın. "Ayyyy çok tatlııı" diye köpek alınmaz. Sonra canı yanan sen olursun. Bunu beğenmedim geri alın deme şansın olmayacak. Çok Çok Çok iyi Düşün.
14 Yorumla- +1 yıl
Yaklaşık dört aydan beri bana uygun ırkı bulmak için internetten araştırma yapıyorum kararımı alman çobanda verdim. Kesinlikle bir heves değil çünkü öyle olsaydı köpek beslemek için bahçeli bir eve taşınmayı beklemezdim. Bana arkadaşlık edecek ve ailemizin yeni üyesi olacak sorumluluğunu yeterince farkındayım
- +1 yıl
O zaman Alaska Malamute, Alman Sheppard, Kangal ırkından hayvanları düşünebilirsin. Benim aklıma gelenler bunlar. Benden daha iyi bilenler vardır mutlaka bunlara düzeltme yapacak. Bu hayvanlar bahçede kalabilirler. Evin içinde yer var dersen bunlara King Doberman, Lessi olarak bilinen Rus Çoban Köpeği, Golden Retriver, Dalmaçyalı olarak bilinen Dalmatian ekleyebilirsin. Bu hayvanlar karakteristik olarak Aileyi benimser. Küçüğün, bebeğin ne olduğunu bilen, dur deyince duran hayvanlardır. Dişi ya da erkek fark etmez. ikisininde kendince iyi ve kötü yanları var. Dişilerin aile hissi daha kuvvetlidir. Diğer taraftan. Kızanı geldiğinde etrafta erkek köpekten geçilmez ve bir anda başka bir köpeği köpeğine kilitlenmiş bulabilirsin. Ayıramazsın o saatten sonra. Erkek ise agresif bir koruma tablosu çizer. Ota-boka havlar. Bir süre sonra aldırış etmemeye başlarsın. Dişiler ise daha sessiz ve sakindir. Erkek erkek köpeğe atarlanır. Dişi ise her ikisine bir den atarlanır.
- +1 yıl
1-Elin sevmek içindir.
2-Yüreğini rafa kaldır. Ona doğru ve yanlısı öğretirken. Bugün sen onun kontrolün altinda canının yanmasına müsade etmezsen yarın başkası gelir senin yüreğine kör atar.
3- Ona bagirma. Seni duymak ile ilgili sıkıntısı yok. Ayni dili konusamiyorsunuz o kadar.
4- Onun bir kişiliği, karakteri var. Buna saygı göster ki sana saygı duysun.
5- Asla ama asla yetisene kadar vicdaninla bakma. Evdeki tabagindan başka hiçbir yerde her kim olursa olsun. Asla asla yemek vermesine su vermesine müsade etme. Sadece bunlari unutma. Gerisini birlikte çözeceksiniz.
En İyi Cevaplar
Ii cevaptı ortak
Ama bir sorun varsa oda Alman çobanı Bahçeli'ni ev gerek hergüm egzersiz ister ve eğitmek şart eter eğitmeyi bilmiyorsan bununla ilgili eğiytim kitapları var onların öneririm sana ban
bir açıda dedi gibi ağlarsa ver me istedini
Sevilmek isteyince sevme biraz bekle
Sen isteyince sev
O inmek istersen bırakma bıraz bekle böylece sen isteyince sevip sevmiceni anlar ve patron oldunu göster
Köpekler sahibinin patron olmasından hoşlanırlar
Ve köpekler göz göze gelirsen sakın ilk sen kaçırma gözünü eğer kaçırırsan malıb olursun o kaçırırsa senin patron olduğunu anlar bence eğitim kitabı al köpek eğitimi bakımı ve beslenmesi coddı sorumluluklar ister25 Yorumla
bende 3 tane köpek besledim ama erkek köpekler dişilere göre daha iyi çünkü erkek köpekler tüm aileye arkadaşlara sahip çıkıyor ( gerçi ben sahip çıkması için almadım ama ) yani herkeze karşı sıcakkanlı oluyor fakat dişiler belirli bir kişiye bağlı oluyor oda genellikle erkek yinede sen bilirsin :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılal kardeşim burada düzgün biçimde herşey anlatılmış umarım işine yarar
Reklam geçe tıkla 2 kere https://tr5.in/1txj11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
16Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılköpeklerin aşık olma olayı var da bu evdeki bnmseme olayı yalan.. 99 senesinden beri evimde köpek beslerim şu an 2 pitbull beslemekteyim dişi köpek sahibine daha sadık olur.. köpekler sürü ile hareket eden canlılar olduğundan ve her sürününde bir lideri olduğundan ev halkından tek bir kişiyi benimser onu lideri olarak görür tabi şu var bir köpek her zmn önce kendi lider olmak ister yani köpeğin lideri olabilmen için onunla girilen bu liderlik mücadelesini kazanman lazım.. bu liderlikte kolay kazanılan birşey değil köpeğin dilinden anlaman gerekiyor özellikle köpeğin alfa karakterdeyse işin çokkkkkkk daha zorlaşır.. hatta köpek besleme konusunda tecrübesi olmayan kimseler için bu imkansızdır.. alfa karakterdeki bir köpeğin lideri olmak da nirvanaya ulaşmak gibi birşey..
14 Yorumla- +1 yıl
Pitbulluda çok seviyorum ilk deneyimim olmasaydı tercihimi pitbull ya da dogodan yana kullanırdım ama üzerimde korkumu yeni aşmış olmanın verdiği ya yapamazsam tedirginliği var. Yavru seçimi önemli rol oynuyor iyice araştırıp ona göre yapacağım umarım eğitimininde üstünden kalkabilirim.
- +1 yıl
ilk köpek besleyeceklere kesinlikle pitbull, amerikan staff, mastif, bull terrier, cane corso, el presa canario, japon tosa inu vb. ırklar tavsiye etmiyorum.. sonra pitbull çocuğa saldırdı tarzı haberlerle karşılaşıyoruz.. bu tarz köpeklerin eğitimleri çokk zor tecrübesiz bir kimsenin elinde canavar oluyorlar.. aslında dogo pek uysal hayvandır ilk deneyimi olan biride besleyebilir bu zmna kadar bir dogonun bir insana saldırdığına hiç şahitlik etmedim ve duymadımda.. köpek beslemek büyük sorumluluk ister eğer bu sorumluluğu kaldırabilirm diyorsan besle.. şahsen ben 2 yıldır tatile çıkamıyorum bırak onu bir arkadaşım yatıya kaldığımda sabah erkenden eve dönüp çocukları tuvalete çıkartmam gerekiyor..
- +1 yıl
Tabiki bunun sorumluluğunu farkındayım sonuçta oda bir can. Dogo diğer hayvanlarla anlasamadığı için özellikle liderliği sahibinden sürekli almaya çalıştığı için nerdeyse vazgeçtim çünkü alırsam ilerde başka birine vermek istemiyorum. Bir süre sonra insanın çocuğu gibi oluyor
- +1 yıl
aslında dogo diğer hayvanlarla çok iyi anlaşır.. bn büyük olan oğlumu yavruyken köpek park alanında diğer köpek dostlarıyla oynatmama rağmen 7 aylık olduktan sonra erkek köpeklere karşı saldırgan tavırlar sergilemeye basladı o kadar sosyalleştirmeye calısmama rağmen bazı erkeklerle kavga ediyor.. bu arada bnmki alfa karakterde bununda etkisi büyük yavruyken bile kendisinden yasca büyük köpeklere liderlik hareketi yapardı ama bu zmna kadar karşılaştığım dogoların hepsi sosyaldi hiç anlaşamamazlık yok tecrübesiz 2 arkadasım var dogo besleyen rahatca tasmasız gezdirebilirlerken ben gezdiremiyorum bir erkek köpek çıksa mermi gibi fırlayıp saldırıyor 2 kez başıma geldi.. evet öyle oluyor aranda duygusal bir bağ kuruluyor bir de evde yetişen köpek bir başka oluyor büyük oğlum insan gibi kafasını yastığa koyarak yatar..
+1 yılKöpek ailede 1 kişiye bağlanır ona sürekli mamasını verip ilgilenene gerisi traştır cinsiyetle alakası yoktur 12 yıldır köpek bakıyorum bilgi kesin doğrudur. Evde köpek bakcaksan çoban alma yazık hayvana bahçen varsa ayrı tabi. Onun dışında köpeğin sana bağlanmasını istiyorsan sürekli yemeğini senden yemeli sen dışarı çıkıp gezdirmelisin ve gerekirse başlarda seninle yatmalı ki böylece seni benimsicektir. Alfa olarak benimsedikten sora zaten sana bağlı kalır.
17 Yorumla- +1 yıl
büyük köpeklerdeki en büyük sıkıntı salyadır. her köpeğin kendine göre kokusu vardır. Ancak bahçede bakılan köpekle evdeki arasında fark var. ben mesela köpeğimi hergün yıkarım sıfır koku hiç bir sıkıntı yok. Mama konusundada kuru mama yedirmeni tavsiye ederim en temiz şekli budur. ne deride ne tüyde problem yaşarsın. Çoban köpekleri küçük bahçen varsa güzel olabilir. Ancak şunu unutma o köpek hergün günde en az 2 kere dışarı çıkmalı sabah ve akşam. Malum tuvalet ihtiyacı onun dışındada gençken hiperaktifliğini atması içinde gezdirmen gerekicek. köpek sorumluluk ister unutma oda bir canlı tıpkı bebek gibi. bunun altında kalkabilirsen al bak derim hayatına pozitif bir enerji katmış olursun.
- +1 yıl
Hergün yıkanırsa cilt problemleri olabileceği ve sık yıkanırsa deri alışacağı için daha çok koku olur diyordu bir videoda. Alman çoban köpeğinin salyası çok olur mu, bakımı konusunda beni bekleyen zorluklar nelerdir kaç gün ya da hafta aralığıyla yıkamam gerekecek? Eve geldiğimde tek başıma oturmak istemiyorum birlikte vakit geçirebileceğim bir arkadaş tabiki gezdireceğim :)
- +1 yıl
hergün yıkamazsında bahçede bakacağın vakit haftada 1 kez yıkasan yeterli ancak şöyle ki yavru alacağın için belli bir süre dışarda değil içerde bakman gerekicek o yüzden temizliğine dikkat etmen gerek. Tüyleri uzadıktan sonra düzenli olarak tararsan düğüm olmaz ve hayvanın bakımıda tam olur. Onun dışında belli başlı komutları öğretmen gerek. hayır komutunu mesela bilmesi lazım. arada kızıp fırça atman gerekicek bu konuda hassas olma sakın yavru yetiştirken söz dinlemezse büyüdüğünde başa çıkamazsın.
- +1 yıl
Köpek aşıları olduktan 45gün sonra çıkartabilirsin sana alışması için senle uyuması doğru karar. yavruyken annesi olarak görecektir seni. Alfalık olayı köpeğin karakterine göre değişir, köpeği seçerken yavru halde belli eder kendini, kardeşleri arasında mümkünse agresif olmayan sakin birini seçmeye özen göster.
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/OJY7Y3.jpg bunlar benim çocuklarım hepside alman kurdu senin deyiminle alman çoban köpeği doğru acayip sahiplenirler hatta izmirde kordonda kızınpantolonunu parçaladı bana laf attı diye kızım:) buda cocukları:)
14 Yorumla- +1 yıl
birtanesini vere bilirimama kameraya bakanı isteme :))
- +1 yıl
ok:)
ilk gün ağlayacak sürekli ama sakın yanına gitme bırak ağlasın eğer yanına gider ve istediğini verirsen bundan sonra her bişey istediğinde ağlayacaktır
14 Yorumla- +1 yıl
tatlım dalga geçmiyorum ki :D çok ciddiyim köpek ilk aldığın gün yalnız kaldığı an değişik sesler çıkaracaktır yani ağlayacaktır, sen onun yanına gidersen bunu silah olarak kullanmaya başlar yani her sorun olduğunda bağırmaya çağırmaya ağlamaya başlar :) çok ciddiyim bunu çoğu uzman söyler umarım yardımcı olabilmişimdir :)
- +1 yıl
karanlıkta bırakma zaten ilk gün alışma evresi, evine alışması için beklemen gerekiyor :) ama köpeğin her istediğini yaparsan şımarır :D eğitmen lazım ayrıca, mutlaka en yakın zamanda eğitime başla ne kadar erken o kadar iyi, her eğitim komutunu yaptıktan sonra köpeğe ödül ver :)
Nasıl insandan insana değişiyosa da köpekler içinde aynı şey geçerli :) . Dişi köpeğim var ama ailede en çok annemi seviyor :) .. En çok kim ilgileniyosa ona hayranlığı bambaşka oluyo..
11 YorumlaEşcinsel köpek al :) birinde karar kıl yok öyle birşey aşık olur felan ama eyitim bakımından erkek daha iyi
19 Yorumla- +1 yıl
Bulundugum bölgeye bakaraktan söylüyorum geneli erkek öyle azımsanacak boyutta degil evcil köpek sayısı. Çiftleşmeye hazır olan her köpek senin drdigin gibi özgürlüklerine yakın olur ama sen köpegi yaşına girmeden egitecegin için bir sorun olacagını sanmam. Nasıl olsa çiftleşme zamanı bir eş bulursun hayvanı hadım edicek halin yok bunu yapan çok insan var hayvanı çiftleşemekten mahrum ediyorlar kısırlaştırıyorlar. Yazık
- +1 yıl
Golden ve dogo mizaç olarak birbirinden çok farklı neden onları önerdin. Golden benim için çok insancıl yeni tanıştığı birine bile hemen ısınıyor. Dogoyuda uzun bir zaman araştırdım açıkcası hayran kaldım ama besleyen birkaç kişiyle konuştuğumda geri adım attım çünkü çok zor bir ırkmış
- Evcil Hayvanlar konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBahçeli ev şart 4 adet alman kurduna sahibim. Hem dişi hem erkek
15 Yorumla- +1 yıl
Sen erkek mi dişi mi istiyorsun? bakımı kolay olması açısından soruyorsan ikisi de aynıdır.
- +1 yıl
Uzun uzun anlatamam şu kadarını söyleyeyim bir kız için kolay bir köpek değil uğraştırır ben çok emek verdim küçük yaşta bir kurt al ve eğitimi ile birebir ilgilen başka hayvanlarla ortak etme bakımı kokusu konusunda yapabileceğin pek bir şey yoktur zaten evinizin bahçesinde olacak sadece ırkının özelliklerinden fazlasını yükleme ona ben erkek almıştım.
Alman kurdu beslemiştik gerçekten mükemmel bir ırk kesinlikle tavsiye ederim biraz saldırgan olabilirler ancak eğitildiklerinde mükemmel bir köpek türüdür.
11 Yorumla
+1 yılOyle bir genelleme yok yanlis bilgi yani. Ama disi kopek almani tavsiye ederim ilk kez kopek besleyecekseb cunku erkek kopek daha guclu olur az soz dinler.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.
doğru duymuşsun, köpeğin kime daha yakın davranmasını istiyosan ona göre tercih yap erkek olması daha iyi olur :D
13 Yorumla- +1 yıl
bilgi doğru. ama bu şu demek değil; köpek erkek olursa kızlardan başkasıyla arkadaşlık etmeyecek ya da dişi olursa erkeklerden başkasına vermeyecek..
sadece birazcık karşı cinse yakın oldukları doğru, dişi köpek alsan da senle arkadaşlık edecek zaten.. %2 veya %5'lik bir etki sadece bu :D
Aga disi alirsan sokak kopekleriyle ciftlesme olasiligi var ve genetigini bozabilirsin. Erkek al derim..
11 YorumlaKedi canını seni ne tatlı şeymisisn sebn öyle :DDDD Zuuu
13 Yorumla
+1 yılErkek veya dişi farketmez 1 alm. Kurdu , 2 sivas kangalı büyüttüm muhteşem bir arjkdaşlık😉👍👍👍
17 Yorumla- +1 yıl
Hangisi olursa olsun tuvaletini belirli bir yere taptırmalısın ve evin içine çiş yapar
- +1 yıl
Küçükten aldığında yavruyu bir süre evde balkonda beslemelisin fareler bile onu boğabilir ve ayrıca o bir bebek korkacaktır dışarıda😔
- +1 yıl
Harika, fakat sana alışırsa sende o da ayrılamazsınız
- +1 yıl
Fakat ikinizde üzülürsünüz
Evcil Hayvanlar konusunda 952 cevap paylaştı. erkek al derim çünkü dişi adet oluyor heryer kan oluyor aşırı tüy döküyor hatta yerinde olsam o eziyeti hiç çekmem köpeklerden tiksinirsin öyle diyim sana evin bahceliyse al değilse alma derim :( çünkü çok zor oluyor bakması
06 Yorumla- +1 yıl
onu tam anlayamadım ama hergün damla damla dökülüyordu düşünsene yemek yapıyorum kokusu alıp geliyor muftağa kan döküyor kıl döküyor bir yandan onu temzliyorum elmi yıkıyorum ama yaptğım yemeği camdan dökesim geliyor öyle tiksiniyorum kötü kokuyor bunu engelleyemezsn köpek kokar yıkamazsan daha kötü kokusu sana siniyor namaz kılmak istesen için rahat bir şekilde kılamazsn çnki köpek heryerde geziyor gece kapıyı örtsem kapıyı tırmalayıp uyutmuyor açsam yatağma gelyor indryorum geri çıkıyor hele birde o sırada adet görüyorsa eyvah :(( insann yatağnda yatası gelmyor
+1 yılkopege hanginiz daha cok ilgi gosterirseniz ve bakarsaniz sizi sahibiniz olarak gorur inanmam ben oyle islere
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 392 cevap paylaştı. Köpek giren eve melek girmezmiş
12 Yorumla- +1 yıl
azrailde bir melek olduğundan o zmn bizim eve giremeyecek desene ben ölümsüzüm sdfdsfdfs.. kardeşim köpek bulunan eve yalnızca rahmet melekleri girmez..
Çiğ et_kemik verme-saldırgan olmasını ıstıyosan 5 6 ay kadar karanlık bı odada dursun kımseyı goemesın sen baska
01 Yorumla
+1 yıl6 tane köpeğim öldü
15 Yorumla- +1 yıl
yaşlılık :D
- +1 yıl
kangal vardı alman kurdu vardı bir tane vardı da vardı unuttum :D
- Evcil Hayvanlar konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılNerede oturuyorsun? Apartman, bahçeli ev vs?
02 Yorumla- +1 yıl
alman çoban ve kurt köpeklerinin 2 yaşından sonra karakterleri değişiyor yani biraz soğuk olmaya başlıyor insanlara ve sahibine karşı ama "DİSİPLİNLİ" bir şekilde eğitilirse o köpek sahibine ve ailesine karşı aşırı korumacı yabancılara soğuk oluyor o yüzden o köpekte kesinlikle eğitim şart yoksa zapt edemezsiniz
+1 yılErkek köpekler daha tatlı oluyorlar...:)
00 Yorumlaben bu konulardan iyi anlarım
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği