(:
6 Erkek c iki kız ise a demiş
Yasa gereği aile izni varsa 15 yaşını doldurduysa çocuk kabul ediyorsa ve aile kabul ediyorsa o çocuk artık yetişkin olabilir.
Çok nadir o yaşlarda olgun kişiler gördüm ama 30-40-50 li yaşlarda tam bir ergen olanları da gördüm. Aslında test yapılmalı insanlara çocuk gibi davrananlar reşit yetişkin sayılmamalı.
Cok tuaf bende test yapılmasını uyğun buluyorum.
Peki 15 yasında erğin olanlar tam olarak ne gibi haklar elde edebiliyor.
Kısıtlı diye biliyorum ama yasalar değişebiliyor güncel takip etmek veya uzmanına sormak daha makul olur bence ama bildiklerimi söyliyim.
Kpss filan girilecekse bunun için aileyle mahkemeye başvuru yapılabiliyor.
Kamu çalışanı olacaksa.
Miras hakkı için.
Evlilik için (16 doldurması lazım diye biliyorum evlilikte).
Bunlar vardı sadece diye biliyorum ama değişmiş olabilir hukukçu biri yanıtlarsa daha sağlıklı ve detaylı bilgi verebilir.
Rakamın önemi olduğunu düşünmüyorum. Ben lisede bile oturaklı yapım vardı, dayılarla bile sohbet ederdim hiç sırıtmazdı. Kimileri de var 30 yaşına gelmiş hâlâ nerde ne denmesini bilmiyor. Olay tamamen kafada. Ha genele vurursak 20 yaş ideal yetişkin sayılmak için ama yetişkin olmasa da 15 yastan itibaren bazı şeylerin yapılabiliyor olması lazım hayatı öğrenmek açısından (iş vb.)
Bahsettiğim bu mahkemece erğin kılınma durumuda 15 yaşından itibaren geçerli zaten kendi ayakların üstünde durmak ve anne ve babanın sorumluluğundan kurtulmak gibi yasal hakların oluyor.
Neler yapabiliyor ki yasal olarak
Bildiğim kadarı ile anne ve babasının velayeti kalkıyor ve kendi iradesi ile borç altına girebilme veya bir iş yerini yönetme gibi hakları bulunuyor ancak ehliyet alamaz evlenemez oy kullanamaz
Cevap
4Cevap
Bende 18 dim adam oldum sanıyormuşum
Düşünce yapısı ne zaman oturursa o yaştır
25 yaş ve sonrası kanka
Hayir canım 30 dan evvel mümkün bile değil 25 ne ergen daha
30 konusunda haklısın aslında önceden toydum.
C şıkkı
Mesela sen kendini hanği yaşta bir yetişkin olarak görmeye ve hissetmeye başladın
Hâlâ yetişkin bulmuyorum kendimi
Önemli olan yaş değil yaşanmışlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?