sizce de evrim teorisi saçma değil mi? bir çok bilim insanı evrim teorisinin geçersiz olduğunu ispatladığı halde neden hala aynı teori? bari yeni teori ortaya çıkarsalar
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 368 cevap paylaştı. Dr. Michael Walker (Antropolog, Sidney Üniversitesi):
''Birçok bilim adamı ve teknoloji uzmanının Darwin teorisine dilleriyle hizmet ediyor olmalarının tek nedeninin, bu teorinin bir Yaratıcı olduğunu reddetmesi olduğunu kabul etmek zorundayız.''
Ateistlerin neden evrim teorisine bu kadar bağlı olduklarını henüz anlamış değilim. Evrimin olup olmaması Tanrı'nın olup olmamasıyla alakalı birşey değildir. Üzücü tarafıda evrimin kanıtlanamadığı halde bu kadar büyük konuşmaları büyük hayal kırıklığı olucak. mutasyonlar hiçbir zaman canlıya yararlı bir organ ya da doku eklemez. Mutasyonlar her zaman öldürür, kanser yapar, yıpratır sakat bırakır. Mutasyonlar genlere faydalı bilgi ekler mi? diye deney de yapıldı. milyonlarca drosophilayı (dişi sivrisinek) mutasyona uğrattılar ve sonuç şu: hepsi ya öldü ya sakat kaldı, ya öldü ya sakat kaldı... Genlerdeki tesadüfi harf değişikliği oraya daha anlamlı organ meydana getirecek bilgi eklemez, tam tersine genlerdeki zaten anlamlı olan bilgiyi bozar.
Evrime inan bilim adamları '' evrim ve muhteşem tasarım '' cümlesini kullanırlar.. İngilizcesi olana rahatlıkla yüzlerce makale sıralarım...15 Yorumla- +1 yıl
çünkü bilimsel bir dayanak bulmak zorundalar ellerindeki en bilimsel (!) dayanak ta bu
- +1 yıl
Doğru veya yanlış demek bana düşmez... Sorgulamak lazım ama şuana kadar cevaplanması gereken ve yarısından fazlasının cevaplanması imkansız olan sorular var... Ha Yaratıcıya inanıp , evrime inananlar bu soruların cevaplarını bir şekilde elde ediyorlar ama Darwin'in arkasına saklanıp çatışmaya giren ateistler için büyük sorun teşkil ediyor..
- +1 yıl
inanıp inanmamak herkezin kendi fikri bana evrim teorisi saçma geliyor
- +1 yıl
sorgulamak güzel insanın herşeyi sorgulaması lazım
En İyi Cevaplar
+1 yılEvrim teorisi bugün modern bilimin temelini oluşturmuştur.
Açıklanamayan, hatalı bulunan tarafları vardır zaten teorileri olduğu gibi kabul etmek bilime ihanettir.
Test edersin, gözlemlersin bir kanı oluşturur ve başkaları yanlışlamak için test eder, çalışır.
Bilim test edilebilir konular üzerinde durur.
Evrim teorisinin bir çok bölümü teste açık değildir zaten tartışmalar da bu nedenledir.
Bir tek canlıdan şu canlılar oluşmuştur zaman, mekan, mutasyonlar vs.
Mesela kuş ile fil.
Bir tek canlı hücreden kuş ve fil oluştuğunu bana gösterebilir misin?
Hayır.
Çizimler yaparsın, matematik devreye girer vs. vs. ancak bunu bilimsel olarak test edemezsin.
Bilim test edemediği için bunları kanun olarak almaz teori olarak alır ve yanlışlanıncaya kadar geçerli durumda durur.
Belkide gerçekten teori doğrudur ancak test edilemeyeceği için bilimsel bir gerçeklik değildir.
Yani Allah var dendiğinde test edemeyen bilim aynı tavrı bu teoride de göstermeli ya da Allahın varlığıda teori olarak kabul edilmeli.23 Yorumla- +1 yıl
peki gerçekten ispatı mümkün olmayan bir teori neden mutlak gerçekmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor yeni teoriler bulunamaz mı?
- +1 yıl
Bilim herkese açık.
Zaten evrim teorisi tek değildir bir çok farklı teori vardır bu konuda ancak yaygın olarak kabul görmüştür.
Bir çok kısmı teste kapalı bile olsa bugünkü bilgimiz ile test edilebilir kısımları bilim tarafından doğrulanmış ve bir çok teknolojik gelişme bu teori baz alınarak gerçekleştirilmiştir.
Boş bir teori değil yani.
Daha iyisi bulunabilir mi?
Bulunabilir.
Yüzlerce hatta binlerce teori yanlışlanmış daha iyisi bulunmuştur.
200 300 sene yanlışlanamayıp kabul gören teorilerde var.
Bir gün bu teoride yanlışlanabilir.
Evrimin cevap veremediği sorular oldukça fazla ancak cevap verdikleri de hiçte az değil.
Bu konuda taraf olmaya toptan kabul ya da kabul etmemeye lüzum yok ki. - +1 yıl
zaten evrimi toplan yalanlamak yanlış olur ama bütün hayatın kaynağını evrimle açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorum mesela köpekler aramızda okadar çok cins varki nerden geldi bukadar farklı türdeki köpek bunu evrimle açıklayabilirsin ama bütün türlerin birbirinden gelmis olmasını aklım almıyor
ispatladı diyemezsin. onlarınkide bir teori. teoriler birbirini çürütür. ama bazen daha çürütüldüğü teorinin çok daha sonralarda doğru çıktığı ortaya çıkar. yani daha önce olmamış şey değil. bilemeyiz. bir çok farklı teoriyi değerlendirmeden ve objektif bakarak izlemeden bütün tabularımızı çıkıp anlamaya çalışmadan bir düşünce yolu seçemeyiz. bu doğru olmaz zaten. elbet evrimleşmeler olmuştur ama maymundan gelmek kadar mıdır bilemiyorum. mesela şu an yediğimiz tavukların soyunun dinazorlar zamanında çok büyük bir dinazordan geldiğinin teorisi çok güçlü bir teoridir. çünkü dna ları kemik yapıları eklem yapıları aynıdır. o koca dinazorun şimdi bir tavuk olması mantıken saçma gibi gelebilir. ama bu işi bilimsel olarak ele aldığınızda bunun gayette mümkün olabileceğini görebilirsiniz.
011 Yorumla- +1 yıl
evrim teorisini ispatlamak için yüzlerce deney yapıldı ve halen yapılıyor akıl yoluyla bile ispatlanamayan bir teori nasıl olurda kendiliginden gerçekleşmiş olabilir
- +1 yıl
eğer hala deneyler yapılıyorsa demekki akla yatan bilme yatan bir kısım bulmuşlarki bunun üstüne gidiyorlar. boş safsatalar için bu kadar uğraşmaz kimse. çünkü bir deneyin ne kadar pahaya mal olduğunu bilmek gerek önce. kayda değer bir şeyler vardır ama bunu çözümlemek zor olsa gerek. tabi gerçektende öyle olmayabilir ama bu teori tamamen çürütülmüş olsaydı bugün hala kitaplarda yeri bu kadar fazla olmazdı ve bu kadar üstünde durulmazdı inan bana. ayrıca akıl yoluyla bile ispatlanamayan bir teori diyorsun da açıkçası bende tavuğun o koca dinazordan bugünlere bu haliyle geleceğini örümce düşünsem tahmin edemezdim. ama çok çok yüksek ihtimallerle öyle olduğu ortaya çıktı. bu da bir teori çünkü binlerce yıl öncesini bir kaç kalıntıyla değişmiş dna ların şifrelerine bakarak bulmaya çalışmak güç bir şey. bu yüzden bilimde yanılmalar olur. ama yalnızca güçlü teoriler tartışılır
- +1 yıl
ben bu deneylerin birkaçını izledim en uygun ortamlarda gerekli olan bütün bileşenleri bir araya getiriyorlar ne bir amino asit ne bir protein ortaya çıkıyor nasıl kuvvetli bir delil var anlamadım?
- +1 yıl
o zaman neden bunun üstünde bu kadar duruyorlar? ardında izi olmayan hiçbir şeyin yolundan gitmez bilim insanları. çünkü devlet bile neye bütçe ayıracağına bazı deliller yoluyla karar verir. ilerleme görülemeyen şeyler durdurulur. bu en gelişmiş ülkede bile böyle zaten. en uygun ortam diyosun ama sorun da bu zaten. o zamanlardaki uygun ortam nasıldı? havası bile farklı olabilir suyunun tadı bile bitkileri böcekleri bile. ben evrim doğrudur demiyorum. ama kesinlikle yoktur da demiyorum. belki bundan 50-100-200 yıl sonra gerçekler açığa çıkacak bu konuda.
- +1 yıl
volkanik suların içinde ölçümler yaparak en uygun sıcaklıktaki suya gereken butün bileşenleri çorba halinde karıştırarak deneyler yapıyorlardı sonuç her defasında negatif çıktı
- +1 yıl
çünkü savundukları şeyi ispatlamak istiyorlar
- +1 yıl
Bak çarpıtıyorsun , ben evrim teorisi diye bir teori neden var demedim? Evrim teorisinin yanlış olduğunu da söylemedim...1.5 hafta önce Evrim teorisinin en büyük kanıtlarından biri çürüdü , gitti... Senelerdir teoriyi tekrardan pişirip pişirip çıkartıyorlar... Yani o kadar fosil varken neden anlaşılamadı hala? 400 milyon fosil var bakarsın çok rahat anlarsın malesef bu da evrimin doğru olma yolunda engel oluyor... Evrim teorisini çürüten kanıtların olduğunu söylerler aynı zaman kanıtlayan kanıtların da olduğunu söylerler.. Dünyadaki çoğu kişi darwinizmin arkasına sığınıyor.. Doğruluğunu pek önemsemiyorlar... Dediğim gibi ben inanmıyorum ama sorguluyorum ve bununla ilgili binlerce soru soruluyor ve yarısından fazlasına cevap verilemiyor..
- +1 yıl
bir şeyleri eksikte yapıyor olabilirler. bilim insanı bir şeyleri savunmak için bulgularına bakarlar. o düşünce çalışmalarıyla mantıklarında birleşirse savunurlar. dediğim gibi ne öyledir ne de değildir diyebilirim. ama evrim dediğimiz de illa maymundan vs bir hayvandan gelcek diye bir şey yok fakat bir evrim olmuştur elbette
Peki o zaman birileri çıkıp canlı türlerini , varoluşu yorumlayabilen bir başka teori bulsunlarda biz de evet saçma diyelim :)
Saçma falan değil arkadaşım sadece bilginiz az, fikriniz sığ
Bunun Üzerinde tartışmaya bile gerek yok aslında012 Yorumla- +1 yıl
er nasılsa) su ihtiyacı için koskocaman karaciğerdeki üre siklusunun bütün enzimlerini rasgele mutasyonlarla üretiverdi. Sonra tekrar suya geçerken, tekrar balıklaştı ama üre siklusunu unuttu ve balina oldu. Bu değişimler çevreye uyum sağlarken gen düzeyinde olmalıdır ve genlerin bir sürü enzimin transkriptini canlı ölmeden yapmalıydı, sorun bunu nasıl başardı? Bir amonyakçı balık suya ihtiyacı olduğunu genlerine nasıl bildirdi de, onu üre mekanizmasına çevirebildi? Mutasyonlar geçerken yanlışlıkla üre siklusunu oluşturdu ve bu herkeste oldu, sadece işine yarayanlar bunu kullandı diyen hayalperest doğal seleksiyoncular acaba bu sorunun ne kadar büyük olduğunun farkında mı? Böyle bir şey imkansızdır, ayrıca kuşlarda ürik asit ile atılım var iken; böceklerde de böyledir. Evrim Ağacına göre birçok çelişkiler ve "atlamalar" var. Bu kadar kolay adapte oluyor ise, atalarından bu kadar kolay vazgeçebiliyorsa bu genler, neden balinada aynı şey olup tekrar amonyakçı sisteme dönülmedi?
- +1 yıl
gerçekten güzel sorular cevabını ben de merak ediyorum doğrusu?
- +1 yıl
Materyalist Darwinci Robert Lewontin'in makalesinde de yazdığı gibi '' Biz materyalist görüş belirten yöntem ve kavramları kurguluyoruz '' Yani darwinizmden bahsediyor.. Teoridir sorgulanır ama bu nedir ya :D Dini inanç olarak benimsemişsiniz diyince de yobaz oluyoruz :D Kolay gelsin...
- +1 yıl
akıllarına güveniyorlar bilmiyorlarki akıl insanı yarı yolda birakır
- +1 yıl
Pardon ama sizin tesadüften kastettiğiniz burada kullanılan tesadüf günlük hayatta kullanılan tesadüf mü önce onu bir öğrenin derim ayrıca bahsettiğin işleyişin mükemmel olduğunu nerden biliyosun daha az komplike bir canlı daha iyi olamaz mı
Benim şu durumda diyeceğim şey karşı çıktığınız teoriyi iyi tsnıyın ve öyle karşı çıkındır - +1 yıl
Pardon ama ben burada felsefe falan göremedim:) sizin eksik olduğunuz bir durumu düzelttim ki bu eksiğiniz sizin teoriyi yanlış anlamanıza neden oluyo
Sizin sorunuz evrimin aksini iddia edecek tarzda değilki cevabı olsun :) demek istediğim şu sorunuz evrimin anlatmak istediği ile alakalı değil dedikleriniz doğrudur ama siz bu nasıl tesadifen oldu derseniz sorunun mantığı yanlış olur buna kim nasıl cevap versin
ayrıca benim işim zaten bu değil ama bu durum evrime inanmama engel de değil fizikçi değilim ama yerçekimine de inanırım
Sözümün arkasındayım evrimin her şeyden önce mantığını öğrenin - +1 yıl
Tesadüf kelimesini hangi anlamda kullanıyorsunuz demek Felsefi bir yanımsama sorusudur... Ben sana şekil kavramını nasıl kullanıyorsunuz diye sorsam Sokrates'İn yaptığı gibi yanımsama felsefesi yaparım.. Bak ben evrime niye inanıyorsrun veya niye inanmıyorsun demiyorum.. Bilgili biri gibi konuşmuşsun bende bilgili birini bulunca soruyu soruyum dedim.. Öğrenmek başka yapacak birşeyim yok... İngilizcem var ama malesef cevabını bulamadım sorularımın.. Bitirelim , İyi günler
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
11Cevap
Evrim teorisi , tıpkı yerçekimi teorisi gibi gerçektir. Evrim olmuştur ve yüzlerce kanıt vardır. Evrim teorisine saçma diyenler çamurdan geldiklerini iddia ettiklerinin altını çizmek lazım. İlk ve en önemli kanıt Psödogenler. Buradan daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
kozmopolitaydinlar.wordpress.com/.../19 Yorumla- +1 yıl
kendini yalancı genlerle mi savunuyorsun dostum bu bir ispat değil işlevsel olduğu bile şüpheli
- +1 yıl
en azından bizimki ispatlı
- +1 yıl
Canlıların genetik yapısı üzerinde ihtisas sahibi olmadığım için Psödogenler hakkında birşey söyleyemem.. Zaten biyolog olmayan birinin bunu kanıt olarak sunması da çok yanlış... Ben Fizyoterapistim ve biyoloji öğretim üyesi arkadaşlarım da var ve hiçbir zaman olmamış ve olmayacak olan hayali genlere psödogenler diyorlar :D Olması dahilinde bu darwinizmin sunduğuna yine ters düştüğünü söylüyorlar.. Hatta bunu evrimin olmadığına delil olarak kullanan biyologlar da var... Ama bu benim ihtisas yaptığm bir konu değil sadece biyolog olanların fikirlerini sunabilirim.. Size iyi günler diliyorum ,
- +1 yıl
bir teoriye %100 demen de garip
Bence büyük bir saçmalık.. Patates evrim geçirdi fare oldu maymun evrim geçirdi insan oldu... Ama bir türlü şu soruyu soramadılar bunlar madem evrim geçirdiler neden halen varlar? Veya madem herşey birşeyin evrim geçirmesiyle oluştu ilk şey nasıl oluştu? Önce bunların cevabını versinler :)
10 Yorumla
+1 yılHayır, evrim teorisi sağlam dayanakları olan köklü bir teoridir. Asıl saçma olan, Evrim'in bilim insanlarınca çürütüldüğü teorisidir. Bugün Amerikalı bilim adamlarının %90'ından fazlası evrimi kabul ediyor.
11 Yorumla
+1 yılCanım ne de güzel araştırıp yazmışsın oh oh maşallah. CERN'de mi çalışıyosun?
21 Yorumla- +1 yıl
Dr. Robert Milikan (Nobel ödüllü, ünlü bir evrimci):
"Şu çok acıklı: Biz bilim adamları şu ana kadar hiçbir bilim adamının kanıtlayamadığı evrimi kanıtlamaya çalışıyoruz."4
peki buna ne diyeceksin?
+1 yılEvrim teorisi bir yaratıcını olduğuna inanmak istemedikleri için kendilerince mantıklı şeyler uydurdukları kanıtlanmamış düzmelerdir. Bence
00 Yorumla
+1 yılŞu an link veremiyorum ama izlemek isteyen evrimci arkadaşlara youtube a girip ateistlerin cevaplayamadığı soru yazıp izlerseniz belki beyninize bişeyler girer
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvrim teorisi gerçek veya değil bunun sana getirisi ne olacak, genel kültürse bırak bu işleri. Kimden, nerden, nasıl geldiğimiz, nasıl yaratıldığımız belli.
03 Yorumla- +1 yıl
beyin fırtınası yapıyoruz sorguluyoruz kimse kimseye küfür etmiyor seviyesi düşük tartışmalardan iyidir bence
Cevap sahibi+1 yılSana fırtana lazımsa katagorisi beyin olmasın, fazla fırtına devre yapıyor sende.
- +1 yıl
bence herşey beyinde olmalı fırtına da devrede
Felsefenin mantığı o Eskisini çürütme yeni düşünceler bulma Evrim teorisi onların ulasabildigi ve inandırıcı olduguna inandıkları bir nokta Bilimle felsefe birbirine zıttır zaten
00 Yorumla
+1 yılevrim günümüzde mutasyona benzetilir mutasyon geçiren canlıları aklınıza getirin kutup ayısı neden beyaz veya kutup tilkisi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeş fazla harun yahya (bilinen adıyla adnan hoca) okuma
00 Yorumlayenisi cıkana kadar devam edecek bu tartısma
01 Yorumla- +1 yıl
bende onu diyorum çıkmıyor yenisi
çıkarsalar oda saçma gelicek :D
00 YorumlaCehaletine veriyorum.
110 Yorumla- +1 yıl
aydınlat bizi kurtulalım
- +1 yıl
Oradan bakınca biyolog gibi mi duruyorum? Buradan bakınca senin biyolog olmadığın apaçık orta da, evrim dediğin futbol maçımı öyle kafamıza göre yorumlayalım. İnsanlar yıllarını verip bu işlere çalışıyorlar, evrim vardır diyorlar, sen o miligram beyninle iki dakika da çürütüyorsun. On numara iş.
- +1 yıl
peki madem biyolog değilsin neden bukadar şiddetle savunuyorsun?
- +1 yıl
fark ettim ama sırf evrimi kabul etmediğim için bana cahil dedin nerde kaldı sorgulayıcı akıl
- +1 yıl
ben cahilligimi kabul ediyorum zaten sürekli araştırıyorum ya cahil olduğunu bilmeyenler ne yapsın?
Of yha hp ayni teorilr sktnz artk. s. s
08 Yorumla- +1 yıl
sen söyle ozaman bir teori napalım elimizde bu var
+1 yılKafaları bu kadar basıyo yapıcak bir şey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah de ötesini bırak
00 Yorumlaateistlerin cikardigi saçma bir teori
10 Yorumla
+1 yılbencede çok saçma
00 Yorumla- Diğer konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma filan değil.
00 Yorumla Evet sacma
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri