Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBuna neden taktın bu kadar?
kim bu devirde 4 kadın alıyor ya?
kadın muhtac olmasa zaten o adamla evlenemz kadın muhta ki evleniyor
yani devirde yıllardır ve hala öyle kadın hep calışma şartları agır olan ülkelerde calışamıyor bu durumda da mecburen 1 adama 4 kadın olarak dedigin evlenilme oluyor adam tabi bunlara bakabilecekse veya kadının cok ihtiyacı varsa mecbur
Türkyiede de durum aynı. Büyükşehirler dısında kucuk yerlerde ve kadının calışamayacagı yerlerde kısacası tek basına yapamayacagı yerlerde mecbur evleniyor. kadın mecbur yani. Büyükşehirlerde ise kadın tekb asına yaşıyor ve evini kendi gecindiriyor.
sana illa 4 kadınla evlensin demiyor ki
4 erkek alacaksın degil mi? peki 4 üne bakabilecek misin? erkege odun diyen bir tooplumda o 4 erkegin birbirne düşme ihtimali 4 kadının düşmesinden daha korkunctur. Anlatabildim?
İsteyen 4 kadınla evlenebilir. ama yemez. kim 4 kadının dırdırını cekecek ki?
haa sen meraklıysan 4 erkekle evlenebilirsin buna nasıl takıyorsunuz anlamıyorum ya.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAydınlanıyorsun mutlu ol
03 Yorumla
Soran+1 yılCevapları gördükten sonra artık iyice eminim.
- +1 yıl
Soran OM atabilirmisin bana?
Cevap sahibi+1 yılDaha çok okudukça masallara inanmayı da bırakıyor insan
+1 yılİslam akıl dini değil, nakil dinidir. nasıl nakledilmişse öyle inanıp yaşamak gerekir. mülk Allah'ındır, adalet de onun adaletidir. 4 kadınla evlenmek farzmış gibi sunuluyorsa da sadece izin verilen bir şeydir ve koşulları vardır. örneğin asgari ücretle çalışan birinin bunu istemesi bile abestir. ilk eşin rızası da gerekir. eşler arasında adaleti sağlayabilecek İslami ve hayati bilgi ve kültüre sahip olması da gerekir. kullar arasında cinsiyet ayrımı yoktur, fark sadece takva ile olur.
17 Yorumla
Soran+1 yılKoşulları olsun veya olmasın benim takıldığım durum erkeklerin koşullu da olsa böyle bir hakkı varken kadının niye yok? He çocuğun kimden olduğu belli olmaz gibi saçma sapan nedenleri de var da günümüz koşullarında kimden olduğu gayet ortaya çıkıyor.
- +1 yıl
adaleti eşitlikte mi arıyorsunuz
- +1 yıl
İslam'ın indiği koşulları dikkate almak lazım öncelikle ve hala ataerkil bir dünyada yaşadığımızı unutmamak. hüküm varsa hikmeti de vardır diyorum.
Soran+1 yılAtaerkil dünyayı yaratanda var bir sorun evet. Siz inanmaya devam edin, kocanız dövse de tamam Allahından bulsun deyin geçin bu kadar aciz olun kadın olarak.
Soran+1 yılBelki de o inandığınız din yüzünden bu dünya ataerkildir. Bide bunu sorgulayın.
- +1 yıl
dünyanın tamamının Müslüman olmadığını dikkate aldığımızda pek de öyle görünmüyo. İslam tarihi ile dünya tarihi arasında kaç yüz yıl fark var.
- +1 yıl
yok dostum bu kadar öfkelenmene sebep. aciz maciz değiliz, kocan dövünce sus otur demez din :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
İslamda asla ve asla adeletsizlik yoktur şeytanın vesvesesine kanma ne güzel kuran okuyorsun muhtemelen namazda kılıyorsun. Diyelim dört tane erkekle evlendin çocugun oldu hangisine baba diyecek kimden oldugunu bilebilecekmisin ya da dördüne birden bakabilexekmisin. Artı erkegin yabancı biriyle evlenebilir ama bizim dinimiz koşulunda yaşaması şartıyla bu bildigim kadarıyla. Sen yabancı biriyle evlendigin zaman onun himayesine giriyorsun bu dogru degil. Bu tür düşünceler dinden sapmana sebep olur
04 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılmıyorum dini araştıyorum sadece..
Birincisi günümüz koşullarında DNA testi denilen bir durum var o yüzden çocuğun kimden olduğunu bulabilecek misin sorusu kusura bakma ama çok komik geldi bana şuanda.. Çocuğum kendi babasına diyecek.. Erkeğin 4 tane eşi olduğunda o çocuk kime anne diyecek gibi bir soru bu. Bu sorular ne kadar mantıklı kardeşim? Koşullu da olsa böyle bir hakkın yalnızca erkeklere verilmesi bana adaletsizlik gibi geliyor. Evlilik himayesine girersin ama madem tanrı var sana akıl vermiş senin dininden kim seni saptırabilir iman gücün oldukça? Kadınların duygusallık yönünün fazla olması neden kadının suçu oluyor Tanrı onu öyle yaratmış ve bunu neden haram kılıyor? Saçmalık ötesi.- +1 yıl
O zamanlarda DNA Testimi var dı sen sadece duymak istedigin şeyleri duymak istiyorsun. Dört tane erkek kabul edicek mi. Sen kuranda okumuyorsun namazda kılmıyorsun sen ateis birisin öyle olmasaydın şu soruyu sormak bir kenara aklına bile getirmezdin. Bir hocaya bile sorsan aynısını sana söyleyecektir. Sen şeytan yoluna sapmışsın zaten biz ne desek zor. DNA testiymiş
Soran+1 yılO zamanlarda DNA Testimi var dı sen sadece duymak istedigin şeyleri duymak istiyorsun.. dedin ya eee şimdi var o halde Kuran sürüm değiştirsin neden bu zamanda peygamber veya vahiy inmiyor?
Namazda kılmıyorsun.. Tamam mümin kardeşim kaçışlara başlayın hemen.- +1 yıl
İslam dinini yargılayanların çogu peygamber efendimiz yargılar önce dört tane eş almış derler bunu tüm din karşıtı insanlar yapar buna çok şahit oldum çünkü islam dini her yönden alay edilecek inkar edikecek bir din olarak görürler. Kardelim sende akıl var senin matıgına sıgmıyor ama soruyorsun dört tane erkek almak. Din güncellensin diyorsun allah her kulu için kuranı degiştirmek zorundamı onun sana ihtiyacı yoktur senin ona ihtiyacın vardır. Diyelimki islam dini yok sorarım sana namaz kılmak kötülükten uzak durmak iyilik yapmak zina yapmamak sana faydalımı zararlımı bana bunu söyle. Dinimizde kötülükten uzak durun iyilik yapın mazlumun yanunda zulmedenin karşısında durun haram yemeyin helal kazan edinin de sen bukadar şey varken dört eşlilikmi kafana takıldı. Sanki dinde nası bir boşluk bulurda istedigimi yapayım havasındasın
Bir kadın 1den fazla erkekle evlenirse, hangi çocuk kime ait belli olmaz diye bir tez vardı. Bir başka rivayet, eşler arasındaki kıskançlık lar falan filan. Ben bilemiyorum ve benim temiz ve imanli Vicdanım, böylesine rezil bir soruyu hiç sormadı.
Allah köpekleri yarattı ve sokaklarda dolaşıyor lar. Sanki Allah insanlara bu sokak hayranlarıyla bir mesaj veriyor. Kedi lerin ve köpeklerin cinsel yaşantısini görüyoruz, dişi olanını bir çok erkek kullanabiliyor mesela. Fakat öte yandan Allah kurumları da yarattı ve toplumun gözünün önüne koydu. Kumrular hep çift çift dolaşırken, domuzlar ise kim kimi tutarsa ona atlasın şeklinde bir hayat. Bunlar hep mesajdir.
Akli fikri ve vicdanı hür bir kadın veya erkek, bir kadının sadece bir erkeginin olması gerektiğine inanir. Geri kalanların derdi gayesi grup sex.04 Yorumla
Soran+1 yıl“Ne kadar isteseniz kadınlar arasında adaletli davramaya güç yetiremezsiniz.”
“Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin.”
Bu ayetlerinde Kuran'da yazması bana rezil geliyor. Erkeğin bile kurallı da olsa grup seks yapma ihtimali varken kadının neden yok acaba...- +1 yıl
Ihtimal yoktur. Bir adam 4 kadınla evlenirken, islam bunu o adama emretmiyor sadece izin veriyor. Bakın doğuda g. doguda ve araplarda çok eslilik var. Bu gibi toplumların yaşam tarzıdır. Ve en önemlisi savaşlar da büyük kayıplar olunca binlerce kadın dul kalıyor du. Böyle olaylar işte, toplu halde ölümler facialar. Hatta şu an Türkiye deki dul kadın nüfusuna bir bakın, ve bir çoğu evlenemiyor. Yanu eğer erkek az ve kadın çok ise bir ülkede, bu karışıklığın giderilmesi için önceden alınmış bir tedbir gibi düşünün. Yani Allah kimseye illa gidin 4 karı alın dememiş tir.
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl1 kadın 4 erkekle evlenirse çocuğun kimden olduğu belli olur mu sence? Ayrıca ikinci eşi alabilmek için ilk eşinin rızası olması lazım zorlayamazsın. Zaten peygamber efendimiz tek eşliliği önermiştir. Din konusuda erkeklerin hristiyan ve yahudiyle evlenmesi harama yakın mekruh sayılıyormuş zaten. Herhangi bir adaletsizlik yok arkadaşım :)
15 Yorumla- +1 yıl
Aynen güzel açıklamışssın başka hiçbi konuda kadın erkek eşitsizliğini kabul etmem ama bu mantıklı
- +1 yıl
Ya bazı kısımlarının insan anlayamıyor. Sonrada mantığıma uymuyor diye İslamı kötülüyorlar. Bu ayetlerin hepsinin açıklamaları var zaten. Hepside mantığa uygun açıklamalar. Bazı kadınlar genede adaletsizlik sayıyor bunları. Kaldıramıyorlar.
- +1 yıl
Güzel acıklamıısn evlılıkte erkek egemen olcagından doğan çocuklar babanın dinine yakın olacağından yabancıyla evlenmek haramdır mekruh degıl
Soran+1 yılHayır mekruh değil CAİZ sayılıyor. Yani evlenmesi tavsiye edilmese de yaptıkları haram olarak sayılmıyor. Malesef var kardeşim.
- +1 yıl
Peki şöyle düşünelim. Şimdi kendini düşünmeyi bir kenara koy. Realist ol biraz. Erkek mi evlilikte daha baskın olur genelde kadın mı? Kadın yabancı birisiyle evlense. Adam ona baskı uygulayabilir. Kapanmak isterse izin vermeyebilir. Dövebilir bile. Erkekte böyle birşey yok ama. Ben bir yerde okumuştum mekruh sayılıyordu ama izin veriliyor yani.
Buraya üye olduğum günden beri defalarca bu sorularla karşılaştım erkek neden 4 kadınla evlenebiliyor kadın bir kaç erkek ile evlenemiyor diye
birincisi bir erkek ben sıkıldım bir kadınla daha evlenecem hakkına sahip değil
ya eşi cinsel anlamda bir rahatsızlığı hastalığı varsa eğer
ya da kısırsa çocuk doğuramıyorsa (başka kadınla evlenebilmesi için karısından izin alması lazım )
ve evlendiği kadınlara eşit davranmak zorunda aynı hakları vermesi lazım
erkek 4 kadınla evlendiği zaman hangi çocuğu hangi eşine ait olduğu bellidir
ama kadın 4 erkek ile evlendiği zaman hangi çocuk hangi eşine ait olduğu bilinmez ki ( hayat kadınından farkı kalmaz)
dünyada islmandan adaletli bir din yoktur..12 Yorumlaişte turkce meal okuyarak bu hale gelırsın.. kuran tefsırı ıle okunulmalı, her ayette o kadar anlamı varkı kafan durur.
eger tefsır okumak ıstıyorsan sana yardımcı olayım, bazı kıtaplar onerebıılırım
ve burdakı cogu kısı ateıst. onların mantıgıyla hareket etme derım00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka Bir Dinden Biriyle Evlenmek Hem Kadın Hemde Erkek Açısından Yasaklanmıştır, Birisi Birini Muhakkak Yoldan Çıkarır, Bunun Ülkeler Bazında Bile Örneği Var, 1 Kadının Tek Koca İle Evlenme Sınırlaması Doğacak Çocukların Kimden Olduğunu Belirlemek İçindir Ayrıcada Erkek Kişi Kafasına Göre Eş Alamaz Karısının İznini Almak Zorundadır. İslamda Kadın Erkek Eşitsizliği Yoktur.
11 Yorumla1-Yukarıda bir kız yazmış; eşi Hristiyan diye O da Hristiyan olacakmış kadın duygusuyla hareket ettiğinden başka dinde biriyle evlenemez
2-Evli erkekleri görüyorsun eşini aldatanları.4 kadın olsa sadece zamandan hesaplasan 4'ü bulana kadar zaten adam yaşlanır, ondan sonra bişe yapamaz04 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var kadın duygusuyla hareket etti falan. Bazı kadınlarda gayet erkeklerden bile duygusuz olabiliyor yani. Böyle saçmalık mı olur.. Veya tanrı alkolü yasaklamış madem her ikisi için de bunu niye sadece kadına yasaklıyor? Arap ülkelerine gidersen evlilikleri görebilirsin.
Soran+1 yılSenin Tanrın demek ki kadınlara karşı bir kıllığı varmış aklı eksik vermiş. Tanrın neden mükemmel değil bilemedim şimdi. :/
Ben sana şu kadar diyeyim islam sadece kuranla anlayamassin teferruat lazım kuran da özet geçer mesela namaz kılın der ama nasıl kilinacagini detaylara vermez onlarda anlamak için peygamberler gönderdi allah yani kuran özet geçer teferruat li araştırın aydinlanirsin
00 Yorumla
+1 yılFıtratina uyuyorsa 4 erkek ile birlikte ol sorun yok :) Kadınların adet dönemi bazen uzun bazen kısa sürer Allah nefsi fazla olana zina yapacağına git başka biri ile daha evlen der fakat eşit davranman koşulu ile.
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki benimde eşimde erken boşalma sorunu var beni tatmin edemiyor hatta acı çekiyorum seks sırasında, mutsuzum, psikolojik sorunlarım oldu bu yüzden... vs eee benimde o halde başka bir eş daha evlenmem gerekir? Ben bu durumu çekmek zorunda mıyım?
- +1 yıl
Hayır çekmek zorunda değilsin tedavi olur oda olmazsa bosanirsin çözüm çok değilmi? Ama bir erkek adet görmeyen bir bayan bulması imkansız :)
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. islamdaki 4 kadınolayı.. aslinda 4 kadının namumusna kefilsin demek (annen kız kardesin karın ve kzın)
yoksa 4 tane kadın al evlen hepsi ile yat kalak demek degil yokoyle bir dunya.
kurusuz olan islamdir kusurlu olan muslumanlar dır14 Yorumla
Soran+1 yılHayır sen yanlış okumuşsun. Nisa suresi 3. ayette yazıyor ki " Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin." bunun anneyle veya diğerleriyle ne alakası var? Din bu yani kendinize göre yontmayın.
- +1 yıl
werkek 4 kadının namusndan sorumlu "anne kız kards karısı kızı "
ozaman erkekde kadının isteklini yerine getiremiyosa kadında baska erkeklere dusup kalksın yatsın oyle bir mantık yok artı nısa yı sadece tek bir aytten baza alma zaten ne olursa burdan oluyor herkes sırenın bir ayetini aklip paylasiyo.. ama kimse 2 ustteki ve ya 2 allatki ayette ne yaziyore bamiyor.. he eger kadınlar kendlerini erkekden asıgya gorup 2 3 4 kadın olmak istiyorsa onu bilemem tabi. amöa yok oyle bisey
Soran+1 yıl129. ayetine de bak o halde. O denilenlerin anne, kız kardeş.. vs ile alakası yok.
- +1 yıl
islamda 4 kadının namsundnasorumlusun diyore sana 4 tane kadından..
zengin 4 kadın alsın fakir 1kadın alsın..
boyle din mi olur ya (kadın oldu hasta rahmini kaybetti adam ne yapcak 2 kadınımı alacak aaa oda erkek evlat vermdı hadı 3 alim ben cokzenginim bundan sıkıldım 4 alim benım paramvar 3 uyle sevişirisim 1 zaten sevişmez.. oo yasasın islam.. yasaın kuran boyle bisey olaibir mi...
fakir durumöu iyiolmayan 1 ile yetncek zengin olan 4 tane alacak.
Kadını köle yerine koyar, katliam , kölelik var. Her türlü pislik var. Ama hayır adaletsizlik yok.
-_-20 YorumlaAllahin dininde adaletsizlik aranirmi bunu Allah soyluyorsa nasil inanmiyorsun senin dinine ilmine sasarim ben. Hersey gorduklerimizden ibaret olsaydi kainat gormediklerimizden olusmazdi
010 Yorumla
Soran+1 yılMümin kardeş o halde sorularıma cevap verebilirsin.. Sadece konu başlığını okuyup cevap yazmayaydın iyiydi. Siz işte böyle eksik okuyorsunuz bazı şeyleri.
Soran+1 yılTanrı bence bu ayetlere ağırlık verseymiş iyi olurmuş.. Erkeğe bile belli koşullarda öncelik verilirken kadın evinde oturup, çocuk bakma görevi olan, akıl olarak erkekten az ( bunu da duygusallığı fazla diye kibarlaştırıyorlar. ) bir varlık. Ne aşağılıkmışız.
Soran+1 yılKusura bakma benim erkek arkadaşım Arap bir Hristiyan o mesela Allah der. Allah dediğin şey Arapçadır yani bunun din ile alakası yoktur. Tanrı dediğin şey Türkçedir. Daha bunu bile bilmiyorsunuz.
Soran+1 yılDinler gelmeden öncede çoklu Tanrılı dinler vardı o zamanda Allah geçiyordu. Farkı yok yani kardeşim.
Soran+1 yılOnu da geçtim Müslüman olup da Arapça bilmeyen bir toplumda ayrı bir tezatlık. Kendi dininizin dilini bilmiyorsunuz nasıl tam anlıyorsunuz bilmem. Belki hocalar size yutturuyor. :/
+1 yıldinimizislam. com sitesine gir orada cevaplarını bulursun kitapta tavsiye edebilirim bu konuda baya bişeyler okudum
00 Yorumla
+1 yıleğer şüphelenmeye başlamışsan doğru yola gidiyorsun arkadaşım. aydınlanmaya başlamışsın. dinlerin hepsi adaletsiz sadece islam değil.
00 Yorumla
+1 yıleğer istersen ben sana hristiyanlık hakkında bilgi verebilirim evet güzel gerçekten kurandaki gerçekleri görebilmen ama dikakt et dindaşlarının saldırılarına ugrama.. sana tefsir oku derler
01 Yorumla- +1 yıl
ayrıca eklemeyi unuttum seninle alay ederler dalga geçerler vrecek bir cevaları olmaz hakaret ederler ancak ki bunu da yapanlar hayatlarında kuran bile okumamş insanlar
din adamlarınız neden türkçe kurana karşı çıkıyorlar işte bu yüzden
+1 yılSen o küçük beynini allahın kelamı ile bir tutma orda en doğrusu yazıyor demekki sen şüphe duyacak kadar kötü bir haldesin
04 Yorumla
Soran+1 yılEn doğrusu kadını dibe batırıp, erkeği şaha kaldırmaksa başlarım öyle kelama.
- +1 yıl
Yazık valla yazık
Soran+1 yılEvet sorma ne yazık.. Hala kadınlar öldürülüyor bu nalet olasıca ataerkil toplum yüzünden. Bunu da yapan o Allahın kelamı dedikleriniz.
- +1 yıl
Sen yanacann kızım harbi hiç korkmuyomusun :D
+1 yılkuran-ı kerimden bir ayet inkar etmek tüm ayetleri inkar etmek gibidir tehlikeli yerlerde geziyorsun..
07 Yorumla
Soran+1 yılİnanamıyorum bu tarz rezil şeylerin Kuranda yazmasına.
- +1 yıl
rezil dediğin şeyler Allah cc. ait sözler.. mümkünse bana cevap verme günahına beni ortak etme
- +1 yıl
bir ayeti inkar edince diğerlerinide inkar ettiği nerde yazıyo? Kafanızdan sallamayın şöyle şeyleri ya. Ama aynen kadının yapısı gereğide birden fazla erkekle evlenmeyi kaldıramaz. Kuranda öyle yazıyor ama o o zamanki savaşta ölen adamların eşleri için bir gereklilikti çünkü çok fazla dul kalan vardı şu an böyle bir şeye gerek yok
Soran+1 yılTamam burada zaman harcayacağına kalmış namazlarını falan kıl madem.
- +1 yıl
Abdullah İbn-i Mesud -radiyallahu anh- Hazretleri şöyle buyurmuşlardır:
"Ben Resulullah'ın yanında Kur'an okurdum. Bana:
'Çok güzel okuyorsun. Kim benim okuduğum şekilde okuyorsa onu bırakmasın. Ondan tek harf bile değiştirmesin. Çünkü Kur'an'ın bir harfini inkâr eden hepsini inkâr etmiştir.' dedi." (İbn-i Asakir, Kenz, 1/232) araştırmadan bilmeden cevap yazma - +1 yıl
Kurandan bır ayet inkar eden kafir olur dogrudur
- +1 yıl
cevap vermemiz zoruna gidiyorsa soru sorma
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOzaman sen gercekten inanmiyorsun sorunu kendinde ara
02 Yorumla
Soran+1 yılSorun kendimsem beni böyle yaratan tanrıda da sorun vardır.
- +1 yıl
Tanrı diyo ya senon ta bastan ogrenmen lazim herseyi bir hocanin gozetiminde kafana gore acip okuyup yorumlayamazsin
+1 yılİslamda muhakkak ki herşeyin açıklaması var. yanlış kitapları (açıklamaları) okuyor olabilir sin. Uzun ve detaylı bir soru. Hadislerde bunun cevabını bulabilir sin
10 YorumlaKadınlar 4 erkeğe bakacak hali yokya.
Mesela erkek 4 tane alıyor ama onlara eşit bakmak zorunda
Ama sence bir kadın 4 erkeğe bakabilir mi00 YorumlaUlan gorende felsefik olarak kendini dünyaya duyurmus bir düşünür var sanacak. Asirlarin sıgdıramadığı bir dini burada harcayamazsin.
10 Yorumla
+1 yılislam hukuku Allah'ın kanunudur. her konuda en iyisidir ticaret kanunu aile kanunu vs.
00 Yorumla
+1 yılAllahta adil değilse kim adil olabilir ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
+1 yılAllah yok din yalan...
02 Yorumla- +1 yıl
geldi yine tipini. :DDD
- +1 yıl
güzel ahlaklı insanlar nasıl da belli ediyor kendini
şüphen mi var?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet.
İslamiyet=Adalet.
10 Yorumla