Tutsam ellerinden ağlarsın.
Benek benek büyür karanlığım.
Nokta nokta korkutur seni.
Tutsam ellerinden, ağlarsın
Tutsam ellerinden, ağlarsın
Tutsam Ellerinden Ağlarsın
Şair: Cahit Sıtkı TarancıTutsam ellerinden ağlarsın. Benek benek büyür karanlığım. Nokta nokta korkutur seni. Tutsam ellerinden ; ağlarsınToprak kokar avuçlarım , kan kokar. Ben hoyrat gecelerde boy atmış fidan, Boz bulanık sularda yıkanmış , arınmışım. Geceleri çok yakınım yıldızlara, Işığa çıkınca bir karışım. Tutsam ellerinden ağlarsın. Doğduğum köyü bir bilsen. Gece gecemden büyük, Acısı acımdan derin. Tutsam ellerinden , üşür ellerin! Şiirin devamını okuyarak daha iyi mana çıkarılabilir, benim yorumum; sevdiği kişiden uzak durmaya çalışan kara sevdalı, sevdiğine yakın olursa ona istemeden zarar vereceğini ima ediyor, belki imkansız aşk olduğu için, belki de yaşamında değiştiremediği büyük sorunların veya belaların içindedir ve bunların sevdiğine sıçramasını istemiyordur 🤔
Site otomatik birleştirmiş tüm yazıları 🤦♂️
Tutsam Ellerinden Ağlarsın
Şair: Cahit Sıtkı Tarancı
Tutsam ellerinden ; ağlarsın
Toprak kokar avuçlarım , kan kokar.
Ben hoyrat gecelerde boy atmış fidan,
Boz bulanık sularda yıkanmış , arınmışım.
Geceleri çok yakınım yıldızlara,
Işığa çıkınca bir karışım.
Doğduğum köyü bir bilsen.
Gece gecemden büyük,
Acısı acımdan derin.
Tutsam ellerinden , üşür ellerin!
Şiirin devamını okuyarak daha iyi mana çıkarılabilir, benim yorumum; sevdiği kişiden uzak durmaya çalışan kara sevdalı, sevdiğine yakın olursa ona istemeden zarar vereceğini ima ediyor, belki imkansız aşk olduğu için, belki de yaşamında değiştiremediği büyük sorunların veya belaların içindedir ve bunların sevdiğine sıçramasını istemiyordur 🤔
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?