İntihar acizliktir derler ama bazen insanlar yaşadıkları şeylerden bıkarlar, belki de asla çözümü olmayacak şeyler yaşarlar. Çözümü ölmekte bulur, hemen eyleme dökmek isterler. Biraz rahatsız edici bir soru biliyorum, şimdiden kusurum oldu ise özür dilerim fakat sadece bunu deneyip denemediğinizi isterseniz yazın, dinlemek isterim. Biraz iç dökme sorusu gibi düşünebilirsiniz bu soruyu.
Ben bir defa denemiştim, saat sabaha karşı 4 tü, yaz ayı olduğu için hava ufaktan aymaya başlamıştı, hava sıcacık, çekirge sesleriyle dolu yem yeşil bir bahçedeydim. Elimde çok keskin bir bıçak vardı, artık bıçakla ne yapacaksam, hangi cesaretle bir yerimi keseceksem... Çok kararsız kalmıştım, korkmuştum epey, insanların hayatlarında bir amacı olunca ölüm her şeyden daha korkunç bir hâl alıyor. Oturdum, saatlerce ağladım o sırada etrafıma kediler toplandı, bahçemizde o zamanlar 21 kedi vardı :) hepsi böyle birbirinden güzel 21 tane yetişkin yavru dişi erkek karışık kedi vardı. Yanıma gelenleri sevdim. Sonra eve hiç bir şey olmamış gibi girip yatağıma uzanıp öylece havanın tamamen aymasını bekledim. Sanırım 2 veya 3 güne yakın hiç uyuyamamıştım. Bir daha da böyle bir şeyi düşünmedim çünkü hayat bu kadar dolu doluyken, hayatımın baharında ölmek istemedim.
Hayır olmadı. Ölmekten daha çok korkuyorum (ne güzel bahçe okurken içinde gibi hissettim) Sadece benim bu hayatta zorlandığım şeyler yok herkesin var. İnsanlar mutlu olacak bir şeyler bulup hayatlarına devam ediyolar edemeyenlerin sonu kötü. Çok hasta olan insanlar var yine de gülümseyen ailesi olmayan insanlar sokakta yaşayan yiyecek bir şeyi olmayan.. birsürü şey saymak istesek bitmez. Benim neyim var ki? Tek istediğim sağlık ve huzur. Sürekli kötü olan şeyleri düşünmek yerine biraz iyi olanları da fark edebilsek keşke onlar için şükredip iyi hissetsek çaresi varsa çabalasak bunu düşünsek evet ben bu durumdayım ama çaresi var, bu durumdayım ama daha hayallerim var kardeşlerim, yanımda olan ailem var görünce mutlu olacağım şeyler var dünya da iyi insanlar var, yemyeşil huzurlu yerler🌳, masmavi deniz, kuşlar kediler köpekler. Çicekler🦋🌼... yağan güzel yağmur, kar❄☃️. Yağmurun sesiyle uyumak bile huzur verici sonbaharda yere dusen yapraklar🍁 Bebekler çocuklar var neyse sayacak cok sey var 😆 ve senin cok güzel yeteneklerin varr
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne güzel yazmışsın :) hiç bu görüşünden sapmamanı dilerim, ben her şeye bu şekilde bakamıyorum ama intiharın sorunlarda korkakça bir kaçış olduğunu anladım. Evet ölüm cesaret ister, delilik ister, manyak ol ak lazım ölüme koşmak için ama bak, ben yapamadım mesela. Asla böyle bir şeyi bir daha yaşamayacağımın teminatını verdim kendime. Hayat ne çıkarır önümüze bilemeyiz tabi ki ama o yandan bu yana hayat hala devam ediyor :) hala yaşıyorum, bir sürü işim gücüm var, az da olsa dostlarım var, çevrem geniş. Hayatımdan şikayet etmiyorum asla fakat bazen öyle bir şey olur ki ölmek istersin. Şarkıyı dinlediysen ne diyordu "hatıralardan bir yol bulur ölmezdim / sancılardan bir hayat bulur ölmezdim" belki de düşünmeden davransaydım kim bilir, bu yazıyı, bu soruyu yazamayacaktım hatta bu zamana kadar varlığımdan bile haberin olmayacaktı. Ama yaşıyorum, kimse için değil, kendim için yaşıyorum :)
Haberin olmayacaktı yazman bile üzücü. Doğru düşündüğün için çok mutlu oldum umarım intiharı düşündürecek şeyler yaşamazsın. Evett kendin için yaşa HARİKASIN 💪🏻
Ya rica ederim 😊 yok yani üzerinden epey bir zaman geçtiği için artık bunu düşündürecek bir şey kalmadı hayatımda. Yani sadece aptallık ettiğimi düşündüm sonradan, şöyle bir bakınca insanlar neler neler yaşıyor...
En İyi Cevaplar