Bu lüks kaynaklar da kesildi ya da kesilecek demek. Elektrik, su, gaz falan olmadan yaşayamam ben. Rahatıma düşkün insanım. Hayvanlar da yoksa ortalıkta, çok geçmeden mort olurum. Yaşamak zorunda olmak zaten çok b. ktan, bir de günümüz imkanları olmadan yaşamak mı? Almayayım.
Su elbette olur. Elektrik için artik ana şebekeye bagli olmaya gerek yok. Gerekli şartlari taşıyan lüks bir ev seçip orada yaşarsın. Hayvanlar olacak tabi. Sadece insanlar yok.
Tüm kaynaklar tükenirdi hayvanat bahçelerinde güvenlik ve koruma sistemi çöktüğünden can güvenliğim olmazdı. Termal santraller tek başına işlemeyeceğinden elektrik kesilirdi ve tamamen elektriksiz bir dünya olurdu. Hadi suyu marketten ya da göllerden içsem bana ömür boyu yeterdi ama markette satılan gıdaların elbet stoğu biterdi. Başka marketlere gitmek için ulaşım sıkıntısı olurdu petrol istasyonlarının hepsini ziyaret edip depolama yapmam gerekirdi. Elektrik olmadığı için tüm gün de gezer dururdum en kötü gidip milyon dolarlık ferrari bugatti alırdım diyecem de çok benzin yediği için fazla kullanmazdım ama en pahalı en lüks eve gider dünyadaki tüm pahalı arabaları garajıma çekerdim
Dediğim gibi elektrik olmadığı için düzeneği kendim kurmam gerekirdi gece uyurken kendi güvenliğimi sağlayabilmem için. Ya bi ev seçim güneş enerjisi kurarak hem elektrik alır hemde garaj kapısı elektrikli olduğundan can güvenliğim olurdu ya da direkt zengin ünlülerin evine giderdim orası nasıl olsa hem korumalıdır hemde güneş enerjisi olduğundan sıkıntı yaşamazdım. Sağlık konusunda bilmiyorum en kötü temel ihtiyaç malzemeleri alırdım yara bandı ya da pansuman sargı bezi gibi. Güvenlik konusundada zaten dediğim gibi korunaklı güneş enerjili bir ev buldum mu tamamdır. Ama gündüz dışarı çıkıp erzak toplamak yemek stoğumu güçlendirmek için kendime bir tabanca birde tüfek alırdım onun dışındada büyük ve zırhlı arabaları tercih ederdim hummer gibi
Aynen öyle ama tek başına hepsini başaramazdım ki dünyadaki tüm kaynakların hepsi bne ölene kadar yeterdi diye düşünüyorum tek sıkıntı stok yapabilmek yani her yeri gezmek ve depolamak gerekiyor
Gerektiğinde dikiş atmak, enfeksiyon tedavisi, vs gibi öğrenilmesi gereken bir çok konu var. Hastanede tedavi görme şansı olmayınca bunları bilmek gerekir.
Abi ne yapalım biliyor musun soruyu tek başına değilde iki kişi kalsaydınız diye güncelleyelim bende gitmeden bir sağlıkçı arkadaş bulup öyle gideyim 😅
Aynen öyle abi ki son kullanma tarihleri vardı dimi ürünlerin ben bunu düşünmemiştim sanırım yine senin dediğine çıktık tarımdan başlamak lazım en kötü domates biber patates salata soğan yetiştirsem bana yeter makarna pirinç tek başına olacak şeyler değil ki ilaçları nasıl tedarik edecez bilmiyorum
Aynen öyle abi elektrik, petrol, gıda ürünleri, tıbbi malzemeler, güvenlik malzemeleri her şey kısıtlı ve yetersiz. Ve hepsini tedarik etmek çok zor çünkü çoğu mühendislik ve işçilik gerektiriyor. Ki ulaşım problemini saymıyorum bile denizi nasıl geçecez köprü yoksa. Gemi kullanmasınıda bilmiyoruz
Bence gerekli çünkü yaşadığımız yer belirli bir süre sonra bize yetersiz gelebilir. Bu yüzden bu gibi durumda rotam amerika olurdu. Toprak olarak çok geniş ve her türlü iklim var yani tarımada sanayiyede elverişli. Ve zengin bir ülke orada kısıtlılık veya yetersizlik yaşayacağımı sanmıyorum
Sonra üretimi arttırır, daha da gelişmişlerinin olduğu o, vizli yerlere yolculuklar yapardım. Kendi krallığımı kurar, ona göre takılırdım. Gelişmiş oyunları, robotlara entegre ederdim. Baya maceracı bir hayat olurdu. Tam bir film hikâyesi oldu.🙂
güvenlikli bir ev araba bolca silah ve mühimmat alırdım gezerken belli bir saate kadar dışarıda olur belirli yerlerde temkinli yaşar davranırdım. kedi köpek beslerdim ata binmeyi çok isterdim ama üstündeyken yırtıcı saldırır diye binmezdim :) yaşam sıkıcı olurdu belki ama hayvan dostlarım ile yaşamı devam ettirmeye çalışırdım.