Arkadaslar yeni eve çıkacağız odada merkezi pay ölçer olduğunu söylediler resim de bu. Bana çok küçük geldi altında da pompa gibi birsey var. Sizce bu odayı iyi ısıtır mı?
Merhaba gadası 🙃 Öncelikle hayırlı olsun gadası. Pay ölçerin amacı kullanmış olduğun yakıt miktarı kadar senin payına düşen ücreti ödemektir. Petek küçük gibi duruyor ama evin dıştan yalıtımı varsa kolaylıkla ısına bilirsin. Zaten ısınma derecesi 1'den 5'e kadardır. Sürekli 5'te durduğu sürece evin ısısı sabit kalacaktır. Isınma sorunu yaşayacağını düşünmüyorum.
Şöyle anlatayım attığın resimde sadece petek var altındaki şey sadece pislik kapatmak için kapak. Oda için yeterli o petek Ama merkezi pay ölçer bütün binanın yaktığı enerjiden yüzde oranıyla size fatura edilecek miktardır. Yani çoğu zaman kullanmadığınız yakıtın yüzdelik kısmını ödiyeceksiniz. Düşün sen yoksun evde komşu petekleri köklemiş ozaman bile size fatura yansıyacak. Asla kabul edebileceğim bir şey değil.
Termostat iyidir sıkıntı yok. Isıtma işini kolay halleder. Bildiğin büyük ketıl yani 😀. Ayrıca tokiden asla ev almam en ucuz işçilikle en dandik malzemeyle üretilen binalar.
Çok teşekkür ederim cevapladığın için ama İstanbul'da ki evlerin nerdeyse %70’i merkezi pay ölçer sistemini kullanıyor nasıl bu sistem olmayan bir ev bulacağım ki.. çok zor, kiralık arıyorum...