Kendimi bildim bileli bu düğün olayı saçma gelmiştir bana eş dost eğlendirmekten başka birşey değil 1-2 günlük olay için binlerce lira harcamak ve herkesin gözü önünde oynamak beni şebek gibi hissettirir ve ben karşıyım bu olaya şu an öyle bir kız yokta olası bir durumda kızı nasıl ikna edebilirim düğün yapmadan evliliğe? ya da sade bir nikah törenide olabilir.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılben nıkahlı ve sadece kına gecelı bı evlılık ıstıorum dugunu cok sevıorum ama masraflar ve aptal akrabaların gelıp damata ya da gelıne ee ne iş yapıon ee daha daha ee ne okudun sen nerde okudun pekı tarzı gelıp soru sormaları benı sınırlendırıo bu durumda nıkah ve kızlarla kına yeterlı.
erkek arkadaşımda dugunu sevmemesine rağmen köyde yaşadığı için bizim burada nıkah kıyılcak bıyer yok e kına gecesıde kız tarafında yapılırsa ben nabcam? kendı cvremın katılacağı bısıy lazım oda düğün gerektırıo dıyor02 Yorumla
Soran+1 yılDiyecek birşey yok nasıl bilirseniz öyle yapın
En İyi Cevaplar
+1 yılbencede saçma bir olay ne gerek var o kadar masrafa anlamıyorum ki
013 Yorumla
Soran+1 yılBizim bir arkadaş var evli çocuğuda var 2 yaşında halen daha düğün borcu ödüyor en son 25 000 falan kalmıştı 1-2 ay önce daha ödüyor ne evi var ne arabası o karısı mutlumudur şimdi bilmiyorum 1 gün gelinlik giydi ya
- +1 yıl
yuh yani o kadar masraf yapacağıma paraları eşimle beraber harcardım daha iyi olurdu bence
Soran+1 yılBu çocuğun anne babası yok yetiştirme yurdunda büyüdü üniversitede tanışmış kızla işe girincede kızın ailesi ne var ne yoksa bu çocuğa yüklemişler kredi çektirip tam bir insanlık dramı ya ben bekarken aylık 1000-1500 tl harcamam oluyor o bununda altında paraya ev geçindirmeye çalışıyor
- +1 yıl
yazık ya olan çocuğa olmuş ama kızında ailesinin öyle davranmasına izin vermemesi gerekirdi
Soran+1 yılBirşey görmemişki hayatında kızı vermeyiz falan diye tehdit etmişlerdir bilemeyiz ki oda dünyada tek kız o sanmıştır bilinmez yani
- +1 yıl
üzüldüm şimdi çocuk için
Soran+1 yılBende üzülüyorum hergün biz fakir bir ülkeyken bu tür masraflara gerek olmadığını düşünüyorum. Batıda zengin ülkelerde bile bizim ayarımızda insanlar o kadar masraflı düğün yapmıyor kilisede yarım saat ya sürüyor ya sürmüyor düğün
- +1 yıl
Aynen öyle çok gereksiz tamam anladım evlendiğiniz günde bu kadar abartmaya ne gerek var ileriyide düşünmek lazım
Soran+1 yılAynen öyle o parayla kendilerine daha iyi bir gelecek hazırlayabilirler boşanmalarda temelde hep paraya dayanır
- +1 yıl
En azından ikimiz ilerde evleneceğimiz kişiyle öyle bir şey yapmayı düşünmüyoruz :)
Soran+1 yılŞimdi iki kişi yarın dört kişi olur böyle böyle en azından bir gündem oluşturarak bu tabuyu yıkabiliriz ileride diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Umarım öyle olur :)
Soran+1 yılUmarım
- Diğer konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılvalla benim kafamda tasarladığım şey güzel bir gelinlik ve sade bir nikah. düğünlerden pek haz almıyorum. Ona harcayacağım para ile en kral yerde uzun bir süre balayı yaparım. Ya da eşime güzel bir evlilik hediyesi alırım. Ama bana düğün diye gelmesin çok klişe geliyor bana artık.
04 Yorumla
Soran+1 yılSade dersin yine aynı noktaya getirirler
- +1 yıl
Doğru düzgün anlatacaksın. Hala ısrar ederse evlenmezsin olur biter sonuçta tek başına düğün yapamaz :D
Soran+1 yılYa sevipte ayrılamazsam
- +1 yıl
o senin sorunun bro :)
+1 yılÖyle kız varsa bir alo çek neymiş 10 keremi evlencem. ulan ben şebekliği bırak utanırım okadar insanın önünde :)
01 Yorumla
Soran+1 yılKızı ikna etmek lazım işte
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
3Cevap
Bende oyleyim ne soz ne Nisan ne kina ne dugun istiyorum. Sadece nikahim var 27 aralikta ama esimin ailesi tutturmus dugun yapicaz diye o kadar sinirleniyorum ki bu duruma oturup aglayasim geliyor sinirden. Esimin annesi yanimda butun sulalesini arkadaslarini arayip 27 aralikta nikahiniz var ama yaza dogru dugun olacak diyip duruyor. Sorun su ki bana deseler tek erkek cocugumuz o yuzden istiyoruz tamam dicem ama tek dertleri simdiye kadar taktiklari altinlarin takilarin paralarin geri gelmesi. Şu an esimle ec kurduk ve borclarindan dolayi bir ay icin elimizde sadece 300 lira kaliyor ama gelde bu kadina anlat. Ben esimin aksam yataga yattiginda bu borclari nasil odeyecegim diye dusunmesini istemiyorum. Dua esiyorum ki bu durum bir an once tersine doner ve dugun olayi olmaz.
10 Yorumla
+1 yılmanyakmısın sen hayatın kayar evliliğin boyunca nerede bır düğün görse başına kakıcak yap kurtul
25 Yorumla
Soran+1 yılParamı var anasını satayım ne ile yapayım 7000 lira borsada duruyor hisse senedi olarak 2-3 binde banka hesaplarımda var başkada bir halt yok anada yok babada yok kredi çek diyorlar o kredi kaç yılda biter bilmiyorum tabi
- +1 yıl
ay kıyamm :(
Soran+1 yılSen kıyamıyorsun ama başkaları acımadan kıyıyor
- +1 yıl
o zamn karşındakine anlat anlar zaten
Soran+1 yılanlatacağım sen anladığın için teşekkürler
Cok haklısın
Salon parasi ile balayi yapariz ve borclarida toparlariz nede olsa nikahtada aynı taki takilacak
Israfa ve butceyi zorlamaya gerek yok de05 Yorumla
Soran+1 yılKendim gibi düşünen bir kız bulsam herşeyi yaparız ama bulunmuyor işte illede olacak diyorlar 1 gün eğlenmeyi bir kaç yıl sıkıntı çekmeye tercih ediyorlar oysa ben hareketli ve dinamik bir evlilikten yanayım bunlar içinde para lazım tabi
Soran+1 yılYavaş yavaş diye diye yaş 30 a yaklaşıyor 40 yaşımda mı evleneceğim ben önümüzdeki 3-4 yıl içinde evlenemezsem artık hiç evlenmem belli bir yaştan sonra çekilmiyor gerçekten artık bunlar
Soran+1 yılTeşekkürler senin hakkındada en hayırlısı neyse o olsun
Diğer konusunda 996 cevap paylaştı. haklısın gerçekten. ne o millet eğlensin diye, karınlarını doyurucam, eğlendirecem. zaten gelinle damat onunla bununla ilgilenmekten bir halt anlamazlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılKafa 1 milyon olur zaten haklısın eğlenilmez düğünle falan hem utanırım ben başkalarıda benim gibidir sanırım.
+1 yılBen asla düğün istemem. Halay çekiyorlar :P Ama normal bir kızı ikna etmek zor hem de çooook. Konuşabilirsin, başka ne yapacaksın? Anlat derdini,. anlayacaktır. Yok ya, anlamaz bence :/
08 Yorumla
Soran+1 yılAnlarsa çok zeki bir kız olduğuna inaırım yavaş yavaş alıştıra alıştıra onada düşüncelerimi kabul ettirmeye çalışsam belki olur
- +1 yıl
Aynen ama kesin içinde kalır. Bence bu eziyete onun mutluluğu için katlanmaya deger :').
Hem aileler ne der sonra a a :D.
Soran+1 yılBir gelinlik kiralayıp biryerden 3-5 resim çeksek sorun olmaz aslında sonuçta gelinlik giydim der zatende istedikleri bu değil mi
- +1 yıl
E yani haklısın da iste... Herkes normal karşılamayabilir. Ama bence zaten her kız düğün istemiyor. Yani basit bir nikahla yetinilir ne fark eder
Soran+1 yılBen kız olsam sevdiğim birine düğünsüz gelinliksiz kaçardım
- +1 yıl
Bence kimse aileni geride bırakıp kaçmaya değmez. Ama düğün zaten saçma yani. Nikah da saçma. Ne yani neyi kutluyorlar ki? İki kişi evleniyor, onların arasında size ne?
Soran+1 yılHerşeyi aileye bırakırsanda herşeyine müdahil oluyorlar hatta evlendikten sonra evliliğine bile müdahil oluyorlar boşanmaların çoğu ailelerin her boka burun sokmasıylada alakalı bence bırakalım artık bu yanlış gelenek ve köhnemiş adetleri ben belli bir yaştan sonra breylerin hayatları ile ilgili kararları kendilerinin almasından yanayım
- +1 yıl
Evet tabii. Ama ailemi kaybetmek istemem. Zaten kimsenin sözunu falan da dinlemem oyle. Ne bileyim yani, yine de eski ailen de kalsın. Yenisi gelince çok daha kiymetlisini, eskisini atacak degilim. Evet biliyorum sen onu kastetmedin. Boşver ya, evlilik başlı basina berbat zaten bence. Ama herhese nasip olsun tabii. Gerekli bir şey, toplum düzeni için de. Evet dedigin seyde de sana katiliyorum. Ama sacma sapan burun sokmalarin gelenekle alâkasi yoktur. Kisiyle alâkasi vardir. Duzen kurarsan, ikisini de yurutursun...
Öyle tabii ki eli eğlendirmekten başka bişi değil benim için sorun değil aslında olmasa da olabilir ama ailemin ilk çocuğuyum özeniyorlar haliyle ve ben onları üzmem
011 Yorumla
Soran+1 yılÖylede bu işin ilk çocuğu ya da son çocuğu olmakla ilgisi yok bence tekrar bir düşünün derim
Soran+1 yılBunu yapmanın ya da yapmamanın ailene bir zararı olmaz ki böyle düşünmene gerek yok yani bari en azından küçük bir düğün yap bari
Soran+1 yılOlmasın zaten hep mütevazi ol bu en iyisi
Soran+1 yılÇok küçük bir düğün olsa sorun olurmu 15-20 kiinin katıldığı
Soran+1 yılKuzenin akrabanın sonu yokki benimde geçer hepsini çağırsam 1000 kişiyide geçer daha arkadaş vs saymıyorum.
Soran+1 yılBen aslında hiç yapmamayı düşünüyorum da bakacağız artık
- Diğer konusunda 770 cevap paylaştı.
+1 yılAkrabalı çoluklu çocuklu davullu zurnalı kalabalık düğünler çekilecek gibi değil, bir avuç insanla değer verdiğim insanlarla sade bir nikah ve kutlama yapılması çok daha hoş.
03 Yorumla
Soran+1 yılEn güzeli bencede bende fazla sevmem gürültüyü ve kalabalığı
- +1 yıl
Dilediğimiz gibi olur umarım :3
Soran+1 yılBöyle olmasını isterim ama çok seviyorsam birini ve çok istiyorsada yaparım herşeyi onun için ayrılmam yani istemeyerekte olsa yaparım.
bu düşüncelerini aynen bu şekilde kıza söylersen sana hak verebilir diye düşünüyorum. şahsen banada saçma gelmekte
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle söyleyeceğim
+1 yılvalla imkansiz değil kuzenim ikna etti ayni bn dugun sevmiyorum stres oluyorum felan demis onun yerine balayina gidelim gezelim tozalim demis ama dugun olmasin kizda kabul etmis
07 Yorumla
Soran+1 yılKuzeninde o kızda çok akıllı ve ileri görüşlülermiş taktir ettim umarım herkes öyle olur
- +1 yıl
umarim
Soran+1 yılSenin düşüncen ne bu konuda sende kuzenin gibi mi düşünüyorsun?
- +1 yıl
ya bncede dugun yapmak biraz anlamsiz o kadar insan gelcek hepsiyle tek tek tokalas yok oyunuydu pasta kesmesiydi taki toreniydi stresli isler ben gelemem bir nikah olur aile arasinda bir yemek belki sonra biter
Soran+1 yılDüşüncelerin güzel umarım hep böyle devam eder.
- +1 yıl
ya pek deisiceni sanmam
Soran+1 yılDeğiştirme ve düşüncelerini gerçekleştirde
+1 yılBunu isteyip istememenin zekayla bir alakasi yok dostum bu tamamen kültür ve alisagelmislik meselesi. Kafa yapina göre bir kız bulacaksın. Kokteyl tarzı bişey de yapabilirsin buna da çoğu kız bayılır
03 Yorumla
Soran+1 yılBen hepten reddediyorum bu tür şeyleri kokteylde dahil
kokteyl ne bu arada- +1 yıl
Her neyse... zaten kız da yokmuş ortada iyisi mi kafana takma çünkü muhtemelen istediğin gibi birini bulman zor
Soran+1 yılKendim için olmasa bile bunun mücadelesini vereceğim emin ol bu durum beni üzüyor soruyu sormamın bir amacıda ortak bir fikir alışverişinde bulunabiliriz belki dyeydi
Zaten bncede nikah en güzeli çoluk çocuk düğün salonunda hiç hoş değil. Çok istenirse nikah sonrası yakın arkdaşlarla eğlence yapılabilir
01 Yorumla
Soran+1 yıl20 kişiyi geçmeyecek davetli sayısı her arkadaşı akrabayı çağıraya bile gerek yok düğünler beni boğar bazen davet etselerde sırf adet yerini bulsun diye giderim yoksa oynayan zıplayan çoluk çocuğu ve o gürültüyü çekmeye değil bu eğlence bile değil bence
Düğüne harcanacak o masrafı guzel bir ev , araba icin ve ya giyim kuşam icin harcanicagini soyle:)
01 Yorumla
Soran+1 yılBen düğünden vazgeçsin nakit olarak bile para vermeye razıyım altın falan alabilir yani
neden öyle düşünüyorsun kızın da gelinlik giymek sevenleri etrafında görmek ister sonuçta hayatında 1 kere yaşanacak.
14 Yorumla
Soran+1 yılŞu hayatında bir kez yaşanacak diye diye bu günlere gelmedik mi zaten zaman para devri artık ekonomi devri düğünler artık eskisi gibi köy evlerinde olmuyo tam bir sektör olmuş
Soran+1 yılKabul ederlerde köy evini falan sanki her salonu bile kabul etmez olmuşlar fotoğrafçıyı bile özel çağırıyorlar sanki fotomodel ya hepsi
Senin kafandanım ve asla bir kızı kafasına koyduysa ikna edemezsin onu ikna etsen annesini ikna edemezsin.
07 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli olan kız annesi aslında ikinci planda kalıyor
- +1 yıl
Aslında kızın aklına bu fikri sinsice sokan onlar. Mesela kanına sen benim tek evladımsın senin mürüvvetini görmek şu fani dünyada bana verebiliceğin en büyük mutluluktur. Benden bunu esirgeyecekmisin evladım diyerek işler işler sonra bizim saf kızlarımız kendi fikriymiş gibi ben istemem ama der ve parantezi açar.
Soran+1 yılBence bu bir tabu ve yıkılması lazım tabi ama kolayda değil anlıyorum fakat özellikle kızların çok akıllıca düşünmesi lazım aileler sadece adet olsun diye istiyor bunu mürüvetle falan alakalı değil sanki düğünsüz evlenince mürüvet olmuyor nikahsız demiyoruzki düğün olmasın sadece
Soran+1 yılKızla anlaşıp hiçbirşeyi takmadan kaçmak en iyisi sanırım.
Soran+1 yılSağol kenks senin hakkındada hayırlısı olsun
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılVallahi banada saçma geliyo ona harcıycağın parayla on numara beş yıldız balayı yaparsın :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBalayı tabikide bir düğüne harcanan parayla havai adalarına bile balayına rahat gidilir.
+1 yılen temizi. neymiş millet eğlensin diye boyuna taksit ödenecek. bas nikahı geç kenara ohh mis
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kenks ne gerek var ama değil mi
ömrün boyunca kaç kere evlencen. nolmuş yani bir kızın hayallerini süsleyen bir düğün yapsan
22 Yorumla
Soran+1 yılO belli olmaz belki ayrılıp yine evlenmen gerekir
- Diğer konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılNe kına ne düğün istiyorum. nikah yeter. hatta nişan bile olmasa olur.:D
12 Yorumla
Soran+1 yılBen oldum olalı hiçbir anlam yükleyemedim zaten bunların hiçbirinede ayrıca utanırım ben bütün o curcuna benimle alakalı olduğu için
- +1 yıl
Nikahtan sonra yemek falan olabilir en fazla. ama sevmiyorum kalabalığı. aileler yeter bide 2-3 arkadaş
+1 yılYa ne gerek var , durumun olsa da yapma. O orda iki kıvıracak diye sen niye batasın
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen ya bende seninle aynı fikirdeyim
+1 yılBence her genc kiz teliyle duvagiyla, güzel bir dügün hak ediyor.. Kücük olsa bile.
21 Yorumla
Soran+1 yılZaten bu bir tabu kenks böyle diye diye bu günlere geldik hak edip etmeme meselesi değil sen küçük olsa diyorsun ama sonra insanlar sidik yarıştırıyor benim düğün daha güzel ihtişamlı seninki kötü vs diye bunu kökten yok etmek lazım
daha evlenmeden CİMRİLİK YAPIYORSUN BRO BEN OLSAM KAÇARDIM SENDEN HEMEN
13 Yorumla
Soran+1 yılCimrilik değil bu tutumluluk bence
Soran+1 yılMilyonlarca kişi yanilamaz mi yani bir kızdan bunları duymak ne acı verici
Sonra her kavganın sonunda bunu bahane olarak kullanmasın..
01 Yorumla
Soran+1 yılSıkıntı yok kullanabilir
+1 yıldugun yapmazsan cokk iyi bir balayi isteyebilir dikkat. mesela peruya veya cubaya gidelim diyebilir. mqsraf esitlenir :)
01 Yorumla
Soran+1 yılBen para için demiyorum zaten sadece gereksiz diyorum balayı sıkıntı değil heryere gidebilirim onunla
zor bu her kizin hayalidir sonucta ama misal benim bir kiz arkadasim var kina gecesi yok bohca olayina karsi ama dügün sart
o bile dügün diyor07 Yorumla
Soran+1 yılBen sevmemişimdir hiç şamatayı düğünü falan ayrıca bir yatırımcı gözüyle bakarsak olaya gereksiz para israfından başka birşey değil hiçbir şekilde geri dönüşü olmayan para israfı
Soran+1 yılGeçenlerde bir düğün davetiyesi geldi tamda dediğin gibi ilahili düğünmüş gittim sadece 5 dk dayanabildim çıktım dışarı sıkıcı ve gereksiz birşey oda adet yerini bulsun diye o olabilir belki
Soran+1 yılBöyle şeylere aslında hiç gerek yok en iyisi hiç yapmamak
Soran+1 yılEvet ne yazıkki öyle
+1 yılBanada gereksiz geliyo ama o duyguyu tatmak istemisimdir nedense
01 Yorumla
Soran+1 yılHaddinden fazla abartıyoruz bu düğün olayını bence
Seninle ayni goruste olanlar vardir yani düğün sevmeyen cok var
03 Yorumla
Soran+1 yılAynı görüşte olanları bulamam ki ben bulduğumuz farklı görüşteyse nasıl ikna edebilirim
Soran+1 yılMesela sen nasıl ikna olursun
Ben isterim dügün yani Maddi durum iyi olmazsa bende yaparim dügünü no problem :D
07 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durum kötü olsa yine yapar mısın
Soran+1 yılSen ideal bir türk kizisin iste
Soran+1 yılRica
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemek verirsin olur biter. Dini sebepleri gösterirsin vs vs. Düğüne verceğim parayı balayına harcarım dersin.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe yemeği yemeği verebilmek için bir düğünde olması gerekmiyor mu
Cevap sahibi+1 yılYoo , yemek vermek farklı düğün yapmak farklı nikah yapıldıktan sonra aile içi yemek verirsin 50 kişilik vs.
Soran+1 yılO sorun değil 50 kişiye yemek vermek bende başka sanmıtım
Maddi durumun varsa ikna edemezsin
02 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durum varda ne gerek var ya
ona harcıcamız parayı balayına ayırdım de :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBalayı de paris havai adaları da dahil her yere gideriz bu keyfi bir harcamadır anlarım ama düğün keyfi bile değil keyif bile alamam ben şaklaban gibi hissederim kendimi
+1 yılPis cimri. Kaç kere evlencen
11 Yorumla
Soran+1 yılCimrilikten değil sadece bu tabuyu yıkmak için
Kız bir kere evlencek bırakta istedigi olsn
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence masraftan kaciyosun genc
01 Yorumla
Soran+1 yılMasraf gereksiz ise ben kaçarım elbette
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı