Köpek ezan okunduğu zaman uluyor. Ezandan ezana yapıyor. Nedir cevabı?
Cevabın nedir?
Çıplak sesle okunan ezana tepki vermezler. Hoparlorden çıkan yogun sese bir reaksiyondur. Ki Hoparlörler ile ezan okumak sünnete uygun değildir. Özellikle büyük şehirlerde dine soğukluğu olanlar için nefret kaynağı oluyor malesef. Hadi Hoparlorden ezan okunuyor tamam. Niye son ses açarlar anlamıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılYanlış teşvik mi diyorsunuz.
En İyi Cevaplar
Kopekler insanlarin goremeyecegi ve duyamayacagi cogu seyi gorur ve duyar ezan sirasinda kacisan varliklari farkederler ve tepki verirler
01 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum.
+1 yılGece ezan sesini duyunca şeytan kaçarmış, işte köpekler de onu görüp kovalıyormuş, diye duymustum. Ne bileyim ya, zaten köpek korkum var. Bir ara evin karsısındaki arsada olurdu 10-15 tane köpek. Korkudan uyumayı unuturdum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBazıları çok hoş sadece.
+1 yılCinler yeryüzünden çekilirmiş ve melekler yer yüzüne inermiş,
Melekleri gördükleri zaman uluma ve havlamaya başlarlarmış diye birşeyler duymuştum06 Yorumla
Soran+1 yılNeden olmasn olabilir. Ikilem çok fazla.
- +1 yıl
O sabah ezanında olur horoz ötmesini diyorsun sen.. Horoz meleği görünce öter.. Peygamber efendimiz buyuruyor ki; horozu gördüğünüz de Allah'ın lütfundan isteyin çünkü o melek görmüştür..
Soran+1 yılEmin misin ilk defa duyuyorum.
- +1 yıl
eytanlar cinler ezan okunduğunda yeryüzünden kaçarmış onları görmesine yoruluyor ama bu konuyla ilgili kesin böyledir diyemem insanlara yanlış bilgi vermek istemem
Soran+1 yılYok şeytan cin kaçma onları biliyorum. Şeytan ve ibadet etmeyen cinler kaçar. Ama şu horoz muhabbetini merak ettim.
- +1 yıl
google amcaya yaz merak ettiklerini video vs. bikaç şey çıkıyor zaten :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
21Cevap
+1 yılses frekansı ile alakalı bir şey galiba. Eski oturduğumuz yerde yaklaşık 700-800 metre ileride 2 tane büyük hastane vardı. Tabi sürekli ambulans gelir giderdi. Köpekler onu duyar duymaz ulumaya başlardı. Dediğim gibi ses frenkansı ile alakalı olsa gerek.
13 Yorumla
Soran+1 yılSes frekansından rahatsız oluyirlar diyorlar.
- +1 yıl
rahatsız mı oluyorlar bilemiyorum ama tepki veriyorlar
Soran+1 yılHmmm
ezan sesinin verildiği hoparlörlerdeki frekans köpek kulağını daha çok etkiler buda acı çekmelerine neden olur tıpkı rock konserinde hoparlörün yanında durmak gibi ve canları yandığı zaman köpekler içgüdüsel olarak ulurlar.
09 Yorumla
Soran+1 yılSes olmadığı zaman havlıyan köpek de gördüm.
Soran+1 yılYok ezan okunurken ulayan ve hiç rahtsz edici ses yokken ulayan köpek de gördüm.
Soran+1 yılBir yere odaklanmış bakıyor ve uluyordu.
Soran+1 yılHerşeye dine bağlamamak gerek.
Soran+1 yılBaşka neden vardr.
+1 yılyorumlara bakıyorum saçmalayan saçmalayana... yatsı ezanından sonra cinler yeryüzünde daha rahat gezmeye başlar. sabah ezanı ile birlikte ibadet etmeyen cinler kaçar. köpeklerde bunları görebiliyor. bu yüzden böyle havlarlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılŞeytan cin kaçması aynen.
+1 yılEzan okununca Şeytanlar ve diğer göremediğimiz varlıklar uzaklara kaçarmış. Onu görüp uluyor diyorlar ama ne kadar gerçek bilmiyorum. Şahsen sabah sabah benim köpek yatağın başında dinazor gibi uluyunca ürperiyorum amk.
11 Yorumla
Soran+1 yılBende şeytan üç harfli alana bağlıyorum. Tam ne olur araştırmak lazım
+1 yılEzan okunumca Seytanlar ve diger goremedigimiz varliklar daga ve cok uzaklara kacarlar. Kopekler ve esekler bizim goremedigimiz varliklari gordukleri icin ulurlar.
117 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum.
- +1 yıl
ya bianda ses gelince korkuy ondan havlıyo nasıl inanyrsunuz böle şeylere :D
Soran+1 yılIkilem var.
- +1 yıl
@karadag90 ne korkması ahshshhd hayvan uykudan kalkıp balkona sırf ulumaya ckkıyor..
- +1 yıl
@karadag190
- +1 yıl
Yurt dışındaki köpeklerde müslüman ülkelere göl ediyormuş sırf ezanda uluyabilmek için ya arkddşlar lütfen biraz mantık tamam inançlı olabilirsiniz ama hurafelere geri kafalı bağnazların uydurduğu şeylere inanmayın bari solucanda sürekli dua okuyrmş sen onada inanyrsundur @kertmeyenkele
- +1 yıl
@karadag190 ben ibadet ediyor demiyorum nerenle okuyorsun? inanılacak şeyşer var inanılmayacK şeyler var.. Köpek giren eve rahmet melekleri girmiyor da millet buna inanıyor da.. Onların gözlerinde perde olmadığına neden inanmıyor? Hayatın da kaç sene evinde köpek besldin? 99 senesndn beri beslerim zmnnda bende ulumayı sesten bilirdim ama bazı ndnler var anlatmaya üşendiğim 96 senesndn beri süren ndnler evime kac tane köpek aldıysam hepsi geceleri aynı anormalliği gösterdi ndnse.. O kadar köpek uzmanlarıyla görüştüm petarkadasta o kadad konu actm bazı uzmanlar olabilr derken bazıları olamaz dedi şimdi bağnaz drken kim bu bağnaz acaba ve kime göre neye göre.. bn gördüğüme sen ise duyduğuna.. ^_^
- +1 yıl
İnanırsın.. ^_^
- +1 yıl
@Kertmeyenkele ben ibadet ediyorlarmı dedim ya geyik yaptım göç ediyorlar derken bunu anlamayıp ciddiyemi aldın sen :) Gece gelen sese tepki veriyor köpekler bir gün deney yapılsın ezan yeine başka bişey okunsun (sırf deney amaçlı bağnazlar gelip şimdi ezanın yerine ne okunabilr falan demesin ) emin ol aynı tepkiyi vereceklerdir inanan herkese saygım var fakat müslümanlığı yobazlaştıranlara saygım yok malesef
- +1 yıl
asdffgfff @karadag190 onu sözünü ciddiye aldıgımı düşünmen şu an cidden beni güldürdü.. :D güzel kardeşim onu ne amacla söyledigini anladım tabikide her ne kadar sen bunu anlayamasanda.. ama o espiriyi yapmandaki amaçta sanki bn köpekler ezanda ibadet ediyormuş tezini savunuyormusum gibi bir izlenim bırakıyor ndnse.. ^_^ benim savunduğum nokta şu arkadaşında dediğii gibi köpekler bizim göremediklerimizi görür.. köpeğin ulumasından ve eşeğin anırmasından Allah'a sığının derler.. tek yüksek ses ezan mı? roman düğünlerini bilirsin dimi köpeğimle çok kez roman mahallesine gdip düğünlere katılmışızdır.. o seste neden ulumadı? ben hadis diye dayıtlan şeyleri okuduğumla diyanette görevli insanlara sorduğumla ve kendi gördüğümle konusuyorum.. ve yine söylüyorum köpeklerin gözünde perde yoktur onlar bizim göremediklerimi görürler, hissederler. bir köpekle doya doya vakit geçirmediğin her halinden belli. sana şurada 99 senesinden beri köpeklerimle yaşadıklarımı anlatsam bana inanmazsın. ^_^
- +1 yıl
sana hak veririm bazı arkadaslarımda inanmıyorlardı tabi biri bize gelene kadar cocuk o gece bizde kalacaktı ama ndnse vazgecti.. ^_^
- +1 yıl
hayvanların bazı hisleri bizlerden kuvvetlidir mesela deprem olacağını önceden anlarlar ben herşeyin bilimsel bir açıklaması olduğuna inanıyorum köpeklrin ulumasınında vardır bir sebebi herkes inandığı doğrular neyse ona göre yaşasın siz inanmaya devam edin ne diyim :)
- +1 yıl
@Kertmeyenkele https://www.evrimagaci.org/fotograf/56/3505 bak burada çok güzel açıklamış okumanı tavsiye ediyorum
- +1 yıl
biliyorum o yazıyı zmnınde ben de okudum.. bazı hisleri değil hayvanlarn hisleri kuvvetlidir 3 sokak öteden dişi bir köpek gecsin oğlum onun kokusunu alır ve hemen ön balkona koşar ben o an oğlumun harketlerinden anlarım ki dişi bir köpek geçmekte.. çünkü ağlar bir kapıya bir balkona koşar.. ^_^ bak orada bir arkadaş demiş senin verdiğin linkin altında ve aynen bizimde arkadasın daha doğrusu bir büyüğümüzün oradki arkadas gibi doğuştan sağır dogosu vardı gerci hala var ama baskasına verdi bu köpekte ezanda ulurdu ndndir acaba..
- +1 yıl
@karadag190 cübbeli'den al haberi https://www.youtube.com/watch?v=MPE1zmaMkMU daha da çok diyanetten insan açıklamıştır..
- +1 yıl
Benim köpeğim Dogo Argentino doğuştan sağır ne ezana ne başka bir sese ulur :) miti çökerten bir köpeğim var aynen bu şekilde yazıyo ulumaz diyo yani bak benim açıklayamycağım şekilde bilimsel olarak çok güzel açıklamşlar halen inanmıyorsan sahtekar cübbeliye inan ne diyimki :D :D
'
https://www.youtube.com/watch?v=4IqbrEqusgw
Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu olaya yorumu.
.00 Yorumla
+1 yılAllah'ın bir hikmeti olarak köpekler ezan okunduğunda... şaka la şaka köpekler seslere duyarlıdır, yüksek seslere daha bir duyarlıdırlar tabi.
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir.
Bazı sivrizekalar hemen dine bağlamışlar olayı ses ile alakalı birşey + bütün köpekler ulamazlar dikkat ederseniz çoğu ularlar ama ses değişik geldiğinden dolayı..
03 Yorumla
Soran+1 yılBizim duyamadgmz sesleri yani kısık ses olarak var sayalım onları duyuyorlarmş. burada ezan sesi çok yüksek geldiği için frekanstan rahtsz oluyor da olabilir.
Soran+1 yılOnlara kalmış. O kadar biliyorlar olsa gerek.
+1 yılKöpekler yüksek sese hemen ular zaten ezanla bir alakası yoktur sayın soran
33 Yorumla
Soran+1 yılYüksek ses diyor çoğunluk.
- +1 yıl
Evet yüksek ses ve sürekli artan ve azalan sesler dikkat çeker o yüzden
Soran+1 yılBuda olabilir.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılbenim oğlum her ezanda balkona koşar ve ulur.. Derler ki; ezan okunurken iblisler sap sola kaçışır ve bunları gören köpekte ulumaya başlar..
01 Yorumla
Soran+1 yılEspri ve düşünce yan yana yaratclk. Teşekkürler.
hoparlörden gelen yüksek sese tepki veriyor hayvan hemen sır kapısına bağlamaya gerek yok.
ezanı çıplak sesle okusunlar bak bakalım uluyor mu01 Yorumla
Soran+1 yılÇok mantıklı.
Hayvanlar da insanlar gibi ibadet eden canlılar ezan sesindede Allah geçtiği için bence
01 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı.
+1 yılBen sadece köpek havlar diye biliyordum. Ama şu an Rize'deyim burada ezan okunduğunda çakallar bağırıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılSen sadece havlar diye biliyorsun.
Ezanın sesi öyle yüksek ki hayvan tepki veriyor. Kısılması lazım
25 Yorumla
Soran+1 yılKöpeklerin ağzını kapayalm.
- +1 yıl
Senin sesini kissak daha iyi olur bence kankalarin seni duyunca havlamaya basladi malum gece uyuyamiyorum :)
Soran+1 yılKime diyosun.
- +1 yıl
Damascus adli kisiye
Soran+1 yılTartışmaya açmaya gerek yok diyorum.
+1 yılDini olarak allahı zikreder diyolar ama bilmiyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılFarklı bir cevap. Olabilir.
+1 yılÇünkü tek sebebi var... Melekleri gökyüzünden aşağı indiğini gördüğü için
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,9b cevap paylaştı. sanırım sırf bana ipnelik olsun diye yapıyorlar henüz çözemedim :/
04 Yorumla
Soran+1 yılAlakasıni anlamadım.
Soran+1 yılHavlamak değil de ulamak yazıyor orda. Yoksa şu an bile havlayan köpek var az önce birinin kafasına birşey atan bile oldu.
Soran+1 yılEspriden anlamıyorum. Hoşuma da gitmiyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDuyduguma gore bizim gormedigimiz varlıkları cevrede kaçışırken görüp onlara havlıyorlarmış
01 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum da arkadaşın biri çıplak sesle okusun ezanı bak bakalım uluyor mu dedi. Yüksek ses frekansından rahatsız oluyormuş.
rahatsız oluyor şahsen bende rahatsız oluyorum dinin en makulu gizli yapılanda ama adamlar anfi taktırmış bağır bağır bağırıyor olacak işmi bu herkes sesini duymak zorunda mı
08 Yorumla
Soran+1 yılEzanın neden okunur biliyor musun?
Soran+1 yılEzan sesiyle rahtsz oluyorsan diyeceğim birşey yok. İçine bir huzur geleceğine rahtszlk niye anlamıyorum. Ezan saati geldiğinde müslümanlara vakit geldi ibadet et namazını kıl anlamı herkes ezanin sesiyle camide toplanr. Ezanın sesiyle cemaat olur.
Soran+1 yılSenin aklın başka çalışıyor. İyi geceler.
- +1 yıl
bak aklım bu; https://hizliresim.com/Bojb8Q
Soran+1 yılAllah akıl fikir versin. Allahın yoksa da kendine akıl fikir verilebilecek birini Allah isterse önüne koyar. İyi geceler.
+1 yılAmbulans geçtiğin de de ulumaya başlarlar
21 Yorumla
Soran+1 yılYüksek ses diyorlar.
Allaha şefaat ediyor..
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir.
bilmem ses duyduğundada havlıyo
01 Yorumla
Soran+1 yılMahallede başka köpek var onunda başına biri bişey attı sustu. O da havlıyordu.
6 köpeğim var hepsi uluyor, çözüm bulmak şart
03 Yorumla
Soran+1 yılSıkıntı. İnşallah bulursunuz.
Soran+1 yılAllah sabır versin.
+1 yılezanın frekansı değişik olduğundan dolayı
03 Yorumla
Soran+1 yılFrekanstan rahatsız oluyor o halde
- +1 yıl
aynen zikretmek falan hikaye bence
Soran+1 yılBilemiyorum
uykusu bölündüğü içindir knk
01 Yorumla
Soran+1 yılDimi :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtaistler buna da bir kılıf bulurlar :D
01 Yorumla
Soran+1 yılYani.
+1 yılAllah ın hikmeti...
01 Yorumla
Soran+1 yılHerşey öyle.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah ın hikmeti...
01 Yorumla
Soran+1 yılHerşey Allahn hikmeti.
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem