Neden gusül abdesti alırız? Almazsak nolur?
Sözlükte gusül (gasl ve gusl) "bir şeyi su ile yıkamayı", fıkıh ilminde ise "bütün vücudun temiz su ile yıkanması şeklinde yapılan hükmî temizlik işlemi"ni ifade eder. Fıkıhta abdeste küçük temizlik, abdest almayı gerektiren hallere küçük kirlilik (hades-i asgar), gusle büyük temizlik, guslü gerektiren hallere de büyük kirlilik (hades-i ekber) denilir. Guslün Türkçe'deki bir başka adı da boy abdestidir.
Kur'an'da "Eğer cünüp iseniz iyice temizlenin" (el-Mâide 5/6) buyurularak cünüplük halinden kurtulmak için guslün gerekliliği bildirilmiş, ayrıca hayzın (ay hali) kadınlar için mazeret hali olduğu belirtilerek gusledip temizleninceye kadar onlarla cinsel ilişki kurulması yasaklanmıştır (el-Bakara 2/22). Cünüplük hali ile kadınların hayız ve nifas kanlarının kesilmesi halinde guslün gerekli olduğu ve bunun nasıl yapılması gerektiği hususuna Hz. Peygamber'in söz ve uygulamaları da önemli açıklamalar getirmiştir.
Abdest gibi gusül de esasen hükmî-dinî temizlenme ve arınma vasıtasıdır. Böyle olmakla birlikte bunların maddî temizlenmeyi de sağladığı, ayrıca birçok tıbbî yararlar içerdiği de inkâr edilemez. Guslün insan sağlığı açısından önemi ve yararı Doğulu ve Batılı ilim adamlarınca ayrı ayrı dile getirilmiş, boy abdesti temizliği müslüman milletlerin belirgin özelliği, İslâm medeniyetinin beden temizliğine ve sağlığına verdiği önemin âdeta simgesi olmuştur. Gusül ile, hayız, nifas ve cünüplük halinin vücutta bırakabileceği maddî bir kalıntı ve bulaşıklar iyice temizlenmiş olur. Ayrıca gusül, cünüplük halinin vücutta yol açacağı yorgunluk ve gevşekliği giderme, bedende yeni bir denge kurma, kan dolaşımını düzene koyma ve kişiyi hükmî kirlilikten kurtararak ibadet atmosferine hazırlama gibi beden ve ruh sağlığı açısından birçok yararı içinde barındırır. Buna ilâve olarak, bilinebilen veya bilinemeyen birçok hikmet ve fayda taşıdığı inancıyla Allah'ın bu emrini yerine getiren mümin Allah'a kayıtsız şartsız itaat etmenin haz ve sevabına kavuşur.
dünyada her insanı koruyan sayısız melek vardır iyilik yaptıkca sevap ısledıkce bunların sayısı artar
ama boy abdesti almadan gezmek günah işlemektir günah işledikçe meeklerın sayısıda azalır ve senı koruyan melekler kalmaz sonra bıde aynı ınsanların basında sayısız şeytan ve cin nöbet bekler senı ele gecırırler ve nefsınınkurbanı yaparlar bazıları dozu asıp öldürmeye kadar götürür
Ohaaa
ne geldi basına
bn her banyodan sonra alıyorum. sende almalısın günah diye biliyorum
Her banyodan sonra diye bir olay yok sadece cunup olduğunda alacaksin kızın aklını bulandirma
Cevap
20Cevap
mastırbasyon yaptığında yani erkeklerde (31) kızlar (52) adı verilen şeyi yapıldığında gusül abdestin kaçar ve cenabet olursun cenabet gezmek günahtır vala çarpılırsın cenebet gezdiğin her dakika çok günaha giriyon o yüzden çoğu insan o işini duş alırken görüyo ve hemen gusül alıyor
Herkes haram olmasından bahsetmiş evet haram ama her dini kuralın biir bilimsel açıklaması vardır şöyle ki ; dediğiniz şey yapıldığında insan vücudunda da ki tüm elektrik tek bir noktada toplanır bunlarda genellikle uç kısımlarda olur ya saç ya da parmaklar bı insanı hep rahatsız eder ve negatifliğe sebeb olur banyo alıp yıkanarak vucudun ıslatılması ile üstümüzde oluşan statik elektrik su yardımıyla tüm vücudumuza yayılır ve eşitlenir
almazsan günah olur birde cünup gezersen bütün belalar seni bulur şanssız olursun felan diyorlar ben 1 hafta cunup gezdim hicbise olmadı gelince günah oluyor ama gezen çok günahı dinleyen kim?
benim artık tersine döndü gusül alınca şansızlıklar uğursuzluklar başlıyor cenabet olunca 2 kere kazı kazanı tutturdum. D
İyi sende o zaman cunup gez
Gusül abdesti almazsan öyle uğursuzluk çarpılma falan gibi zırvalar tabiki olmaz. Ancak almazsan namaz kılamazsın. Çünkü namazın şartıdır.
Attığın her adımda günah poınt artıyor ayrıca gusülsüz gezerken ruhunu teslim edersen öbür taraftaki yerinin cehennem olduğunu söyler büyüklerimiz ve aynı zamanda pis dolaşmak niye ki gusülün amacı zaten temizliktir pis mi dolaşıcan ortalıkta
Amaç temizlenmek her duş aldığında temizlendiğine göre gusül abdestini de almış oluyorsun sıkıntı yapma.
gusülsuz nasıl kuran okuyacaksın, namaz kılacaksın, oruç tutacaksın? he bunların hiçbiri yok ben de diyorsan durum daha da vahim.
Gusül abdesti almak farz , almamak haram olur , almazsan haram işlemiş oldugundan günahkar olursun
Günah olur canım. Müslümansan al, temizliği emreden bir dine inanıyorsun sonuçta.
Ben almayınca şanssızlıklar hep beni buluyo sanırdım. Artık inanmıyorum öyle saçma şeylere. yakşalık 6-7 aydır almıyorum
Abovvvvv
ateistim zatende sen ne ayak böyle konuşuyon benimle?
İyi bir bok mu lan ateist olmak bide övünerek söylüyor huur evladi obur dünyada ananı bir siksinler de gor ananın amini ateist pic
Toprak hesap sorar sana öyle gezersen yediğin yemek haram olur hem insan bu duruma birazda alışmalı gusül olmassa hep huzursuzluk hissettiriyor
sen uzun yoldan sonra arabanı iç-dış yıkama yaptırıyor musun?
Allah böyle emretmiş gusul abdesti bir nevi banyo gibidir seks ya da mastürbasyon yapınca kirleniyorsun hem maddi hem manevi temizlenmeni sağlıyor
cenabet gezersen işin rast gitmez yediğin içtiğin yürüdüğün haram olur
Ciddi misin
temizlik güzel bir şey bu sebep bile yetmez mi?
Hiçbişey olmaz denendi çalışıyor
cenabet mi gezecen kızım
Yo gezicem demedim almazsak nolur diye sordum
cenabet olduğun için namaz kılamazsın oruç tutamazsın dini şeyleri yapamazsın dua etmek dışında ve günah.
Cünüp olursun tabikide
Ömür boyu cenabet gez o zaman :D
Yürüyen şeytan olursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar