bu dünyaya eğlenmeye ya da calisip bi seyler kazanmaya geldiysek bu neden bazı insanlar icin mümkün degil?
bazı insanlar engelli doğuyor ve ölene kadar öyle yasamak zorunda kalıyorlar
madem yok olacaklar neden bu acıları sıkıntıları çekiyorlar? aileleri de onlarla birlikte sıkıntılar çekiyorlar - hayatın anlamı ne?
bazı insanlar engelli doğuyor ve ölene kadar öyle yasamak zorunda kalıyorlar
madem yok olacaklar neden bu acıları sıkıntıları çekiyorlar? aileleri de onlarla birlikte sıkıntılar çekiyorlar - hayatın anlamı ne?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Şimdi ahmağın biri çıkar imtihan imtihan der. Ölümden sonra hayatın olduğuna dair en ufak bir delil yok (anonim bir kitap hariç)
delil olmus ya da olmamis bunu sorgulamiyoruz bu soruda. benim sordugum sey bu insanlar neden aci cekiyor? neden bunca sikinti cekip olup gidiyorlar yok oluyorlar?
Bilmiyoruz işte o yüzden ateistlik deistlik gibi düşünceler var. Müslümanların kafası rahat kader sınav diyip geçiyor.
muslumanlar en azindan bir sekilde aciklayabiliyorlar bu durumu, ateistleri bu konuda daha rahat goruyorum ve senin su dedigin de bunu dogruluyor.
😂😂Aynen saçma sapan bir cevap vermektense bilmiyorum diyip milletin aklını karıştırmamayı tercih ediyorum.
sen bi gun bu sorunun cevabini bulabilecegine inaniyor musun?
Cevap aradığımıda nerden çıkardın?
insanlarin acilarina kayitsiz olmak seni ne yapar?
Ne yapmam gerekiyor peki? Mutlak olan birşeyi her ne yaparsan yap değiştiremezsin
senin gibi kayıtsız umursuz kalmak çok kotu.
bunu kabullenmek kabul bile edilemez bence. bi insan 70 sene tekerlekli sandalyede yasamaya mecburken sen gulup eglenebiliyorsun gidip denize girip yuzebiliyorsun ve daha neler neler - milyonerlerle ekmek bulamayanlari kiyaslamayi saymiyorum bile...
cok buyuk bi adaletsizlik soz konusu ve sen cevap aramadigini soyluyorsun, bunu boylece kabullenip baska ideolojilere de dil uzatabilmek de apayri bi durum.
Umursamaz değilim fakat bunların hiçbirine ben sebep olmadım. Hiçbir insanın sağlık konusunda garantisi yok. Adaletsizlik ise birbirlerini sırf para için ezen, aç bırakan, aşağılayan insanların suçu. Şimdi sen söyle burada boş boş tartışmaktan başka elden ne gelir? Sen ne yapıyorsun? hasta yatan insanları iyileştirme şansın var mı? Dünyanın her bir köşesinde açlıktan susuzluktan ölen insanların karnını doyurabiliyor musun? Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki sorunlarımızı dile getirmeye bile korkuyoruz. İlaç ile iyileşecek bebekler sırf ilaç parası bulunamadığı için ölüyor. Neyse ben umursamazım nasıl olsa iyi geceler
o zaman sen neden sacma sapan deyip gecistirebiliyorsun? bu yaptigin cok saygisizca. konu dinler degil sadece senin bu davranisin cok kotu.
o insanlarin olumden sonra hayata inanmaya haklari vardir, delil nasil bir delil olacak? yani ben aslinda sizin inanmamanizdan rahatsiz degilim sadece ateistlerin boyle keyif catip sonra aci ceken insanlara olumden sonra hayat yok sadece bununla yetinin diyip onlarin bu acilari cekmesini umursamamalarini yediremiyorum, hatta bunu bile yapmaz belki cogu ateist sadece keyiflerine bakar hayati yasarlar. sen tekerlekli sandalyede bi gun gecirmek nasil olur bilir misin? bitmis bi hayat o zaman bu insanlar olsun gitsinler neden bu dunyadalar?
bir sey yapamiyorsaniz o zaman susun? sacma demek ne demek?
sacmalayan sensin bence kusura bakma biraz sert cikmak istiyorum cunku sen bu insana boylece aci cek sonra yok ol diyebiliyorsan zalimsin benim gozumde. islamiyet ya da baska dinler (ateistlik gibi kesip atanlar haric) bunlar sevgiden de fazlasiyle bahsediyor, olumlu yonleri de var.
sence umursuz birisi seven biri olabilir mi?
sen seven biri degilsen bence dusuncelerinin de bi onemi yoktur. bos beles hayatini yasayip sen yok olacaksindir, acilar ceken insanlar degil. sen yok ol arkadasim, yok ol ve hayatinin bi anlami olmasin?
Ben sana önce Allah'a inanıyor musunuz diye bı soru sorcam sonra sorunun cvbini vercem
sorunun benimle bi ilgisi yok - butun insanlarla ilgisi var
Tamamda sen soruma cvp ver
once ben sordum
Tamam peki
Ben kendi inancıma gore cevap vericem Allah bu dünya için bize hiç bı söz vermemiştir lakin ahiret için sözü vardır eğer sabır ve iman ile yaşarsak bu dünyanın kat kat mislini kullarına verecem diye sözü vardır... Kuranı okursak zaten herşeyi çözeriz..
Kısaca her zorluğun bı mükafatı olacaktır.. bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!
Anı yaşarım canım ne çekerse onu yaparım gerisini bilmem
sen oyle yaparsin da iste yapamayanlar var? herkesin imkani yok bu insanlar neden cile ceksin?
Oda insanların sorunu
Hayata bir anlam yüklemek insanoğlunun başlangıçtan bu yana yaptığı en anlamsız olay.
İman seçkin insanlara has biz özellik. Sığ ve akılsızlar iman edemezler
Hiç ölüme yakın tecrübe yaşadın mı
sorunun benimle ilgisi yok ama neden sordun?
Soruyu sen sordun inanmamak kolay mı dedin. Bende sana soruna cevap için soruyorum. Yaşamamışsan sorunun cevabını veremezsiniz.
Çalışmak ve devam etmek anlamı