Merhabalar geçen sene müslüman biriydim cennet cehenneme inanırdım haliyle fakat bir sene içinde çok şey değisti dinlerin, diğer dünyanın, ruhum veya tanrının varlığına inanmıyorum birçok araştırmada bulundum son günlerde en çok düşündüğüm şey ölüm sonrası.. ben ruha değil enerjiye inanıyorum ve öldükten sonra o enerji kalacak ve evrende dolaşacağız veya enerji de ölecek sonsuza dek yok olacağız.. bu düşüncelerimden sonra insanların değerini farkettim onları sadece şu kısa ömrün içinde var olduğunu ve ölüm halinde onları bir daha görme şansımın olmadığını.. bununla yüzleştim ve çok ağır geldi bana dinden bahsedecek ahiretten bahsedecek olursanız ben o yoldan geçtim bir senelik düşuncelerimi aktarıyorum şu an ahireti mantığım almıyor reenkarnasyonu da.. sizin bu konuda görüşleriniz nedir acaba saygı çerçevesinde paylaşabilir misiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılBir Deist olarak cevaplıyayım. İlk olarak Tanrı kavramı bizim için çok değişiktir. Tanrı her şeyi başlatan ve bilinci olmayan bir madde de olabilir , bütün moleküllerin bir araya gelme ve tepkilerini tıpkı bir programcı gibi tasarlayıp daha sonra olayları başlatan akıllı bir enerji de olabilir. Ancak öldükten sonrası için dinler veya bilim insanları bir cevap veremez. Şahsi düşüncem evrendeki madde sayısı hep aynıdır. Yani yanan gaz da yok olmaz , ölen insan da yok olmaz , vs... , ancak form değiştirir. Yani yüksek olasılıkla bizi biz yapan beyinimizdeki elektrik sinyalleri , bu sinyaller tıpkı bir bilgisayarın çalışma mantığı gibi 0-1 arası bir değer. Çok karışık bir sistemdir ancak günümüzde yeteri kadar nöron benzeri yapıları bir araya getirir ve onlara kendi aralarında nasıl iletişim kurabileceklerini öğretirsek bizim gibi düşünen bir yapay zeka üretebiliriz ki bu en iyi projelerden biri. Yani bizi biz yapan özellikleri aslında elektrik sinyalleri , şimdiye kadar gördükleriniz anılarınız elektrik sinyali bunlar sinir hücrelerinde , eğer ölüm gerçekleşirse bu sinyaller bozulur ve bilincimiz kaybolur tıpkı zaten olduğu gibi. Eğer bu bilgileri tutan sinir hücreleri ölürse bilgi de yok olur ama hücreler ve madde yok olmaz dönüşür. Yani öldükten sonra bilinç yok doğmadan önce ne hatırlıyorsak ne yaşıyorsak aynısı olacak. Şu şekilde düşün. Biz bir kolyeyiz. 3 çeşit boncuk var. Mavi - Kırmızı - Yeşil. X bireyini x kişisi yapan kolyede sırasıyla mavi-yeşil-kırmızı var Y'de kırmızı-mavi-yeşil var öldükten sonra bu kolye kopacak ve bu boncuklar yok olmayacak ama sırası olmayacağı için bilinç bozulacak. Ölmek bize koymayacak , yok olduğumuza üzülmeyeceğiz çünkü düşünemeyeceğiz. O yüzden hayatı doya doya yaşamakta yarar var :)
515 Yorumla
Soran+1 yılSon zamanlarda okuduğum en mantıklı şeydi gerçekten hayran kaldım teşekkür ederim çok...
- +1 yıl
Rica ederim bende tesekkur ederim :)
- +1 yıl
olumden sonra hayatin olmadigini soyleyebilir insan. fakat buna inanamaz. inanc noktasinda kalp ve ruh bu dusunceyi reddeder. fakat insan kalbini ve ruhunu susturup gormezden geldiginde yine de olumden sonrasi olmadigina kendisini inandirabilir. olumden sonra hayat olmadigi bir inanc degildir. ogrenilmis ve prarikte islevi olan rahat bir biçimde lgidir fikirdir. kesinlikle insan buna inanamz. sadece soyleyebilir. insan bir kere hayatinin evre evre oldugunun farkinda olmali. guzel ornek vermissin diyelim bu siralama biz dunyadayken yesil mavi kirmizi. peki anne karnindayken nasil? orada da bir bilincimiz var bu kesin. muzige ve annemizin hislerine gore tepkiler veririz cunku anne karninda. diyelim ki orada da mavi yesil kirmizi olsun. yine bir bilincimiz vardir hatta ayni bilinctir. fakat bizim anlayis sinirlarimizin disindadir farklidir. hafizamizda farkli kodlamalarla farkli peotein sentezleriyle yer alir anne karnindaki anilarimiz. olumden sonrasini bilincimizle kavrayamayiz.
- +1 yıl
var olduguna inaniriz. cunku nasil anne karni hayatimizin bir evresiyse ahiret de bir evresidir. anne karnindayken nasil bir yere gidecegimizi bilmiyorduk. anne karninda olecegimizi biliyorduk. ayni su anda olecegimizi bildigimiz gibi. fakat anne karnindaki öldügumuz tarih dunyadaki dogum gunumuzdur. bu ornekten yola cikarak rahatlikla dunyadaki ölümun baska bir evredeki dogum oldugunu idrak etmeliyiz.
- +1 yıl
Okuduğum en mantığa yatkın 'ölümden sonra' yazısıydı. Ellerine sağlık...
- +1 yıl
@sıkıştım Senin dusuncen de dogru olabilir , ama kesin degil hicbiri kesim degil benim dusuncem de kesin degil hic kimse cikip kesin boyle diyemez, kesin boyle diyen zaten kendini kandirmistir. Anne karnindaki dizilim ayni ama belli bir yasa kadar beyin sadece hayati fonksiyonlari yonetmek icin calisir bebekligimizi hatirlamamizin nedeni beyinin o donemde yasadiklarimizi bilinc alti hafizaya atmasidir , yani bilinc alti bellege erisim saglayabilecek seviyeye gelirsek hatirlayabiliriz. Ve boncuklar dogunca siralanmaz olaylari yasadikca siralanir mesela asik olduk tabiki dogduktan en az 14 yil gecen bir sure sonunda ask duygusunu yasadik dogdugumuzda bu yoktu hafizamiz bunu kayit ederken belli bir organik elektronik sinyal olusturur ve saklar bu sekilde beyin bu duyguyu ogrenmis ve kayit etmis olur , beyin her salise ogrenen bir organdir ve surekli gelisir noronlar arasi yeni baglar kurulur ve bu sekilde insan yetenek kazanir ayrica ozel duygulari bize yasatan da hormonlardir ve duygular
- +1 yıl
Beyinde yasanir hepsi sinyal sende biliyorsun eger bu sinyalleri depolayan bir hucre curuyup bir gaza ya da siviya donusurse yani biyolojik olum gerceklesirse teorik olarak bu bilgiler yani bilinc yok olur ama bilinci olusturan temel hucreler beden sadece donusur
- +1 yıl
evet katılıyorum söylediklerine. tamamen katılıyorum. sana bir şey sormak istiyorum. evrende her şey eşitlik ilkesi üzerine kuruludur değil mi kardeşim? misal veriyorum, bilmem kaç mol bilmem kaç mol ile tepkimeye girerse bilmem kaç atp enerji açığa çıkar. veyahut bir insana 50 tl borç verdin, çünkü yakın arkadaşındı, çünkü ödeyeceğine inanyordun. belki de ödeyeceğine inanmıyordun ama kendini cömert hissetmeye ihtiyacın vardı. neticede verdiğin 50 tl nin karşılığını fiziki veya hissi şekilde eninde sonunda mahsup ve temin ediyorsun değil mi? bir eşyayı yakıyorsun küle dönüşüyor. fakat dumanını, küllerini, yakarken dışarı verdiği enerjiyi tekrar birleştirsen, o masaya tekrar ulaşabilirsin değil mi? yani her şey bu eşitlik ilkesi ile vardır değil mi kainatta?
- +1 yıl
Var su sekilde kardesim mesela evren bir kum havuzu olsun ve biz bir cukur yaratalim evrendeki kum tanesi sayisi her zaman aynidir , yani biz cukur actigimizda o bolgeden bosalttigimiz kumlari baska bir yere koymak zorundayiz , ne kadar cukur varsa o kadar tepe olusur yani kaptaki kum tanesi sayisi degismez ama cukurlar ve tepeler olusur ancak cukuru tekrar doldurdugumuzda butun kum tanelerinin eskisi gibi ayni yere gelmesi olanaksizdir , yani bozulan cogu duzen donusur ve eski halina gelemez bu cogu sey icin boyledir , gunesteki patlamada aciga cikan isi-isik-radyasyon-ultra isinlari-gama isinlari vss.. tekrar birlestirip patlayan parcayi tekrar olusturamayacagimiz gibi
- +1 yıl
Gösterebilir de göstermeye bilir de gösteren ve gösterilen kişiye göre değişir. Eğer çok değer veriyorsa iyilik yapabilir ama değmeyeceğini düşünüyor ise iyilik yapmaya da bilir.
- +1 yıl
Nasıl?
- +1 yıl
Güzel bir açıklama olmuş ancak senin deistlikten daha çok agnostik olduğunu düşünüyorum. Deistler genelde ölüm sonrası tanrıya güvendikleri için kendilerini ona teslim ederler ve olmak istedikleri gibi bir beklenti içine girerler, ilahi adalete inanırlar, ödül ve ceza kavramına inanmak isterler ama bu dinlerde anlatıldığı gibi değil. İnanan bir deistin beklentisi ölüm sonrası yok olmak değil yaşamın başka bir versiyonda devam etme inancıdır.
En İyi Cevaplar
müslümanlar bunu izlesin lütfen
https://www.youtube.com/watch?v=FX8blRVY-GE
''Tarihte anlatılmış en baba palavra dindir. Düşünün biraz... Dinler ciddi ciddi insanları, gökyüzünde yaşayan, görünmez bir adamın var olduğuna ikna etmişler!
Her günün her saniyesi, yaptığınız herşeyi izleyen!
Ve bu görünmez adamın, özel bir listesi var; içeriği işlemenizi istemediği 10 günah olan. Ve bu günahlardan herhangi birini işleyenler için, ateş ve duman dolu özel bir mekanı var!
Etleriniz dağlanacağı, işkence çekeceğiniz, çığlık çığlığa kalıp ağlayacağınız, boğulacağınız, yanacağınız, dirilip dirilip aynı azabı sonsuza kadar yaşayacağınız bir yer!
Ama o sizi seviyor! Tanrı sizi seviyor. işte size büyük bir palavra! ilahi palavra !''
-George Carlin'in en ünlü gösterilerinden biri, You Are All Diseased'den (1999) bir bölüm10 dk
29 Yorumla
Soran+1 yılHarika ya..
Soran+1 yılHayran kaldım adama :D
- +1 yıl
Müslüman izlesin diyosun bu video tam bir saçma sapan rezilliklerle dolu şaklaban komedisi. bu adama gülenlerde onun kendi saçma kafasındaki insanlar. Anca dinle dalga geçerek komedi yaptığını sanıyor şaklabanın ta kendisi. Böyle saçma bir video ile nereye varacağını sanıyorsun?
- +1 yıl
saçmalık yok asıl sendeki cahil gözler onu öyle görüyor malesef
dine inanmamak nasıl birşey?
gözünün önündekileri görmüyormusun? bunlar kendi kendinemi var oldular?
gözünün önündeki güzellikleri görsen zaten böyle düşünmezdin.
altta arkadaşında dediği gibi peygamber efendilerimiz boşunamı geldi.
şu an nefes aldığına inanıyorsun, yarın öleceğinede inanıyorsun islama inanmıyorsun.
pes yani herşeyin bir oluş bir yaratılış sebebi var ne araştıra bilirsinki araştırdıklarının ne kadar doğru olduğunu nerden biliyorsun ve müslümandım diyorsun.
bırakın artık bu işleri inanmıyorsanızda buralarda kendinizi reklam etmeyin artık yeter. size burada hangi islamdansınız diyen yok bilgilerinizide kendinize saklayın düşüncelerinizide.32 Yorumla
Soran+1 yılReklam? :D şimdi burada bulunan binlerce sorudan benimkini mi aşağılık gördün? İyiki sormuşum bu soruyu pek çok görüş elde ettim ve soru sorma hakkım varsa istediğim gibi kullanırım saçma sapan konuşmayınız
İmam dayım ölünün ardından telkine durdugunde azap meleklerinin gelisini duyarmıs kötü biriyse ve bunu sadece imam duyar tabi oda maneviyatlıysa ayrıca ruyada annemde bir cok evliyayı görmüştür hemde ruyasinda ismi soylenmis bu hızır as diye yani bgun bile bu kadar mucize olağanüstü seyler var ayrıca kıyamet alametlerinin 1400 yıl öncedende bilinmesi gayet ilginç hangi insan bilebilirki? Ayrıca o zamandaki cahil ve ilke insan nasıl bilir?
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
44Cevap
Bence insan kendini kandırmaya meyilli kısaca eğer öldükten sonra bir yaşam inancı fakir ya da acınası bir hayat yaşan insanı mutlu eder. gerçekler acıdır. islam, iskandinav mitolojisi veya Yunan mitolojisi, Aztek mitolojisinde mesela insan kurban ediliyordu. antik dinler zamanla mitoloji oldu hepsi aynı. başka türlü alt sınıf nasıl dizginlenebilir? Din en iyi yönetim aracıdır şu an ülkemizde olduğu gibi. Bütün dinler veya inanışlar bulunduğu zamanın şartlarına göre oluşmuştur zamanı gelince unutulacaklar ve yenileri oluşacak...
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum.. yenilenecek ama uzun sürecek
(Sen bilgili bir ablaya benziyon tartışak biraz ufkumuz genişler belki)
Her gün yeni bir gün başlıyor hayat devam ediyor. yaşayıp gidiyoz.
Peki böyle sorsam sen doğmadan önce ne hissediyordun? düşünebiliyor muydun hatırlıyor musun o zamanı?
Tabi ki hayır.
Öldükten sonrada aynı öyle olacak. Ne canımız acıyacak ne eksikliğini görecez.
.
.
demek isterdim ama hayır :) Öldükten sonra bize ne olacağını düşünmeden önce insanoğlu nasıl var olduğunu sor kendine? evrim deme? herkes Darwin in insanlar maymunlardan geldiğini söylediğini zanneder. Fakat öyle dememişti Darwincik.
Her neyse acaba insanlar nasıl var oldu? Aklımda sadece 2 şık var
ya dine inanmak
ya da bizden daha üstün canlılar tarafından var olduk düşüncesi var.
boşuna yazıya devam etmeyeyim mesaj atarsan devam edrim zamanıma yazık011 Yorumla
Soran+1 yılBizden daha üstün canlılar derken kastettigin şey nedir? Günlük hayatta bunları konuşabileceğim ya da tartışabileceğim pek insan yok bence boşuna yazmadın en azından benim düşüncem bu
- +1 yıl
Mantık yürütelim. Dünya nüfusu gün geçtikçe artıyor. Bunun bir başı olması lazım-ilk insanlar diyebilirz. Yani kesin bir yaratıcı var o kesin. Fakat yaratıcı-lar bizden daha üstün daha zeki varlıklar olduğu belli. Yaratan dersek kitabı ele almış oluruz. Yaratanlar dersek birden çok, bizden daha üstün canlılar. şu an bile insanoğlu bir koyunu kopyalıyabiliyorsa yaratanların bir insanı, bizleri yaratmıştır dersek inkar edemeyiz. Elbet dersinki '' eeee? onlarında bir yaratıcısı olmayacak mı? '' belki bu yaratıcalar bize 'her şeyin bir yaratıcısı var'' düşüncesini aktarıp yanılgıya düşmemizi istiyor olabilirler. ya bu cümle pek anlamsız oldu burada uzunca açıklayamam. şey gibi düşün. bilgisayarda program yazma, kodlama.
.
.
.
cevap verirsen devam ederim
Soran+1 yılVerdiğin örnekler yerinde ama kesin bir yaratıcı var diyorsun nasıl bu kadar eminsin? sen birden çok yaratan olduğunu düşünüyorsun insanlar gibi başka bir tür ama insanlar ilk hallerinden bugünkü haline geldiyse yani geçmişten bugüne kadar gelebildiyse geçmişteki insandan üstün güç de insanların bugünkü hali gibidir o zaman? İnsanlar hayvanlardan üstün kılan düşünme yeteneği var ve bir doli elde ettik ama sadece bir doli elde edildi bu insandan üstün ırkın insanı yaratma sebebi ne olabilir? Klonlanan koyun kendini insanlar gibi geliştirebilir mi?
- +1 yıl
hani dedim ya ''Dünya nüfusu gün geçtikçe artıyor. Bunun bir başı olması lazım-ilk insanlar diyebilirz''
ilk insanların bir şekilde yaratılması lazım o yüzden yaratana kesin inanıyorum. biz sadece o doli kopyaladık ek olarak bir şey yapmadık. DNA dizilimlerini değiştirip mutasyona uğratabiliriz fakat sonucu bilmiyoruz. zaten bunun deneyleri var hepsi ölüyor. '''geçmişteki insandan üstün güç de insanların bugünkü hali gibidir o zaman?'' demek istediğin benim teorime göre bizi yaratanlarla aynı seviyede miyiz? zeka vs olarak. - +1 yıl
bir koltuğa 2 karpuz sığmaz hesabından gidelim. eğer birden çok yaratıcı varsa belki aralarında anlaşmazlık olmuş olabilir. ve bir grubu biz insanları yaratıp yıllar sonra bozulmuş olan düzeni tekrardan düzeltebileceğimizi inanıyor olabilir? zeki bir ırkız.
O koyun evrimleşme oluşmuş bir canlı. zaten gün geçtikçe hayvanlar daha akıllanıyor. her nesil bir öncekinden daha zeki. bu arada ben birdençok tanrıya inanmıyorum. bukonu çokuzun olduğundan daha konununbaşındayz
Soran+1 yılYani anladığım kadarıyla düşüncen şu "bizden önce var olan bir ırk dünyanın düzenini sağlamak için ilk insanı yarattı" zeki bir ırkız bu doğru.. bizi yaratan kişi bizden zekidir ama? Bizim doliden zeki olduğumuz gibi örnek verirsek.. yani bizden üstün bir canlının ilkel bir canlı yaratması ne kadar mantıklıdır? Onlar anlaşmazlık yaşandı düzen bozuldu diyelim şimdi onlar yok mu oldu o zaman?/Hiç mi iz yok
- +1 yıl
ya hu dedim ya çok tanrıya inanmıyorum diye :D konuşmanın en başında 2 örnek vermiştim. ya yaratan deyip kitaba inancaktık ya da yaratıcılar diyip bizden daha üstün varlıklara.
yine sana cevap vereyim. anlaşmazlık falan dedik. onlar yok mu oldu diyorsun. ? mantıklı. belki bizi yaratan grup bizi izliyor bize farketmesekte yardımcı olmaya çalışıyor olabilirler. mesela pramitler. ve dünyanın birden çok yerindeki aynı cins piramitler. mısır uygarlığı o kadar büyük değildi. diğer grupsa belkki hala varlığımızdan bile haber değildirler. teoriler teoriler... sana pm atamıyom , engeli kaldır
Soran+1 yılYa yaratıcılar diyorsun ve çoğul diyorsun yani birden çok yaratıcı ya da yanlış kelime kullanıyorsunnn.. teori teori teori ama ilgimi çekti farklı düşünceleri öğrenmek isterim
Soran+1 yılNasıl açılıyor mesaj bulamadım
enerjinin kaybolması ya da ölmesi gibi bir durum yok enerji haliyle sürekliliğini devam ettirecektir ancak su var ki ben suna inanıyorum insan oglunun bu gezegene baska bir yerden geldiğine inanırım her yuz bin yılda ya da 1 milyon yılda bir sıfırlama dönemi geçirdiğini düşünmekteyim din kitapları maksımum 10 bin yıllık bir zamandan bahsedilir ama bilim bulunan en eski insan fosili 4 milyon yasında nijeryada bulunmustu ben insanoglu bir sistemin deneyin parcası bu sistem deney kapsamında hareket ediyoruz bizleri gözlemleyenler bir şekilde istediklerinde deneyi durdurup yeniden farklı sekilde baslatılıyor sanayi devriminden baslayan teknoljik gelisimle bugun hale 200 yılda geldik 4 milyon yılda düşünsene bizlerin ne duruma gelmesi lazımdı ölüm bir gereklilik halidir bir nufus planlaması gibi düşün her canlı ölür ama enerjisi her zaman uzayda varlıgını sürdürü
06 Yorumla
Soran+1 yılEnerjinin sürekliliği mantıklı gayet fakat insanoğlunun başka bir gezegenden geldiği fikrine katılmıyorum çünkü evrime inanıyorum.. ve 4 milyondan çok daha fazla fosiller mevcut sence her şeyi insanlar mı başlattı?
- +1 yıl
şöyle diyeyim insanoglu hiç bir zaman bu ezegenle bir dogal bağları olmadı insanoglu bu gezegende işgalci durumda diğer canlılara bak hepsi gezengele uyum içersindeler ama insanoglu gezegeni resmen sömürüyor yok olmaya itiyor bir parazit gibi insanogluna ait olan ya da söyle diyeyim insanoğlu bu gezegenin eko sisteminde var olmayan sonradan sisteme dahil olan bir canlıdır insanoglunun bu gezegendeki olası tarihi 4 milyon yıla yakın olarak görülür evrime inan konusunda inanırım deminde dedim insanoglu bence 1 milyon yılda bir kendini sıfırlıyor diye ben sana birsey diyeyim mi biz bence baska bir galaksiden geldik geldiğimizde burada bize benzeyen baska canlılarla karsılastık bu ekosistemin parcası olan onları yok ettik kalanlarlada ortaya melez ırklar ortaya cıkardık bugün kü ırklarda öyle olustu diye düşünüyorum evrimindeki açık ara geçiş türlerinin bir turlu bulunamamasıdır anlatabildim mi herseyi insan başlatmadı daha farklı bir canlı toplugu olabilir bütün evreni var eden büyük
Soran+1 yıl"Diğer canlılar uyum sağlıyor biz ise sömürüyoruz" bu son derece doğru.. ama insanlar başka galaksiden nasıl geldiler sence yani ilk gelen kişi nasıl geldi bir galaksiden başka galaksiye ne kadar mesafe var ki milyarlarca galaksi var direkt insan olarak demiyorsan evrim diyorsan sence hangi aşamada geldiler? Yani anlam veremediğim şey başka galaksiden gelmeleri..
- +1 yıl
hayır öyle değil insanoglunun evrim alanı bu gezegen ya da galaksı değil mesafeler sabir olsada mesafeleri kat etmek sabit değildir cern deki deneylere kadar ısık hızının son nokta oldugu geçilemeyeciğini düşünürdü bilim dünyası çok azı geçilecegini düşünürdü ancak parcacık hızlandırıcıda ısık hızın üzerine çıkıldıgını okumustum ayrıca su filmlerde felan gördüğün solucan delikleri bir bilim kurgu degir uzayı ve zamanın bukulebilineceği biliniyor ancak bunu için gerekli enerjji standartların ne oldugunu henüz hesablanamıyor söyle diyeyim iki nokta arasın bir mesafe var bu mesafeyi kısaltmanın en hızlı gitmenın yoluysa iki notayı kestirmeden birbirine direk bağlayan bir alt uzay tünel sistemi solucan deliklerinede benzettikleri içinde solucan deliği deniliyor kısacası iki noktayı arasındaki mesafeyi büküp iki noktayı birbirne paralel hale geterip karsıya geçiyorsun mesafeyi bükerken aynı zamanda zamanında büküyor ve yavaslatıryorsun ama senin hızın değişmiyor mesafeyi kısaltım zamanı
- +1 yıl
zamanı yavaslatıyorsun naracagın yere çok kısa zman süresi içersinde galaksiden galaksiye geçiş yapabiliyorsun tabi şimdilik teoride mümkün bu sayede bu gezegene geldik dediğim gibi geldiğimizde bize benziyen canlılarla karılastık belki yok ettik onları belkide onlarla kaynasıp melez bir tür olan birler meydana geldik ama bizim bu gezegene ait olmadıgımız malum öyle bir iki ikişyle değil çok büyük bir rakamla geldik buraya belkide bulundugumuz günes sistemine ya da galaksıye en yakın bizim için yasanabilir tek gezegen burasıydı ve bizde en kestirmeden buraya geldik ama bir sey oldu kesinlikle bir şekilde hersey sıfırlandı insanoglu yeniden basladı gene birsey oldu bir süre sonra gene sıfırlandı hersey ve yeniden basladık bu sefer bizleri sıfırlıyacak hatta gezegeni yasanmaz hale getirecek bir küresell ısınma sorunuyla karsı karsıyyız büyük sona 60 mış sene var diyorlar
+1 yılherkesin düşüncesine saygı duyarım. ve ben kurana inanırım kur-an da ""Kıyamet gününde bir takım kimselerin yüzleri beyaz olur, bir takım kimselerin yüzleri kara olur. Yüzleri kararmış kimselere şöyle denilecek: imanınızdan sonra kâfir mi oldunuz? Öyleyse kâfir olduğunuz için azabı tadın. (106) Yüzleri ağaranlara gelince; Onlar Allah’ın rahmeti içindedirler, orada kalıcı olacaklar. (107) İşte bunlar sana hak olarak okuduğumuz Allah’ın ayetleridir. Nitekim Allah hiç bir kimseye zulmetmek istemez. (108) Hâlbuki göklerde ve yeryüzünde ne varsa Allaha aittir. Bütün işler ve durumlar Allaha götürülür. (109)"
10 YorumlaEvet ölünce yok olacaksin ama sadece güzel herkesin laf attığı tabiri caizse erkeklerin peşinden koştuğu bedenin yok olacak ama ruhun ebedi kalacak o enerji dediğin şey sana azab olacak.. Sen önce yaşatılıştan başla bir varlığın bizi yarattığına inanıyor musun? Eger inanıyorsan o varlığın ölümden sonra bizi yokluğa mahkum edeceğini nasıl düşünürsün? Eğer inanmıyorsan bu dünyanın var oluşunu nasıl açıklıyorsun?
27 Yorumla
Soran+1 yılYaratıcıya inanmıyorum.. büyük patlama, olasılıklar üzerine mutasyonların birden fazla hücre oluşturması milyar yıl süren evrim.. bunlar makul geliyor son derece
Soran+1 yılMutasyon demisim yanlışlıkla..
- +1 yıl
Ağrı kesici nasıl bulunmuş biliyor musun? Buyük bir kimyacı ölümsüzlük üzerine çalışırken aptal asistanı labta yangın cıkarmış o ara bazı tozlar karışmış alkol karışmış bu tozlar birbiriyle tepkimeye girmiş insanlar yangini söndürmüş ve bu kimyacı gelip kül olmuş laba girmiş çalışma masasının yakınlarında farklı bir karışım bulmuş tadına bakmış sinirden başı ağrıyan kimyacının oracıkta baş ağrısı geçmiş bir kaç deneme sonunda da bu ağrının geçme sebebinin o karışım olduğuna kanaat getirmiş.. Yaptığı deneyler sonucunda karışımın ham maddelerini bulmuş ve üretime başlamış yangını çıkaran aptal asistanın adıda aspirin miş boylece dünyaca bilinen ve en çok kullanılan ağrı kesici aspirin keşfedilmiş hepsi bir kaza yani... Anlattığım hikaye ne kadar mantıklıysa saydığın o savsatalarda o kadar mantıklı.
Soran+1 yılEvet çok garip.. her şeyin bir yaratanı var diyorsun ama bahsettiğin şeyler cansız, biz canlıyız ve ikisini aynı kefede değerlendiremezsin ayrıca sen bana her şeyin yaratanı var dersen ben de sana ' tanrıyı kim yarattı ' klişesini sunacağım ister istemez ve elde ettiğimiz şey; sonu gelmeyen çelişkiler
- +1 yıl
Paradokslara girersek işimiz zor bazı şeyleri baştan kabul ettirir dinler varlık gibi varlığı kanıtlar ve kabul et der.. Tanrıyı kim yarattı saçma bir paradoks o zaman bem sana şu nu sorayım 'tanrı ölümsüzse ve herşeye güçü yetiyorsa kendini öldürmeyede gücü yetmez mi?' Bunlar insanların kelime oyunları.. Big bang teorisi bitti evrim yalan bana biri çıkıp nasıl var olduğumuzu açıklasın o zaman... Ben dinleri savunmuyorum şu anda benim savunduğum bir yaradıcının olduğu tanrı de Allah de göktengri de ama bir yaratıcı var..
Soran+1 yılYukarıdaki arkadaşın dediği gibi tanrı varsa neden güçlü olmak zorunda? Bir madde de olabilir sadece canlılığı sürdüren bir şey de olabilir her şeyi başlatan ama eğer varsa da güçlü olduğunu savundugum tek şey her şeyi başlatmasıdır başka bir gücü yoktur.. sence şu an varlığı sürüyor mu?
Cok korkunc bisey bence var olup yok olmak. Bir hic icin yasar gibi. Bazilari cocukken öluyor hic yasayamiyor. Ve dunya da yasancak bir yer olmaktan cikiyor. Bos bir hayati ne kadar doldurursak okadar iyi derdim. Yasamak cok guzel.
31 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle..
neye inanırsan inan cevabını bilemeyeceğin bir noktadasın (hepimiz öyle). Bu nedenle ister enerji de ister ruh istersen elektrik akımı. Biz ne dersek diyelim gerçek tek ve biz bilmiyoruz. Kanıt inancı öldürür.
10 Yorumlakendi fikrin öyleymiş benim öyle değil asıl gereksiz var olup yok olsaydım o zaman isyan ederdim la boş boşmu geldik biz yok olmak içinmi var olduk ve neden derdim dünyadaki bunca sıkıntıyı neden çekiyorum direk intihar edeyim kötüler kötülük yapacak cezasız kalacak iyiler sıkıntı içine girecek bunun bir kazancı yok öylemi iyide kötüde yok olup gidecek kötüler keyif çatıp yok olup gidecek iyiler acı çekip yok olup gidecek o zaman kötü insan olmayı seçerdim
10 Yorumlaanacım sen meseleyi çözmüşsün yapacak yorum kalmamış ki.. biz zavallılara da kısmet olur belki bu aydınlanma hali :)) şaka bir yana acizane tavsiyem varoluş felsefesi ve yaratılışa dair bir araştırma da yapman.. zira insanı ve kainatı bu kadar muazzam ve kusursuz yaratanın bu yaratmadan bir maksadı bir amacı olmalı.. umarım senin şu enerjili bakış açın varoluşa dairde bişey söylüyordur...
muhabbetle ;)20 YorumlaDiğer konusunda 366 cevap paylaştı. Insanlar dünyada iken uykuda. Ölürken uyanirlar. Hadi - i Şerif
Bu kadar kitap ve peygamber boşuna mı geldi gitti. Binlerce uydurma din var ilk ve son din islamdır. Onu bilen uyan Allahın izni ile iman ile gider. Gerisi cehenneme Hazır olsun.16 Yorumla
Soran+1 yılDünyada yaklaşık 1200 din var hepsi son dinin kendi olduğunu doğru olanın kendi olduğunu iddia ediyor.
Soran+1 yıl1200 dinin içinde İslam da var
Soran+1 yılCümleni toparlayıp tekrar yazabilir misin?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana inanıyorum ve katiliyorum bende benzer şeyler yaşadım ama yüzleşme aşamasina geçemedim henüz..
12 Yorumla
Soran+1 yılHic beklemediğim bir anda yüzleştim ve her şey bomboş geldi ve bana değer veren ve değer verdiğim insanları kırdığım için ciddi pişmanlıklar duydum çünkü hayatımda daha ne kadar bulunacağı belirsizdi..
Cevap sahibi+1 yılkirdigim kisileri hatirladikca da pisman olacagim icin yuzlesemiyorum ve ölüm korkusu artik daha agir geliyo ve artik dünyada gecen hersaniyenin degerini daha iyi anladım.
aslında söylencek cok sey var bende bı zamanlar ınancımı kaybettım sonra bazı işlerle ugrastım metafiziksel bilimleri arastırdım cok kıtap okumaya basladım sonra bıseyi farkkettim aslında kör oldugumu eger bu konu uzerınden yasanmıslık uzerınden konusmak ıstersen ve o agır yukten nasıl kurtuldugumu ogrenmek ıstersen anlatabılırm iyi günler
00 Yorumla
+1 yılBilinç gidince bitiyorsun zaten. Enerji olsan ne olur, olmasan ne olur? şu an bile enerjisin. Yani enerjinin yoğunlaşmış halisin. Ezberci ateist seni.
Doğmadan önce hiçtik, öldükten sonra da hiç olacağız.13 Yorumla- +1 yıl
Adama bak nerede bir din sorusu sorulsa altında bu nicki görmemek imkansız. Onun dışında hiç başka sorulan sorularda cevabına rastlamadım. Sanki bu tür soruları oturmuş eli tetikte bekliyormuş gibi :)
Soran+1 yılKafamdaki soru işaretlerini giderdim son cümlene katılıyorum, ezberci dedin de ben ne kadar düşünüyorum bunları..
- +1 yıl
@LiebeAlles Güldürdün:) Denk geleni affetmiyorum sadece.
O kadar arastırma boşuna gitmiş tey tey... Neyse kur an ı okumuşsun dediğine göre, yazılı olan küçük kıyamet alametleri gerçekleşti takipte kal büyük kıyamet alametleri de gerçekleştiğinde bu site var olursa soruyu bir güncellersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBoşuna gittiğini kesinlikle düşünmüyorum alemetleri biliyorum tabii ki orada yazılı olmasaydı da insanların ya da dünyanın gidişatı bu olacaktı..
İnsanlar kimi hadiselere ömür vermiş çözememiş sen bir yıllık araştırma diyosun ve demekle kalmayıp enerji kavramıyla ilgili kaybolmak ya da kabolmama konusunda da netlik olmayan inanışlarından bahsediyosun... Garip...
22 Yorumla
Soran+1 yılDemek ki çözülemiyormuş düşünmek için uzman olmak gerekmiyor fikrimi belirttim ve fikirlerin doğrultusunda bazı araştırmalar yaptım normal olarak.
- Diğer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılIşte ben de böyle düşünüyorum. Ruhumuz bir enerji olarak var
12 Yorumla- +1 yıl
Vay vay pis bir sudan atik bir diskidan yaratildin be hatta midendeki iki kilo bok tasidigini unutupta iki kilo boktan baska birsey olmadigini nasilda unutmussun ey insan denen varlik ama gel gelelimki Allah cc seni en guzel simada yarattigi halde nede inkarci olmuusun be insan nankörsün be insan
- +1 yıl
Ne düşündüğüm seni ilgilendirmez.
+1 yılbende hiçliği mantılı buluyorum.
doğmadan önce sıkıntımız olmadığı gibi ölümden sonrada telaş edicek birşey yoktur.10 Yorumlabu dünyaya boşuna gelmedik her şeyin bir sanatkari vardir oda tek olan bir olan yüce Allahtir Allah seni bu dünyada sınar çünkü dùnya sınav yeridir biz şu an uykudayiz ölünce uyanacagiz
12 Yorumla
Soran+1 yılBu dünya sınav yeri demek.. Sınav dediğimiz şeyde herkese aynı süre verilir, herkes aynı şarttadır..9 yaşında öldürülen çocuk neyin sınavındadır? Susuzluktan ölen insan neyin sınavındadır? Onların sınava hazırlanmaya fırsatı olmuş mu sence?
+1 yılAraştırmalarda bulunduğunu söylüyorsun peki hiç Kuran-ı Kerim'i okumayı denedin mi?
317 Yorumla
Soran+1 yılOkuduğum için böyleyim...
- +1 yıl
En önemli rehberimizi okuyupta boyleysen Allah tekrar dogru yola girmene yardım etmesini dilerim. İnsan sorgulayan varliktir imanını tazelemeye çalış çevrene bak o kadar çok mucize var ki bunların kendiliginden oluşması mümkün mü adamlar robot insan yapiyorda neden ona can veremiyor? Çünkü can verende alan da ALLAHÜ TEALA'dır.
Soran+1 yılÇevreyi mükemmel ve mucizevi mi buluyorsun tamamen?
- +1 yıl
''Tarihte anlatılmış en baba palavra dindir. Düşünün biraz... Dinler ciddi ciddi insanları, gökyüzünde yaşayan, görünmez bir adamın var olduğuna ikna etmişler!
Her günün her saniyesi, yaptığınız herşeyi izleyen!
Ve bu görünmez adamın, özel bir listesi var; içeriği işlemenizi istemediği 10 günah olan. Ve bu günahlardan herhangi birini işleyenler için, ateş ve duman dolu özel bir mekanı var!
Etleriniz dağlanacağı, işkence çekeceğiniz, çığlık çığlığa kalıp ağlayacağınız, boğulacağınız, yanacağınız, dirilip dirilip aynı azabı sonsuza kadar yaşayacağınız bir yer!
Ama o sizi seviyor! Tanrı sizi seviyor. işte size büyük bir palavra! ilahi palavra !''
-George Carlin'in en ünlü gösterilerinden biri, You Are All Diseased'den (1999) bir bölüm
https://www.youtube.com/watch?v=FX8blRVY-GE 10 dk - +1 yıl
Evrenin mükemmel düzeni güneşle dünyanın varligi bir bebegin dunyaya gelmesi ağacların denizlerin ve bir çok seyin varlıgı, düzenı mucize degilde nedir peki?
Soran+1 yılMükemmel diye bir kavram yoktur öncelikle mükemmele yakın vardır ve evrene sadece iyi değil de objektif bakmanı öneriyorum neler oluyor neler bitiyor kıtaların birleşmesi, doğal afetler, ölüm, hastalık, açlık, küresel ısınma, susuzluk ve birçok şey..
- +1 yıl
O bahsettigin şeyler nüfusun artması, siyasi ve buna benzer durumlar yüzünden gerçekleşiyor o çok farklı bir şey benim bahsettigim evrenin varolusundan bu zamana kadar gerceklesen seylerr.. ama biz burada ne desek boş sen coktan ateistliğe merhaba demişsin ne diyeyim Allah yardım etsin bu konuda..
Soran+1 yılDepremin varlığını mesela siyasi veya nüfusa nasıl bağlayabilirsin? Ne desen boş demiyorum sayg8 duyuyorum bu arada
- +1 yıl
Buna benzer nedenler dedim ztn depremde ztn bildigimiz gibi yerin katmanlarinda biriken enerjinin açığa salınması sonucu meydana gelen sarsinti bu dahi Allahin yarattigi dünyanın mucizevi işleyişini gösterir.
- +1 yıl
Senin bu bahsettigin seyvarya soruyu soran kur3sel evren degisimi felan fistik susuzluk onlari peygamber efendimiz binlerce yil önce hadislerinde bildirmìs ac biraz hadisi serif dinle bulacaksindir ayrica bunlar o inkar ettigin kuranda ayrica ayetlerde geciyor ac oku bak var mı yok mu filizof sey seni
- +1 yıl
Eyv.
Soran+1 yılallahın yarattığı insanları yok eden sarsıntıyı da mı allahın mucizesi yaptın?
- +1 yıl
Bunu anlayamayacağını biliyordum. Benim bahsettiğım tabiki depremin mucizeviliğı değil sistemin mucizeviliği sistemin işleyişi her şeyin bir nedene bağlı olması genel anlamda bir mucizevilikten bahsediyorum. Deprem bir doğal afet açığa çıkan bir enerji doğa kanunları... Tabi sen bilinçaltını inandırmışsın bir yöne o yüzden bizim soylediklerimiz havada kalıyor.
Soran+1 yılYa bak bilinçaltı falan değil bu o sende var.. Sistem işliyor ama sen inatla her şeyi mucize olarak görüyorsun doğal afetler sistemin yanlış işlemesidir burada matematiğe değil insanlara, diğer canlılara getirdiği etkiye bakılmalıdır
- +1 yıl
Evet insanlar öyle veya böyle yok olacaklardir ve gormuyormusun evrenin kenarindan kesip kücultügünü evet bunlar kiyamet alametlerinde zaten vardir ve unutmaki Allah birdir diyen gercek bir tek müslüman kalmayinca kadar Allah kiyameti koparmicaktir Allah vaad ettigi sozden dönmez asla istedigini öldürür istedigini yasatir nede olsa sahibiz degilmi
- +1 yıl
Kaza da kader de Allaha bağlıdır. Mesela bir heyelan düşün bunun bir sebebi var dimi o yuzden oluyor ya da sel aşırı yagmurdan dolayi burada da yanlış isleyen bir sistem yok her sey aynı doğa aslında yanıtlar veriyor senin gibi düşünenlere ama farkeden yok İşte
+1 yılBende bir müslüman olarak cevapliyim öyle. cins cins uzuncada yazmiycam :) sen öldukden sonra yokolma duygusunu kabullenebiliyormusun yani bir düşün öldügünu ve sonra ne olucagini felan icin sıkılmıyorsa diycek birseyim yok :)
00 Yorumlaİslamiyeti yanlış şekilde öğrenmişin o yüzden. Ben insana insan olduğu için saygı duyarım ama sizi uyarıyorum. Zararın neresinden dönerseniz kârdır. Sizin yolunuz yol değil...
00 YorumlaMahser günü görceksin ahiret var mı yok mu meraklanma sen senin aklini akilsiz kafasi saman la dolu ateistler almis neyse Allah seni yargilasin
116 Yorumla
Soran+1 yılÇevremde ateist biri yok kendim ulaştım bu düşüncelere demek ki kafam samanla dolu
Soran+1 yılPeki neden saman? :D
Soran+1 yılİmana birden gelme sebebi nedir?
- +1 yıl
Allah birdir muhammed dogru soylemistir onun peygamberidir ve cennet ve cehennem vardir Allah haydir kayyumdur seni gorur sana sah damarindan yakindir neyi inkar edebilirsinki sagina soluna bak karsindaki insana bak yaratilisina bak ciceklerin agaclarin hayvanlarin kanatlanip ucan kuslara bak denizde yuzen baliga bak daha niceleri sence bu bor tesadufmu rastlantimi ve niceleri karsisinda kafasini beynini yitirmis bilim adamlari
- +1 yıl
Ev sahibim jerra birgun ise giderken beni cahve icmeye cagirir karisi maria kahveleri getirir bu sirada jerra bana bir soru sorar ama kizmamami ister soru su kadir birgun ust kata cikarken kapinin araligindan seni ibadet namaz kilarken gordum kusura bakma ama ben senin inandigin Allaha inanmiyorum der ok yo neden kizayim dedim senin inancin sana dinin sana benimki bana dedim karisi orda buyuk oglu orda neyse jerra dedim peki ben sana bir soru sorsam cevaplarmisin tabi dedi sen neye inaniyorsun jerra hic birseye dedi peki nasil varoldun dedim baliktan varoldum insan oglunu balik disari vurdu dedi ben baliga inaniyorum dedi durdum kahvemden yudumladim ve gülümsüyerek jerra dedim galiba sen hayatinda hic balik yemiyorsun dedim yo yo ben yiyorum dedi birden afiyet olsun dedim ( du ess dein godd jerra guten apetit dedim yani sen tanrini yiyorsun jerra afiyet olsun dedim katolik olan karisi gulmekten yere düstü ogluda tabi adam kizardi durdu aksam is dönüsünde
- +1 yıl
Adamin karisini gordum geldi bana tessekur etti neden diye sordum 18 yillik ateist olan kocam iki dakikada hiristiyanligi secti ayricakadin bende bir katoligim ama hz. muhammede ve onun kavmine inaniyorum isanin Haşa Allahin oglu deilde peygamber oldugunada muhammed gibi ayrica inaniyorum dedi ve tessekur etlderek ayrildi
Soran+1 yılÖncelikle Jerra'nın savunması yetersizse bu benim derdim değildir ki balığı da tanrı olarak görmüyor, evrimin bir aşamasında var olan bir canlı olarak görüyoruz ayrıca balıktan önceki türleri göz ardı edemezsiniz..
Soran+1 yılBen ne Allahın gördüm ne de seytanım
Soran+1 yılBen kafir doğmadım merak etme görsem görürdüm
elektrık,, baraj.. nukleer.. ya ada ısçarken sarfettiğimiz enerjı mı bir suru enerjı var
01 Yorumla
Soran+1 yılEnerji konusuna girmeyelim çünkü ona da inancım kalmadı bahsettiğim şey ruh olarak bildiğimiz bir şeydi inanmak istiyordum ama ne yazık ki o da gitti
+1 yılGerçekten 1 senede çok şey değişmiş.
Resmen beynini kaybetmişsin :)21 Yorumla
Soran+1 yılHa ha ha
Bende hiç bir şey bilmiyorum öldükten sonra bize anlatılanlar gibi mi olacak yoksa bize anlatılanlar gibi olmayacak mı?
00 YorumlaAzrail gelince anlatırsın düşünceni. Tabi ki ölünce direk cennet cehennem yok sén orda günahına göre kabir azabı çekiyorsun. Kıyamet koptuğunda çennet cehennem başlıyor
30 Yorumlaeğer enerji olarak dünyada dolaşacaksak niye ölüyoruz o zaman
10 YorumlaÖlünce görüşürüz panpa ;) Olgunlukta düzelecek merak etme
01 Yorumla
Soran+1 yılOlgunlukta düzelecek derken?
Çok şey söylemek isterdim fakat burası uygun değil. sadece aynı fikirdeyiz onu belirteyim.
01 Yorumla
Soran+1 yılBir şeyler söylesen?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaygı çerçevesinde yazamıcam galiba o yüzden yorumsuz
06 Yorumla- +1 yıl
izler misin 10 dk https://www.youtube.com/watch?v=FX8blRVY-GE
Soran+1 yılHerkes yazabiliyorken seni öfke harici düşünceni belirtememen iyi bir şey değil bence dene...
Cevap sahibi+1 yılHerkes yazabilir...
Şimdi burada din, inanç tartışması başlayacak...
Ben senin bu dediğini kabul etmem, Allaha inanıyorum çok şükür. Size de dua etmekten başka birşey yapamam. Gereksiz laf dalaşından başka birşeye yaramayacak. İnanmayanlar inanmaktan korktuklarından dolayı tahammülleri yok inananlara.
Soran+1 yılİnananlar inanmamaktan korktuklarından dolayı tahammülü yok inanmayanlara.
Cevap sahibi+1 yılLaf dalaşına başlanmış hemen.. Tek yaptığınız zaten edebi cümleler, felsefe, aman siz entelektüel insanlar vs. vs. Hocam, entelektüel, felsefik, akıllı sizlersiniz. Ben hiçbiri olmayıp müslüman olmaktan mutluyum. Size de mutluysanız sizinki size benimki bana...
Soran+1 yılLaf dalaşı yapmadım senin dediğin şeyi kendi açımdan yazdım yanlış anlama.. neden kaçıyorsun ki zıt görüşleri duymaktan?
+1 yılöldükten sonra hayat vardır bu her şekilde ispat edilebilir
03 Yorumla
Soran+1 yılNe şekilde örneğin?
- +1 yıl
firavunu biliyorsundur işte kuranda onun ileriki zamanlarda suyun altından bedeni hiç çürümemiş halde çıkarılcağı yazıyordu ve geçtiğimiz yıllarda aynı şekilde çıkarıldı şu anda bir müzede internette fotoğrafları var bak buda kuranı dolayısıyla ölüm ötesini doğruluyor. zaten akıllı bir insan ölüm ötesini hemen anlar. sen kendi kendine pas yapabilir misin? ya da ev kendi kendine dağılır mı? ya da bilgisayarın durup dururken başka birşeye dönüşüyor mu? ee o zaman bu kadar mükemmel düzeni olan dünya nasıl kendi kendine enerji şeklinde oluyor
Soran+1 yılFiravun hakkında görüşünün aksini iddia eden bir makale okumuştum... bahsettiğimiz şey tesadüf değil aslında; olasılık
Umarım hala bunu okuyan birileri vardır ölüm yokoluştur diyen arkadaşlara soruyorum yokolacağını bilerek insanın hayatının tadını çıkarması nasıl mümkün olabilir böyle bir saçmalık olabilir mi
10 YorumlaMerhabalar, yazmak ıstedım ama kutunuz kapalıydı, detayları konısmak ısterım..
Saygılar01 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılhepinizin * ! Allah Var Ve Cennet Cehennemde Var İnanmayan YANSIN !
16 Yorumla
Soran+1 yılPekala
Cevap sahibi+1 yılinsanlar artık her günahı tattıgından başkaa şeyler arıyor ve en marjinali allahı inkar etmek oluyor haaşa.. ama kurtuluşun tek yolu ALLAH yolu.. saçma düşüncelere girmee otur ve gönülden tekrar inanmaya başla..
Soran+1 yılBen dini bırakmamak için çok debelendim inan marjinallikten değil bütün bunlar
Cevap sahibi+1 yılo zaman kazanmak için o duyguyu , bir okadardaa debelen çünkü bu gidiş , gidiş değil kendine böyle yazık etmee.. inan böylee senin gibi insanlar görünce üzülüyorum çünküü göz göre göree ahiretini yakıyorlar.. yapma..
Soran+1 yılİyi üzül
Cevap sahibi+1 yılGag sktir ne bok yersrn ye
+1 yılBenim anlamadığım ilahi bir güç yoksa bunca sistemi kim yaptı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEnerjiyle ruh ayni şey olabilir belki. Hic böyle düşündün mü. Ruhu nasil tanimliyorlar enerjiyi nasil? Bence cok benzer şeyler.
03 Yorumla
Soran+1 yılTabii ki çok benzer görünüyor fakat ruh denilen şey beden şeklinde biliniyor ben ruh denilen şeyin beyinde var olan bir enerji olduğunu düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılEnerji sadece beyinde degil ama. Mesela Parmak uçlarında da enerji var.
Soran+1 yılÖlmeyen enerji parmakuçlarında değildir bence tabii enerji ölmez de demiyorum karışığım..
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtliye sutluye karsmam ben knka senin hayatin senin seçimin xper imi alr giderim hadi by.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbırakın ateistlerler deisler oyalansın kendi çapında
00 Yorumla
+1 yılÖlüm yeni bir başlangıçtır oysa...
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
+1 yılHayirli olsun, dogru karar.
10 Yorumlaateist olacağına deist ol, daha huzurlu olursun
00 YorumlaBence bonzai nin dozunu azalt
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman sen bir ateistsin
10 YorumlaDiğer konusunda 517 cevap paylaştı. ölüm sadace bir başlangıç
10 YorumlaReenkarnaayonun nesini anlamadın
02 Yorumla
Soran+1 yılReenkarnasyonu anlamadım demedim mantıklı bulmadım yani keşke reenkarnasyon olsa ama inanmıyorum işte
Düşünmekten kafayı yiyen biri daha
30 Yorumlaölüm bir son diyl sadace baslagınc :
05 Yorumla
Soran+1 yılBakacağız
Soran+1 yılBeni çıkardı işte..
Soran+1 yılDönüşü yok artık
ruh kavramını araştır
00 Yorumla
+1 yılFosil olacaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöldüreyim seni bence bir an önce gör ne olduğunu?
05 Yorumla
Soran+1 yılÖldürme sonra cehenneme gidersin
Cevap sahibi+1 yılO zaman sen intihar et ve sorularının cevabını hemen öğren !
Ama en kötüsüde geri dönüp anlatamıcak olman. Eğer din doğruysa yandın ama değilse değişen bişey olmayacak. Yinede yanma ihtimalini göze alıyorsan keyfin bilir.
Soran+1 yılBen ölümden sonraki yaşama inanmıyorsam neden intihar edeyim doya doya yaşamak varken? Sen de paskalın kuramı mantığındasın demek ki
Cevap sahibi+1 yılO zaman yaşamına bakıcaksın ve sormayacaksın hiçbişey çünkü din dışında cevap verebilecek hiçbir kaynak yok.
Soran+1 yılHiçbir kaynak olmasaydı geçtiğimiz ramazan ayı oruçlu olurdum
- Diğer konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılÖlünce görürsün
22 Yorumla
Soran+1 yılSağol
- +1 yıl
Kabirde münker ve nekir bu sorunun cevabini verir
Yat uyu lütfen
02 Yorumla
Soran+1 yılSana ne?
Gizli Üye(30-35)+1 yılln mallik yapmayin
00 Yorumla