Okul öncesi öğretmeni olcam salı günü tercih yapcam nereyi yazmalıyım fikrim yok Mardin istiyordum bazi yerlerinde ev kiralari falan ucuz diye duydum arastirdim biraz ama ev kirası uygun elektirik suyu falan herşeyi hesaba katarak geçinmek heryerde zor pahalı ama önerileriniz tavsiyeleriniz nelerdir
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Auzef çocuk gelişimini yaz okul öncesinede atanırsın
Ben şehir sordum öğretmenlik yerimi yapcam yer için tercih sordum
Auzef le öğretmen olma falan yok o kadar kolay değil o kadar kolay değil o işler Ben örgün okul öncesi okuyorum bana danışabilirsin istediğim yerler nereler Mardin dışında puanın kaç
Pardon sanırım siz görev yeri mi sormuşsunuz
@yalnızkız894 seneye bir sürü Auzefli atanınca görürsün
Bırak arkadaşım ya heralde auzef okuyorsun ya da bir yakının okuyor aöf ün hastaneye atanma hakkı bile alındı sağlık bakanlık tescilli değil diplomaları. Konuya gelirsek formasyon herkese verilmeyecek artık bitti o devir. Bi şekilde aldı girdi diyelim yüksek puanlı okul öncecileri eleyecekler mi bakalım. Madem bu kadar okul öncesi öğretmeni olmak istiyorlardı yks hala alıyor kazansalardı ya da kendi branşlarında dikiş tıtturursalardı. Biz ilk 30 binden aşağı almıyoruz ve 4 yıl eğitim fakültesinde okuyoruz parayla sınavsız okunan aöf ile asla bir değiliz. Zaten YÖK tarafından çocuk gelişimi okul öncesine denk değildir belgemizi de aldık. Denk olmayan hak olmayan alana da atanmaya çalışmak haksızlıkdır. yakında da ttk9 değişecek zaten. 80 k okuyan aöf de öyle kalacak. O kadar kişiye kim izin verir.
@yalnızkız894 bu kadar korktuğunuza göre demekki yetkin değilsiniz aldığınız eğitim o kadar kötü ki bir açıköğretimliye kpss alan sınavında geçilme korkusu sarmış.
Mebin kararı açık ama heralde yetkin var ki Mebin kararlarını değiştireceksin.
Sağlık Bakanlığı atanma hakkını da elinde almadı kendini avutuyorsun.
YÖK ün denk değildir belgesi ni yeni aldık atabilirim sana istersen. meb de yakında değiştirecektir. Denk olmadığı çok belli YÖK bile dedi. Ayrıca kimseden korktuğumuz yok sadece bölümümüzü aöf den korumaya çalışıyoruz hepsi bu.
@yalnızkız894 at herkes görsün
Sadece sınava girip emek vermeden oturulan yerden para verip aöf okuyup bizimle aynı konuma gelmeye çalışanlara karşı hakkımızı savunuyoruz doğal olarak. Meb değişmese bile ki elbet değiştirecek bence bu kadar aöf kendine güveniyorsa gelsin kpss ye. Bizim korkumuz yok zatsn üni sınavında kendimizi gösterdik.
@yalnızkız894 kararı atmak yerine laf dolandırmaya başladın Aöflilerde diyor ki bizim KPSS alan sınavında örgünlere yetkinliğimizi ispat edeceğiz ama siz aman girmesinler atanmasınlar diyorsunuz bu kendi yetkinliğine güvenmemekten kaynaklanır.
Burdan görsel atamadım mesajlara bakın. Aöf lüler istediğini desin korktuğumuz için değil biz üni yi nice zorluklarla kazandık ve öğretmen yetiştiren bir kurumda eğitim fakültesinde 4 yıl ödevler stajlar sunumlar vs eğitim aldık. Aöf le bir değiliz diyoruz. Aynı zamanda üni okurken maddi manevi zorluğa girdik. Şahsen ben mesela direk aöf ü gözüm kapalı yazıyordum ama 1 sene daha hazırlanıp emek verip uykusuz kalıp eğitim fakültesi kazanmayı tercih ettim. Ben ve benim gibiler salak mı sizce siz aöf mü akıllısınız.
Bide burda soruyu soran kişiye eğitim fakültesi yazmak yerine aöf yaz demişsiniz atan gibisinden ne kadar hazırcı sınız öyle.
Mesaj atma yerinizde kapalı gözüküyor. Görseli atmak istiyorum ama. Zaten az araştıran biri iseniz YÖK ün kararından haberiniz vardır. Araştırmıyor iseniz ne ala.
Buyurun kararı üstte attım.
@yalnızkız894 hazırcılıkla alakası yok olan bir hakkı söyledim bu da var isteyen kullanabilir diye
Mesaj kutusunu da açtım
Hak diye herşeyi kısa yoldan yapmamalıyız benim düşüncem. YÖK ün belgesini aşağıya attım başka cevap olarak
@yalnızkız894 Auzefteki programda Çocuk Gelişimi olarak geçiyor yani diğer isimdeki programlarda onunla eşdeğer sayılmış
Arkadaşım okuduğunu anlamıyor musun. Okul Öncesi öğretmenleri YÖK e dilekçe yazdılar ve YÖK de bunu gönderdi olay böyle yani bu bir. İkincisi aöf falan yazmıyor orada aöfle alakası yok genel bir karar ve çocuk gelişimi programının başka programla eşdeğeriiği yoktur diyor altını çizmiş birde YÖK bu kadar basit kabullenin artık. Hem bu çocuk gelişimi ve eğitimi vs vs nasılsın 2020 tarihinde çocuk gelişimi olarak birleştirilmiş eşdeğer olduğu için orada yazan o ilk başta tarihi bile yazıyor. Aşağıda da bunlar dışında hiçbir programla denklik yoktur denmiş bitmiştir. Hala inkar edip bir şey bulabilirsin ben belgeyi attım kanıtı sundum. Konu kapanmıştır
Nasılsın diye yanlış yazmışım
Bu kararda çok yeni YÖK ün gönderdiği. Ama belge var elimizde artık.
@yalnızkız894 1 sene sonra atandıkları zaman bu iş nasıl oldu diye düşünürsünüz artık
Yıllar sonra okul öncesi öğretmenliği aöf de vardı kapatıldı öğretmen açıktan olmaz çünkü. Şimdi çocuk gelişimi açıldı çünkü 80 bin kişiden bir sürü harç alınıyor durum bu. Okuyanlar öğrenci değil müşteri. Biz bilek gücümüzle okuyoruz. Ayrıca ben zaten kendi yerimi açacağım ya da yüksek lisans hedeflerim var sadece YÖK ün bile dediği eş olmayan programın atanmasının önüne geçmeye çalışıyoruz çocukların iyiliği için. Aynen görürüz haksız yere atanmış olursunuz zaten az kaldı ttk9 elbet değişecek. Ben diyeceğim herşeyi dedim belgemi de attım hadi iyi günler
@yalnızkız894 eğer özel okullara iyi eğitim vermeyen üniversitelere de karşı çıksaydın hak verirdim ama alan sınavında aöfliye geçilip ben daha yetkinim daha bilgiyim demek bilgi seviyesi aöflüden daha düşük olduğu halde benim hakkım demek ne oluyor siz daha iyi biliyorsunuz.
Mardin'in neresi tam olarak söylerseniz yardımcı olurum
Görseli attım.
Mardin'de misin