1. Kitap hirsizi - markus zusak
2. Aklinda bir sayi tut - John verdon
3. Olasiliksiz - adam fawer
4, HIÇ kimse siradan deqildir - mark zusak
2. Aklinda bir sayi tut - John verdon
3. Olasiliksiz - adam fawer
4, HIÇ kimse siradan deqildir - mark zusak
@Shelob estağfurullah, eh elimden geldiğince bir şeyler söylemeye çalışabilirim.
Olasılıksız, Aklından bir sayı tut, Sil baştan vs. gibi kitaplar için çok yoğun eleştirilerde bulunmayacağım. Kitaplar genel anlamda sürükleyici, bazı mantıksal içerik hataları olmasına rağmen bir çok okuyucu kitlesine hitap etmeyi başarabilen, tabiri caizse çıtır-çerez kitaplardır. Kitabı okuduktan sonra içinizde bir heyecan hissedebilirsiniz, ya da senaryonun akıcılığına hayran kalabilirsiniz, ancak okuduktan sonra ''bu kitap sayesinde düşüncelerim şu noktada değişti'' diyemezsiniz. Kısaca çok bir şey vadetmeyen, senaryo tadında kitapları bu noktada eleştirmenin pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Aklından bir sayı tut son olarak biraz havada kalmıştır mesela, ama gerek yok bunlar ile eleştirmeye. Yani vampirellalardan bir tık üst, edebiyattan bir tık alt diyebilirim. Ben bu kitapları daha çok bölümümle alakalı kitapları okurken düşünmek zorunda kalmayacağım bir şeyler okuyabileyim diye tercih ediyorum. Lakin elinize alacağınız tek kitaplar bunlar olacaksa okuma eylemi size pek bir şey katmayacaktır. Matematik matematiksel kurgular ilgini çekecekse okumanı öneririm
Orada benim en çok ilgimi çeken kitap, kitap hırsızı oldu. Kimilerince ikinci dünya savaşını gerçekten güzel anlattığına inanılır. Kitap ölümün dilindendir.
Özellikle kitabın ana karakteri Liesel'in gözleriyle gördüğü bir ölümün tramvasından sonra ona yardımcı olan Hans, ona okuma yazma öğretme çabaları vs. Kitapta hem çok sıcak, hem de çok dehşet şeylere rastlayabilirsiniz. Kitap saf ve sade bir dildedir, hatta içeriği bu denli olmasa bir çocuk kitabı olarak dahi kabul edebiliriz. Okunmalı mıdır, elbette, okunabilecek en iyi ikinci dünya savaşı kitabı mıdır? Catch-22, yani Madde 22(ne güzel bir çeviri) bence çok daha çarpıcıdır, hem de her sözün ardında yakalayabileceğiniz anlamlar çok daha derindir. Şunu söylemeliyim Kitap Hırsızı benim gözümde adını verdiğin diğer üç kitaptan çok daha değerlidir.
I * the messenger, yani Hiç kimse sıradan değildir, gene yazarına baktığımızda dilinin çok sade ve hafif olduğunu tahmin edebiliriz. Yani buradaki diğer üç kitap gibi bu kitabın da okurken seni çok zorlamayacağı ve netlik konusunda problem yaratmayacağı temennisini verebilirim. Ancak içerik konusunda yardımcı olamayacağım, kitabı okumadım. Gene de kitabın içeriğine göz ucuyla baktığımda pek bir merak ve beklenti uyandırmadı.
Zahmet etik ama cok guzel anlatin aynen katiliyorum. :)
@Shelob eyw kardsm cansin
1. sini yarısına kadar okudum. Anlatan kişinin özelliğinden dolayı ilginç kitap
Aklından bir sayı tut güzel ama serinin diğer kitapları daha iyi.
Olasılıksız muhteşem
Hiç kimse sıradan değildir konusu güzel. Merak uyandırıyor.
Hm iyi
adamım zusak çok genç ve yetenekli bir adam her iki kitabını da okudum mutlaka oku olasılıksızı atla, soradan edebiyat takipçilerine para kazanmak için kakalanan bir üretim, verdon okumadım...
Açıklarımda benden daha iyi yazabilecek bir arkadaşım var onu yolluyorum sana
@Alassea
Olur
Cevap
1Cevap
4'ünü de okudum, 4. yü pek beğendiğimi söyleyemem ama diğerleri iyi ve normal kitaplara göre çok ilginç konuları var oku mutlaka
Cevap icin tskr bende seninle ayni fikirdeym
Rica ederiim
Olasılıksız mükemmel bir kitap kesinlikle tavsiye ediyorum bide adam fawerin empati diye bir kitabı var olasılıksızdan sonra onu da okumalısın :)
tamam olur tskr :)
2. kitap harika ya. Hatta adamın diğer kitapları da süper.
Hm tamam tskr
Hepsini okudum hata aynı yazarların başka kitaplarını da okudm
Oo iyimis
Ewt çok kitap okuyorm
2 ve 3 numaralı olanlar güzel 1. den sıkılmıştım ama
Oyleymis
2 ve 3. kitaplar mükemmel...
2 ve 3 ü okudum. Başarılı!
Aynen
olasılıksız harikadır
"Aklından bir sayı tut" derim sıyrılırım !
2 ve 3 u okudum
Hm herkes 2,3 diyr :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar