Gerçeklik bu olabilirmi? (Beyin pörçüklenmesi içerir) Anlayanlar cevap versin anlamayanlar kafasına takılanı sorsun lütfen?

İlk olarak düşünce yapısıyla başlayalım. burada yazdıklarım oluşturduğum bir teoridir. İlk ben oluşturmadım muhtemelen, bunun üzerinde durmadan yorum yaparsanız sevinirim.
Teori 1 :Şans diye birşey yoktur rastgele olaylar asla gerçekleşmez, bir paranın yazı ya da tura olması tamamen rüzgara sürtünmeye atış hızına bağlıdır. Bir insan etrafına ve yaşadığı olaylara göre şekillenir. Yani teknik olarak eğer her olayı kavramı hareketi ve varlığı kavrayabilseydik geleceği görebilirdik , ve kader bu yüzden vardır herşey önceden tahmin edilebilir , tüm etkenler bilinirse.
Teori 2:Varlık ve yokluk kavramları kainat gerçekliğinde birşey ifade etmez. Var ile Yok ' un hiçbir farklılığı yoktur. Herşey sadece gerçekliktir. Hiçbir şey yok olmaz ya da var olmaz , var ile yok kavramını krema gibi düşünürsek yok çikolatalı krema ise var çilekli krema dır. İkiside kremadır.
Teori 3:Herşey algıdan ibarettir. Eğer kimse dünyadaki bir kayayı bilmiyorsa ve görmemişse bu kaya gerçekten varmıdır? Gerçeklik insanların algılayışına göre şekillenir. Yani dünyadaki insanlar aynı şizofreniyi yaşayan 7 milyar ruhtur. Bilim sadece farklı bir algıdır. Bir alevin yanışı elektronların harekete geçmesi ya da maddenin tepki göstermesi vb bilime inanan insanların algısıdır.((örn: elektronlar titreşir hareketlilik artar bir cisim alev alır. Alevi görmemizin sebebi bilime göre parçacıkların titreşmesi ve fotonların bu sahneyi algılamamızı sağlamasıdır. Ama şimdi bu olayda derine inin ve mantıksal açıdan bakın evet bir parçacık var titreşmesi artıyor olaylar oluyor ve alev oluşuyor. Bana göre bir alev ruhunun o alevi canlandırmış olmasıyla bir farkı yok. Alev ruhu geliyor alevi yakıyor. Parçacıklar hareketleniyor alev oluşuyor. benim açımdan bu ikisi arasında bir fark yok. her olayda derine indiğinizde bilimde dahil anlamsızlık çıkar. Gerçek diye birşey yoktur. Algı vardır. Bir şizofren için hayalleri gerçektir. bir bilimadamı için fotonlar protonlar elektronlar... devamı sonra... yorumlayın..
Gerçeklik bu olabilirmi? (Beyin pörçüklenmesi içerir) Anlayanlar cevap versin anlamayanlar kafasına takılanı sorsun lütfen?