Köpek havlaması Köy/kasabavari bir yerde gece yarısı ve özellikle de seher vakti gelen Köpek havlaması sesi bana huzur verir. Bir köpekle başlar genelde, sonra diğer köpekler sanırsınız ki "sen mi kabadayısın esas ben ve yedi ceddim kabadayısı buranın edasıyla atarlanıp havlar😄😄😄" Çocukluğumun yaz tatillerinde kuzenlerimizi ziyaret edip birlikte köyde zaman geçirdiğimiz tatlı anılarımızın zamanından mıdır bilmiyorum ama bu bende böyle☺️..💙Oys Bebiskom! asil duruşuna kurbanKurbağa sesi ☺️vrag vrag vrag, bazen toplu yaparlar sanırsınınız ki kemençe çalıyorlar meclislerinde ya da Urfa sıra gecesi düzenliyorlar😄😄Karikatürleri bile çok sevimli yha! 😄😄😍Yağmur sesi Zaten Su sesinin geçmişten bu yana psikoterapi için kullanıldığı bilinen bir olgu. Ve sanki yağmurlu havada duygusal olarak da daha iyi hisseder insan kendisini ☺️
Ateş sesi Bu her ne kadar doğa olmasa da doğal bir şey olması itibariyle bundan da bahsetmek istiyorum. Düşünün köyde veya ıssız bir dağ başında yahut deniz kenarında ailenizle veya dostlarınızla soğuk bir günde ateşin etrafında ısınıyorsunuz. Doğa sepsessiz buna karşılık ateşin içinde yanan o odunların çıt çıt sesleri😍ya da şömine başında soğuk bir kış günü uzanıyorsunuz hem de sevgiliniz veya eşinizle ay tadından da yenmez ya bu huzurun😄😄
Sabahları öten horozun sesi gerçekten çok güzel 😍erken kalkmaya aşık benim gibi bir insan için de doğal alarm 😄😄😄gök gürültüsünün o haşmetli sesine bitiyorum zaten ☺️
Ben doğada kendi hâlinde öten bülbül ve kanarya çeşitlerinin seslerine hayranım, telefonumda doğadaki yürüyüşlerimden kaydettiğim sesler muhakkak olur.
Hakikaten doğaya bakmak Allah'ı tekrar tekrar hatırlamaktır, her yanımız sanat.
Tefekkür geliyor zaten şuura ve idrağa bakmasını bilince, bu her noktası bizi kendisine hayran bırakan şaheserlere ve onu yaratan yaratıcının💙her kusurdan münezzeh güzelliği😊