+1 yılBir fıkra vardır, bu tarz konularda yıllardır anlatılır.
Ölen herkese;melekler tarafından eşlerini-sevgililerini aldatıp aldatmadıkları sorulurmuş, aldatma derecelerine göre de çeşitli araçlar verilirmiş. Bir adama ise;öldükten sonra meleğine 1 kere eşini sekreteriyle aldattığını söyler ve adama bir kaykay verilir. Adam;kaykayı aldıktan sonra;meleğe sorar, peki benim karım nerede, etrafta kaykaya binen kadın göremiyorum der. Melek de;az önce ferrarisini aldı, gezintiye çıktı der.
Velhasıl-ı kelam;bu işin şaka yönü de olsa, kadınların akıllarının çalışma mekanizmasıyla erkeklerin ki farklıdır. Erkekler net düşünür, yapar. Kadınlar;yapacağı çoğu işte bir takım avantajlarını öne sürerek ya da çeşitli kurnaz oyunlarla her zaman en iyisi olmaya çabalar ve bu yolda genelde en yakınlarından bile vazgeçer. Herkes için söylemiyorum elbette ama;günümüzde bile kendinden biraz daha güzel, fizikli bayan görünce atarlanan, köpüren birçok bayan da yok değil.02 Yorumla
Soran+1 yılHemcinsleri arasındaki kıskançlık ve haset (birbirini çekememe) kadınlar arasında daha fazla. Bu özellikleri gıybet etmelerine de zemin hazırlıyor
- +1 yıl
Bahsettiğim şey;tam olarak da buydu.
En İyi Cevaplar
+1 yılDışarı çık şöyle bir etrafına bak. Günümüz kadınlarının giyim tarzı, 1400 yıl önce islamiyetle lanetlendi. Dar giyen bir kadının cennetin kokusunu alamayacağına dair hadisler var. En basit örnek olarak bunu verebiliriz, fitne fesat duygulardan bahsetmiyorum bile. Kadınlar cehennemin çoğunluğunu oluşturacaktır şüpheniz olmasın.
512 Yorumla- +1 yıl
Bu dünyada savaşı da pisliği de çıkaran erkekler bir düşün dünya yöneticilerinin çoğu erkek ölüm enri verenlerin çoğu çocuk katilleri tecavüzcüleri erkek sırf giydiğinden dolayı kadınlar yanacaksa bu adalet olamaz
- +1 yıl
Bahsettiğin erkekler zaten gayrimüslim erkeklerdir. Cennette yerleri yoktur, ebedi cehenneme atılacaklardır. Burada bahsedilen, müslüman kadınların hem müslümanım deyip, hemde hatlarını ortaya çıkaracak kıyafetler giyip, diğer müslüman erkekleri kendi bataklığına çekmesidir. Hem yoldan çıkmışlardır, hemde başkalarını yoldan çıkarırlar der hadisi şerif. Siz isyan etmeye yer arayan varlıklarsınız, buna bile adalet olamaz diyorsun. Onun adaletini sorgulamak sana mı kaldı? Bu fitne fesat duygularla cehennemden zaten çıkamayacaksınız. Şimdi daha iyi anlıyormusun neden cehennemin çoğunun kadın olduğunu?
- +1 yıl
Sen Allah mısn bn sana iyi düşün dedim müslümanım diye kaç çocuğu katleden Insanlar var kadın giyindiğibden dolayı mı cehennemde çok olacak asıl sizin gbi şer yüzünden islamdan uzaklasşıyo insanlar
- +1 yıl
Ben islamın buyruğunu söylüyorum, kelimelerine dikkat et. Ayak üstü kaç kez dinden çıktın şu haline bak. Müslümanım diyip çocuğunu katleden insanlar cennete gidecek demiyor sana islamiyet. Demekki çocuğunu katleten adam , götünü başını açan kadın sayısından az. Müslümanım deyip, tayt giyemezsin yok öyle bir dünya. İster öfkelenin, ister sinirlenin. Gerçek bu. Ben değil, islamiyet söylüyor.
- +1 yıl
Tayt da giyerim mini de bunun hesabını Allah'a veririm dinden çıkıp çıkmadığına sen mi karar veriyorsun
- +1 yıl
Ben değil, peygamber efendimiz söylüyor. Kaynaksız konuşmam ben,
Ebu Hureyre (ra)’den, Hz. Peygamber (asv)'in şöyle dediği rivayet edilmiştir:
“Cehennem ehlinden iki sınıf var ki, onları görmedim. (Onlardan biri) ineklerin kuyrukları gibi kamçılarla insanları dövenlerdir. Diğer ikincisi de, giyinik, fakat çıplak olan, kibirlenerek yürüyen, öteki kadınları kendileri gibi olmaya zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. Onlar cennete girmeyecekler, onun kokusunu bile alamıyacaklar. Halbuki onun kokusu şu kadar (500 sene) mesafeden hissedilir.”
Müslim
Soran+1 yıl@benkimmiyim
Hanfendi elbette dar giyinmekle dinden çıkmazsınız. Ama kötü örnekleri bahane ederek kendini rahatlatma çabanız suçluluk psikolojinizden kaynaklanıyor. Bu şeytanın bir oyunu. Size en iyi müslümanı örnek alın demeyeceğim. Çünkü çevrenizde böyleleri olmayabilir. İslamı rehber edinin. Çünkü ideal müslümanı orada göreceksiniz.- +1 yıl
Bn giydiğinden yanayım sadece hırsızlıktan iftiradan kulhakkına girmekten değil de unutma erkeklerin de bazı yerleri görünmemedi gerekir kolları bacakları gövdesini acmak günahtır bizi tahrik ediyorsunuz shhass:))
- +1 yıl
@soran, umarım bu tartışma soruna cevap olmuştur. Neden cehennem ehlinin kadınlardan oluştuğu konusunda bir şüphen kaldı mı?
Soran+1 yılHaklısın kardeşim. Amacım onların gözünden olaya bakmaktı ama konuyu amacından saptırma konusunda üstlerine yok. Kimisi diyor erkekler sütten çıkma akkaşık mı kimisi diyor islam kadına değer vermiyor kimisi Kuranda açık açık geçenleri yapmadığı halde hadislere inanmam benim tek kaynağım Kuran diyor. Hadis i geçtim hadi de Kuranı uygulasa içim yanmaz bunu söyleyen zihniyetlerin
- +1 yıl
Aynen öyle... Bu kadar fitne fesat duyguları barındıran kadınlar yerine, erkeklerin yanması onun adalaetine sığmazdı zaten. Herşey müstehak...
Soran+1 yılSadece kadınlar yok çoğunluğu kadınlarmış. Zaaflarını aşa (bile) n kadınlar cennette erkeklerden daha iyi yerlere gelebilirler bence.
Erkekler sütten çıkma ak kaşık zaten sizin ne suçunuz günahınız olacak dimi ne kadar cahilsiniz ya biraz iyi düşünün ya çevrede karısı haksız yere döven aldatan öldüren kocalar var onlarda cennetlik mi kaç yaşınıza gelmişsiniz ama halen cahil cahil konuşmalar yazık.
97 Yorumla
Soran+1 yılErkekler sütren çıkma ak kaşık demedim. Erkeğin de kadının da kötüsü var elbet bunu kimse inkar edemez. Sadece bir bayan olarak özeleştiri yapmanızı istedim. Birbirimizle atışırsak sorumuz amacından sapar.
- +1 yıl
Kimse burada erkekler sutten cikmis ak kasik demiyor. Kadınıni doven olduren illaki hesabini verecek cezasini alacak. konuyu bole saptirmaniza hakkaten sasiriyorum.
- +1 yıl
Konuyu birinin saptırmasına gerek yok zaten sen cehennemin çoğunu kadınlar teşkil ediyormuş diyerek en büyük çatışmayı çıkarıyorsun zaten burada sadece kadına yüklenme var kendi günahlarınızı neden ört bas ediyorsunuz tamam açık giyinip erkekleri baştan çıkaran kadınlara bişi diyemem elbet onun suçu günahı var ama erkeklerinde bir o kadar masum insanları katleterek veya nefsine yenilip bir masumun ahını almak normal bişey mi sadece bayanları göz önünde bulundurmayın o yazıları paylaşırken bide erkeklerinde cehennemdeki yerinide yazsaydın bu kadar tepki almazdın özeleştiri diyosunuz ama burdaki bazı erkekler yok kızlar açık giyiniyorda bakmamıza teşvik ediyorlar demiş hani çok erkeksiniz ya kendinizi adam yerine koyuyosunuz ya o zaman kafanı eyip bakmıcaksın kardeşim kızlar açıyor diye erkekte bakıp sarkmak zorunda mı eğer kendinizi çok imanlı dört dörtlük müslüman olarak görüyorsanız eğin kafanızı bakmayın bu durumdada siz namuslu ahlaklı olun.
Soran+1 yılBir bayan olarak bu noktada (harama bakma) bizi anlaman zor. Kadın nasıl tesettürle, altınla, eşine itaat ile vb imtihan oluyorsa biz de siz kadınlarla imtihan oluyoruz. Erkeğin kadına bakışı ile kadının erkeğe bakışı farklıdır.
- +1 yıl
Cidden çok merak ediyorum ne zaman bu saçmalığa son vereceksin halen saçmalıyosun yok farklıdır şöyledir böyledir bence sen git uyu kendine gel ya beynin iyice düşünemez hale gelmiş cidden kaç saattir yaptığın tek şey bayanların cehennemlik olduğunu savunuyorsun ama sen bu iddayı söylerken seninde bu yüzden cehennemde yanacağını hiç hesaplayamadın heralde.
Soran+1 yılBen öyle bir şey söylemedim. Bayanlar cehennemliktir demiyor. Erkeklere göre daha fazla oldukları belirtiliyor. Ayrıca bu bir hadis.
+1 yılheeee öledir zaten şeytanla karılık yapacaz ademin oğullarına yapmaktansa en azından şeytan şeytanlığının hakkını verir insanlar insanlığının hakkını vermiyo sonuçta
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılKadinin gunaha daha cok sokmasi... sile ornek verelim erkeklerin tecavüz kadinlara tecavuz etmesi. mesela bir kadın acik secik giyinirse erkegi tahrik ederse ve erkekte zaaflarina ve zihniyeti bozuk ise tecavuz ediyor yani bu kadinin günahı erkeginde imtihanda kaybetmesi gibi bisey. kadinlarda tecavuz edebilirdi erkegin zaaflari olmasaydi. Ama arada guc faktoru olduğu icin bu erkeklere nazaran kolay yapamazlar. Fitne fesat islerini kadinlar cok daha iyi becerebilirler. Sebevi ise tarihde belli. osmanli imparatorluğu. hurrem denen kadinin once suleymani kendine asik ederek sonra gunaha surukleyerek yaptı. nasilmi babası ayni olan iki kardesi birbirine dusurerek suleymanin aklini surekli celerek. saymak istersek bir suru sebep var. daha sonra sole vucudunu satan kadinlarla vucudunu kadin gibi yapanların sayisina bakarsaniz kadinlarin bariz ust seviyede oldugunu gorursunuz. bu hadisib dogrulugunun bir kanıtı bu saydiklarim ve daha fazlasi
011 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için teşekkürler. Tarihte ne geldiyae kadınlardan geldi başımıza zaten :) İran da güzel olan acem kızlarını kullandı Osmanlıya sızmak için
- +1 yıl
Kadınlara tecavüzü meşrulaştırın bir zihniyet hımmm Allah akıl fikir versin
- +1 yıl
Bunu zihniyeti bozuk olanlara soliceksin islama degil
- +1 yıl
Vede burada tecavuzu mesrulastiran yok aklini seveyim bir dusun tecavuzu yasaklayan daha dogrusu zinayi ve tum pis isleri yasaklayan bir dini ve onu savunmaya calisan elinden geldigince savunmaya calisan biri tecavuzu mesrulastirabilirmi ole dusun mubarek kadın
- +1 yıl
Sen önce yazdığını iyi oku tecavüze uğramış bir kadın nasıl günaha ortak oluyor Allah dizn gibilerin sayısını azaltsın inşallah
- +1 yıl
Sen aslinda yazilani iyi oku acik secik giyindigi icin zihniyeti bozuk olani da iyice yoldan saptirdigi icin
Soran+1 yılHakkıyla tesettüre girenlere sözümüz yok. Ama teşhircilik yapıp tecavüze uğradıysa Allah ın emrine uymadığı için böyle kötü bir duruma düşmüştür derim. Tecavüz edilenlerin çoğu açık saçık, gecenin bir saatinde yalnız dolaşan özgür!!! kızlarımız
- +1 yıl
Erkek dolaşır kadın dolaşamaz pardon hatta nefes almk haram bize hatta Allah tecavüz gbi iğrenç bişeyi cezalılardan verir tecavüze uğrayan küçük kız çocuklarını da cezalandırır çünkü Allah size göre gaddar ve zalimdir dimi benim allahım böyle değil
Soran+1 yıl@benkimmiyim
Maksadım gezmenize laf atmak değil. Ama emin ol dışarda açık bir bayana bakış şekli ile kapalı bir bayana bakış şekli farklı. Ve bazı kızlarda gereksiz aşırı özgüven ve tedbirsizlik var bu konuda. Allah herşeyin hesabını sorar merak etme sen. Ayrıca O Müntakim dir. Irz düşmanının yaptığını yanına koymaz. Böyle zalimane bir muameleye maruz kalan o masumun da imtihanıdır bu ve inşAllah sabrederse ecrini fazlası ile cennette alır. Allah böyle bir bela ile imtihan etmesin bacılarımızı. Ama bacılarımız da tedbirli olsunlar. Sırf ekonomik özgürlük vb için çalışmasınlar gerçekten ihtiyaçları varsa çalışsınlar. Gecenin bir yarısı işten çıkan hanımlarımızın haline üzülüyorum. Sizi bu şekilde çalışmaya vb iten sebebler de inş ortadan kalkar. Teaettürlü ve iffetli hanımlarımız birer incidir bana göre ne zaman kabuklarını kırdılar o zaman haram nazarlar ile beyazlıklarını kaybetmeye başladılar.- +1 yıl
Ya Hehe senin kim olduğunu biliyorum bn aptal kadınları küçümseyen xihniyetinş de al git düz adam nickli şahıs
- +1 yıl
Bizde bundan bahsediyoz arkadasim gunahsiz insanlatin kadin veya erkek her turlu tehlikeyle karsi karsiya kaliyor zihniyeti bozuk hayvan diye nitelendireyim bole kadin gorsun hemen pisliklesiyor bu ne ahlaksizca bir durum kadin isten donerken saldiranlar var sana bu konuda yuzde yüz hak veriyom bu konularda mutabikiz son solediklerine tamamen katılıyorum
Bu erkeklerin günahkar ve sapkın arzularının günahlarını başkasının üzerine atmasının başka bir göstergesi sadece. tesettüre girmek hiç bir kadını tecavüzden korumaz aksine senin gibilerden korktukları için yaşayamadıklarını gösterir. Yanlış düşündüğü söyleyeceksen bana neden tecavüz olaylarının daha çok ortadoğu da görüldüğünü açıkla. Orada ki zavallı kadınların suçu ne peki bakışlarımı? Gözlerini de kapat o zaman kadınların. Siz sadece korkuyorsunuz ve cehenneme karşı duyduğunuz korkuyu zayıf olanın üzerine yıkmanın başka yollarını arıyorsunuz.. Haksız mıyım? Sürekli işlenen namus cinayeti adı altında ki katliamlar hepsi sizin hastalıklı zihninizin ürünü.
113 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi aklı başında insanlar hala varsa ümit vardır kardeşim kadın kara çarşafa gitmiş niyeti ne gözüküyorsun ne De belli oluyo ana pis zihniyettekiker baştan ayağa kadar süzüyor bazı iradesiz ve ahlaksız erkekler şetefsizliğini benim kıyafetmle kapatmaya çalışıyor peki daha yaşına bile girmemiş bebeklere yapılan tecavüzler bunu nasıl açıklayacaklar acaba
- +1 yıl
Rica ederim ayrıca Araplar Hz Muhammed öldükten sonra Buhari ve Tirmizi bile uydurma hadis yazmıştır hatta Hz Ayşe bunları lânetlemiş kadının ilim ve bilinde ilerlemenesi ve yönetici olmaması için kompleksleri yüzünden kadınları eve kapatmaya çalışmışlar hala kadına bu toplumsal baskı var ne yazıkki
- +1 yıl
Ki başka be iğrenç uydurulmuş hadisler var inanamazsın kadın doğru söylese bile ona muhalefet ediniz diye bir hadis. Var gta hadis peygamberimiz doğrudan niye sapın desin ki
- +1 yıl
Güya*
- +1 yıl
Aynen kardeşim ya Allah ıslah etsin bunları yalnız seni bir kadn eksilemiş ne acı
- +1 yıl
Aynen bn erkeğime köle değil eş olurum hayat arkadaşı olurum bunu anlayamamışlar
Soran+1 yılEfendimizin sav kızına nasihati "sen eşine cariye ol ki o da sana köle olsun" Buradaki kölelikten kasıt birbirini incitmemektir kırmamaktır. Zira kölelik kaldırılmıştır. Bir kadının eşine -meşru ölçüde- itaat etmesi istenmiştir. Bu da kadınların bazı zaaflarından ötürü günahlara daha meyilli olması sebebiyledir.
Soran+1 yılTabiki fark var. Buradaki amaç gönül incitmemek. Erkek sadık bir eş ister, onu korur kollar. Kadın ise zayıf olması nedeniyle korunup kolanmak sevilmek ister. İnşAllah sırtını yaslayacağın biri çıkar karşına
Verdigin Hadisde ama Son ve önemli noktayi büyük ihtimal bilerek eklemedin.
Kadinlar Neden böyleyiz diye sordugunda Muhammed buna benzer bir Cevap veriyor
"Cünkü kadinlarin zekalari daha düsük ve Adet günlerinde Namaz kilamadiklari icin Dini seviyeleride Erkeklerin gibi yüksek degil"
Islam kadinlari seytan olarak görür, kadinlari herseyin suclusu olarak görür
Zina yapan bir kadin taslanirken, zina yapan bir erkek sadece kirbac cezasi yiyer örnek vermek gerekirse.
Islam kadinlari asaglayan onlari hayvanlarlan ayni seviyeye koyar.
Muhammed üzeri böye bir hadis var.
Muhammed diyer ki bir Namaz sadece bu nedenlerden bozulur "Namaz kilanin önünden Hayvan ya da Kadin gecerse"
Bunun üzeri Ayse Muhammede, "Simdi biz Kadinlar hayvanlar ile ayni seviyedeyiz diye Cevap verir"
Bir Kadinin Müslüman olmasi icin tamamen gerizekali olmasi gerekir.14 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalamışsın bu hadisin mantıklı açıklaması var. Kadın ile hayvanı bir tutmuyor. Kadınlık hallerinden dolayı temiz olmamaları ve kadınların daha çok dikkat çekmesi temel sebep.
Soran+1 yılHayvanla bir tutulduğu yok hadisin anlamını saptırma ve yüzeysel bakma. Altta sebebini açıkladım. Halen inat etmek te nedir önce bir araştırın kafanıza göre hüküm verirseniz vebali boynunuza olur. Daha fazla tartışmak istemiyorum çünkü islami meselerde önce araştırmak gerekir. Sizle tartışarak da bir yere varamayacağımzdan eminim @kaplan24
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Müslümanım ama kadınlara karşı yapılan bu saçma yorumlardan sonra dinimden soğumaya başlıyorum.
813 Yorumla
Soran+1 yılYorum değil hadis bu. Sadece özeleştiri yapmanızı istedim.
- +1 yıl
hadis olduğunu ispat edebilir misin? kesin bir kanıtın var mı?
Soran+1 yılKadınlarla ilgili o kadar eser var ki okursanız emin olan sizi dininize daha çok bağlayacaktır.
Soran+1 yıl-düzeltme-
Emin olun
Soran+1 yıl(Buhari, Hayz 6, Zekat 44; Müslim, Küsuf 17)
Açıklaması da bu sitede
www.sorularlaislamiyet.com/.../...skil-etmesi.html- +1 yıl
Ayetlerle çelişen hadisler uydurmadır Allah'ın kelamını bu uydurmalarla bir yutmayın söz uçar yazı kalır
- +1 yıl
Yok canım uydurma hadis bu şarlatanlar I'n kafasına göre yazdığı bişey
- +1 yıl
Hele Buhari ve Tirmizi bile uydurma hadis yazmıştır
- +1 yıl
Sen Kuran'a uy bunlar şarlatan rica ederim
Soran+1 yılHadis uydurma değil. Böyle bir hadis olması sizin cehenneme gideceğinizi göstermiyor. Uydurma diye kendinizi rahatlatma psikolojisine girmeyin. Bu hadise ve benzerlerine güvenilir hadis kaynaklarında rastladım. Kütübü sitte riyazüs salihin gibi sahih (bir çok koldan güvenilirliği ispat edilen hadislerin olduğu eserler) kaynaklarda geçiyor.
Soran+1 yıl@benkimmiyim
Kuran da Resulullah a (sav) uyun diyor. Dolayısı ile hadis ve sünnete riayet etmek emredilmiştir. Kurana uy demeden önce kendin uysan nasıl olur. Çünkü Kuranda yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz diye ikaz eder. Önce tesettürle başlayabilrsin çünkü ayet vardır. Önce kendini düzelt sonra başkalarına akıl ver.
+1 yılİşte bu putperestlerin bir oyunu. Yalan hadislerle müslümanları dinin soğutmaya çalışıyorlar. Kuran tam adaletli ve kusursuz oldugu için hadislerle proje yaptılar. Ve sizler buna inanıyorsunuz körü körüne! Siz sadece yazarı Allah olan kitaba bakın. Hal ve hareketleri peygamberimizden alın. Putperestlerin oyunlarına gelmeyin ey müslüman kardeşlerim!
45 Yorumla
Soran+1 yılHadisleri asılsızmış gibi göstererek dine saldırıyorlar. Kuran da peygamberimize sav uymamız emrediliyor. Kuranda bazı ibadetlerin yapılış şekli yok ve hadislere ihtiyacımız olduğu kesin
- +1 yıl
Okumak için bize Kuran yeter! Yazılı olarak hadislerden bahsediyorum. Bunlar putperestlerin yıllarca büyük bir projesidir. Tabi ki uymak emir ediliyor. İşte uymak hal ve hareketlerimizi peygamberimizden almak demektir çünkü o bizim için en güzel örnektir. Yani tabi ki de uyacaksın. Ama yalan hadisleri okuyup ta Kuran da yazmayam şeylere inanırsan sen uymuş olmuyorsun kardeş. Allah bizi körlükten sakındırsın inşallah.
Soran+1 yılKuran peygamberimize sav uymamızı emrediyor. Buna ne diyeceksiniz. Hadisler gereklidir. Mesela Kuran da namaz kılın der ama namazın nasıl kılınacağı yazmaz.
- +1 yıl
İşte bende bunu anlatıyorum kardeşim. Uymak hal ve hareketleri örnek alıp yapmaktır. Dediğin gibi bizler peygamberimizi örek alıp namazın nasıl kılanacağını öğrendik. Bu hal ve hareketine uymaktır. Ama Kuran'a yazmayan o tür hadislere uymak da ne demektir? Gerçek hadisler tabi ki de vardır bunların kaynakları da vardır. Zaten o tür hadisler Peygamberimizin Kuranın inmesiyle ve her şeyi okuyup anladıktan sonra söylemiş olan sözleridir. O hadisler zaten Kurandan geliyor. Peygamberimiz Kuran'da yazmayan şeyleri söylememiştir çünkü Allah onu Kuran'a uyup bizlere önek olması için gönderdi. Kuran'ı da bizlerin okuması ve anlaması sonra da uyması için indirdi. Bir müslümanın okuyupta uyması gereken tek kitab Kurandır. Bunu Allah buyuruyor. İnat insanı kör eder lütfen düşünelim ve araştıralım. Müslümanlar uyansın ve görsün! Mükemmel ve kusursuz olan İslamı bu durumlara sokmayın. İnsanları soğutmayın.
Soran+1 yılSizin bahsettiğiniz sadece kutsi hadislerdir. Yani Kuranda da geçen hadisler. Bunların haricinde Kuranda olmayan sahih hadisler vardır. Bunlar dinimizi tamamlayıcı kaynaklardır ve Kuranla çelişmezler. Hal ve hareketleri örnek almak bazı hadislerde bayanlar için mümkün değildir. (Kadınlarla ilgili özel hadisler). Peygamber Efendimiz sav sadece uymamızı söylemiştir. Dolayısı ile erkek olması nedeni ile Peygamberimizin sav söylediği ama yap-a-madığı şeyleri gözardı edemeyiz.
- Diğer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin nefsine hakim olmaları gerekmiyorsa kadınların da gerekmez. Ne güzel iş, her haltı erkek yesin ama kadın yansın
54 Yorumla
Soran+1 yılErkekler yanmayacak diye bir şey geçmiyor. Konuyu saptırmayalım
- +1 yıl
Nefsine hakim olmayanlarin zaten bir cezasi var kimse yok diyemez. fakat o cezadan kadinda nasiplencek gunaha sevk ettigi icin
Soran+1 yıl@nightoftheman
Haklısın İslamda hayırlı bir şeye sebep olan sevaptan payını aldığı gibi günaha sebep olan da o günahtan payını alacaktır. Kadınlar erkekleri daha çok günaha sokuyor.- +1 yıl
Dedigin dogru fakat insanlari konuyu yanlış algilamasina sebep olma gunaha girersin sende. bu konularda uslubunu konusma bicimini vb. seyleri net ve akıcı bir sekilde solemen gerekir arkadaşım.
O degilde bu kul ile Alllah arasinda olan bisrydir bunu kimse bilemez. O cennetlik o cehennemlik o nasil soz oye? Yazik. sizlere
21 Yorumla
Soran+1 yılKimse cennetlik cehennemlik dediğimiz yok.
Efendimiz sav bayanların bazı zaafları olduğuna ve bu zaaflarının onları cehenneme götürdüğüne dikkat çekmek istemiş. Okursanız sevinirim açıklaması burada
www.sorularlaislamiyet.com/.../...lar-misiniz.html
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadınlar için de söylenen hadisler var ve şimdi ki nesil olan bizler için de söylenenler var.
''Sonra bunların ardından öyle bir nesil geldi ki, namazı terkettiler, heva ve heveslerine uydular;
Onlar bu taşkınlıklarının karşılığını mutlaka göreceklerdir.''
(Cehennemdeki "Gayya" vadisini boylayacaklardır.)
- Meryem, 5900 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO hadis yalanmış arkadaşım araştrdım bn Hm daha cennet ve cehenneme insanlar gitti mi ki ayrıca kocaları kadınlara daha çok nankörlük ediyor çünkü saçını süpürge eden kadını aldatıyor dövüyor öldürüyor objektif ol azcık
415 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu dünyanın çivisini çıkaran erkekler yanmayacak da kocasına nankörlük dden mi yanacak annenden pay biç çoğumuzun annesi hor görülmedi mi dayak yemedi mi dünyada kadınlara yapılan zulümü görmezden mi geliyorsun bnce bunlara inanma araştrdım sahte hadis çıktı
Soran+1 yılİlla ki kadının da erkeğin de kötüsü var. Ama nefis olarak kadınlar erkeklerden farklı. Hadisi nereden araştırdınız, güvenilir kaynaklarda bu hadis var ve uydurma değil.
Cevap sahibi+1 yılBuhari ve Tirmizi bile sahte hadis yazmış hatta Hz Ayşe lânetlemiş kadının nefsi erkeğinden daha fazlaymş erkeğini bir tane ana erkek o nefsine bile sahip çıkamıyorken kadn bütün nefislerine sahip çıkabiliyormuş kadınların ilimde bilinde ilerlememesi için uydurulmuş bişey bu
Soran+1 yılDedikleriniz doğru değil bahsi geçen zatlar güvenilr hadis ravisidir.
Cevap sahibi+1 yılHayr Buhari ve Tirmizi kafasına göre hadis türetmiş şarlatanlar
Cevap sahibi+1 yılwww.kurandakidin.com/6-hadis-kuran-celiskileri/ Bu sayfayı oku
Cevap sahibi+1 yılwww.kurandakidin.com/.../ Bunu da oku Buhari ve Tirmizi sahte hadisler ayetlerle çelişiyo
Soran+1 yılBahsettiğin site sağlam bir kaynak değil inceledim.
Ehli sünnetle çelişen kısımlar var.
Diyanet
Sorularlaislamiyet. com
Fetvameclisi. com
Fetva. net
Dinimizislam...
gibi güvenilir sitelerden kaynak gösterirsen ederim.
Soran+1 yıl-düzeltme-
Güvenilir bir kaynak gösterirsen sevinirim.
Cevap sahibi+1 yılHehe kardeşim diyanetin uydurma hadisler kitabı çıktı al oku
Cevap sahibi+1 yılBn sana siteden değil ayetlerle çelişmesinden bahsediyorum sende akıl olsa anlardın
Soran+1 yılHangi ayetler ile çelişiyor açıklar mısın
Soran+1 yılBelirtilen hadislerde kastedilenlerin mantıklı açıklaması var. Bu site güvenilir değil ve açıklamalarını almamış. Ayetler ve sahih hadisler asla çelişmez
Cevap sahibi+1 yılSitede olan saçma uydurma hadisler Buhari ve Tirmizi altında ayetlerle uydurma olduğu kabıtlanml git oku bağnaz okumadan da gelme
- +1 yıl
Gayp olan cennetin cehennemin varligina allahin herseyi daha onceden ne yapacağımızı ve kaderimizi gayretlerimizle sekillendirdigine peygamberimize ve tum muslumanlara inen kitabina gayb olan melegin kuranin inmesine vesile olmasina haber vermesine. peygamber efendimizin mirac gecesi allahin manevi huzuruna cikmasina... inaniyosunda bu hadise niye inanmiyosun peygamber efendimiz cennet ve cehennemle ilgili cok haberler vermistir muminlerine buda onlardan biri
Şöyle bir yorumları baştan aşağa okudumda.. kızlar hep kendini rahatlatma çabasında mk.. kendilerini rahatlatmak için yırtındıkları için konuyu saptırıyolar resmen.. bu Hadis kesin uydurma değil.. her yerde kitaplarda bile yazıyor.. tuhaf yaa Erkek hakkında hiç yok mu 😅
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzaten bu kuranda kadinlar çok eziliyor hep kocasini tatmin etmesi lazim hep kocasini mutlu etmesi lazim hiç erkeklerin karisini mutlu edicek diye bir laf geçmiyor kimin yazdigi çok ortada. Allah var gerisi yalan der susarim.
33 Yorumla
Gizli Soran+1 yılesûl-i Ekrem (aleyhissalâtu vesselâm), bu hadislerinde kadınları manen en ziyade ziyana atan fıtrî zaaflarına dikkat çekmektedir. En ziyade diyoruz çünkü cehennemdeki çokluklarının sebebi bu zaafa bağlanmaktadır. O zaaf da: Kötü sözü çabukça, çokça sarfetmeleri, kocalarına karşı nankörlükleri, erkeklerin aklını çelici olmaları. Erkekleri günaha attıkları için, sebep olmadan dolayı kendilerine mesuliyet gelmektedir.
Hadis, ilk nazarda, kadınlara karşı her zaman her yerde görülen hafife alıyor bir tavır taşıyor gibi gelebilir. Fakat aslında, bunu söylemek hadisteki inceliği kavramamak olur. Resulullah, kadınlarda tabii olarak mevcut, fakat farkında olamadıkları zaaflarını göstererek, şuurlu olarak o zaaflarının üzerine gidilmediği takdirde hasıl edecekleri zararın büyüklüğüne dikkat çekmiştir. Şöyle ki: Kadınlar annelik gibi, şefkat ve hissilik gerektiren bir vazife üzere yaratıldıkları için, birkısım hissiliklerde erkeklere nazaran daha üstündürler. Bu hissi güçlülüğün, beraberinde getirdiği yan zaaflar var. Bu zaaflar hususunda şuurlu olunmaz, irade ile yönlendirilmez ve tabii hallerine bırakılırsa sahibini zarara atıcı menfi tezahürleri olacaktır. Resulullah cehennemdeki sayı çokluğunun bu fıtrî zaaftan ileri geldiğini belirtmiştir.
Cevap sahibi+1 yılamen
Gizli Soran+1 yılAllahım ya :D
Erkeğin günaha girmesi ve kotu yollara kaymasinda bir etken kadındır. Çünkü erkek bir kızı gercekten sever ve ona acılır, ama kiz erkegi ya tipsiz gördüğünden ya da parasından dolayı kabul etmez bu da insanın kibir ve egosun yüksekligini gosterir ve ve bakarki erkek bu pis dünyada temiz duygulara temiz bir kalpe deger veren yok herkesin derdi para olmuş kimse evliliğe yanasmıyor kötü yola sapar, bu da kadinlari cehheme sokar erkegin kötü yola kaymasina sebebiyet verdigi icin.
01 Yorumla- 1 yıl
kendi gunahınızı karsı cinse atmaya bayılıyorsunuz degil mi erkek beyinsiz mi dogru yola kayacak aklı yok mu
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibiler yüzünden dinden soğuyor insan cennet annelerin ayaklarının altındadır? hatırladın mı bir yerden..
54 Yorumla
Soran+1 yılUnutmadım. Her bayan anne değil, anne olanlar da İslami olarak sorumluluklarını yerine getirirse bahsettiğiniz hadisin kapsamına -inşAllah- girerler Amacım sadece özeleştiri yapmanız. Neden böyle olduğunu bir bayanın gözünden görmek istedim.
Cevap sahibi+1 yılbenim tek kaynağım kur'andır.
Soran+1 yılKuran peygamberimize sav uymamızı emrediyor. Buna ne diyeceksiniz. Hadisler gereklidir. Mesela Kuran da namaz kılın der ama namazın nasıl kılınacağı yazmaz.
- +1 yıl
çünkü ibadetin ve şükrün her türlüsü Yaradanın huzurunda kabul edilmesi muhtemeldir. hz muhammed'e uyulması olayı ise, onun getirdiği Kur'an doğrultusundadır. ve tabi ki o bir peygamberdir. peygamber olmayan bir insandan, peygamber gibi davranmasını isteyemezsin. ancak "müslümanım" diyorsa, Kuran'a uymasını belki talep edebilirsin. düşün, biri farzdır, diğeri sünnet. siz sünneti farzdan üstün tutarsanız, dini arap milliyetçiliğine, kendinizi de dinsel sapkınlara dönüştürürsünüz. ondan sonra 9 yaşındaki kız çocuklarıyla nikah kıyar, din adı altında adam öldürürsünüz. Kur'an nasıl namaz kılınacağını yazmaz, çünkü gerçek anlamda şükür ve ibadet etmek isteyen biri zaten doğru şekilde edecektir.
+1 yılbence cehennemi insanlar dolduracak. kadınlar ve zenginlerle alakalı değil. eğer öyleyse bile orada da cehennemi bir kez daha yaşayacağız demek ki.(
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılöyle işte hadis bu
Baska bir hadiste de kadınların kibirleri yüzünden cehennemi görecekleri belirtilmiştir.
Merak eden okusun.
Çok kibirliler :D02 Yorumla
Soran+1 yılKibir erkeklerde de var ve genel bir sebep. Asıl merak ettiğim özellikle bayanları cehenneme götüren hareketleri.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorsanız mantık dini
En mantıksız açıklamalar burada41 Yorumla
Soran+1 yılDinimizde her hükmün ve hadisin mantıklı bir açıklaması var. Erkek ve bayan farklı yaratılmış. Fiziken, ruhen, nefis olarak... imtihan olduğumuz hususlar da bayanlar ile farklı.
+1 yılGiyBet ve memnuniyetsizlikten ötürü sanırım. Rabbim muhafaza etsin cehennem azabindan
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAminn hem o dediklerin var anlamını okudum kadınların erkeklerin akıllarını çelmesi ile ilgili bu hadis ana fikri o ondan cehennemde büyük bir çoğunluğu kadın olacakmışş
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. vay be çok ilginçmiş istatistiki bilgisi de var mı peki çetelesini filan tutmuşlar mı kanka
21 Yorumla
Soran+1 yılCiddi olursan sevinirim. Birb fikirlerine saygı duyalım. Bu peygamberimizin (sav) gayb aleminde müşahede ettiği bir olay.
- Diğer konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru değil mi ama? Devrin kadınları erkeklerden daha kötü değil mi?
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yılaynen çevremi görüyorum kör değiliz çok dinci biri sanmasın biri beni ama bu doğru
- +1 yıl
Ee işte, Allah ve Muhammed söyleyeceklerini iyi bilir, şuana dek söylediklerinden hiç birinin aksi çıkmamıştır. İnsanın doğumunu, bilimcilerden çok önce Kuran'ı Kerim'de söylemiştir. İnsanın sağlığı için önemli olan şeyleri örneğin ayakta su içilmemesi, yemeklerin yavaş ve az yenmesi gibi şeyleri bilimcilerden çook önce söylemiş Peygamberimiz :)
Gizli Soran+1 yılAynende usta Muhammed ne ya bilerek yazdığını zannetmiyorum hoşgördüm :)
- +1 yıl
Hz Muhammed olacaktı :D
Gizli Soran+1 yılheh tamam :)
Cennet annelerin ayaklari altindadir hadisini unuttun galiba?
42 Yorumla
Soran+1 yılUnutmadım. Her bayan anne değil, anne olanlar da İslami olarak sorumluluklarını yerine getirirse bahsettiğiniz hadisin kapsamına -inşAllah- girerler Amacım sadece özeleştiri yapmanız. Neden böyle olduğunu bir bayanın gözünden görmek istedim.
Soran+1 yılÖzeleştiri yapmaları pardon :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılFeminist yanımi zor bastiriyorum. Zira dinden çıkmak olası. Sustum.
21 Yorumla
Soran+1 yılHanfendi bu kadınları aşağılama içermiyor dikkatinizi çekerim. Efendimiz (sav) sadece bayanların zaaflarına dikkat çekip onların bu hususlarda daha dikkatli olmalarını istemiş olay bu. Feministlik duygularınız kabarmasın lütfen :)
Cebrail'den vahiymi geldi nerden biliyorsun gittin geldinmi?
01 Yorumla
Soran+1 yılBu Efendimizin (sav) gayb aleminde müşahede ettiği bir olay. İnanıp inanmamak size kalmış. Unutmayalım ki imanın 6 şartından biri de peygamberlere inanmaktır.
+1 yılKadınlar cehennemlikse annelerin ayağının altında neden cennet var o zaman?
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılyav saf saf konuşma sırf muhalefet için konuşma biz ne diyoruz sen ne diyorsun bu hadisin açıklaması erkeklerin akıllarını süslenerek püslenerek şey işte anladın bu şekilde akıllarını çelerek günaha sokan kadınlar için söylenmiş hadis elbette annelerimize laf yok öyle kadınlar kızlar şu Ahir zamanda tavan yapmıştır körmüyüz etrafını görmüyomusun hiç mi dışarı çıkmıyosun..
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıluydurma hadislere inanarak kurana eş duruma getirdin
bir de cehennemi doldurdun dişilerle
bilmiyorum durumun ne ola315 Yorumla- +1 yıl
Yalnız seni bir kadının eksilemesi ne acı kardeşim yazık bazı kadınlar hakediyor mu ne
Soran+1 yılKuranla hadis bir değildir. Kuran asıl kaynaktır. Sünnet ve hadisler ise tamamlayıcı unsurlardır Hadis uydurma değil güvenilir kaynaklarda mevcut. Öyle olmasaydı paylaşmazdım zaten
- +1 yıl
Diyanetin uydurma hadisler listesindedir
Soran+1 yılSayfa linkini atar mısın?
Bu hadis ve benzerleri kütübü sitte ve riyazüs salihin gibi sahih eserlerde geçiyor.
Soran+1 yıl@benkimmiyim sayfa linkini atar mısın?
Soran+1 yıl@xDemon
Erkekler cehenneme girmez demedikki. Konuyu saptırmayalım. Hadis uydurma değil, kaynağı var ve güvenilir eserlerde de geçiyor- +1 yıl
konuyu dededen babadan kalma kulaktan dolma bilgilerle cevap yazmaya çalışmışlar
hata yapıyorsunuz gençler hemde çok büyük
kuranı eksik anlaşılmaz göstermek islamiyeti şeyhlere şıhlara teslim etmeye çalışıyorsunuz
kuranın evrensel mesajını anlamaktansa birinin ağzından çıkan ağdalı sözlere inanıyorsunuz
bu hadis manyaklarına soruyorum
kuranı açıp okudunuz mu? okuduysanız onu açık ve net indirdik ayetini okumuşsunuzdur
bunu okuduysanız neden hala hadislerden yana tavrınız var
haşa Allah kuranı eksik yazdı sözde okuma yazma bilmeyen bir insan hadisleri yazdı ve dini tamamladı bunu düşünmek bile saçmadır lafa gelince okuma yazma bilmezdi ama kuran oku sözüyle geldi ve ben okuma bilmem dedi pek mantıklı değil
işin kabası şu aslında Allah neden risk alsın 9 yaşında sübyancı birini taşla insan öldürülmesi emrini veren birini kadın düşkünü birini neden peygamber yapsın
bunu hala anlamadınız yetmedi bir de mezheplere böldünüz - +1 yıl
kocaman islami coğrafya sadece Allah birdir adı altında toplanabilir
akıl bilim mantık dinini hala çamura sokmaya içinde olmayanları içine sokmaya yıpratıp atmaya kendi elinizle uğraşıyorsunuz
sonra neden ateistler var diyorsunuz bu adilik haysiyetsizliktir
gözünüzü açarsınız ama iş işten geçmiş olacak
@xDemon
@benkimmiyim
@Soran - +1 yıl
Haysiyetsiz sensin be terbiyesiz sen kim oluyorsunda dini bize öğretmeye çalışıyorsun haddini bil herkezden tepki aldığın halde hala kendini aklamaya çalışıyosun senin verdiğin saçma ve gerçekliği olmayan bilgilere ihtiyacımız yok bu kadar saçmalık yeter artık senin cahilliğine ihtiyacımız yok
- +1 yıl
@xDemon
tamamen keyfiniz bilir
kurana eş koşmaya devam edin
kuranı eksik olmayla suçlamaya devam edinben yeterki bilgisiz olayım
karanlığınızda kaybolun bari
Soran+1 yılKuran da kuru ve yaş herşey vardır (ayette de var) ama teoriktir sonuç olarak. Onu hayatına uygulayacak biri gerekti ve bu yüzden Peygamber Edendimiz gönderildi. Allah ayetleri göklere ve dağlara da yazabilirdi. Ama peygamberler gönderdi ki insanlar onu örnek alsınlar ve dini daha iyi yaşamlarına uygulasınlar diye. Söyler misiniz o halde madem sadece Kuran yetiyor dini anlamak için. ALLAH neden peygamberler gönderdi ve Allah ın emri çerçevesinde hareket eden Efendimiz (sav) neden hadislerin yazılmasına izin verdi?
@kaplan24
@ateistbirkız
@benkimmiyim
@xdemon
@uguşturdummussu- +1 yıl
ilk önce efendi allahtır peygamber elçi
kavramları karıştırmayalım
kuranda 2 çeşit peygamber vardır resul ve nebi olanlar
kitabı olanlar ve kitabı olmayıp belli zaman dilimlerinde belli mesajı iletmeye gelenler
madem hadisleri peygamber yazdırdı neden ölümünden 270 yıl sonra ortaya çıktı?
neden 18 kategoride tasnif edildi?
neden peygambere aşağılık sıfatlar içerenleri var?
ben isalmiyeti kurandan ibaret biliyorum
peygamberde kuran dışına çıkıp mesaj vermeyeceğine göre aynı şeyi birkaç kere okumaya gerek yok ben hadisleri reddediyorum allah beni kuranla yargılasın zaten kuranla da yargılayacaktır
+1 yılaçık giyinmeleri ve bakan erkeğide günaha sevketmeleri.
01 Yorumla
Soran+1 yılTşk. Güncellemede belirtmiştim. Benimle aynı fikirdesin
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü kadına on iyilik bir kötülük yap o kötülüğü unutmazlar ayrıca bir araya gelince dedikodu yaparlar tabi bunları yapmayanlara lafım yok
01 Yorumla
Soran+1 yılYapıcı yorumun için teşekkürler. Haklısın bayanların hafızası kuvvetli gerçekten de
+1 yılMuslumanlarin yorumlarina koptum
"Cennet kadin ayak falan"
Yahu namaz kilanin önunden hayvan, kadin.. Gecerse gunah diye bir ayet vardr bilir misiniz?226 Yorumla- +1 yıl
öyle bir ayet mi varmış , sen kuranı hiç okumuyorsun galiba?
- +1 yıl
Sahte hadis ayet değil ayetlerle çelişen hadislere itibar etmeyin
Soran+1 yılnickine bakılırsa kopuşun yorumlara değil dinimizden olmuş. Dediğin şey AYET DEĞİL. Hadislerde geçiyor fakat Aişe annemiz bunu reddetmiştir. Yani hadisler şüphelidir. Okuyalım da @ateistbirkız ın cahilliğine gülelim hep beraber.
www.fetva.net/.../...si-ile-alakali-bir-hadis.html- +1 yıl
Bu kıza değil sana gülerim çünkü başka uydurma hadisle ortalığı karıştıran sensin
Soran+1 yıl@Kaplan24 kız ayet diyor hadis demiyor
Soran+1 yıl@Kaplan24 sen halen anlamadın kız ayet diyor yani Kuran da geçiyor diyor oysaki bahsettiği uydurma hadis. Hz Aile de buna karşı çıkmış. Yani kadınları hayvanlarla bir kefeye koyma yok
Soran+1 yılHz Aişe
Soran+1 yıl@kaplan24
www.fetva.net/.../...si-ile-alakali-bir-hadis.html
Okursan sevinirim
Hz Aişe yaşadığı olay ile bu hadisi reddediyor. Hadis uydurma olmada dahi şüpheli olduğu aşikar.
Soran+1 yılHadis uydurma olmayabilir. Asıl sorun cevaplayanın hadisi ayetmiş gibi göstermesi ve yanlış bilgi vermesi
- +1 yıl
Hadisi ayet gibi gostermemis dinden biraz uzak olanlarin solenenleri yanlis algilamasindan dolayi ole olmus. he arkadasimizin ufak bir hatasi olmus oda hadis diyerek net bir sekilde ifade etmemis
- +1 yıl
@ateistbirkız senin dedigin farklı bursa bahsediken konu farkli. Senin dedigin namazi kilarken ki namazi bozan etken burada bahsedilen gunaha sevk edilme ve gunah isleme durumu konuyu saptirma
- +1 yıl
Hadiste yanlislik yoktur
- +1 yıl
NİSA -117. Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki azgın bir şeytana tapmaktadırla
NİSA SURESİ.. AYET.3.. Eğer, yetim kızlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz ile yetinin.
NAHL suresi..75. ayet... Allah şunu misal getirdi: Bir yanda hiçbir şeye gücü yetmeyen bir köle, diğer yanda tarafımızdan güzel bir rızık verdiğimiz, ondan gizli, açık olarak harcayan hür bir insan, bunlar hiç eşit olur mu?
NİSA SURESİ.. AYET.3 - Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetememekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.
Soran+1 yıl"Onlar onu bırakıp da yalnız dişilere (dişi putlara) tapıyorlar ve sadece yalabık (inatçı) bir şeytana tapıyorlar ki," ayette dişiler ile dişi suretteki ve isimdeki putlar kastediliyor.
Soran+1 yılİslamda tek eşlilik esas ve çok eşliliğin ağır şartları var. Bir bayan kadınlığını kaybedebilir veya kaza geçirip ev işlerini göremeyecek hale gelebilir. Bu gibi durumlarda belki olabilir. Eşler arası adaleti sağlamak kolay değildir ve aklı başında müslüman bir erkek zevki için böyle bir mesuliyetin altına girmez.
- +1 yıl
kadınlar neden erkek alamıyor, erkekliğini kaybeden bir erkek olursa
- +1 yıl
Yani benim kocam kazayla erkekliğini kaybetti bende koca alamayacak mıyım bu ne yaaa
- +1 yıl
muhammed başta bütün müslümanlar sapık
- +1 yıl
dini, ben de, senin kadar olmasa da çoğu zaman kendimi eleştirirken bulurum. ancak sana sadece tek soru sormak istiyorum; bana hayatı, canlı olmayı açıkla başka bir şey istemiyorum.
- +1 yıl
benzer şekilde zekayı da açıklaman iyi olur.
+1 yılCehennem pismanlıklarla dolu, dişilerle değil.
21 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorum.
Hadiste zengin ve kadınlar cehennemin çoğunluğunu oluşturuyor deniliyor. Erkekler de olacak tabiki cehennemde
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü islamda kadına yer yoktur.
87 Yorumla- +1 yıl
sorgulayandan gayrimüslim olur... islam=non akıl...
- +1 yıl
En iyi cevap :)
Soran+1 yılİslamda kadın el üstündedir. Ama dinsizlere cennette yer olmadığı kesin! bkz @ateistbirkız
Soran+1 yıl@biancoanimale
İslam akıl ve mantık dinidir. İşine geldiği gibi sorgulamakla olmaz ama. Ben sorguladıkça İslam a daha çok bağlandım. Saçma olduğunu düşündüğün her hükmün mantıklı bir açıklaması var.- +1 yıl
sorgulayıp dine bağlı kalan istisnalarda çıkyıor tabi
Soran+1 yıl@biancoanimale
İstisna değilim ama senin hakkıyla İslamı sorgulamadığın kesin. İslam=Akıl
Yaranı söyle ona göre merhem yazalım. Neden İslam akıl dini değilmiş söyle bakalım.- +1 yıl
boşver kanka ben 1000 kez tartıştım zaten. gereği yok. inan sen bişey diyemem. sorgulayıp inandıysan istisnasın bence. iyi geceler :)
Diğer konusunda 738 cevap paylaştı. Kadınlar şeytanın yardımcıları :)
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok acımasızca oldu ama :)
Bilmem ki ;
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBu hadisin anlamını okuduğumda tamda bu zamandaki kadınları kızları anlatmış ben şok ben iptall görmemek imkansızz
Başlarım öyle dine.
62 Yorumla- +1 yıl
:DD
Soran+1 yılBunu adaletsizlik olarak yorumlamayalım. Unutmayın ki risk çoksa kazanç ta fazladır. Kadınların nefislerine hakim olmaları halinde cennette erkeklerden daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum.
- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAz bile.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılaynen
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım