"Thekl Irak" diye isim soyisim gibi bir şey yazıyo galiba. Thekla diye isim var. Belki eskiden Thekl diye bir isim olabilir. Irak da ya Iraktan almıştır, gelmiştir hatıra olsun diye yazmıştır ya da soyadı Iraktır. Benim çözebildiğim bu kadar.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
1810 yılında soyadı olur mu ki? Ailemin kökeni yunanistan göçmeni yörükler. Bir yer adı falan diye düşündüm ben ilk.
1810 yılında Türkiyede soyadı yoktu ama orada olabilir, tam bilmiyorum. Bir de Irak soyadı olmayabilir. Irakta yapılmıştır ve Thekl ya da Thekla diye ismini yazıp, ülkeyi yazıp, tarih atmıştır.
İlk Yunanın söylediklerini söyleyeyim. Yukarda isim yazıyormuş, isim aşağıdaki yazıdan devam ediyormuş.
ΘΕΚΛΙΣ = Theklis Aşagıda kalan son iki harf ise sadece cümlenin baş harfleri Δ-ούλη = Kul, köle Κ-υριου = Lord, efendi, tanrı Tanrının kulu gibi yani.
İkinci Yunanın söyledikleri
Yukarıdaki ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ = Theoklitos isminin biraz kısaltılmış hâli yazıyormuş. Alttaki ilk iki kelime ΙEPEYΣ kelimesinin ilk iki harfiymiş. Bu da papaz demekmiş. Son iki harf ya soyad imiş ya da anlamı archdeacon, yani başdiyakoz olabilirmiş.
Başdiyakoz, kilise hiyerarşisinde, başlangıçta piskoposlu bir kilisedeki diyakozların başı, ortaçağda ise bir piskoposluk bölgesinin başlıca görevlisi olan din adamıdır.
İki Yunanın da dediği şey bu şey vaftiz yapmak için kullanılıyormuş ve bir kilisiye bağışlanmış büyük olasılık.
En İyi Cevaplar