"Aşk acısı" üzerine bir bence paylaşmam istendi. Fakat bunu genel bir şekilde ele almanın doğru olmayacağını düşünüyorum, neticede herkes farklı bir şekilde yaşar veya atlatır...:)
Bu sebeple soru-görüş yoluyla yardımcı olmak istedim. Profiliniz açık veya gizli fark etmez nasıl isterseniz sorununuzu belirtirseniz elimden geldiğince yardımcı olacağım.
⚠Bu arada sitede nasıl tanınıyorum/biliniyorum bilmiyorum ama insanların aşık olması, aşk acısı çekmesi benim dahilinde olduğum bir durum değil, inancım gereği uygun olan/olmayan şeyler var evet, lakin dediğim gibi yaşadıkları olaya dahil değilim bu durumda yanlış anlaşılacak bir durum yok. Sorunun başında "unut gitsin/haram" vs demek ne kişinin hatasını önler (dediğimi yapmayacağından) ne de kişinin durumunu değiştirir.
⚠Bu arada başka sorunlar da olabilir, fark etmez; bilgim varsa yardımcı olurum...☺
"Ümmetimin üstün olan kimseleri, aşk belasına maruz kalınca iffetini muhafaza edenlerdir." (Deylemi)
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Günümüzde bunların hiçbiri yapılmıyor yani bu daha başlangıçtayken çözüm olabilir ya sonrası? İnancı çok sağlam olması gerekir ki kişi idrak edebilsin...
Soru açmıştım bi süre önce.. kime yakinlassam başkasına gidiyor diye bu nedn böyle ki? Ya da bnmle yapamayıp binlerce kıza yelken açması bu daha kötü.. Bunların bana yansıması kimseye güvenmiyorum olduu.. Uzağım herkese, herşeye..
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Birine karşı sevginizi ne kadar belli ederseniz o bir o kadar uzaklaşır. Üstüne düşerseniz uzaklaşır. Bu sebeple dengeyi korumak gerekir bu kız cepte diyememesi gerekir. Uzaklaşıyorsa zaten siz salın bir getirisi olmayacaktır. Sizinle yapamayıp bu sebeple başkalarını tercih etmesi onun basitliğidir. Böylelerinin uzaklaşmasına üzülmek değil şükretmek gerekir. Kimseye zaten %100 güvenilmez, karakterinizi açık oynamayın ki karşıdaki kendini rahat ifade edebilsin. "Ben şöyle biriyim böyle severim vs" derseniz karşıdan gelecek cümle "aa evet ben de öyle düşünüyorum vs" olur niye? Ortak noktadan ilerlemek için zamanla gerçekler çıkınca neden böyle oldu deriz oysaki temelinde her şeyin sebebi vardır. Yaşınız henüz 19 hayatınızda eksiklikler varken eğitim, hayaller vs.(varsa) Birini hayatınıza almanız %85 yanlış tercih olacaktır. Hedeflerinizi yarıladıktan sonra buna yönelebilirsiniz siz geliştikçe çevreniz değişir karşınıza yeni insanlar çıkar ideal insan 1 tane değil mesela lisede ideal birini tanıdınız diyelim ama zamanla illaki değişeceksinizdir sonra biriniz daha iyi yerlere gelirken diğeri belki de istemeyecektir, bağ yüzünden uzaklaşmak da istemeyeceksinizdir vs vs Sonuç olarak aşkın zamanı olduğunu düşünüyorum; erken davranmak zararımıza olabilir. Güçlü olmaya çalışın, hayat eşten ibaret değil; zamanı vardır. Yanlış insanları uzak tutmak için sınırlar mutlaka olmalıdır.
Sevgiyi belli etmedeki denge dengesiz sanırım bnde.. Zaten sevilmeye layık olan ne olursa olsun kalır değil mi? O yuzdn çok da zorlamamak lazımmış. Bikacindan aynı darbeyi alınca diğerine güven problemi oluşuyor bunun için de en iyisi kendine zaman tanımak sanırım.. Cvbınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻💕
Soran
+1 yıl
Tabii ki öyle siz yolunuza bakın, istediğiniz gibi biri olsa bile hemen düşmeyin çünkü kendinize, hedeflerinize odaklanmış durumdasınız. İnsanoğlu çabuk aldatır, kanmayın. Zamanı gelince siz istemeseniz bile o sizi bulur.
Haklısınız efendim... Şimdi konu aşk acısı olunca malesef insanların neler çektiğini düşünemedim... Benim ilk sevdiğimi askerden geldiğimde hamile olarak gördüm.. İkinci sevdiğimle evlenecektik iş için memlekete geldim 5 gün sonra facede nişan resimlerini gördüm... Üçüncüsü eşim oldu ama işte onu burda anlatamam malesef... Bunu anlatmamın sebebi sevgili iken çekilen acılar aşk acısı değil efendim... Eğer bir insan evli iken sebepsizce terkedilirse işte o insana sorun acıyı
Yani... bunlara rağmen karakterinizden ödün vermemişsiniz (tanıdığım kadarıyla) hatta kattıklarınız olmuş daha da olgunlaştırmış... Üçü benzer kişilikler miydi acaba?
Dedimya efendim diğerleri umurumda değil... Eşim olacak kişi beni çok seviyordu güya.. Ama 1 sene sonra evrim geçirip bambaşka birine dönüştü.. Bana yemek yapmaz komşuda beraber yediği yemeği getirirdi önüme.. Bende asla bunu sorun etmedim.. O yemeği yemezdim ama kendim yapardım... Ona da yaptım sabah kahvaltı hazırladım sonrada öperek uyandırdım.. Sofraya geldiğinde bu kime yetecek, Ne bu, biz nasıl doyacaz bununla dedi bende ben yemiştim zaten bu sana dedim ve yattım yatağıma.. Bir günde ben işteyken bütün eşyalarla beraber kaçıp gitti.. Sonra da evlenmiş başkasıyla, hatta şu anda ondan doğum yapmış.. Bu kadar yeterli sanırım fazla anlatamam hakkınızı helal edin..
Sen boşadın mi onu nasıl evlenebiliyor? Siz boşandınız mı? Dinen senin boşaman lazım ayrıca birde resmi olarak sen dini olarak boşamadıysan nikahı dinen geçersiz olur
Bak kardeşim.. Dinen kadını boşamak istediğin zaman.. Ona seni dinen boşuyorum dersen boşamış oluyorsun... Yani 3 kere demene gerek yok.. 1 kerede söyleyebilirsin.. Ayrıca dinen boşamadı ise bir kimse resmen boşandı ise dinen de onun boşamış sayılıyor... Senin dediğin 3 kere olayında ise.. Eğer bi insan eşine üç kere seni dinen boşuyorum derse.. O kadınla evlenemez bir daha... Evlenebilmesi için o kadının başka birisi ile evlenip belirli bir hayat geçirip yani en az 6 ay gibi, daha sonra ondan da boşanıp seninle o zaman evlenebilir... Ama 1 veya 2 defa dersen tekrar barışma olursa tekrar nikah kıyılabilir.. 3 kere dediğin an evlemezsin çünkü onun evlenip boşanması lazım
Evet, çok haklısın peki herkesin bir nasibi var mıdır? Allah gönlüne göre versin diyorlar gerçekten Allah rızası için sabreden kişinin karşısına bu gönlüne göre kişi karşısına çıkar mı?
Ya armağandır ya imtihan:) İnancınız sağlamsa ikisi de Allah' tan deyip sabır gösterirseniz mükafatını illaki alacaksınızdır. Allah ile ilişkinizi iyi tutarsanız (😄torpil gibi düşünmeyin) hayırlı kişi bu yolda olandır diye diyorum:) o yolda karşılaşabilirsiniz. Dediğim gibi imtihan da olabilir, bu sizi inancınızdan alıkoymamalı neticede asıl olan ahiret hayatıdır.
Yönlendireceğim diye bir şey dedim mi ben? Varsa bir sorun yardımcı olacağım dedim. Sevgilinizin oluşu benim sorunum değil ki Yaptığım sadece olan bir durumu doğru şekilde atlattırmak Soruda belirttiğim halde bu tür söylemlerde bulunmayın lütfen
Olmuyor ki 1 saat düşünmediğim an yol herhalde bir şeyle uğraşırken de aklıma geliyor mesela tercih yapmak için İnternete baktığımda onunda tercih yaptığını düşünüyorum veya gittiğim üniversitede tanıştığımı ya da oyun oynarken beraber oynadığımızı eskiden dershaneye giderken yanımda oturduğunu
Bunun sebebini öğrenmemiz için sizi detaylı olarak bilmek gerekir geçmişinizi, yaşantınızı vs. Ama bunlarla sınırlandırılamayacağı belirtmek isterim ki engel olmakta zorlandığınız bir durumsa uzmanından destek almanız sizin için daha yararlı olacaktır.
11 ay alıştığınız için taze yani arlatmanız uzun sürmez, tecrübe diyebilirsiniz çünkü İnsanların iman bile olsa evlenilecek biri olmadığını anladınız. İnancı onu ilgilendirir. İmanın karaktere yansıması yanılgısına asla düşmeyin. Görünüşe aldanmayın, ne istediğinizi belirtmeyin ve acele etmeyin nasibiniz sizi bulur.
Öncelikle yoğurdum ekşidir diyen insanlar nadirdir, olabilir yani herkesin ufak da olsa karşı tarafa göre kusuru olabilir. Kızın 17 yaşında olduğunu, anlamakta zorluk çektiğini vs. sevdiyseniz şimdi bu şekilde konuşmak size yakışmaz. Olmadı bitti deyip kapatın. Size layık olmadığını düşünüyorsanız üstelemeyin, zamanınızı dolu dolu geçirin bu şekilde unutmanız daha kolaylaşacaktır. Daha iyileri her zaman vardır siz sadece Allah ile ilişkinizi kuvvetlendirin ve Allah' a sığının. Dediğim gibi kendinizi hiçbir yerde tanıtmayın. Tanıtırken çok da tanıtmayın gizeminiz olsun. Imanlı, karakterli, tesettürlü, açık, dürüst bunlara aldanmayın. Sadece gözlemleyin. Zira dürüstlüğü önemserim diyenlerin çoğu aslında o kadar da önemsemiyor. Siz karakterinizi %100 belirtmeyin ki karşınızdaki kartlarını açık oynayabilsin. Onunla ilgili şeyleri kaldırın, silin, takipleşmeyi falan bırakın. Hayatınızdan tamamen çıkarın ve hayatınıza bakın.
Kardeşim birbirinize uygun değilsiniz ileride daha çok sorun yaşamak istemezsiniz herhalde dediğiniz gibi o süreç boyunca iyiyseniz o zaten hata yaptığını anlayacaktır. İnsana 2. Şans verilmez benzer hareketlerinden vazgeçmez.
Ben sizin ne deyip demediğinizi anlayabiliyorum bunları konuşmanın size faydası olmayacaktır. Şimdi hemen onunla ilgili şeyleri bir seferde ulaşamamak üzere silin.
Bu devirde herkes bahanelerin önüne geçiyor. Yok önce okul bitsin... okul biter. Yok çocuk bir askerliğe gitsin... Askerliğe gidip gelir. Yok çocuk iş bulsun...
Ben karşılık beklemiyorum yani bir anlamı olmaz bunu iyilik yardım vs olarak görüyorsanız yani, dediğim gibi rahat hissetmeniz açısından ufak bir dua yeterlidir.
Önce ruhunuzu iyileştirin. Ümitsizliğe düşmeyin lütfen her zaman çıkış yolu vardır. Eğer sizin için sorun olan şey eşinizi sevmekse bundan vazgeçerek şansınızı değerlebdirebilirsiniz. Sorunları var ki şiddet uyguladığı halde üzülüyor veya dışarıda bu karakteri bilinmiyor vs bu sizin hatanız değilken canınıza kıymak nedir?
Çok haklısınız ama bitik bir haldeyim umudum bitti ve umudu biten insan ölüdür güçlü biri değilim o kadar ama teşekkür ederim beni dinlediğiniz ve yorumunuzu paylaştığıniz için hiç tanımadığınız birinin sizin için destek olması güzel birseymis
En İyi Cevaplar