Gizli Üye(36-45)+1 yılSoru güzel bir soru teşekkürler ilgi ve bilgi için.
Bu konu da okuduğum kitaplar vardı, muhtemelen senin de okuduğunu düşünüyorum o kitapların.
Kitaplar dünya dışı varlıklar ile iletişim kurulan kitaplardır.
Kitaplarda çok fazla bilgi var.
Ve Hz. Adem'den günümüze 309.000 yıl geçtiğini söylüyorlar.
Bunu farklı uzaylı varlıklar ile iletişim kurulan farklı insan grupları ile temas kuran tüm uzaylı varlıklar söylüyor.
Yani kaynak tek değil.
İslam da bu güne kadar gelen peygamber sayısının124 bin olduğu söyleniyor. Yani gelen peygamber sayısı bile yüz binler ile ifade ediliyor Hz. Adem'den günümüze gelen yıl sayısı ile bir şekilde paralellik taşıyor uzaylıların söyledikleri.
Fakat ben de dindar biri olarak Kuran da mutlaka bir işaret olmalı diye düşünüyorum ki mucize bir kitaptır Kuran hatta Yüce Allah kitapta hiç bir eksik bırakmadığını da söyler.
Vermiş olduğunuz ayette bu yönü ile harika bir örnek ve bir delildir.
Ayrıca başka bir ayette Allah'ın kanununun değişmez olduğu, dilerse farklı farklı varlıklar yaratabileceğini söylemektedir.
Bahsettiğim kitaplarda ise o uzaylı varlıkların 6. yoğunluktan ve Işık olduklarından bahsetmektedir.
Hatta Hz. Peygamberin 6. yoğunluktan gönderildiği, Hz İsa'nın 5. yoğunluktan gönderildiğine dair yazılarda vardır. Gerçeği Allah bilir. Kuran'da da bazı ayetlerde nurdan yani ışıktan bahsetmektedir ki bu da delildir uzaylıların ışık olup 6. yoğunlukta olduklarına. Yine Kuran 7 gökten bahseder, 7'nin kutsallığından bahseder. Uzaylılarda aynısını söylemektedir. Hepsi birbiri ile paraleldir bunların.
Hz. Adem'den önce yaratılan insanımsı varlıklara gelirsek neobilmem ne diye başlayan ismi vardır bunların bilimsel adı olarak.
Hatta bulunan bazı fosillerde vardır.
Bir çekiç bulunmuş 500 bin yıllık hala çözülemiyor nasıl olduğu.
Kuran da gelecekle ilgili ayetler çok iyi incelenmeli bence.
Ve dediğiniz doğrudur inşallah ahir zamanda bunlar açıklanacaktır.
Kitaplar
www.google.com.tr/search
www.google.com.tr/search00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Meleklerin Allah'a "fesat çıkaran ve kan akıtanı mı yaratacaksın" gibi bir söylemi hiçbir yerde bulunmamaktadır. Bunu nereden okuduysan kendi tezinin doğruluğunu savunabilmek için kafadan atmış ya da yanlış bir kaynaktan okumuş, böyle bir söz Kur'an-ı Kerim'de yok. Bir ayette "Ben sizi yokederim yeni bir nesil yaratırım." yazıyor, evet bu ayet ve ayetin geçtiği yerlerde Hz. Nuh ve Tufanı anlatılmaktadır.
"Biz insanoğullarını yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık." bu ayeti tekrar tekrar okuyun, yazısını okuduğunuz kişi bunu Hz. Adem'den önce insan olduğunun kanıtı saymış ve ne derece saçmaladığı böylece anlaşılmış oluyor. Anlaşılan şudur: Allah insanoğlundan başka yarattıklarının insanoğlundan üstün olamayacağını vurgulamış, yani yarattığı en özellikli varlıklar insanoğludur ki zaten Peygamberler beyin gücünün %20'sini kullanabilen insanlardır. Ve bu açıklamadan Hz. Adem'den önce bir insan neslinin yeryüzünde olduğu anlamı çıkmaz, sadece insanların diğer yaratılan cin, melek, hayvan, bitki v. s.'den üstün olduğu anlamı çıkar. Rütbesi üstündür anlamındadır.
Yorumları da okudum, inancı boğmak için atıp tutanlara uyanlar var. Bunların bencesi olmaz.
Lütfen Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili ayetleri araştırıp okuyun, o ayetlerde onlardan önce insan olmadığını çok net anlayabilirsiniz.313 Yorumla
Soran+1 yılBakar 30 : Ve Rabbin meleklere: “Muhakkak ki Ben yeryüzünde bir halife kılacağım.” demişti. (Melekler de): “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz.” dediler. (Rabbin de): “Muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim.” buyurdu.
Soran+1 yılbir çogundan üstün kıldık demek aynı zamanda bir kısmınıda ondan üstün kıldık anlamına gelmez mi. bir arkadas bununla meleklerin ve cinlerin yaradılısından söz edildiğini söyledi bu daha mantıklı bir cvp. ben bunu sadece bir yerde okumadım. bir çok yerde karsıma cıktı. ve günümüzdeki hocalarında bu konularda yazıları yorumları var
- +1 yıl
Arkadaş doğruyu söylüyor benim de demek istediğim tam olarak bu ben ne dedim fikri olmayanların ne kadar çok zikri oluyor. Öyle bir ayet olduğunu sorsan sana söylerdi soran arkadaş zor değil yani öyle bir şeyi hiç okumadım hiç bir yerde görmedim arkadaş uydurmuş demek şirktir. Birazcık mantık başka bir şey değil.
- +1 yıl
"fesat çıkaran ve kan akıtanı mı yaratacaksın" sözünden daha önce yaratılmış da kan ve fesat çıkarmışlar ve biz oradan biliyoruz anlamı çıkar. Ama senin Bakar 30'da paylaştığın "Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın?" sözünden Melekler neyle baş etmesi gerektiğini bilmediği için bu soruyu sorduğu anlaşılır, "fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi" demek ile "fesat çıkaran ve kan dökeni mi yaratacaksın" demek arasındaki farkı anlayabilirsin heralde? "Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz." derken de Melek'ler Allah'a hür ettiklerinin tam olduğunu vurguluyor. "Muhakkak ki Ben yeryüzünde bir halife kılacağım." derken tüm yarattıklarından üstün olan insanoğlunu yaratacağını müjdeliyor. Meleklerin "Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz." demesi Allah'a hürmetlerinin tam olduğunu ve sadece Allah'a hamd edeceklerini vurguluyorlar.
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim'i idrak etmek için irdelemek farklıdır, tez atmak farklıdır. Bir defa Kur'an-ı Kerim'de Melekler insanların Hz. Adem'den önce de yaratıldığını vurgulamış olacak da şimdiye kadar biz mi hocalarımızdan duymamış, öğrenmemiş olacağız? Saçmalıyorsunuz, asırlardır hemen hemen tüm Peygamberler Hz. Adem'in ilk yaratılan insan olduğunu vurgular ve Kur'an-ı Kerim'de hiçbir şekilde Hz. Adem'den önce insanların yeryüzüde olduğunu vurgulayan bir kanıt yoktur, aksine önce alemler diye bahsedilen evrenin nasıl yaratıldığı anlatılır ve hemen ardından Hz. Adem ve Hz. Havva'nın nasıl yaratıldığı anlatılır. Kur'an-ı Kerim, dünyada insanların hala büyük bir çoğunluğun efsane çok tanrılara ve putlara inandığı, kış için evlerinde fıçı fıçı şarap biriktirmenin ibadet saydığı bir dönemde o dönemin Arapça dilinde net ve açık olarak inmiştir, bugünün Arapçası eski Arapçayı bile tam çeviremez.
Soran+1 yılbakın öncelikle saldırgan bir uslüp takınmanıza gerek yok. ben bu yazıyı gördüğümden beri aklımdan olan soruyu ve acaba olabilir mi dememin nedenini söyleyim sterseniz. ayrıca gec yazdıgım için kusura bakmayın elektriğimiz gitti. birde bir önceki cvbınıza karsılık olarak ayetin ne demek istediğini açıklamıssınız. size katılıyorum sadece acaba dediğim kısıma gelirsek “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? işte bu kısımda gaybı Allahtan baska kimse bilemez kimse ondan haber veremez diyoruz değil mi. peki o zaman melekler ki onlar lekesiz günahsız içlerinde en ufak fitne bulunmayan varlıklardır. nasıl oluyorda insanoğlunun yani ademin yaratılacağını duydugunda böyle bir tepki veriyor diyorum.
- +1 yıl
“Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın?" derken de Melekler o tarz birisinin yaratılacağını müjdelemiyor, yani gayb bildirmiyorlar, gaybı Allah'tan başkası bilemeyeceğini bildikleri için sadece soruyorlar, tahminleri insanlar olmadığı için o şekilde soruyorlar, korktukları için belki öyle sordular, Kur'an-ı Kerim'de bu sorunun yer almasının nedeni de soran Melek'lerin de yaratılacak olanlardan korktuğu şeyleri vurgulamak olabilir, yani soran Melek'ler kendilerinin Allah tarafından sınanacağını düşündüğü için öyle sormuş olabilir, çünkü hem onlardan üstün hem de doğrudan Şeytan gibi fesat olduğu takdirde Melek'ler açıkça sınanabileceğini tahmin edebilir. Ama "Muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim." derken belki Allah onların da içlerindeki fesatları ayırabilmek için sadece böyle cevap vermiş olabilir, çünkü şeytan insanoğlu yaratılmadan önce Allah'a ibadet eden bir melekmiş, ama insanları üstün saymamış v. s.
Soran+1 yılpeki ben beni bu soruyu düşünmeme neden olan seye geleyim o zaman. ben mesela sürekli fosiller cıkıo burnumuzun dibi cebelitarık bogazı neanderthaller ve bizim ırkımız homosapienslerin beraber yasadıgını gösterio. bu yuzden insanımsı tabirini kullandım. yerleşik bir hayatı olmayan yeme içme ve cinsellik güdüleriyle yasayan neanderthaller acaba bizden önce yaratılmıs olabilir mi ve insan ırkından zeka seviyesi olarak düşük olan bu canlılar kan döken fesat cıkaran canlılar olarak tanımlanmasının nedeni bu olabilir mi? yani bu bulunan fosiller araform değilde bizden önce yaratılan ve bir süre daha bizimle yasayıp yokolan insanımsı canlılar olabilir mi? benim okudugum sitelerde hep daha öncede insan oldugu söyleniodu ama benim aklıma böyle bir soru takıldıgı için özellikle insanımsı tabirini kullandım. şimdi düşününce bu fosillerin varlıgını inkar etmek olmaz. nerden geldiğinin bir açıklaması olması lazım ama maymun Lucy oldugunu kabul etmiyorsanız tabi ki şahsen ben kabul etmiyorum.
- +1 yıl
Bir yanlışım olmasın diye araştırarak yazdığım için biraz geç cevap veriyorum. Darwin'nin insanoğlu için evrim teorisi yanlıştır. İlk insanlar maymundan gelmez, eskiden bu teoriye sahip çıkan ülkeler bile artık çok iyi biliyor ki Neandertaller ve Homo Sapienslerin gibi insan türleri ilk maymunlardan oldukça büyük farklılıklara sahip, ilk insan fosilleriyle ilk maymun fosilleri örtüşmez. Şimdi araştırdığım kadarıyla Neandertaller ve Homo Sapienslerin beraber yaşaması anormal değil, şimdiki çağda da o iki türün yaşama şekliyle aynı yaşayan insanlar var, yani yerleşik hayata önem verenler var, önem vermeyenler var. Mesela Afrikalılarla Avrupalılar arasındaki fark, Neandertaller ve Homo Sapienslerin arasındaki farklardan daha fazladır, çünkü asırlar boyunca gerçekleşen coğrafi mutasyonlara uğradık. Yeryüzünde evrimleşme her canlı için bir bilimsel gerçek, din bunu inkar etmez. Farkındaysan ilk insanlara gelen peygamber ve din yok, beyinleri iyi düşünebildiğinde peygamberler gelmeye başladı
- +1 yıl
Tekrar yazıyorum, Melek'ler “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın?" derken daha önce hiç insan görmedikleri ve neyden nasıl bir canlı yaratılacağını hiç bilemedikleri için bu soruyu sordular, o yüzdendir ki Şeytanlığı kabul eden bir Melek insanoğlu yaratıldıktan sonra "onlar topraktan yaratıldı biz ise ateşten yaratıldık onlar bizden üstün olamaz" diyerek baş kaldırmıştır. Eğer insanın Hz. Adem'den neyden nasıl yaratılacağını biliyor olsalardı, fesatlık çıkaran lanetlenmiş melek olan Şeytan, daha önce isyan çıkartırdı. Şeytanın ortaya çıkması ilk insanların yaratılmasıyla başlamıştır.
Soran+1 yılteşekkür ediyorum gercekten sabırla ve saygıyla cevap verdiğiniz için. su sondan bir önce yazdıgınız cevap yeterince tatminkar bir cevap oldu benim için. soruyu en basta bu sekilde sorsaydım keşke. kusura bakmayın sizide aynı seyleri yazarak bayagı yordum hakkınızı helal edin
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim'de insanoğlu yaratılmadan önce ahirette neler olduğuyla ilgili pek bir bilgi bulunmaz, senin bu paylaştığın insanlar yaratılmadan önce Melekler ve Allah arasındaki geçen görüşmede, eğer sen insan değilde o meleklerden biri olarak yaratılmış olsaydın sen de muhtemelen öyle bir soru sorardın, çünkü seni sınayabilecek başka bir ihtimal yok, melekler doğruya yönlendirmeye vesile olanlar olarak yaratılmıştır, ama melekler "fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın" diye sorarken bunu yaratılacak şeyi tanıyarak sormadılar, eğer Allah onlara "Hayır" diye cevap verseydi, Melekler kendilerini ilgilendiren bir şey olmadığını anlayacaktı, o yüzden o soruyu sordular, ama öyle olmadı, kendilerini de ilgilendiren bir şey olacağını anladılar, çünkü melekler insanoğlunun da hizmetine girecekti ki öyle de oldu.
Önemli değil. Kritik bir konu, inanmak doğru inanınca gelecek nesillere iyi aktarılabilir. Kusurluk bir durum yok, helal olsun, iyi geceler.
+1 yılAdem. ile havva zamaninda yasayan insanlar inandigi an cennete kavusma sansi yakaliyordu ama
Simdi namaz kil oruc tut hacca git zekat ver kapan turban vs
Vay canina ne kadar adil bir sinav bu boyle? İyi ya sevdim. bn sevdim iyi00 Yorumla
+1 yılmelekler gaipten ses değil de dünyada ilk başta insana benzer birileri yaşamış bildiğim kadarıyla ama onlar dünyayı daha kısa sürede mahfetmeye başlamışlar Allah'ta hepsini yok etmiş
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlardan önce cinler vardı dünya da ve 2000 yıl cinler yaşadı, bozuldu, fesat çıkardılar, kan akıttılar, sonra Allah u teala Azazel yani şeytanı o ordunun başına geçirdi, o can ırkı ( cinni varlıkları) savaşta yendi sonra Azazel in rütbesi de arttı, sonra Allah u teala insanı yarattı, bütün melek, cinni varlıklara hz Adem e secde edin dedi
Azazel hariçinde bütün melekler secde etti Azazel secde etmedi, ben onlardan üstünüm dedi
Azazel ( şeytan)
Aslında yeryüzünde yaşayan bir cinni varlıktı, çok ibadet, tesbih ederek melekler makamına, oradan da meleklerin hocası makamına ulaşmıştır
Bazen düşünüyorum da şeytan haklı mı ne 🙄00 Yorumla Adem olarak kast edilen "insan" dır bence. Yani Kur'an çok edebi bir kitaptır. Kur'an da yazmasa bile fosil kayıtlarıyla insanımsılar olduğu ya da çok daha eski canlıların olduğunu bilebiliyoruz. Bence burada bir paradoks var. Sonuçta ortada bir insan evrimi var bu fosillerde çok açık görülüyor.
08 Yorumla
Soran+1 yılya da ceşitli insan türleri dünyada yasadı ve kendi kıyametlerini yasayıp yeryüzündeki hayatları son buldu. şimdi ademoglu onların verdiği sınavı verio olabilir.
- +1 yıl
Enok'un kitabında (Hz. İdris sanırım) "Hangi adem" diye bir diyalog geçiyor bence buda çok önemlidir. Size katılıyorum günümüzde Homo Sapiens Sapiens türü olarak adlandırılan insan türü yaşamakta, önceki türler yok olmuş durumdalar. (Yinede, küçük de olsa genlerinin bir kısmı vücudumuzda dolanmakta) Buda onların kıyameti olarak sayılabilir.
Soran+1 yılbu dediğinizi kitabı hiç duymamıstım muhakkak edineceğim. senelerce bir yerde bilmem kacıncı Adem'in soyundan geliyoruz. daha öncede ademler yaradılmıstı die bir yazı okumustum bir iki sene önce o zamandan beri aklımı kurcalıo. mesela 2. şıkta yazan ayette 'Biz insanoğullarını yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık' (İsra 70) diyor. demekki bizden daha üstün ve zeki varlıklarında bir işareti bu.
- +1 yıl
Çok iyi bir kitaptır tavsiye ederim mutlaka. Evet Çıkarmalı önerme olarak değerlendirirsek bir çoğundan akıllı olmamıza karşın daha akıllı olanların mevcudiyetine bir delildir. Bence doğrudur da en zeki biziz gibi bir egoistliğe kapılmaktansa bunun bilincinde olmakta fayda var.
Soran+1 yılsoruyu sorduguma pişman oldum buradaki ablalarımızdan kızkardeşlerimizden ses seda yok. 10 kişi cevap yazmıs sadece onlarada cevap azıom geri dönme zahmetine girmiolar söylediklerinin üzerinde dahi tartışamıyoruz. biri bu tezi çürütmek adına iki cümle yazıo karsı cvbı verince yeni bir soru sorunca cevap yok.
- +1 yıl
Türkiye de yaşıyoruz. Böyle felsefi ve dini konularda ki tartışmalar ancak ve ancak çarşaf, türban ve şeriat gelsin mi gelemesin mi soruları ile katılım buluyor orada da seviye ortada. Haklısınız. Beni de yanlış anlamayın lütfen her şeyi bildiğimi iddia etmiyorum kesinlikle, nacizane fikirlerimi ve tavsiyelerimi belirttim.
Soran+1 yılteşekkür ederim en azından yeni bir kaynak önermiş oldunuz hiç bir şey yapmamıs olsaydınız dahi :) anlayıslı ve sevieli cevabınıza teşekkür ederim.
Şimdi 1. soruda zaten Allah yeryüzüne geleceğimizi zaten biliyordu neler yapacağımızı nasıl yaşantı surdureceğimizi vs. Dolayısıyla bunu meleklerde bilir...
2. soruda isra suresinden örnek vermişsin biz insanoğlunu yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık. Yani hayvanlardan vs...012 Yorumla
Soran+1 yılAllahın bildiği herşeyi meleklerde bilir demiş oluyosunuz şu söylediğinizle lütfen daha dikkatli yorum yapın lütfen. 2. seceneği zaten çürüttük. ama sizin bahsettiğiniz gibi değil. surede bir cogundan üstün olsada bir kısmında üstün olmadıgı yönünde kanı oluşuo. bunuda melekler ve cinlerden üstün olamayacağı yönünde oldugunu söyledi bir arkadaş
Soran+1 yılmelekleri bize hizmetkar olarak atadıgını bana bir hadis ve ya ayetle açıklayabilir misin? cin suresi 26. ayette gaybı Allahtan baska kimse bilemez dior. yani olacağı bir tek O bilir.
Soran+1 yılmelekler, hususi görevleri yanısıra Allah'ı tesbih etmektedirler. Hususi vazifelerini bitiren melekler memleketleri olan semaya çıkıp kıyamet vaktine kadar Allah'ı zikretmeye devam ederler. Sonra onların da eceli gelir veAzrail (as) tüm meleklerin en son ise kendi canını alır.
Meleklerin ahiret alemindeki durumları için de Fahreddin Razi Hazretleritefsirinde “ahirette meleklerin mükâfatlarının yeri cennet ile sınırları bitişik olan Arş’ın kenarları ve etrafı” olduğu söylemiştir.
Soran+1 yıleic ye bakarsan anlarsın :)
- +1 yıl
Hadi ya?
Bak bakayım ulan, kaç para var cebinde? - +1 yıl
Bak unutmadan söyleyeyim ilk ateistsin felan sandım ondan sorguladım seni :-) ama ilk insanın yaradılışına ve en ustun canlıya bak şu ayette daha net anlarsın her şeyi...
Ben çamurdan bir insan yaratacağım. Onu yapıp ruhumdan ona üflediğim zaman ona secdeye kapanın.» (Sâd,7i-72.)
ya çeviri hataları olabiliyor ama sad suresi 72. Ayet yazarsan bu aradığın bilgilere ulaşırsın
Bak canım bende çok düşünüyorum madem allah var o zaman neden sevabı günahı yazan ayrı melekler vermiş insanlara ben geçmişte yaşayıp ölüp yeniden dirildiğim düşüncesine bile kapıldığım oluyor az çok bir şeyler hatırlıyorum insanlar sana diyorki kuran tartışılmaz düşünme hakkını da elinden almak istiyorlar bir tanrı olduğuna eminim ama düşünmekten vazgeçmemek lazım
02 Yorumla- +1 yıl
"Biz her insanın amelini (amel defterini) boynuna doladık. Kıyamet gününde onun için (her bir insan için amelleri yazılmış) bir kitab çıkarınız ki, açılmış olduğu halde o (insan) buna kavuşur; kitabını oku, bu gün sana karşı bir hesab görücü olmak bakımından nefsin yeter (denilir)." (İsrâ Suresi, 17/13, 14).
- +1 yıl
İnsana, "Bu deftere senin işlediğin her şey yazıldı, hiç bir şey eksik bırakılıp unutulmadı." denilir. O gün herkes defterinde yazılanlara vakıf olacaktır. İnsanın yaptıkları, bütün iyi, kötü amelleri boynuna dolanmıştır. Hiç bir kimseye yaptığı amelinin sorumluluğundan kaçış ve kurtuluş yoktur güzel kardeşim.
insanlardan önce hayvanlar vardı zaten ki bence burada evrime de kanıt olarak sunulabilir ayrıyeten insan dışı varlıklar cinden bahsetmiyorum uzaylı gibi diğer gezegende canlıların olması bence Kurana aykırı değil kocaa evrenin sadece insanlar için yaratıldıgını düşünmek çok bencilce bence
324 Yorumla
Soran+1 yılhayır ben mesela sürekli fosiller cıkıo burnumuzun dibi cebelitarık bogazı neanderthaller ve bizim ırkımız homosapienslerin beraber yasadıgını gösterio. bu yuzden insanımsı tabirini kullandım. yerleşik bir hayatı olmayan yeme içme ve cinsellik güdüleriyle yasayan neanderthaller acaba bizden önce yaratılmıs olabilir mi ve insan ırkından zeka seviyesi olarak düşük olan bu canlılar kan döken fesat cıkaran canlılar olarak tanımlanmasının nedeni bu olabilir mi? yani bu bulunan fosiller araform değilde bizden önce yokolan insan ırkları ya da insanımsı canlılar olabilir mi?
Soran+1 yıltabi ki seninde dediğin gibi ucsuz bucaksız bir evrenin sadece bizler çin yaratıldıgını bende düşünmüyorum. vardır onunda bir hikmeti ya bizler bilmiyoruz şimdilik
- +1 yıl
Andolsun ki biz, insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Karada ve denizde taşıtlara yükledik ve temiz yiyeceklerden onları rızıklandırdık. Onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık. İsra 70 işte kardeş , insan sadece enüstün değil ondan üstünü var ayet onu bildiriyor ama ne olduğu hakkında bir bilgi vermediği için soruna yanıt veremem
- +1 yıl
Ve sana çevirilerde farklılıklar var diğer bir çeviri alıntı yapsak..
Ve lekad kerremnâ benî âdeme ve hamelnâhum fîl berri vel bahri ve razaknâhum minet tayyibâti ve faddalnâhum alâ kesîrin mimmen halaknâ tafdîlâ (tafdîlen).
Ve andolsun ki; Âdemoğlunu kerem sahibi (şerefli) kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Ve onları helâl şeylerden rızıklandırdık. Ve onları yarattıklarımızın çoğundan fazilet (açısından) üstün kıldık.
tafdilen (fazilet)... - +1 yıl
Allahû Tealâ'nın insanı fazilet açısından üstün kılması söz konusudur. Bu konu bir nefsin afetleri bir de ruhun hasletleri açısından değerlendirilmelidir. Allahû Tealâ, sadece insana ruh vermiştir. Hasletlerin davranış biçimlerini gerçekleştiren dizayn ruha aittir. Allahû Tealâ, nefsi de kişi Allah'a ulaşmayı dilerse ruhun paralelinde faziletlerle ayrıca donatır. Böyle bir dizaynda insanoğlu Allah'ın güzellikleriyle donatılmıştır. Bütün diğer varlıklardan fazilet açısından üstündür. Demek ki; fazilet açısından bütün vasıflar itibariyle insanlar, diğer bütün mahlûkattan daha üstündür. Çünkü bütün kâinat, insan için yaratılmıştır:
- +1 yıl
Valla kardes evrime ateistler deistler inanıyor saha önce birçok ülke birçok bilim adamı evrimi kabul etti ama sonra aksi ıspatlanınca evrimden uzaklaştılar yok yanş oyle bişe aman :-) daha önce çok ateistle deistle konuştum dine davet ettim de senin konuşmayı da onlara benzettim k. bakma ama :-) :-)
- +1 yıl
Yok korkma değilde işte ateizm diyor ki dünyada önceden hayvanlar vardı bizde maymundan geldik diyorlar tabi Allah istese olur olmaz değil ama dinen öyle birşey yok ayrıca bilim tamamen aksini ıspatlıyor ateizm şu an tutunacak ıspat edecek bir şeyleri yok ancak islama saldırıyorlar :-)
Kültür & Sanat konusunda 1,9b cevap paylaştı. hayvanlar var olabilir ama ınsanımsı varlık yoktu yarattıklarımızın bırcogundan ustun tuttuk sozude cınler melekler v. b ınsandan once yaratılmıs varlıklardan bahsedıyor daha once bır ınsan ırkı olmadıgını biliyorum ben
09 Yorumla
Soran+1 yılpeki ilk sıkta yazan ayet için ne diyeceksiniz. herseyi Allah bilir diyoruz. Gaybdan kimse haber alamaz diyoruz gaybı Allah bilir diyoruz. Melekler insanoglunu yaratacağını söyleyen Rab'lerine niçin böyle bir soru soruyorlar.
Soran+1 yılbunları Rabbimizin ona Cebrail A. S ile öğretilmesinden kanaklanıo ama ikisini bir tutmayın. bunlar kitabı mukaddeste yazar zaten ve bunlar peygamberimizin degil Rabbimizin kelamıdır.
- +1 yıl
oncelikle dınımızın ilk emri okudur buna uymanda sakınca yok arastırmak zorundasın zaten bu bır emır soruna gelince peygamberımıze bır egitim verılmedi cebrail vasıtası ıle ve zaman bızım kavramımız melekler dunyaustu varlık ve onların katında zaman faktoru yok sen sımdı zamanını yasıyorsun ve onların katında hersey oldu bıttı bıde bole dusun
Soran+1 yılyani eğitim dediğim ikinci cümlemde daha acık söyledim ama yani vahiy yoluyla kendine bildirilmesini bahsediodum. ama senin bu dediğinle o zaman bizim yaşayacaklarımızı geçmişimizi geleceğimizi yanlız Rabbim değil meleklerde biliyo gibi birşey olmuo mu yanlıs anladıysam kusura bakma.
- +1 yıl
vahiy yolu ıle bildirilen alamet yokkı vahiyler zaten kur an sonucta bunlar toparlanıp kur an yazıldı ayrıca bir kitap degilki ve meleklerde zamandan muaf ama rabbım en dogrusunu bilir ve kitap tum zamanlara gonderildi okuyup ırdelemeyı bırakmak yanlıs olur en basıt ornek peygamberımız corbaya sınak kactı ıse bır kanadı batmıssa dıger kanadınıda batırıp ole devam edın demıs o zamanın bilimi buna yeterli degildi ilahi emir gibi idi ama şimdinın bilimi bunu ınceledi ve sınagın bır kanadı zehir digeri panzehir belki o sozunde anlamı yıllar sonra daha net anlasılacak
Soran+1 yılhayır peygamberımız deccalı yecuc mecuc vb kıyamet alametlerını bilemezdi hz ısanın gelecegınıde demişsiniz. ben ona karsılık dedim bunlar vahiy edilmese nerden bilebilir dedim. NEML65 "Göklerde ve yeryüzünde gaybı, Allah'tan başka kimse bilemez.'' demektedir. ki Cin Suresinde de gecer. ben sizin ilk yazdıgınıza cevaben yazdım bunları.
- +1 yıl
vahıy e gerek yok ıste gayb ı peygamberımıze bildirecekse neden melek var arada gayb ı melegede acmıs oldu melek biliyorsada rabbımın vahiy gondermesıne gerek yokkı cebrail bilir paradoksa sokma kendını yanı, gaybı tabiki rabbım bilir ama demın dedigim gibi zaman faktoru yoksa dunya onların katında kıyametı coktan yasadı gayb deilki
Soran+1 yılhayır böyle söylediğin gibi kıyamet zaten yasandı onların katında gibi bir sey daha önce hiç duymadım şaşkınlıgımı mazur gör. ama düşünürsen ayeti kerimi kaynak aldıgında henüz insan yaratılmamıs yaratılacağı müjdeleniyor. bizim zaman ve mekanımız baska olsada o sırada Rab ve Melekleri aynı zaman ve mekanda gerçekleşio bu olaylar. yani bişeylerin olmus bitmiş gbi yorumlanılması aklım almıo. insanın yaratılacağını daha o dakika öğreniyorlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMeleklerinde kendi aralarinda cekememezlik söz konusundan yola çıkarak insanlar içinde ayni şey dusunulmesi olabilir lâkin 5 parmağın 5i bir değil bunu herkes bilir madem herkes iyi olcakti o zaman neden bu sinava tabî tutuluyoruzki :) bu dediklerimden pay cikart
01 Yorumla
+1 yılKardeşim ilk insan ademdir ondan önce dünya die, bir yer yoktu Allah kainatı 6 günde yarattı bu soruları burada sor iman fitnedir bilesin milletin aklını karıştırırsan lanet edebilenler sana lanet eder arsştırmanı dini kitablarda ya da yıce kitsbımızdsn bakabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1- Meleklerin gaybden haberi yok tamamda geçmişte öyle bişeyde yaşanmadı. Sadece tahmin yürütüyor iradesiyle
2- Yarattıklarımızdan üstün kıldık derken hayvanlardan dinlerden ve meleklerden üstün kılınmıştır insan, başka türler olsa Allah söylerdi herhlade00 Yorumlaİlk insan Hz. Adem ben kutsal kitabıma inanıyorum bu konuda
12 Yorumla
Soran+1 yılbende inanıyorum tabi ki. benim bahsettiğim cok baska bişey alttaki yorumlara verdiğim cvpları okursanız anlarsınız. amacım Tövbe Haşa Kitab'ı Mukaddes yanlış demek ya da kötülemek değil.
- +1 yıl
Adem. ve havva ilk insanlar sadece adem degil
+1 yılNeden gizli kullanıcı olarak sordun. Bu ayıp bir konu değil ki... :\
07 Yorumla
Soran+1 yılgizli kullanıcı olma hakkını sadece o tarz soruılar için mi? böyle uygun gördüm böyle yaptım
- +1 yıl
Neden bunu uygun gördün ki. Sana öyle bir hak tanındığı için kullanmış olamazsın. o zaman internet tarayıcının sağ üst tarafında çarpı işareti var. ve sana tarayıcıyı kapatma hakkı veriyor. Bu hakkını kullanda sitenin IQ seviyesini daha fazla düşürme!!!
Soran+1 yılşimdi bile bazı insanlar beni kafa karıstırmaya calışmak insanları dinden sogutmaya calışmakla itham edio. düşünürsek din üzerinde tartısmak öyle ayıp soruları sormaktan daha fazla tepki çekebiliyo. benim IQ seviyemi sorgulamakta sana düşmez terbiyeni takın lütfen ben sana terbiyesizce ya da garipsenecek gerizekalı oldugum kanısını uyandıracak bir cevap yazdıgımı düşünmüyorum
- +1 yıl
Ulan bu soruları bu sitede yazacak kadar beyinsiz birisisin. Bu sitedeki soruların geneline bakarsak "ay adetim geldi", "Ay kızlık zarım patladı", "Kankiii en iyi mast nassı yapılır" gibi sorular. Yani senin bu yazdıklarını kim ne anlıcak. Gerçi sen de bir yerlerden copy paste etmişindir sırf soru sormak için. Bana verdiğin cevaplardan da IQ seviyene laf ettim. Cevaba bak yaa : "Bana öyle hak tanındığı içinmişşş". Yav de git maynak mısın nesin!!!
- +1 yıl
Benim IQ seviyeme gelirsek: Sen benimle sidik yarıştıramazsın. Yaylan güzelim yaylann..!
Soran+1 yılsiteye arama kısmına HZ. MUHAMMED yaz bir sen demekki sadece o kısımlarında dolanıosun. neyse senn de yolun açık olsun
- +1 yıl
Yazdım bendeki ekran görüntüsü bu : https://zonimg.com/resimg/resim_goster/179 bir tek sen akıllısın dimi çakalll :D. Ekran görüntüsünde 1 nolu diye işaretlediğim kısma tıkla bak bakalım sende ne gelicek. 2 nolu kısım senin tarayıcındaki cookie lere göre gelen arama sonuçları, diğeri ise genel public olan :D 3 sıfır öndeyim gızzz :D:D
Tam olarak benim gibi düşünmüşsünüz
Ancak ben önceki insanımsı türün Dünya adlı gezegenden ziyade Mars ta yaşadığı kanısındayım.03 Yorumla- +1 yıl
Marsta yaşayan varlıklar dünyaya maymun olarak indiğini bahseder dünya dışı varlıklar ile temas kurulan kitaplar.
Onlar gezegenlerini yaşanamayacak hale getirdiklerinden yok olup buraya enkarne olmuşlar ve maymun bedenleri olarak burada tekamüllerini devam ettirmişler ya da hala ettiriyorlar.
Hatta zannedersem Atlantis kavmi ki bu Hz. Nuh'un kavmidir o kadar ileri derece de ilim sahibi olmuşlar ki piramitler vasıtası ile Ay'a ve Mars'a gidebilme imkanına sahip olmuşlar.
Şu an bilim insanlarının açıklayamadığı Mars'ta bulunan piramitler Atlantis eseri oldukları söylenmektedir.
Hatta bu Bermuda Şeytan üçgeni dedikleri yerlerde kaybolan uçaklar hep bu Atlantis Kavminin yaptığı piramitler ya da enerji açıkları gibi bazı şeyler yüzünden olduğu söylenmektedir.
İlgilenirsen aşağıdaki kitaplarda bazı bilgiler hatta çooook bilgiler bulabilirsin.
www.google.com.tr/search
www.google.com.tr/search
Soran+1 yıltesekkür ederim inceleyeceğim
+1 yılTaş Devri :) zaten vardı kıyamet kopacak yerle bir olacak dünya sonra tekrar başlayacak 6kez dolup boşalmış bu dünya 7. Evredeyiz söylenenlere göre nuh kavminini unutmayalım insanoğlu nun olduğu heryer yok olmuştu insanlarla sonra geri başlandı
04 Yorumla
Soran+1 yıl6 kez dolup bosalmıs derken? bilmediğim için soruom cidden
- +1 yıl
Nesiller Her zaman yenilenmiş nuh kaviminde de yenilendi sadece ona inananlar o gemide kaldı ve nesil tekrar coğaldı biz hz. adem e kadar olanı biliyoruz peki ondan öncede taş Devri zamanı yokmuydu? dinazorların yerle bir Olmasıda kıyamet değilmidir? Bence bir Düzen var ve kendini tekrarlıyor
Soran+1 yılanladım hayır sey olarak düşündüm yazdıgınızı hani Hz. Nuh'ta oldugu gibi yasanan birtakım olaylardan bahsediosunu sandım. peki bu bilgiye nereden ulaşabiliriz kaynagı var mıdır hadis ayet olarak yani
- +1 yıl
Ayet hadis olarak bilmiyorum ama dünyamız hergün keşfediliyor 6milyon yıllık fosiller bulunuyor bence bu bile yeterlidir piramitler ile ilgili bir belgesel var cok etkileyici daha önce teknolojinin var olduğu ile ilgili hatta kablosuz aydınlatma
+1 yılCinler insanoğlundan 10 bin yıl önce yeryüzüne gönderildiler
03 Yorumla
Soran+1 yılyani?
- +1 yıl
İnsanımsı canlılar varmıydı sorusuna cevaptı yanisimi var?
Soran+1 yılyukarda soru kısmını okudunuz mu peki ademoğlundan 10000 ıl önce yaradılmıs olabilir ya da bahsettiğimiz insansı varlıklardan 10000 yıl önce yaradılmıs olabilir bu bir kıstas değil. eger yazının tamamını okusanız bu cvbı yazmazdınız
+1 yılİlgimi çekti cevabım kalsın da mantıklı cevaplara bakarım.
05 Yorumla
Soran+1 yılnie yaaa cevap yazın die açıoz konuyu konusalım die
- +1 yıl
Fikrim olsaydı emin ol zikrim olurdu :) Ben de güzel fikirler duymak için geldim :)
Soran+1 yılbnmde kafam epey karıstı okurken birde burada bir beyin fırtınası yaratalım dedim ama bazıları okumadan bile yorum yapıo
- +1 yıl
Söylediğin ilk cümledeki ayetin kaynağını söyler misin?
Soran+1 yılbakara 30. ayet
1. SIKKA katiliyorum dogru olabilir ama 2. SIK. Tartisilir Allah yarattiklarim icinde derken hayvan, bitki turu mikroorganizmalardan bahsediyor olabilir Belkide uzayda biryerde yasayan turde olabilir
09 Yorumla
Soran+1 yıl2. şıkkı zaten melekler ve cinleri unuttugumuz için herhalükarda dogru çıkıo :) cunku onlar bizden üstün varlıklar :)
Kuran Kerim de bunlar yazılmadığına göre fazla araştırma yapmamanı öneririm sonu iyi olmaz dinden çıkar gidersin abime olduğu gibi ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılKur'an sadece üzünden okuyup geçeceğin bir şey değildir. üzerinde düşünüp Rabbinin yüceliğini anlaman içindir sorgulayıp sorgulayıp gene butun cvpları onda bulman içindir körü körüne anlamadan okumak değildir bir roman ya da çizgiroman gbi...
Soran+1 yılbunu bilmek ayrı anlayıp idrak etmek yasamak ayrı. işte bu yuzden sonradan müslüman olan biri bile senden benden çok sey bilio dinimiz hakkında cunku arastırıo. araştırmak öğrenmek yeni ufuklar acmak en güzelidir. asıl ben sana öneririm. Allah korkusuyla dine sarılanlardan değil ona hayran olup sevginden ona sarılamanın yolu sadece okumak değil anlamaktır... Kuranda bir çok gizemin oldugu da ortaya cıkmıstır belkide yeni bir gizemi bunlar çözecek. darwinin evrim teoresi die önümüze dayatılanı belki elimizdeki Kitabı Mukaddesin sırlarıyla biz müminler çürüteceğiz
+1 yılAdem hiç olmadı ki abisi. Boşuna bu kadar yazmışsın.
12 Yorumla- +1 yıl
Adem nasıl olmadı ayetler hadisler var.. Bak mesela hadisten örnek
İmam Ahmed b. Hanbel dedi İd: Yahya Ve Muhammed b. Cafer, Ebu Musa'dan rivayet ederek Peygamber (s. a. v.)'in şöyle buyurduğunu söy-lediler: «Allah, Adem'i yeryüzünün tümünden aldığı bir avuç topraktan yarattı. Adem oğullan, yeryüzü (ndeki nitelikler) miktarmca dünyaya geldiler. Onlardan ldmi beyaz tenli, kimi kızıl tenli, kimi siyah tenli, ki-mi bu iki renk alaşımmdaki bir tenli olarak dünyaya geldi. Kimi yumu-şak, kimi sert huylu; ldmi murdar, kimi temiz karekteıii olarak dünyaya geldi.»[37] - +1 yıl
Yazık.
+1 yılbu bilinen bişey zaten hz. ademden önce kaç adem geldi geçti sadece o değil ilk yaratılan bizim bildiğimiz bir tane ondan önceside var yaratılan yani.
04 Yorumla- +1 yıl
var da bulmam gerek şindi bulunca yapıştrırım buraya kopyalayıp
- +1 yıl
:) tabi de allah yine kendisi söyler ondan önce de ne ademler yarattık der
insnlardan önce yer yüzünde cinler ve iblis vardı.. meleklerde nefis yoktur birbirini çekemezlik gibi durum olması söz konusu değil
00 YorumlaAdem aleyhisselamdan önce peygamber Efendimizin nuru yaratılmış Efendimiz de zaten ben ademden önce de peygamberdim demiş
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBize ne?
Ne geçecek elimize bunu öğrenince..02 Yorumla
Soran+1 yılsize neyse yorum yapmadan gec
+1 yılÇok haklısın bende böyle düsünüyorum
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 463 cevap paylaştı. insan yoktu ama başka canlılar olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yıl1 dakikada tüm azıyı okudun mu bir okuyup cevap yazsaydın bea
+1 yılBu konuda pek açıklanmayan bilgi ve hadisler var.
00 Yorumlayoook
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinler varmis
00 Yorumla
+1 yılİnsanımsı 😆😃😄
00 YorumlaGüzel soru.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026