HZ. ADEM'DEN ÖNCE DÜNYADA İNSAN ya da İNSANIMSI CANLILAR VAR MIYDI?(bir kaç yerde denk geldim sizlede paylaşıp üzerinde konusmak istedim)?

bir kaç yerde denk geldim okuduklarımı yazıyorum bakalım siz ne diyeceksiniz belki de evrim dedikleri bu olabilir?

1."Allah meleklere yeryüzünde bir halife yaratacağını söylüyor ve melekler bir tanım yaparak karşı çıkıyorlar; 'fesat çıkaran ve kan akıtanı mı yaratacaksın', diyorlar. Gaybden haberleri olmayacağına göre nereden biliyorlar kan akıtılacağını? Demek ki melekler daha önce bunu yaşamışlar. Demek ki Adem'den önce insanlar yaşıyordu ve dünyayı fesada vermişlerdi. Bunlar fesat çıkardıklarına göre bugünkü insanlar gibi akıllı insanlardı. Hz. Adem yaratılmadan önce Allah tüm insanlığı yoketmiş sonra Hz. Adem'i yaratmıştır. Ben sizi yokederim yeni bir nesil yaratırım, diyor bir ayette de."

2."Kuran'da insandan bahsedilirken 'Biz insanoğullarını yarattıklarımızın
birçoğundan üstün kıldık' (İsra 70) deniyor. Bundan anlaşılabilirki, dünya
dışında başka planlarda, insanlardan üstün varlıklar mevcuttur. Bu üstün
varlıklar, bizden önceki insan neslinin üst planlara yükselmiş çok gelişmiş
devamları olabilir. Eğer böyleyse, belirli bir planda tekamüllerini
tamamlamış ve daha üst planlara yükselmiş olan bu 'insanlar'ı da unutmamak gerekir. Ve şunu da sormak gerekir: Acaba bu şekilde kaç nesil, alt boyutlardan yukarı planlara intikal etmiştir? Konuyu, benmerkezli anlayışımızın üstünde ve ötesinde düşündüğümüzde karşımıza bu sorular çıkıyor. Adem'den önce insan neslinin veya nesillerinin olduğu yolundaki düşünce, İslam tarihinde çok eskilere gider ve bu düşünceye sahip kişiler arasında İslam tarihinin abide düşünürleri vardır."

ACABA SİZLER BU KONUDA NE DİYECEKSİNİZ?
Güncellemeler
+1 yıl
KURAN TARTIŞILMAZ DİYE TUTTURMUSSUNUZ. KURAN HER GÜN YENİ BİR GİZEMİYLE İNSANLARI HAYRETE DÜŞÜRÜRKEN BU GİZEMLERİN KENDİLİĞİNDEN ORTAYA CIKMASINI BEKLEMEK YERİNE GELİN BERABER İŞTİARE EDELİM DİYORUM. BELKİDE BU KONUSMALAR ARAMIZDAN CIKACAK BİRİNİN ya da BASKA BİRİNİN DİKKATİNİ CEKECEK VE DARWİN TEORİSİ KARSI YENİ BİR TEORİ ya da KESİN BİLGİE ULAŞILMASINI SAĞLAYACAK. KURAN SADECE OKUMAK İBADET ETMEK İÇİN DEĞİLDİR. ANLAMAK İDRAK ETMEKTE İÇİNDE İRDELEMEKTİR.
Güncellemeler
+1 yıl
cevap yazan butun arkadaslara tesekkürler fikri kabul görenler var görüyorum ki. ama EİC'ye bakarsanız arkadaşımızın yaptıgı açıklamalar beni fazlasıyla tatmin etmiştir. sizlerinde okuyup değerlendirmesini isterim
HZ. ADEM'DEN ÖNCE DÜNYADA İNSAN ya da İNSANIMSI CANLILAR VAR MIYDI?(bir kaç yerde denk geldim sizlede paylaşıp üzerinde konusmak istedim)?