'Hiçbir acı sonsuza dek kalmaz!' derler. Her acı bir gün hafifler mi?
Zamanla hafiflemeyen bir acı var mıdır?
Zamanla hafiflemeyen bir acı var mıdır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğrudur, hiç bir acı sonsuza dek kalmaz... Kafana takmamaya çalış, unut... Umarım bu hikaye sana yardımcı olur.. Profesör, elinde, içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı.
“Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?” diye sordu.
Öğrenciler, ’50gr!’ …. ’100gr!’ …. ’125gr’ cevabını verdiler.
“Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem” dedi profesör ve devam etti:“
Ama, benim sorum şu:
Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”
- Hiçbir şey
- Tamam, peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?
- Kolunuz ağrımaya başlardı.
- Haklısın; peki ya 1 gün boyunca tutsam ne olur?
- Kolunuz iyice ağrır, adaleniz spazm yapar, belki de
çözüm bulmak için hastaneye gitmek zorunda kalırsınız.
Sorularına cevap alan profesör, can alıcı noktaya temas etti:
- Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme ortaya çıktı mı?
Öğrenciler bir ağızdan cevapladılar:
“Hayır.”
- Peki o takdirde, zaman içinde kolun ağrımasına ve kas spazmına yol açan olay neydi?
Profesör ikinci bir soru daha sordu:
- Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda?
- Bardağı bırakırsanız, rahatlarsınız.
Profesör beklediği cevabı almıştı.
Öğrencilerini kutladı ve bütün bu soruları sormasına sebep olan açıklamayı yaptı:
“Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsan, bir sorun yaratmaz. Uzun bir süre düşünürsen, başın ağrımaya başlar. Ama hiç aklından çıkarmazsan, artık başka bir şey düşünemez hale gelirsin; bu seni bitirir. Elbette hayatınızdaki sorunları düşüneceksiniz; halletmeye çalışacaksınız. Ama en önemlisi, onları, her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır. Bu şekilde strese girmez ve sabah taze bir beyinle uyanırsınız. Taze bir güne, yeni sorunlarla mücadele azmini kazanarak başlamış olursunuz. Bu yüzden arkadaşlarınıza vereceğiniz en önemli tavsiye,
‘Bardağı yere bırak’ olmalıdır.”
zamanla hafiflemeyen acı pişmanlıktır.
Her acı hafifler ve herşey de zamanla unutulur birisi ölse bile 5-6 ay üzülürsün hayatın karmaşası yüzünden aklından çıkar nasıl unuttuğunu bilemezsin
Acı bir anlıktır, bunu sürdüren bizleriz. Duygularını kontrol edebilirsen her şeyi yapabilirsin. Acı hafiflemesini bırak acıyı duymazsın bile
Cevap
10Cevap
İnsanların çektiği duygusal acılar da duyusal acılar gibidir. Mesela acı biber yersen acı çekersin ve yemeye devam ettikçe daha çok acı çekersin çare acı biberden uzak durup acının geçmesini beklemektir. Sen de biliyorsun ki bir süre sonra acı biberin etkisi geçer. Senin de yapman gereken sana acı veren şeylerden uzak durup acının dinmesini beklemek.
Ölüm acısı hiç hafiflemiyor , alışıyorsun ama acı aynı acı..
Artık ona eskisi gibi kanamıyorum ne öfke ne nefret nede acı kaldı nede heves artık içimden gelmiyor :)
Her aci hafifliyor ana babayi kaybediyor insan o aciya katlanilir mi zannediyor ama Yuce Allah hayat dongusu insana sabri ve dinginligi veriyor.
Bütün acılar zamanla azalır, evlat acısı zamanla çoğalırmış.
HafifLemek ne demek Yaa qün qeliyoo ben ne yaptım diyosunn bunun içinmiydii Gülüyosunn
Her acı zamanla hafifler ama unutulmaz.
zamana bırak canım :) bunu sana zaman gösterir
insanlar evlat acısına bile alışıyor...
Her acı hafifler zamanla ama asla unutulmaz.
Evet hafifletir hiç şüphen olmasın.
acıya bağlı knka :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar