Jöh- Pöh- Bordo bereli- Sat komando
Hangisi daha iyi güçlü?
Hangisi daha iyi güçlü?
Jöh
Pöh
Bordo bereli
Sat komando
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Jöh dağ gibi zor operasyon, pöh genelde şehir şartlarında operasyon yapar. Bordo yani özel kuvvetler sınır ötesinde görev yapar. Sat komandosu ise bence en zor ve en elit timdir çünkü denizci olmak, astsubay ya da subay olmak ve 1 seneyi bulan kursu geçmek zorundasın. Toplam 263 tane mezun vermiştir 1963 den beri. Sat kara deniz hava da görev yapar ki abd seal komandosuyla eş değerdir. Dünyanın en iyi timi satlardır diye düşünüyorum geçmişine bakılınca da operasyon başarısı vs. Öyledir. Bu adamlar denizcidir ama kara da ve hava da da mükemmeldir ve şakaya gelmezler.
Ciddi misin ya maşallah acaba maaşları ne kadar
Bordo bereli de asker olmaz hepsi rütbelidir ve tüm eğitimleri alır. Hatra yakalandığında çözülmemek için ilaç eğitimi dahi alır. Yalan konuştuğunda yalan makinesini dahi sorunsuzca atlatır, çok büyük bir eğitim alıyorlar, beyin ve fiziki olarak.
İlaç eğitimi derken? Birde yalan makinesi diye bir şey var mı ki ne kadar doğru sonuç verir ki o
Evet hepsi özel eğitim alıyorlar. Özel görevde olup düşman eline düşerlerse olurda eğer işkence görürlerse diye.. konuşturmak için ilaç veriyorlar çünkü, çözülsünler diye..
Aa onlar gercek miymiş ya bilmiyordum ben dizilerde oluyor sanıyordum, bunun eğitimini almaları çok iyi
Evet gerçek hepsi. 👍
Vay be helal olsun hepsine
Ne açıdan iyi, terörle mücadele mi, nokta harekatı mı, rehine kurtarma mı, asayişin sağlanması mı, sızma mı? Bu yazdığın kolluk kuvveti sınıflarına ait farklı farklı eğitim/görev/teçhizat/amaç var.
Genel olarak sordum eğitim zorluğu filan
Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı olan halk arasında "Bordo Bereli" adı ile de bilinen Özel Kuvvetler'de görev yapan astsubay/subaylar en yoğun ve zor eğitim programına tabi tutulurlar, eğitim süreleri 3.5 yıldır. En modern teçhizat ile donatılmış bu birim doğrudan Genel Kurmay Başkanı'na bağlıdır. Görevleri gayri nizami harp, keşif, rehine kurtarma, yerli/yabancı askeri birimlere eğitim verme, nokta harekatı, sızma gibi farklı eylemlerden oluşur.
Çok teşekkür ederim peki gayri nizami harp nedir? Bunu çok duydum ama araştırdiğımda pek anlamadım
Gayri nizami harp nedir bilemimiyorum ama terorizm saldırılarına diyorlar galiba. Yani karşında bir ordu bir asker yok. Size saldırıp kaçıyorlar devamını getirmeden ve çok daha sonra tekrar saldırıp kaçıyorlar.. yani bombalama veya roket atma gibi şeyler oluyor..
@gokantemur anladım sonuç olarak hepsi zor 😊
Aynen 👍👍
Cevap
10Cevap
Hepsinin eğitimi farklı bence böyle bir ayrım yapmak doğru değil. Jöh pöh terör ile mücadele ederken bordo bereli ülke dışında görev yapıyor
Pöh olarak görev aldım sonra bıraktım ama en zoru sat komondosu sonra bordo bereli diyerek sıralar gidilir
Neden bıraktınız zor muydu
Zorluk değil aslında
Ney peki çok güzel bir meslek çünkü
Ya biraz özel durumlar burada açıklamayamam malesef herkes içinde siz olmak mı istiyorsunuz yaşınız kaç boy vs kilo önemli çünkü
Yok ben meraktan soruyorum öyle çok ilgiliyim ama hem yaşım geçti artık hemde konuşma bozukluğum var biraz, boyum 1,65, kilom 53 sanırım
Severek yapılmıyorsa hepsi zor.
Askerden yeni geldim ve 6 ay yetti. Hiç biri diyorum o sebepten.
Jöh eski bir jandarma astsubay olarak söylüyorum
Neden bıraktınız mesleği
Şartlar ona elverdi
Hayırlısı olsun merak ettim
Ay hiçbirini bilmiyorum ben
Türk Silahlı Kuvvetlerş
Sat komandosu tabii eğitimleri öyle zorki
Bordo bereli.
Özel kuvvet bordo
Sat komandosu
Tabiki sat komandosu
Bordo bereli