Inaniyorsaniz eger sizce oradada bir sonumuz olacak mi? Neden sonsuz ahirete inaniliyor?
Allah bizi orada yok ederse diye korkuyorum.
Allah bizi orada yok ederse diye korkuyorum.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İyide yokluktan geldik zaten bizim herhangi bir malımız mülkümüz ya da sahip olduğumuz bir şey yok ki ahiret inancım var ve orada yok olma gibi bir durum yok çünkü orada zaman kavramı yok artık orada ebedi yaşam olacak Allahtan geldik Allaha döncez yani yok bile olsak neyden korkuyosun
Sonlu olsaydi sacma mi olurdu?
Sonlu derken? Yok olsak gitsek anlamında mı soruyosun?
Evet saçma olurdu. Neden geldik nereye gidiyoruz dünya nereye gidiyo? Hadi diyelim maymunlar evrimleşti biz oluştuk şimdi niye evrimleşmiyo.. düşünsene binlerce onbinlerce atomlar kendi kendilerine gelip elma yapalım armut yapalım olmadı bide bunları yiyen insan yapalım mı dedi kendilerince yani hayat sahibi ilim sahibi kudret sahibi olmayan dünya ya da atomlar nasıl gerçekleştirdi? Öldükten sonra yok olmak daha saçma geliyo çünkü niye yaşamış oluyoruz ortalam 60 70 yıl olan bir insan ömrü ne yapmak için dünyaya gelmiş oluyo.. anladın mı çok saçma.. eğer sorduğun buysa bana çok saçma azcık düşünen biri görebilir ben yok olmaktansa ahirete inanmayı tercih ederim sonunda yanacak olsam bile
Yok ahirettede bir gun burdaki gibi son bulursak sacma mi olurdu? Yani sey kafama takildi, acaba insanlar olmek istemegi icin mi ahiretin sonsuz olduguna inanmak istiyorlar. Belki sonsuz degildir, dedigim gibi korkuyorum yok olmaktan.
ahiret sonsuzdur ebedi yaşam gerçek yaşamdır. Bunu ben değil kitap söylüyo yaradan söylüyo.. düşünsene elinden geliyo bir masa yapıyosun masa normalde yoktu sen parçaları birleştirip hayat sahasına getirmiş oluyosun yani sen yapmış oluyosun. peki o masanın sana dile gelip beni kesme beni yok etme tekrar eski halime getirme korkuyorum deme şansı var mı çünkü o hiç yoktu ve sen onun parçalarını birleştirerek bir araya getirerek yaptın yani sen istediğin için oldu masanın öyle bir istek şansı bile yok değil mi onun hesap bizi yaradan da canı emanet eden de yarada değil mi? kendisi zaten ahiret inancını ve sorguya çekileceğimizi söylerken onu da geçtim geri yok olacaksınız dese bile ki sen insan aklınla bir yere kadar düşünebiliyosun ancak doğmadan önce ne olduğunu bile hatırlamıyosun değil mi? yani yok olunca da bir şey değişmeyecek bir şey hatırlamamış olacaksın ki aslında o bizim için daha iyi bir şey çünkü günahımız boyumuzu aşmış onların hesaplarını nasıl verelim.. yok olsak daha iyi yani
Evet haklisin oyle ama iste ölüm bir bilinmez oldugu icin korkuyorum. Yasamaya hic doymuyorum seviyorum yasami. Hepimiz ayni gemideyiz aslinda biraz bencillik gibi ama rahatlamak icin sordum iste 😊 tesekkurler yorumlarin icin
Cevap
7Cevap
İnsanin kendini değerli görme çabası işte, yok olacaksın
Çünkü inanıyorsanız vaadettigi bu.. sonsuz yaşam. Ve Kur'an'da "Allah vaadinden asla dönmez" yazar.
erkekler dişi hurilerle kadınlarda erkek hurilerle sevişecek
Yok olmuyucaz öbür tarafta aksine sonsuzluk var
Peki insanlar olumden korktugu icin sonsuz olduguna inaniyorsa. Ahiret sonlu olsa sacma mi olurdu?
Iste ona herkes inaniyor ama bende ya son varsa diye dusunuyorum iste 😃
Hayır inanmıyorum
Korku iyidir sizi çabaya sevk eder
Korkma bebeğim
Tamam bebegim 😃
Inaniyorum
İnanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?