Hayallerimden biri kendi köy evimi yapmak ama dede köyü çok uzak rakım yüksek. Batıda değil doğuda ama yine de yapmak istiyorum zorluklarını neler olabilir sürdürülebilir olacak doğalgaz vs de istiyorum
Tamam ama imar iznini alsan boşuna edeceğin masraflardan kurtulursun köy yeri birde kolay alırsın imar iznini git sadece elektirik ile suya 200 bin para vereceğine o paraya eve bi kat daha yaparsin
Tuğlaları yalıtımlı tuğla kullan git uz erine birde içten ve dıştan işi yalıtım döşettir camlarını kapilarini kaliteli al kalorifer döşet kış günü yazı yaşarsın
Kalorifer sıkıntılı orada şu an kadar kaloriferli ev yapılmadı ama uğraşırsam yaptırırım belki ileride. Sıradan olmasını istemiyorum bakalım taş duvar mı ahşap ev mi yaparız artık yapacağım yere hangisi uygun olursa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Malzemeyi tamamen hesapla tır a yuklet indirsin oraya başka hiçbirşey zor değil tek zorluk malzeme goturmesi
Bir de boş bir tarla var oraya yaptırmak istiyorum yer için izin falan almama gerek yoktur herhalde tapu fam a
Falan*
Hayır alman gerekiyor eğer ruhsat vermezlerse elektirik su alamazsın eve
Tamam hallederiz başka doğalgaz getirmek nasıl olacak acaba getirebilir miyiz ki
Eğer mahallede doğalgaz varsa gelir yoksa imkansiz
Güneş enerjisi ile deneyebiliriz de ne kadar verimli olur
Güneş enerjisi verimli fakat 100 bini aşıyor 🤣👍
Su içinde sondaj vurdurup çatıya depo yaparsın ama oda maliyetli
Bakalım artık maliyetli olsa da sonuçta 30-40 yıl en az dayanır baya yatırım yapmayı düşünüyorum o eve
Tamam ama imar iznini alsan boşuna edeceğin masraflardan kurtulursun köy yeri birde kolay alırsın imar iznini git sadece elektirik ile suya 200 bin para vereceğine o paraya eve bi kat daha yaparsin
Alırım imar iznini sorun değil o
Isınma sıkıntı
Tuğlaları yalıtımlı tuğla kullan git uz erine birde içten ve dıştan işi yalıtım döşettir camlarını kapilarini kaliteli al kalorifer döşet kış günü yazı yaşarsın
Madem o kadar yatırım yapmak istiyorsun
Soğuk yer ama bunlar yeterli olur mu ki
Bunlar yeterli olmazsa daha hiç birşey yeterli olmaz
Uzun vadeli bir plansa bence bu iki üç yıl inşaat işine girme
Öyle olacak muhtemelen zaten ama şimdiden tasarlıyorum
Köylerde imar iskan sorunu çok fazla yok.
Bütçe uygunsa güzel kat kaloriferi döşeyip taş duvarlarla otantik bir yer yapabilirsin
Kalorifer sıkıntılı orada şu an kadar kaloriferli ev yapılmadı ama uğraşırsam yaptırırım belki ileride. Sıradan olmasını istemiyorum bakalım taş duvar mı ahşap ev mi yaparız artık yapacağım yere hangisi uygun olursa
Aynı sistem bende yapmayı düşünüyorum.
Sadece bekliyorm.
Şu an piyasa Allak bullak. Kat kaloriferi kırsal kesimde en mantıklısi
uğraştırır
imar var mı